Як вилікувати інфікований вросла волосся

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як вилікувати інфікований вросла волосся - Суспільство
Як вилікувати інфікований вросла волосся - Суспільство

Зміст

Врослий волосся - це патологія, коли волосся росте всередину шкіри, а не назовні. Врослі волосся бувають як у підлітків, так і у дорослих, але частіше за все виникають у людей з щільними кучерявими волоссям, так як завиток намагається втиснути волосся назад в шкіру. Врослі волосся, як правило, виникають на тих ділянках тіла, де волосся голять, вищипують або видаляють воском. Через волосків можуть утворитися зудять і інфіковані припухлості, які можуть хворіти і навіть призводити до утворення шрамів, особливо, якщо людина спробувала виколупати вросла волосся голкою, шпилькою або іншим предметом. Коли наступного разу у вас з'явиться вросла волосся, не намагайтеся його виколупувати, а спробуйте інші способи.

кроки

Метод 1 з 3: Догляд за вросшими волоссям

  1. 1 Ніколи не намагайтеся видалити врослий волосся. Якщо врослі волосся стали для вас хронічною проблемою, спроби виколупати їх можуть призвести до утворення шрамів. Не займайтеся подібним самолікуванням і не використовуйте пінцет, голки, шпильки та інші предмети, щоб видалити врослий волосок. Подібні методи збільшують ризик утворення шраму і поширення інфекції.
  2. 2 Перестаньте голитися, вискубувати або видаляти волосся в інфікованому місці розплавленим воском. Відкладіть видалення волосся в ураженій ділянці, поки не позбудетеся від інфекції. Врослі волосся виникають в місцях, де волосся розрізається на рівні і нижче шкіри, залишаючи після себе гострий край, який потім зростає в бік, всередину шкіри. Якщо ви продовжите видаляти волосся в цьому місці, то це призведе до появи ще більшої кількості врослих волосків або подальшого подразнення ураженої ділянки, а цього слід уникати.
  3. 3 Зволожуйте шкіру. Дивіться, щоб ваша шкіра не висихала. Після кожної лікувальної процедури слід зволожувати інфікований волосся. Це допоможе пом'якшити шкіру і зменшить ризик пошкодження шкіри і утворення шраму.

Метод 2 з 3: Лікування інфекції

  1. 1 Замочіть інфікований волосся. Візьміть чистий рушник, замочіть його в дуже теплій воді і покладіть на інфікований ділянку. Залиште рушник на три-п'ять хвилин або поки рушник не охолоне. Прикладайте рушник три-чотири рази, двічі в день. Тепло допоможе інфекції «дійти до критичної точки» і витекти.
    • Перевагою цього методу є те, що це зводить імовірність утворення шраму до мінімуму.
    • Кожен раз беріть чисте і свіже рушник і не забувайте мити руки до і після процедури. Це допоможе запобігти проникненню бактерії в шкіру в місці інфекції.
  2. 2 Використовуйте антибіотики місцевої дії (які наносяться на шкіру). Перш ніж нанести антибіотик, ретельно промийте і витріть насухо це місце.До складу антибіотиків місцевої дії, як правило, входять три різних антибіотика, а продаються вони в вигляді гелю, крему або лосьйону. До складу можуть входити різні антибіотики, але, як правило, це бацитрацин, неоміцин і поліміксин.
    • Використовуйте антибіотик згідно з інструкцією і не забувайте мити руки до і після нанесення.
    • Спочатку зробіть крапельний тест, так як у деяких людей виникають небажані реакції на антибіотики місцевої дії. Нанесіть антибіотик на невелику ділянку на шкірі (шкіра на зап'ясті підійде як не можна до речі, якщо ви збираєтеся наносити антибіотик на ділянку з ніжною шкірою, наприклад, на лобкову область) і переконайтеся, що у вас не виникне висип або інша побічна реакція.
  3. 3 Зв'яжіться з лікарем, якщо стан інфекції погіршиться. Якщо протягом п'яти-семи днів ви не побачите ніяких поліпшень, інфекція погіршиться або пошириться, негайно запишіться на прийом до свого лікаря або дерматолога. Можливо, лікареві знадобиться розкрити шкіру, щоб провести дренування рани.
    • Не намагайтеся розкрити місце інфекції самостійно і в домашніх умовах. Лікар знає, як правильно зробити надріз, він використовує для цього стерильне обладнання, на кшталт чистого скальпеля, і проведе процедуру в стерильному приміщенні.
  4. 4 Дотримуйтесь рекомендацій лікаря щодо лікування. Лікар порадить почекати, щоб інфекція зажила сама по собі, або випише вам для цих ліків. Лікар може призначити вам рецептурний пероральний антибіотик, ретиноид, щоб прибрати змертвілу шкіру і депігментацію навколо врослого волосся або стероїди, які необхідно наносити прямо на інфікований ділянку.
    • У точності дотримуйтесь інструкції із застосування ліків. Завжди приймайте ліки рівно стільки, скільки було сказано, навіть якщо проблема зникне раніше, ніж ви завершите курс лікування.
    • Лікар може дати рекомендації, які допоможуть запобігти появі врослого волосся в майбутньому.

