Як змастити двері гаража

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Петли дверные скрипят? Как смазать? Три способа
Відеоролик: Петли дверные скрипят? Как смазать? Три способа

Зміст

Якщо двері гаража обслуговувати неправильно, вона може почати скрипіти і закриватися з шумом. Крім того, це скрип - це ознака того, що двері гаража недостатньо змазана, і якщо нічого не зробити, то проблеми можуть тільки посилитися. Скористайтеся порадами, наведеними нижче, щоб правильно змастити двері гаража, позбутися від скрипу і продовжити термін їх служби.

кроки

Частина 1 з 2: Очистіть доріжки

  1. 1 Закрийте двері гаража. Закрийте двері за допомогою пульта управління або вручну. Так у вас з'явиться доступ до доріжок і іншим рухомим елементам двері.
  2. 2 Вимкніть двері від електроживлення. Перш ніж змащувати двері, переконайтеся, що електроживлення відключено. Закривши двері, вимкніть її від джерела живлення.
    • Якщо штепсель до управління воріт гаража знаходиться у важкодоступному місці або проведення підключені безпосередньо без перехідника, тоді вимкніть живлення на електрощиті.
  3. 3 Очистіть доріжки вологою ганчіркою. Доріжки - це напрямні, по яких на роликах двері гаража відкриваються і закриваються. Змащувати їх не потрібно, достатньо якісно їх очистити для того, щоб двері функціонували належним чином. Протріть внутрішню поверхню обох доріжок і приберіть весь накопичилася сміття і грязь.
    • Переконайтеся, що ви повністю очистили доріжки від забруднення - якщо в них залишиться сміття, то в ньому можуть застрягти ролики.
    • Скористайтеся очищувачем гальм для автомобілів, щоб позбутися від бруду.
  4. 4 Використовуйте пилосос для очищення доріжок від бруду і пилу. Щоб позбутися від бруду і сміття у важкодоступних місцях, скористайтеся пилососом з подовженим шлангом. Це відмінний спосіб дотягнутися до тих місць, до яких ви самі не дотягується.

Частина 2 з 2: Змастіть рухомі частини

  1. 1 Купуйте мастило на основі літію або звичайну мастило для гаражних воріт. Для гаражних воріт не зовсім підходять популярні звичайні знежирюючі кошти, наприклад WD-40. Замість цього купите літієвий мастило в будівельному магазині або в Інтернеті. Також продаються спеціальні мастила, які розроблені для гаражних воріт. Не користуйтеся маслом.
    • Мастило для гаражних воріт зазвичай поставляється в аерозольній упаковці або у вигляді спрею.
    • Масло не тільки буде капати, але воно ще буде збирати бруд і пил на відміну від звичайної мастила або мастила для гаражних воріт. Перед використанням ознайомтесь з інструкцією на етикетці, щоб переконатися, що дана мастило підходить для дверей.
  2. 2 Відкрийте двері і розпорошите мастило на кожну з петель. Повільно вручну піднімайте двері гаража, розпорошуючи спрей на петлі в тих місцях, де доріжки повертають. Так мастило проникне в рухомі частини, і двері гаража будуть відкриватися і закриватися більш плавно. На кожну з петель використовуйте один-два натискання спрея. Петлі повинні бути повністю покриті мастильним матеріалом.
  3. 3 Змастіть ролики. Ролики - це круглі рухливі елементи на двері гаража, які прикріплені до кожної з петель. Усередині цих роликів знаходяться маленькі шарикопідшипники, які потрібно змащувати, щоб двері відкривалися і закривалися плавно. Скористайтеся розпилювачем з тонкою насадкою, щоб нанести мастило всередину роликів. Витріть зайву мастило, щоб запобігти розбалансування двері.
    • Всі відкриті шарикопідшипники потрібно ретельно змастити.
    • Не розпилюйте мастило на нейлонові ролики.
  4. 4 Розпорошите спрей на зовнішні пружини і опорні пластини. Пружини знаходяться у верхній частині гаражних воріт, і їх також потрібно повністю змастити. Опорні пластини являють собою рухомі кругові деталі з обох сторін пружин. Розпорошите спрей на пружини з зовнішньої сторони і біля центру опорних пластин, потім відкрийте і закрийте двері гаража, щоб рівномірно розподілити мастило.
    • Щоб дістатися до пружин і опорних плит, вам, швидше за все, знадобиться драбина.
    • Пружини потрібно змастити, якщо вони видають шум.
    • Якщо ви виявите, що пружини пошкоджені або зігнуті, замініть їх, перш ніж продовжувати.
  5. 5 Розпорошите спрей на замок і кронштейн. Змастивши замок, ви зможете легше замикати двері гаража, а також це дозволить запобігти в майбутньому поява іржі. Направте балончик на замкову щілину і розпорошите один раз, щоб її змастити. Після змащення замка розпорошите балончик на великий кронштейн у верхній частині дверей, закінчуючи мастило дверей гаража.
  6. 6 Змастіть верхню частину напрямної. Направляюча знаходиться на стелі гаража. За верхньої направляючої проходить ланцюг і її потрібно змащувати. Розпорошите спрей на верхню частину напрямної, а потім рівномірно розподіліть мастило за допомогою ганчірки.
    • Ланцюги не потрібно регулярно змащувати, бо на них вже нанесені натуральні захисні засоби.
    • Змащувати нижню частину направляючої не має сенсу.
    • Щоб дізнатися, як змащувати і обслуговувати механізм відкривання гаражних воріт в вашому конкретному випадку, зверніться до керівництва користувача.

Поради

  • Пам'ятайте про чорних ящиках, що знаходяться в нижній частині дверей гаража. Якщо випадково один з них посунути, то зміститися невидима балка і двері гаража не закриється.

Що вам знадобиться

  • Літієва або гаражна мастило для гаражних воріт
  • ганчірка
  • драбина