Як видалити жувальну гумку з одягу

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Убираем"вьевшуюся" жевательную резинку с одежды вместе с вами useful tips
Відеоролик: Убираем"вьевшуюся" жевательную резинку с одежды вместе с вами useful tips

Зміст

Жувальну гумку дуже смачно жувати, але дуже неприємно, якщо вона прилипає в найнесподіваніших місцях, наприклад, до підошви взуття, волосся або одязі. На щастя, існує кілька досить успішних способів видалити жувальну гумку з одягу. Спробуйте видалити жуйку одним з наступних методів.

кроки

Метод 1 з 5: заморозка

  1. 1 Складіть тканину так, щоб гумка виявилася зовні, а сам предмет гардероба помістився в поліетиленовий пакет. Уникайте поширення гумки на інші ділянки одягу.
  2. 2 Покладіть одяг в поліетиленовий пакет. Закрийте його, але переконайтеся, що гумка не прилипає до поліетилену.
  3. 3 Закрийте пакет і покладіть його на кілька годин в морозильну камеру. Гумка повинна цілком замерзнути і стати твердою, а ви зможете її легко видалити.
  4. 4 Як тільки гумка застигне, дістаньте пакет з морозильної камери. Дістаньте одяг з пакета.
  5. 5 Очистіть або соскребите гумку. Постарайтеся, щоб вона не нагрілася. Для видалення гумки ви можете скористатися ножем для масла або шпателем. Якщо вона не видаляється, покладіть одяг назад у морозильну камеру.

Метод 2 з 5: гаряча рідина

  1. 1 Занурте ділянку з гумкою в гарячу воду. Дайте воді вбратися протягом декількох хвилин. Тримайте одяг під водою і очищайте жувальну гумку старою зубною щіткою або гострим ножем.
  2. 2 Нагрійте жувальну гумку парою. Потримайте ділянку тканини з гумкою над чайником або каструлею, з якої йде пара від киплячої води. Потім очистіть жувальну гумку.
  3. 3 Замочіть одяг в гарячому оцті. Очищайте жувальну гумку невеликими круговими рухами, поки вона не ослабне. Можливо, вам доведеться кілька разів замочити тканину в свіжої порції оцту. Не забувайте час від часу змивати жувальну гумку з зубної щітки.

Метод 3 з 5: праска

  1. 1 Покладіть жувальну гумку обличчям вниз на шматок картону. Покладіть картон на прасувальну дошку, щоб не спалити поверхню під картоном.
  2. 2 Увімкніть праску в середньому режимі. Ваше завдання - послабити гумку, але не розплавити її повністю, так як це тільки погіршить ситуацію.
  3. 3 Пропрасуйте одяг зі зворотного боку - там, де немає гумки. Жувальна гумка повинна бути між тканиною і картоном, при цьому тканина буде виступати в якості бар'єру між жуйкою і залізом.
  4. 4 Гладьте до тих пір, поки жувальна гумка НЕ ​​прилипне до картону. На те, щоб гумка нагрілася, піде кілька хвилин.
  5. 5 Приберіть картон з-під одягу. Жувальна гумка повинна залишитися на картоні. Якщо гумка все ще на одязі, продовжуйте гладити, поки вона не перейде на картон.

Метод 4 з 5: Сила арахісового масла

  1. 1 Покрийте гумку арахісовим маслом. Її потрібно покрити повністю. Арахісове масло повинно послабити жувальну гумку.
  2. 2 Залиште арахісове масло на гумці приблизно на одну хвилину. Вам необхідно, щоб воно послабило гумку, але не забруднив одяг.
  3. 3 Очистіть гумку інструментом з жорсткою, тонкої поверхнею, наприклад, шпателем.
  4. 4 Виперіть одяг відразу ж після використання цього способу. Арахісове масло не тільки послаблює гумку, але і може забруднити одяг. Обов'язково скористайтеся засобом для виведення плям або сильним пральним порошком.

