Як утилізувати бензин

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 3 Липня 2024
Anonim
Как Перерабатывают Автомобильные Шины в Европе
Відеоролик: Как Перерабатывают Автомобильные Шины в Европе

Зміст

Бензин займає важливе місце в нашому повсякденному житті, але при неправильній утилізації він може становити серйозну небезпеку. Щоб безпечно утилізувати бензин, зверніться за допомогою до місцевих органів влади. Для утилізації бензину вам, можливо, доведеться звернутися в центр переробки, на звалище відходів, в магазин автозапчастин або навіть в пожежне депо. Перевозите бензин в надійної закритій ємності. Врахуйте, що в деяких випадках замість утилізації бензин можна відновити для подальшого використання.

кроки

Частина 1 з 3: Виберіть місце для утилізації

  1. 1 Зв'яжіться з місцевими органами, що відповідають за повторну переробку. Деякі центри з переробки приймають бензин, після чого відновлюють його або безпечно утилізують. Місцеві органи влади можуть направити вас в потрібний центр переробки. Після цього заздалегідь зателефонуйте в центр переробки, щоб дізнатися, чи є у них якісь конкретні інструкції, які вам слід виконати.
  2. 2 Віднесіть бензин в центр по утилізації небезпечних відходів. Це трохи відрізняється від повторної переробки, оскільки тут ваш бензин не відправлять на повторне використання, а просто позбудуться нього. При цьому вам ніщо не заважає зв'язатися з місцевими органами влади і дізнатися, де знаходиться найближчий центр по утилізації небезпечних відходів. Зателефонуйте заздалегідь, щоб дізнатися про всі обмеження, години роботи і приймається сировина.
    • Деякі центри по утилізації небезпечних відходів надають безкоштовні послуги тільки для жителів конкретно міста, так що стороннім доведеться заплатити за утилізацію.
    • У менш населених містах центри по утилізації відходів можуть бути відкриті лише кілька годин. Це ще одна причина, по якій слід зателефонувати заздалегідь.
    • У таких центрах також можуть бути обмеження щодо прийому бензину за один візит (наприклад, не більше 40 літрів) або від однієї особи за певний період часу.
  3. 3 Заплатіть за утилізацію. Якщо ви хочете утилізувати великий обсяг бензину або в вашому місті по-іншому цього не зробити, заплатите за утилізацію приватній фірмі. Знайдіть таке підприємство, ввівши в пошукову систему «приватна компанія з утилізації небезпечних матеріалів» і назву свого міста. Зателефонуйте їм і дізнайтеся, скільки коштують їхні послуги. Також перевірте, чи надали їм ліцензію місцеві органи влади.
    • Як правило, їхні послуги коштують досить дорого, але це все одно менше, ніж штраф за неправильну утилізацію небезпечних матеріалів.
  4. 4 Відвідайте громадський захід по утилізації. Щоб заохотити жителів безпечно утилізувати сміття, у багатьох містах місцева влада організують регулярні заходи по утилізації і повторній переробці сировини. Як правило, інформацію про подібні заходи можна знайти на міському сайті або в місцевій газеті; зазвичай там заздалегідь публікують список з потрібною інформацією, а також дані щодо прийнятих матеріалів, на зразок бензину. Щоб дізнатися, чи підходить це вам, зв'яжіться з місцевими органами влади.
  5. 5 Зверніться по допомогу до місцевого пожежне депо. Багато пожежні депо з радістю утилізують ваш бензин або порекомендують місце, де це можна безпечно зробити. У пожежних депо також можуть порадити, як краще зберігати і перевозити старий бензин.
  6. 6 Залиште бензин в автомайстерні або в магазині автозапчастин. У багатьох магазинах автозапчастин з радістю приймають використані і небезпечні автомобільні рідини. Деякі з них приймають лише масло і трансмісійну рідина, в той час як інші приймають майже всі, включаючи бензин. Обдзвоніть місцеві магазини автозапчастин, щоб дізнатися, хто з них зможе вам допомогти.
    • Як правило, бензин в цих магазинах можна утилізувати безкоштовно, так що вам не доведеться платити або здійснювати тут покупку.
  7. 7 Не викидайте бензин в сміттєвий бак, на звалище і не виливайте в слив. Утилізація бензину способом, який може поставити під загрозу громадське здоров'я, є протизаконною. Наприклад, бензин, який вилили в зливові стоки, може заразити джерело води, яким користуються люди і тварини. Якщо у вас немає часу правильно утилізувати бензин, краще залишити його у себе вдома (в надійної ємності) до тих пір, поки у вас не з'явиться можливість це зробити.
    • Покарання за нелегальну утилізацію бензину може бути досить суворим, включаючи тюремний термін і великий штраф.

