Як видалити запах сечі з бетонної поверхні

Автор: Sara Rhodes
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як видалити запах сечі з бетонної поверхні - Суспільство
Як видалити запах сечі з бетонної поверхні - Суспільство

Зміст

Сеча - це їдка речовина, від якої важко позбутися на будь-якій поверхні, не кажучи вже про пористу бетоні. Якщо ваш вихованець скористався підвалом, гаражем, балконом або будь-який інший забетонованої поверхнею в якості вбиральні, ви напевно думаєте, що вам не вдасться позбутися від неприємного запаху, навіть якщо ви вимиєте поверхню підлоги сотню раз. У цій статті ми розповімо вам про те, як повністю видалити неприємний запах. Вам буде потрібно трохи терпіння і кілька спеціальних чистячих розчинів.

кроки

Метод 1 з 3: Як підготувати поверхню до обробки

  1. 1 Розчистити ділянку від будь-якого сміття або осколків. Якщо на підлозі залишився слід від клею для килима, видаліть його за допомогою спеціального скребка. Чистка підлоги дозволить уникнути розмазування бруду під час використання чистячих хімікатів, а також позбутися від бруду на пористої поверхні бетону.
    • Відсуньте будь-які меблі, яка заважає вам або яку ви боїтеся пошкодити сильнодіючими хімікатами.
  2. 2 Виберіть ферментний очищуючий розчин. Сеча містить кристали сечової кислоти, які не розчиняються і щільно в'їдаються в поверхню - в даному випадку в твердий пористий бетон. Спеціальним миючим засобом, такі як мило і вода, не допоможуть розчинити сечову кислоту - скільки разів ви б не чистили поверхню, кристали кислоти нікуди не подінуться. Ферментні засоби для чищення допоможуть розщепити сечову кислоту і видалити її з поверхні бетону.
    • Навіть якщо вам здається, що запах зник після використання традиційних засобів для чищення, попадання невеликої кількості вологи (наприклад, в дощовий день) на поверхню підлоги буде досить, щоб запах сечі з'явився знову. Вода викликає викид газу з сечової кислоти, від чого виникає сильний неприємний запах.
    • Пошукайте ферментні засоби для чищення, призначені безпосередньо для видалення сечі тварин (ви навіть можете знайти спеціальні засоби від запаху собачої або котячої сечі).
  3. 3 Знайдіть забруднену ділянку, понюхавши поверхню або посвітивши на неї ультрафіолетовою лампою. Ультрафіолетова лампа або лампа чорного світла іноді допомагає знайти в'їдаються плями, тому ви без зусиль зможете знайти сліди сечі, особливо якщо ви вже вимили підлогу кілька разів і не виявили на ньому її видимих ​​слідів. Плями можуть проявитися у вигляді жовтих, синіх або зелених слідів. Візьміть шматочок крейди і відзначте місце, яке необхідно обробити.
    • Якщо ультрафіолетове світло не допоміг, можете спробувати понюхати забруднену ділянку. Провітріть кімнату і просто принюхайтесь, поки не знайдете потрібну ділянку на підлозі.
    • Вам напевно захочеться приділити особливу увагу цим ділянкам і почистити їх кілька разів, але рекомендується обробити всю підлогу, щоб не пропустити плями, які не проявилися від ультрафіолетових променів.
    • Обробка всієї поверхні підлоги також дозволить очистити підлогу рівномірно. Варто відзначити, що при обробці підлоги бетон стає світліше і чистіше, тому найкраще вичистити його повністю, щоб вся поверхня підлоги була однотонною.