Метод 5 з 5: предмети домашнього вжитку або засоби для очищення

  1. 1 Спробуйте використовувати рідкий пральний порошок. Налийте ложку кошти безпосередньо на гумку. Очистіть жувальну гумку зубною щіткою, а потім змивайте усі скребком.
  2. 2 Використовуйте засіб для виведення плям. До складу таких засобів входять сильні знежирюючі інгредієнти, які легко видалять жувальну гумку. Дайте засобу вбратися в гумку, а потім очистіть її скребком.
  3. 3 Використовуйте спрей для видалення клею. Нанесіть засіб на гумку і дайте вбратися протягом декількох хвилин. Відскребіть зубної або дротяною щіткою.
  4. 4 Налийте на ділянку з жуйкою спирт. Залиште спирт на кілька хвилин, а потім очистіть гумку металевим скребком.
  5. 5 Розпорошите на гумку WD-40. Залиште на кілька хвилин, а потім щіткою або скребком очистіть жувальну гумку.
  6. 6 Розпорошите лак для волосся безпосередньо на гумку. Відразу соскребите жувальну гумку, не чекайте, поки лак застигне, так як в цілому він не достатньо сильний, щоб зробити жувальну гумку твердої.
  7. 7 Притисніть до гумки смужку клейкої стрічки. Як і у випадку з арахісовим маслом, переконайтеся, що вона охоплює всю поверхню гумки. Чи не притискайте її занадто сильно. Видаліть клейку стрічку. Якщо гумка зійшла в повному обсязі, повторіть з чистим шматочком клейкої стрічки.
  8. 8 Відскребіть якомога більше жувальної гумки і нанесіть Lanacane (замовити засіб можна в інтернеті), до складу якого входять етанол, ізобутан, гліколь і ацетат, здатні видалити гумку. Якщо його не вдасться знайти, пошукайте аналогічні в інтернеті, або розпитайте в господарських магазинах. Залиште засіб приблизно на одну хвилину, а потім видаліть залишки гумки шпателем або ножем для масла.
  9. 9 Втирайте в жуйку бензин або рідина для запальничок. Будьте обережні і тримайте ці легко займисті субстанції подалі від вогню під час їх використання. Очистіть зубною щіткою або металевим скребком. Сполосніть одяг пральним порошком і теплою водою, перш ніж покласти в пральну машину разом з рештою одягом.
  10. 10 Використовуйте апельсинове масло. Протріть гумку ганчіркою, змоченою в апельсиновому маслі, а потім очистіть металевим скребком.
  11. 11 Використовуйте розчинник або скипидар.
    • Спочатку видаліть основну частину жувальної гумки.
    • Одягніть рукавички, нанесіть невелику кількість розчинника або скипидару на жувальну гумку. Потім видаліть її старої, але чистої зубною щіткою.
    • Сполосніть забруднену ділянку перед пранням речі.
    • Виперіть як звичайно. Від жуйки не повинно залишитися і сліду.
  12. 12 Покладіть предмет одягу в мікрохвильову піч на 20 секунд. Тепло послабить клейкі властивості жувальної гумки і її буде простіше видалити. Діставши річ з мікрохвильовки, тут же видаліть жуйку за допомогою шпателя.
    • Цей метод можна використовувати тільки з предметами одягу, які виготовлені з термостійкого тканини.

Поради

  • Для очищення гумки використовуйте шпатель, ніж для масла або інший тупий металевий інструмент для зіскоблювання.
  • Не забудьте відразу ж випрати одяг після застосування будь-якого з перерахованих вище способів. У багатьох продуктах містяться жирні інгредієнти, здатні забруднити одяг.
  • Постарайтеся видалити жувальну гумку з одягу якомога швидше.
  • Якщо необхідно очистити, використовуйте жорстку зубну щітку або дротяну щітку.

попередження

  • Деякі з продуктів, які використовуються в вищевказаних способах, можуть залишити плями на одязі.
  • Розчинник і скипидар - це горючі матеріали. Тримайте їх подалі від джерел тепла, таких як водонагрівач. Видаляти жувальну гумку і стирати забруднене предмет одягу, використовуючи ці матеріали, потрібно в добре провітрюваному приміщенні.
  • Не дозволяйте дитині використовувати гострий скребок.
  • Будьте обережні при роботі з гарячими рідинами і горючими продуктами.