Як видалити вапняний наліт

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Чим видалити вапняний наліт?
Відеоролик: Чим видалити вапняний наліт?

Зміст

Вапняний наліт - це нерозчинний карбонат кальцію. Він утворюється при випаровуванні води. Згодом мінеральні відкладення накопичуються, утворюючи білі кристали. Такий наліт можна часто зустріти на крані, змішувачі та душовій насадці. На щастя, вихід є! Приклавши трохи зусиль і використовуючи білий оцет, ви зможете легко видалити наліт, і ваша ванна кімната і кухня засяють як нові!

кроки

Метод 1 з 3: Як видалити вапняний наліт з побутових приладів

  1. 1 Налийте оцет в побутовий прилад. Білий оцет (оцтова кислота) - відмінний засіб, який здатний знищити будь-який шар накипу, не завдаючи шкоди поверхні побутового приладу. Оцтова кислота є безпечним засобом. Ця речовина є чудовою альтернативою чистячих засобів, які можна придбати в магазині.
    • Щоб очистити чайник або кавоварку, налийте в прилад, який потребує очищення, воду і оцет, змішані в рівних частинах.
    • Щоб видалити наліт з пральної або посудомийної машини, налийте оцет в відсік, призначений для миючого засобу.
    • Лимонний сік є чудовою альтернативою оцту, якщо у вас немає його під рукою.
  2. 2 Залиште оцет на деякий час. Якщо ви очищаєте кавоварку або чайник, налийте і залиште оцет в порожньому приладі на одну годину. Завдяки цьому оцет потрапить в відсік, призначений для води, де, як правило, можна побачити великий шар нальоту.
    • Якщо вам необхідно видалити накип з пральної або посудомийної машини, вам не потрібно залишати оцет на годину, як зазначено в раді вище.
  3. 3 Увімкніть прилад, наповнений оцтом. Закип'ятіть оцет в чайнику або кавоварці (запустіть процес прання, якщо ви очищаєте пральну машину) як зазвичай. Оцтова кислота при нагріванні видалить всю накип з побутового приладу.
  4. 4 Закип'ятіть воду в приладі. Після того, як ви закип'ятіть оцет, повторіть процес без нього, використовуючи тільки воду. Якщо ви очищаєте кавоварку та чайник, наповніть їх водою і закип'ятити її. Якщо вам необхідно видалити накип з пральної або посудомийної машини, запустіть цикл прання, не використовуючи мило або засоби для чищення. Завдяки цьому прилад очиститься від накипу і залишився оцту.
    • Якщо ви очищаєте кавоварку або чайник, ви можете повторити процес кілька разів, щоб повністю видалити залишки оцту.

Метод 2 з 3: Як видалити накип з кранів

  1. 1 Змочіть ганчірку в оцті. Візьміть ганчірку або рушник, які добре вбирають рідину. Умочіть ганчірку в розчині оцту. Подбайте про те, щоб ганчірка була повністю змочена в оцті. Злегка відіжміть ганчірку, щоб з неї не капало. Однак пам'ятайте про те, що вона повинна бути досить мокрою.
  2. 2 Оберніть кран ганчіркою, змоченою в оцті. Візьміть ганчірку і оберніть нею кран. Зафіксуйте ганчірку на крані, використовуючи гумку. Подбайте про те, щоб весь забруднену ділянку був покритий ганчіркою, змоченою в оцті. Залиш ганчірку на забрудненій ділянці на одну годину. Через годину приберіть ганчірку.
    • Завдяки тому, що ви залишите ганчірку на забрудненій поверхні протягом тривалого періоду часу, ви зможете видалити самий застарілий вапняний наліт.
  3. 3 Протріть кран чистої тканинною серветкою. Ваш кран буде як новий! Використовуйте чисту тканинну серветку, щоб видалити залишки оцту і вапняного нальоту. Використовуйте ватяну паличку, щоб видалити наліт у важкодоступних місцях.
  4. 4 Замочіть насадку на крані в оцті. Як правило, найбільш забрудненим ділянкою є насадка на кран. Якщо на поверхні крана немає нальоту, але вапняні відкладення залишилися на його насадки, візьміть невеликий стакан, налийте в нього оцет і опустіть в нього насадку на кран.
    • Зафіксуйте стакан за допомогою рушники і гумки. Оберніть рушник навколо насадки на кран, яка занурена в стакан з оцтом і зафіксуйте рушник гумкою.
    • Подбайте про те, щоб рушник щільно прилягало до крану. Завдяки цьому насадка буде занурена в оцет.
  5. 5 Протріть насадку на кран. Через годину приберіть рушник і склянку оцту. Чистої тканинною серветкою протріть кран, щоб видалити залишився вапняний наліт і оцет. Якщо ви очищаєте кран на раковині, відкрийте його і почекайте, поки вода втече протягом декількох секунд. Завдяки цьому ви змиєте решту оцту.

Метод 3 з 3: Як видалити вапняний наліт в унітазі

  1. 1 Понизьте рівень води в бачку. Щоб відрегулювати рівень води, змийте її і під час змивання поверніть гвинт регулювання рівня води проти годинникової стрілки. Робіть це до тих пір, поки в унітазі не залишиться води або її буде дуже мало.
  2. 2 Налийте в унітаз суміш з бури і оцту. Змішайте дві-три чашки білого оцту з такою ж кількістю бури. Вилийте суміш у унітаз. Забруднену ділянку повинен перебувати під впливом розчину. Залиште розчин на дві години. Бура, змішана з оцтом, прибере вапняний наліт.
  3. 3 Почистіть унітаз за допомогою йоржика. Після закінчення двох годин, поверніться в туалет і почистіть унітаз йоржиком.
  4. 4 Змийте воду в унітазі. Після того, як ви видалите вапняний наліт, змийте воду в унітазі. Вода змиє залишки вапняного нальоту. Якщо вам не вдасться видалити наліт з першого разу, повторіть процес. Повторюйте до тих пір, поки не видалите накип повністю.
    • Не забудьте виставити рівень води в туалеті.

Поради

  • Якщо вам необхідно видалити накип з плоскої поверхні, розпорошите оцет на забруднену ділянку і потріть поверхню.
  • Візьміть за звичку протирати поверхні, які схильні до утворення накипу в вашому домі, щоб запобігти її появу в майбутньому.