Як вибрати процесор

Автор: Clyde Lopez
Дата Створення: 22 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Выбрать Процессор в 2021? 12 характеристик. Ядра, потоки, кэш, intel или amd
Відеоролик: Как Выбрать Процессор в 2021? 12 характеристик. Ядра, потоки, кэш, intel или amd

Зміст

Ви хочете зібрати комп'ютер і не знаєте, з чого почати? З вибору процесора! Мікропроцесор комп'ютера є одним з основних компонентів, і його потрібно ретельно підбирати. Купівля неправильного процесора може привести до зламаним компонентів, до несумісності обладнання або, як правило, до браку потужності.

кроки

  1. 1 Виберіть між процесорами AMD і Intel. Процесори AMD коштують дешевше, а процесори Intel продуктивніше. Материнська плата під процесор AMD підтримує установку тільки відеокарт AMD (при одночасній установці декількох відеокарт), а материнська плата під процесор Intel підтримує установку як відеокарт AMD, так і відеокарт Nvidia (при одночасній установці декількох відеокарт). Також майте на увазі, що чотирьохядерний 3,0 ГГц процесор Intel не обов'язково показує таку ж продуктивність, як чотирьохядерний 3,0 ГГц процесор AMD.
  2. 2 Визначтеся з кількістю ядер. Продуктивність багатоядерних процесорів дорівнює добутку продуктивності кожного ядра на число ядер. Наприклад, якщо ви запускаєте програму, яка підтримує роботу з чотирма ядрами, то ви не побачите великої різниці, якщо у вашому комп'ютері встановлений одноядерний 4,0 ГГц процесор або чотирьохядерний 1,0 ГГц процесор. Якщо ви професійний 3D-художник або професійний відео редактор, то вам потрібно, принаймні, чотири ядра. Якщо ви граєте в комп'ютерні ігри, вам знадобляться як мінімум два ядра. Якщо вам потрібен комп'ютер для запуску офісних додатків і роботи в інтернеті, ви можете обмежитися одним ядром. Однак не всі програми або гри підтримують роботу з багатоядерними процесорами.
  3. 3 Визначте швидкість процесора. Швидкість (а точніше тактова частота) процесорів вимірюється в гігагерцах (ГГц). В наші дні процесори з частотою менше 2,0 ГГц годяться тільки для запуску офісних додатків і роботи в інтернеті. Якщо ви хочете грати в комп'ютерні ігри, купите двоядерний (як мінімум) 2,5+ ГГц процесор. Якщо ви працюєте з дуже потужною відеокартою, не обмежуйте її продуктивність слабким процесором. Для такої карти вам знадобиться 3,0+ ГГц процесор.
  4. 4 Не обмежуйте продуктивність компонентів! Якщо ви збираєтеся встановити відеокарту GTX 590 і грати в новітні ігри, не купуйте дешевий процесор. Якщо у вас двоядерний 2,0 ГГц процесор і топова (найдорожча) відеокарта, то процесор буде обмежувати продуктивність відеокарти, що не дозволить грати вам на максимальних налаштуваннях. Пам'ятайте, що вартість процесора і відеокарти повинна бути порівнянною.
  5. 5 Подумайте про сумісність компонентів. Не купуйте материнську плату, яка підтримує процесори AMD, для процесора Intel. Переконайтеся, що тип процесорного роз'єму на материнській платі відповідає процесору. Процесор Intel Socket 1155 не можна встановити на материнській платі з процесорним роз'ємом Intel тисячу сто п'ятьдесят шість.

Поради

  • Якщо ви вирішили розігнати процесор, переконайтеся, що іншим користувачам вдалося це зробити (з аналогічним процесором).
  • Чим вище ціна процесора, тим він кращий. Якщо ви збираєте ігровий комп'ютер, вам не потрібен шестиядерний 5,0 ГГц процесор - це буде марною тратою грошей.
  • Якщо ви хочете одержати високошвидкісний процесор, але у вас немає зайвих грошей, купите хороший кулер і розжене процесор.
  • При установці процесора в роз'єм не застосовуйте надмірну силу.

попередження

  • Не обмежуйте продуктивність компонентів!