Як вилікувати поріз в роті

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Хирург про заживление ран ( порезы, ссадины и т.д. ). Первая помощь, обработка, использование мазей.
Відеоролик: Хирург про заживление ран ( порезы, ссадины и т.д. ). Первая помощь, обработка, использование мазей.

Зміст

Порізи в роті виникають в процесі чистки зубів і вживання їжі, через випадкових укусів і скоб. Зазвичай такі порізи невеликі і швидко заживають без сторонньої допомоги. Деякі порізи можуть хворіти або перетворюватися в білі ранки. Полощіть рот солоною водою, використовуйте мазь і натуральні антибактеріальні засоби, щоб успішно вилікувати поріз.

кроки

Метод 1 з 3: Як зупинити кровотечу

  1. 1 Промийте рот. Якщо поріз в роті кровоточить, то промийте рот холодною водою. Прополощіть всю ротову порожнину, приділивши особливу увагу місцю порізу. Прохолодна вода допоможе змити кров і зупинити кровотечу.
  2. 2 Придавите місце порізу. Якщо не вдалося зупинити кровотечу водою, то притисніть поріз шматочком марлі. Акуратно притисніть марлю до порізу на кілька хвилин, щоб кровотеча припинилася.
  3. 3 Використовуйте холодний компрес. Прикладіть холодний компрес або лід до місця порізу, щоб зупинити кров. Загорніть лід в чисту тканину і прикладіть до порізу. Компрес допоможе знизити запалення і звузити кровоносні судини, щоб припинити кровотечу.

Метод 2 з 3: Як вилікувати рану

  1. 1 Використовуйте мазь. Купіть антибиотическую мазь для лікування ран у ротовій порожнині. Така мазь не тільки допоможе загоїти поріз, але і послабить біль. Також мазь дозволяє зняти набряклість в місці порізу.
    • Нанесіть мазь для порожнини рота відповідно до інструкції.
  2. 2 Прополощіть солоною водою. Солона вода - найпоширеніший метод лікування порізів в роті. Додайте чайну ложку солі на склянку теплої води. Розмішайте до повного розчинення. Потім прополощіть рот розчином, приділяючи особливу увагу місцю порізу.
    • Сіль має антисептичні властивості і дозволяє очистити рану.
  3. 3 Використовуйте мед. Мед відомий своїми антибактеріальними і антисептичними властивостями, а також користю для імунної системи. Прикладіть мед до порізу в роті, щоб позбутися від бактерій, загоїти рану і понизити біль. Прикладайте мед кожен день по одному разу.
  4. 4 Використовуйте яблучний оцет. Він володіє природними антисептичними і антибактеріальними властивостями. Яблучний оцет допоможе знищити бактерії в порізі і прискорить загоєння. Обробляйте поріз яблучним оцтом двічі на день до повного загоєння.
  5. 5 Зробіть пасту з харчової соди. Харчова сода має антибактеріальні властивості. Вона допомагає позбутися від бактерій в порізі і сприяє загоєнню. Зробіть пасту з води і чайної ложки харчової соди. Обробляйте поріз пастою два-три рази на день.
    • Також можна чистити зуби пастою з харчової соди, але не торкайтеся щіткою порізу, інакше рана знову почне боліти і кровоточити.

Метод 3 з 3: Як послабити біль

  1. 1 Відмовтеся від гострих і твердих продуктів. Деякі продукти можуть дратувати поріз в роті. Відмовтеся від занадто гострих і солоних страв, так як вони можуть посилити біль. Не вживайте в їжу тверді і сухі продукти.Віддавайте перевагу м'яким продуктам, які не викличуть роздратування тканин в роті.
    • Спробуйте їсти молочні продукти на кшталт морозива, м'яке м'ясо і приготовані овочі.
    • Не вживайте в їжу кислі продукти (помідори і цитрусові).
  2. 2 Пийте воду. Завдяки великій кількості рідини рот завжди буде вологим. Пересихання в роті може стати причиною болю і запалення порізу. Уникайте напоїв, які здатні викликати біль (соки з цитрусових і інші кислі напої).
    • Також не вживайте алкогольні напої, щоб не обпалювати рану.
  3. 3 Не використовуйте рідину для полоскання рота, до складу якої входить спирт. Чи не промивайте рот рідиною, що містить спирт, щоб не пошкодити запалені тканини і не стримувати процес загоєння. Якщо в роті утворилися виразки, то спробуйте полоскати ротову порожнину перекисом водню.
    • Можна використовувати рідину для полоскання рота, якщо вона не містить спирт.
  4. 4 Обмежуйте рухливість рота. Ніхто не змушує вас мовчати і не користуватися ротом, але будьте обережні, поки поріз не заживе. Не відкривайте рот занадто широко. Натяг тканин в порожнині рота може привести до того, що поріз знову розкриється або буде повільно заживати.
  5. 5 Використовуйте віск, щоб запобігати порізи і послабити біль, якщо ви носите скоби. Можна наносити ортодонтический віск на гострі зовнішні частини скоб, які викликають роздратування порожнини рота. Віск допоможе послабити роздратування і біль, а також запобігти можливим порізи.