як відволіктися

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как избавиться от негативных мыслей за 20 секунд!
Відеоролик: Как избавиться от негативных мыслей за 20 секунд!

Зміст

Бажання відволіктися - це природна реакція, яка часто виникає, коли ми хочемо уникнути якихось неприємних або негативних моментів в житті. Наприклад, коли ми відчуваємо фізичну або душевний біль, деякі з нас відволікаються нездоровим способом - набувають залежності, шкодять собі, переїдають тощо. Але відволікаючі заняття можуть принести і користь, особливо якщо залежність або інші шкідливі вчинки увійшли у вас в звичку. Відволікання допоможуть вам перестати приймати наркотики, давши вам час переключити увагу на щось інше. Коли відволікаєшся правильно, це допомагає скоротати час, переключити увагу або заспокоїтися. Таким чином, розваги, методи релаксації та інше допоможуть вам відволіктися.

кроки

Метод 1 з 5: Вибір правильних способів відволіктися

  1. 1 Врахуйте, що відволікання може бути як здоровим, так і хворим. Відволікання - це механізм, який ми використовуємо, щоб уникнути труднощів або надлишку емоцій. До деяких нездоровим отвлечениям відноситься споживання фастфуду під час стресу або споживання спиртного і наркотиків. Наприклад, для вирішення проблеми з управлінням гнівом людина може вдатися до наркотиків, щоб заглушити непереборні емоції.
  2. 2 Визнайте наявність емоцій, які ви відчуваєте. Правильніше буде прийняти і розлучитися з тими негативними почуттями, що ви відчуваєте. При цьому все ще можна вдатися до відволікання, але врахуйте, що це лише відверне вас нагальної проблеми. Так ви лише приховає і проігноруєте відчувають негативні емоції.
  3. 3 Визнайте, що, відволікаючись, можна подолати шкідливі звички. Якщо ви страждаєте від залежності, спробуйте відволіктися, щоб не погіршити її ще сильніше. Бажання відволіктися означає, що ви усвідомили, наскільки шкідливо потурати своїй залежності. Ви приймаєте свідоме рішення конструктивно підійти до своєї залежності.
    • Порахуйте до 100, щоб скоротати час, коли вам захочеться взяти наркотики або випити спиртного.
    • Відпочиньте, щоб зробити перепочинок перед тим, як впоратися з негативними емоціями.
  4. 4 Перетворіть шкідливу звичку в здорове відволікання. Природною відповіддю на стресову ситуацію або емоцію може бути нездорове відволікання, на кшталт споживання великої кількості шкідливої ​​їжі або алкоголю. Немає нічого поганого в тому, щоб відволіктися після прийняття своїх негативних емоцій. Однак вам варто зайнятися чимось корисним, щоб з повагою і турботою поставитися до свого тіла і розуму. Ось кілька справ, якими можна себе зайняти:
    • сходіть на прогулянку;
    • з'їжте фрукт замість батончика;
    • почитайте книгу;
    • Приберіть на робочому місці.

Метод 2 з 5: Техніки релаксації

  1. 1 Спробуйте техніки глибокого дихання. Концентрація на глибокому диханні допоможе позбутися від стресу і тривоги. Коли ви будете думати про одне лише диханні, ваш розум очиститься від згубних думок.
    • Зробіть вдих на рахунок чотири. Затримайте дихання, порахувавши до чотирьох. Видихніть знову на рахунок чотири. Покладіть руку на живіт, щоб відчути, як з кожним вдихом він піднімається і опускається.
  2. 2 Читайте мантру. Мантра - це проста фраза або слово, які людина повторює самому собі. Опинившись в ситуації, коли вам захочеться відвернути себе від певних думок чи вчинків, прочитайте позитивну мантру. Наприклад, якщо ви хочете відволіктися від тривожних почуттів, скажіть: «Я сильний», - або: «Я впораюся». Таким чином, ви відвернетеся від негативних почуттів, зосередившись на повторенні цих слів.
  3. 3 Займіться спортом. Чи відчуваєте негативні емоції - настав час повправлятися. Прогулянка або їзда на велосипеді дозволять зосередитися на чомусь одному.
  4. 4 Поспите. Під час сну ваш розум вщухне і всі активні роздуми припиняться. Ляжте на ліжко і трохи здрімніть.

