Як зробити так, щоб ваша взуття не пахла

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 3 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как избавиться от запаха в обуви
Відеоролик: Как избавиться от запаха в обуви

Зміст

Вас турбує запах, що виходить із вашого взуття і від ніг? Він може виникнути з ряду причин: тривале носіння однієї пари взуття, бактеріальна або грибкова інфекція, погана вентиляція. Якщо ви хочете позбутися від цього неприємного запаху, то прочитайте наші поради.

кроки

Метод 1 з 9: Вибирайте відповідне взуття

  1. 1 Носіть взуття, яка підходить вам. Якщо взуття вам не підходить, то ваші ноги можуть почати потіти більше, ніж зазвичай (та й ходити в такому взутті дуже незручно). Не бійтеся витратити час у взуттєвому магазині і вибрати собі правильну взуття, і не бійтеся сходити до ортопеда, якщо ваші ноги починають хворіти.
  2. 2 Носіть взуття, яка "дихає". Звичайно, ідея не нова, але якщо ви будете носити взуття, зроблену з матеріалів, легко пропускають повітря, то ви зможете зменшити пітливість і запах ніг. Синтетичні тканини, як правило, такою властивістю не володіють. Найбільш придатними для вас матеріалами будуть:
    • бавовна
    • парусина
    • шкіра
    • пенька

Метод 2 з 9: Дайте взуття вихідний

  1. 1 Міняйте взуття. Намагайтеся не носити одну і ту ж пару взуття два дні поспіль. Це дасть їм можливість провітритися, перш ніж ви надягнете їх знову.
  2. 2 Дайте вашого взуття гарненько провітритися. Вашого взуття це дуже необхідно. Коли на вулиці добре і сонячно, то дайте вашим черевикам можливість "полежати" на вулиці. Без вас. Нехай вони відпочинуть!
  3. 3 Дайте взуття промерзнути. Взимку залиште взуття в машині, щоб видалити запах. Потримайте її там протягом пари днів і ночей. Зігрійте взуття до кімнатної температури, перш, ніж надягати.

Метод 3 з 9: Особиста гігієна

  1. 1 Мийте ноги щодня або через день з протимікробним милом. Якщо запах викликаний грибком або бактеріями, то добре б позбутися джерела неприємності. Коли ви приймаєте душ, то гарненько мийте ноги протимікробну або антибактеріальним милом.
    • Тільки врахуйте, що щоденне миття ніг протимікробну милом може зробити шкіру надмірно сухою і потрісканою. Використовуйте зволожувачі і мийте ноги через день.
  2. 2 Використовуйте дезодорант. Так як ваші ноги теж пітніють, то купіть для них дезодорант.Намастіть їм тільки ступні, а не пахви. Використовуйте його щоранку.

Метод 4 з 9: Використовуйте дитячу присипку

Якщо ваші ноги починають пахнути, коли пітніють, то вам допоможе дитяча присипка (ну або можна сушити ноги на повітрі). Порошок має приємний запах, і він буде добре вбирати піт.


  1. 1 Припудрите присипкою ступні ніг і область між пальцями. Потім надіньте шкарпетки.
  2. 2 Насипте ще один шар дитячої присипки всередину взуття. Тепер можна носити взуття.

Метод 5 з 9: Харчова сода

  1. 1 Позбавтеся від неприємного запаху за допомогою харчової соди. Насипте в вашу взуття на ніч трохи соди. Вранці, перед тим як надіти її, постукайте підошвами одна об одну, щоб позбутися від залишків соди.

Метод 6 з 9: Використовуйте заморозку

  1. 1 Використовуйте холодильник. Покладіть вашу взуття в морозильник, попередньо помістивши її в герметичний пластиковий пакет. Залиште взуття в морозильній камері на ніч. Холод повинен знищити будь-які грибки і бактерії, що викликають запах.

Метод 7 з 9: Носіть шкарпетки

  1. 1 Носіть шкарпетки, коли це можливо. Шкарпетки з бавовни будуть поглинати частину вологи від ваших ніг.
    • Якщо ви носите плоску взуття або взуття на високих підборах, то ви можете носити шкарпетки, яких не буде видно.
    • Використовуйте шкарпетки для бігу. При їх виготовленні застосовують спеціальну технологію, яка допомагає зберігати ноги сухими.

Метод 8 з 9: Використовуйте спеціальні устілки або підкладки

  1. 1 Використовуйте кедрові устілки або стружку. Кедр має антигрибкові властивості і часто використовується для дезодорації одягу. Тримайте устілки у взутті, а стружки можна поміщати в взуття на ніч і виймати вранці.
  2. 2 Використовуйте устілки, які поглинають запах. Такі устілки можуть мати різний колір, і їх, як правило, підрізають щоб вони відповідали формі вашої ступні. Вони добре підходять для сандалій, взуття з високими підборами або взуття з відкритим носком.
    • Закріпіть устілки всередині взуття невеликими смужками двостороннього скотча або гумовим клеєм (пари крапель буде достатньо). Скотч або клей допоможуть устілці залишатися на місці, при цьому ви зможете легко її вийняти.
  3. 3 Використовуйте устілки або підкладки для взуття з іонами срібла. Такі устілки і підкладки можуть пригнічувати ріст бактерій, які викликають запах.
  4. 4 Використовуйте серветки з просоченням антистатиком-дезодорантом. Покладіть їх у взуття під час носіння, і вони усунуть неприємний запах.

Метод 9 з 9: Періть взуття

  1. 1 Якщо ваше взуття можна прати, то періть її. Киньте черевики в пральну машину або замочіть їх у тазику з порошком. Обов'язково помийте внутрішню частину взуття, включаючи устілки. Дайте взуття висохнути, перш ніж надіти її знову.

Поради

  • Мозолі часто продовжують пахнути навіть після душу. Так що акуратно видаляйте їх пемзою.
  • Спробуйте апельсинові кірки. На ніч покладіть у взуття свіжі апельсинові кірки. Вони повинні позбавити взуття від запаху.
  • Періть білі шкарпетки з відбілювачем. Так ви збережете їх від бактерій і грибків.
  • Не носіть одну і ту ж взуття кожен день.
  • Чи не кладіть черевики в сушарку! Інакше вони прийдуть в непридатність.
  • Є деякі спреї, якими можна обприскувати взуття. Дотримуйтесь інструкцій на балончику.
  • Уникайте калюж і бруду. Мокра взуття швидше починає пахнути.
  • Ще один спосіб позбутися від запаху - насипати в взуття дитячу присипку.
  • Завжди мийте і ретельно сушіть ноги, перш ніж надягати взуття. Так взуття прослужить вам довше.
  • Деяку взуття можна прати в пральній машині або навіть вручну. Тільки переконайтеся, що вона висохла, перш ніж надягати її.
  • Ванна завжди допоможе! Приймайте ванну щоночі, і мийте свої ноги. Іноді в запаху не завжди винна ваша взуття.

Схожі статті

  • Як позбутися від поганого запаху взуття
  • Як позбутися від неприємного запаху ніг
  • Як позбутися від неприємного запаху взуття
  • Як позбутися від запаху ніг