Метод 2 з 3: Попередня обробка бетону

  1. 1 Купіть сильнодіючий засіб для чищення, таке як тринатрийфосфат (ТНФ). Це сильнодіючий засіб допоможе видалити всі містяться в сечі елементи (наприклад, бактерії), а ферментний очищуючий розчин швидко розчинить кристали сечової кислоти. Не забудьте надіти захисні окуляри і гумові рукавички, так як ТНФ може пошкодити шкіру.
    • Розведіть ТНФ в відрі з дуже гарячою водою в пропорції ½ склянки на кожні 3,8 літра води.
    • Якщо ви не хочете використовувати такий сильнодіючий хімікат, як ТНФ, спробуйте відчистити сечу сумішшю води з оцтом (в співвідношенні 2 частини оцту на 1 частину води).
  2. 2 Розпорошите на підлогу розведений розчин ТНФ і акуратно наскрібши його жорсткою щіткою. Обробляйте підлогу невеликими ділянками (приблизно метр на метр). Дуже важливо не дати ТНФ висохнути занадто швидко. Розчин повинен залишатися вологим на поверхні бетону як мінімум п'ять хвилин. Якщо розчин висох передчасно, нанесіть на ділянку ще трохи ТНФ або води. Чим довше розчин залишається вологим, тим глибше суміш вбереться в бетон.
    • Можливо, ви помітите, що запах сечі став ще сильніше під час попередньої обробки підлоги. Це нормальна реакція кристалів сечової кислоти і води.
  3. 3 Полийте оброблену поверхню гарячою водою і видаліть всю рідину миючим або звичайним пилососом. Це допоможе видалити більшу частину використаного розчину ТНФ.Після цього двічі сполосніть підлогу гарячою водою і дайте йому висохнути природним шляхом.
    • Не використовуйте вентилятор для прискорення процесу - ваше завдання просочити бетон і позбутися від слідів сечі.
    • Якщо ви помітили, що пилосос став пахнути сечею після чистки статі від розчину ТНФ, збризніть шланг ферментним миючим засобом, розчиненим водою в співвідношенні 1:30 на час роботи пилососа. Потім вимкніть пилосос і збризніть миючим засобом внутрішню частину контейнера з брудною водою.
    • Якщо ви використовуєте миючий пилосос для килимів, додайте воду в контейнер, замість того щоб наливати її на підлогу, і встановіть режим вологого прибирання / видалення бруду.

Метод 3 з 3: Як обробити бетон

  1. 1 Приготуйте ферментний концентрат за інструкцією. Деякі засоби для чищення необхідно змішувати з розчином для чищення килимів, в той час як інші вимагають додаткової кількості води. Наступні дії і не додавайте в концентрат занадто багато води.
    • Переконайтеся, що підлога повністю висох після попередньої обробки, перш ніж починати обробляти його ферментним миючим розчином.
  2. 2 Просочіть ділянку ферментним миючим розчином. Обробляйте підлогу невеликими ділянками розміром метр на метр. Використовуйте достатню кількість розчину, щоб рідина не висихала як мінімум 10 хвилин. Додайте ще розчину, якщо дільниця розпочала висихати - знову ж таки, дуже важливо, щоб рідина проникла в кожен шар і кожну пору бетону для повного розщеплення кристалів сечової кислоти.
    • Щоб спростити процес нанесення розчину, використовуйте чистий стаціонарний розпилювач. Після брудного розпилювача можуть залишитися сліди бруду, які вбереться в бетон і приведуть до утворення цвілі - як наслідок, виникне інший неприємний запах.
    • Намагайтеся якомога ретельніше опрацювати ділянки, на яких були виявлені сліди сечі за допомогою ультрафіолетового світла. Візьміть жорстку щітку і обробіть ці ділянки ферментним розчином.
    • Найбільш помітні ділянки можуть покритися пухирями. Зверніть увагу на ці місця і обробіть їх двічі, якщо запах не зник.
    • Повторіть процедуру на інших ділянках, поки не обробите всю поверхню підлоги.
  3. 3 Залиште підлогу висихати на ніч, як тільки закінчите обробку. Для більшої ефективності ферментного розчину накрийте підлогу брезентом. Це дозволить уповільнити випаровування рідини.
    • Якщо запах не зник, ще раз обробіть найбільш забруднені ділянки ферментним розчином.
  4. 4 Спробуйте зміцнити бетонований підлогу захисним шаром, Як тільки запах повністю вивітриться. Це додасть йому більш акуратний вигляд і дозволить спростити процес чищення підлоги в майбутньому.

Поради

  • Дерев'яний настил, прибитий до підлоги, і дерев'яні сходи вимагають особливої ​​уваги, так як сеча накопичується між деревом і бетоном.
  • Якщо ви обробите просочений сечею бетон установкою для миття під тиском, позбутися від запаху буде ще складніше, особливо якщо струмінь води з установки ллється на підлогу під кутом вище 45 градусів і / або якщо використовувати насадку з малим кутом. Від цього неприємний запах ще більше в'їсться в бетон, і вам буде складно нейтралізувати його.

Що вам знадобиться

  • жорстка щітка
  • Миючий або звичайний пилосос, промисловий пилосос або пилосос для чищення килимів
  • Ферментний очищуючий розчин
  • Тринатрійфосфат (ТНФ)
  • Гумові рукавиці
  • Захисні окуляри
  • вода
  • Відро для миття підлог
  • Чистий стаціонарний розпилювач (необов'язково)