Метод 3 з 5: Розваги

  1. 1 Послухайте музику. Завантажте новий плейлист і послухайте музику. Знайдіть зручне місце, щоб сісти, і уважно прислухайтеся до музики. Зосередьтеся на словах пісні і мелодії. Спробуйте розчути, коли починає грати той чи інший інструмент.
    • Слухайте музику в навушниках. Музику з більш швидким темпом необхідно слухати уважніше, інакше вам не вдасться почути мелодію, гру інструментів або слова.
  2. 2 Подивіться телевізор або фільм. Перегляд телевізора або хорошого фільму допоможуть відволіктися від насущних проблем або думок. Повністю поринете в історію серіалу або фільму.
    • Обов'язково виберіть такий фільм або серіал, які б не нагадували вам про ваші проблеми. Наприклад, якщо ви хочете відволіктися від душевного болю або розриву у відносинах, не дивіться фільм, в якому персонаж з кимось розлучається.
  3. 3 Зіграйте в відеогру. У відеоіграх присутні захоплюючі розповіді, які затягнуть вас в свій світ. Під час гри в масову на багато користувачів рольову онлайн-гру (ММОРПГ) можна поспілкуватися з іншими людьми і відволіктися від насущних проблем.
  4. 4 Почитайте книгу. Знайдіть книгу з хорошою і пікантною історією або повторно прочитайте улюблений роман. Виберіть будь-яке легке чтиво. Якщо ви будете постійно обмірковувати прочитане або заглядати у словник, то втратите нитку розповіді і вкрай заплутаєтеся в сюжеті.
  5. 5 Займіть себе роботою. Займіться великим проектом, що складається з декількох частин. Таким чином, вся ваша увага буде зайнято різними етапами проекту. Змайструєте що-небудь, намалюйте картину або зробіть полки у вітальні.

Метод 4 з 5: Усвідомлення себе і свого оточення

  1. 1 Поспостерігайте за чим-небудь в найдрібніших деталях. Зверніть знімання на який-небудь предмет в своєму оточенні. Подивіться на нього так, ніби готуєтеся намалювати його. Зосередьтеся на цьому предметі, детально вивчивши його зовнішній вигляд і текстуру. Наприклад, можете поглянути на підлокітник крісла. Зверніть увагу на його фактуру і вигин. Погляньте, який він гладкий і як згинається вниз.
  2. 2 Приділіть увагу своєму тілу. Потріть великий палець об вказівний.Відчуйте шкіру між пальцамі.Обратіте увагу на те, що відбувається, коли ви більш м'яко стискаєте пальці. Прислухайтеся до свого подиху. Зосередьтеся на тому, як ви моргаєте.
  3. 3 Ущипніть себе. Відчуваючи фізичного болю або гостру емоційну біль, спробуйте відвернути себе за допомогою невеликої фізичного болю. Ущипніть перетинку між вказівним і великим пальцями, щоб переключити увагу на це місце.

Метод 5 з 5: Активний спосіб життя

  1. 1 Рушайте на екскурсію. Відвідайте незнайоме місце. Нова пригода відволіче ваш розум думками про те, як дістатися до місця, де припаркуватися і на що варто поглянути.
  2. 2 Займіться улюбленим хобі або розвагою. Біль і неприємні відчуття набагато простіше подолати, якщо відволіктися на те, що доставляє вам радість. Можливо, вам подобається працювати по дереву, займатися садівництвом або здійснювати піші прогулянки.
  3. 3 Проводьте час з близькими або друзями. Проводьте час з людьми, з якими вам подобається бути поруч. Таким чином, ваші розмови будуть більш значущими і цікавими. Коли ми перебуваємо в самоті, то часто починаємо відчувати себе ізольованими і швидше зосереджуємося на негативних почуттях.
  4. 4 Займіться чимось новим. Відволікаючи себе від застояного способу мислення, змусивши себе зайнятися чимось новим. Перенастройте свій мозок на нову хвилю життя. Наприклад, якщо у вас був важкий розрив відносин, перестаньте відвідувати знайомі ресторани, які нагадують вам про вашого колишнього партнера. Замість цього відвідайте незнайомий ресторан і створіть нові спогади.