Метод 3 з 3: Лікування врослого волосся неперевіреними народними засобами

  1. 1 Вилікуйте інфекцію шкіри антибактеріальними ефірними маслами. Нанесіть вбрання ефірне масло ватною паличкою або ватяним тампоном прямо на інфікований вросла волосся, але якщо у вас чутлива шкіра, вам, можливо, доведеться розбавити ефірне масло «базисним», наприклад, кокосовим маслом (це особливо стосується таких масел, як масло чайного дерева , яке може бути занадто жорстким для шкіри). Залиште ефірне масло на шкірі або змийте його теплою водою через 30 хвилин. Знайдіть гомеопата, який допоможе вам вибрати відповідне масло. Ось список ефірних масел, які можна спробувати:
    • Олія чайного дерева
    • евкаліптова олія
    • олія м'яти
    • апельсинове масло
    • Часникова олія
    • гвоздичне масло
    • масло лайма
    • розмаринове масло
    • масло герані
    • масло лимона
  2. 2 Використовуйте засіб для «точкового відлущування», щоб допомогти видалити врослий волосся. Змішайте 5 грам харчової соди або морської солі з 15-30 мл оливкової олії, яке володіє антибактеріальними властивостями. Нанесіть суміш на інфікований вросла волосся ватною паличкою або ватяним тампоном.
    • Кінчиками пальців круговими рухами акуратно втирайте суміш для відлущування. Спочатку зробіть три-п'ять обертань за годинниковою стрілкою, а потім стільки ж - проти годинникової. Промийте місце теплою водою і витріть насухо. Вимийте руки і киньте рушник в прання, щоб запобігти поширенню інфекції. Повторюйте процедуру два рази на день.
    • Запам'ятайте, для того, щоб змістити волосся, необхідно бути дуже обережним і використовувати плавні і кругові рухи. Занадто енергійне відлущування може привести до утворення шраму, викликати роздратування і пошкодити вже і без того чутливу шкіру.
    • Також не варто забувати, що на протидію інфекції потрібен час. Якщо стан врослого волосся поліпшується, продовжуйте лікування, поки прогалин повністю не зникне.Якщо стан врослого волосся не покращиться, зверніться до лікаря.
  3. 3 Використовуйте мед як антибактеріальний засіб і засоби проти інфекції. Найбільш ретельне дослідження було проведено з медом манука, але підійде будь-який органічний мед. Ватним тампоном нанесіть мед на інфікований вросла волосся і залиште його на 5-10 хвилин. Промийте ділянку теплою водою і насухо його витріть. Також не забудьте вимити руки і прибрати рушник в прання, щоб запобігти поширенню інфекції. Повторюйте процедуру двічі в день.
    • Не використовуйте цей засіб, якщо у вас підвищена чутливість до меду.

Поради

  • У чоловіків афроамериканців можуть виникнути проблеми з вросшими волоссям на обличчі і шкірі голови, особливо після гоління.
  • У жінок врослі волосся найчастіше з'являються під пахвами, в лобкової області і на ногах.

попередження

  • Не використовуйте для лікування кошти, на які у вас алергія.
  • Якщо протягом п'яти-семи днів стан врослого волосся не поліпшився або інфекція перейшла на інші ділянки тіла, негайно зверніться до лікаря.