Частина 2 з 3: Підготуйте бензин до утилізації

  1. 1 Перелийте бензин в правильну ємність. Якщо ви збираєтеся віднести бензин на утилізацію, то в цілях безпеки він повинен знаходитися в герметичній ємності. Більшість пластикових і металевих бензинових каністр (особливо каністри об'ємом 20 літрів) ідеально підходять для безпечної і швидкого транспортування бензину. Перелийте свій старий бензин в цю ємність і щільно її закрийте, перш ніж переміщати.
  2. 2 Поставте ємність в ящик. Щоб ємності з бензином не перевернулися в дорозі, поставте їх в великий пластиковий таз або ящик. Таким чином ваш автомобіль залишиться чистим, і ви знизите ймовірність попадання бензину на шкіру. Помийте ящик чистою водою після того, як позбудетеся від ємностей з бензином.
  3. 3 Утилізуйте бензин разом з каністрами або обережно перелийте його. Коли ви приїдете в центр утилізації, співробітники центру можуть забрати бензин разом з каністрами. І хоча вам доведеться витратитися на вартість каністр, так ви заощадите на штраф. У центрі також може бути великий резервуар, куди можна злити бензин, завдяки чому ви залишите при собі свої каністри.

Частина 3 з 3: Використовуйте старий бензин

  1. 1 Вилийте трохи бензину в банку, щоб перевірити його якість. Візьміть скляну банку або іншу прозору ємність. Перелийте трохи бензину в скляну ємність з допомогою воронки. Струсіть банку, щоб перевірити, чи не осяде чи на дно осад. Погляньте на колір бензину і перевірте, темніше він, ніж зазвичай. Також зверніть увагу на те, що не виходить чи від бензину неприємний гнилий запах. Все це вказує на те, що бензин зіпсований і що його не варто відновлювати.
    • Від зіпсованого бензину необхідно позбутися, оскільки навіть в розведеному вигляді він може забруднити топлівопріводи і привести до інших проблем.
    • Не лийте бензин в питної стакан. Скляна ємність повинна бути використана виключно для бензину і ні для чого іншого.
  2. 2 Відновіть бензин. Вставте в воронку кавовий фільтр, а саму воронку вставте в отвір для ємності. Почніть повільно лити бензин в воронку. Фільтр не дасть пройти великим частинкам. Потім цей бензин можна залити в газонокосарку або автомобіль. Головне, змішайте старий бензин з новим в співвідношенні хоча б 1: 5.
    • Якщо у вас немає під рукою кавового фільтра, використовуйте замість нього два шари тонкої тканини. Просто натягніть тканину на воронку, а потім почніть повільно лити бензин.
  3. 3 Залийте бензин в пристрій для збирання на вулиці. Якщо у вас є старий, але все ще хороший бензин, спробуйте його відновити і залити їм газонокосарку. Двигун заведеться, але через суміші бензинів будьте готові до зниження ефективності роботи пристрою.
  4. 4 Змішайте його зі свіжим бензином в авто. Проціджений (але незмішаний) бензин також можна вилити в бензобак авто з каністри (ємність для бензину з носиком, зігнутим під кутом). В бензобак об'ємом 34-38 літрів можна безпечно заливати по 2 літри бензину за раз. В бензобак об'ємом більше 42 літрів можна заливати по 3 літри бензину, поки він не стане повним.
    • Зрозуміти, що бензобак повний, можна по металевому запобіжного клапана в бензобаку. Перестаньте лити бензин, коли побачите його на клапані.
  5. 5 Додайте паливну присадку. Можливо, вам варто додати паливну присадку в бензобак або в ємність зі старим бензином. Паливна присадка зруйнує небезпечні сполуки, які знаходяться в старому бензині. Перед тим, як це зробити, обов'язково звіртеся з керівництвом користувача до авто або проконсультуйтеся з автомеханіком, оскільки паливна присадка підходить не для всіх видів двигунів.

Поради

  • Не зберігайте бензин в бензобаку авто або газонокосарці протягом довгого періоду часу. Якщо ви не плануєте користуватися автомобілем або газонокосаркою довгий час, використовуйте майже весь бензин або відкачати його з бензобака.

попередження

  • Зателефонуйте в швидку по телефону 103 (з мобільного) або 03 (зі стаціонарного телефону)., Якщо випадково проковтнути бензин. Якщо бензин потрапив вам в очі або на шкіру, промийте їх водою. Зверніться за медичною допомогою, якщо після промивання місце почервоніло або на шкірі з'явилося подразнення.