Як виконати разгруппировки в Excel

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 20 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Округление чисел в Excel
Відеоролик: Округление чисел в Excel

Зміст

Угруповання даних в Microsoft Excel дозволяє привести формат таблиці до потрібного зразком, але часом необхідно розгрупувати дані, щоб внести зміни. Щоб розгрупувати листи, клацніть правою кнопкою миші по одному з них і в меню виберіть «Розгрупувати» або затисніть ⇧ Shift і клацніть по одному з згрупованих листів. Щоб розгрупувати рядки або стовпці, виберіть потрібний діапазон даних і натисніть «Розгрупувати» на вкладці «Дані» (або скористайтеся сполученнями клавіш). Не забудьте зберегти файл, перш ніж вносити зміни в групи.

кроки

Метод 1 з 3: Як розгрупувати листи

  1. 1 Знайдіть згруповані листи. Виберіть згрупованих листів пофарбовані в однаковий колір; ім'я активної вкладки групи виділено жирним шрифтом.
  2. 2 Клацніть правою кнопкою миші по вкладці одного з згрупованих листів і в меню виберіть «Розгрупувати листи». Листи будуть розгрупувати, тобто тепер в них можна вносити зміни окремо.
  3. 3 Також можна затиснути ⇧ Shift і клацнути по активному аркушу поточної групи.
  4. 4 Згрупуйте листи, коли внесете зміни (якщо хочете). затисніть клавішу Ctrl (Windows) або ⌘ Cmd (Mac) і клацніть лівою кнопкою миші по вкладках листів, які ви хочете згрупувати. Листи будуть згруповані.

Метод 2 з 3: Як розгрупувати дані, згруповані вручну

  1. 1 З'ясуйте, згруповані дані вручну або автоматично. Якщо дані згруповані за допомогою кнопки «Групувати», це зроблено вручну. Іноді групи створюються автоматично за допомогою деяких функцій (наприклад, функції «Проміжні підсумки»); в цьому випадку під згрупованими даними відобразиться рядок «Проміжні підсумки».
  2. 2 Натисніть кнопку «+», щоб розгорнути групу (якщо вона прихована). Ця кнопка розташована зліва від таблиці. Якщо група вже розгорнуто, відобразиться кнопка «-». Розгорнувши групу, ви побачите всі приховані групи або рядки.
  3. 3 Утримуйте ліву кнопку миші і перетягнете покажчик, щоб виділити всі рядки або стовпці в групі.
  4. 4 Перейдіть на вкладку «Дані». Вона розташована у верхньому рядку меню і включає інструменти, необхідні для роботи з даними.
  5. 5 Натисніть «Розгрупувати». Ця кнопка знаходиться в правій частині панелі інструментів в розділі «Структура». Дані будуть розгрупувати.
    • Також можна використовувати поєднання клавіш, щоб розгрупувати вибрані рядки або стовпці. Виберіть згруповані стовпці і натисніть Alt+⇧ Shift+ (Windows) або ⌘ Command+⇧ Shift+J (Mac).

Метод 3 з 3: Як розгрупувати дані, згруповані автоматично

  1. 1 З'ясуйте, згруповані дані вручну або автоматично. Якщо дані згруповані за допомогою кнопки «Групувати», це зроблено вручну. Іноді групи створюються автоматично за допомогою деяких функцій (наприклад, функції «Проміжні підсумки»); в цьому випадку під згрупованими даними відобразиться рядок «Проміжні підсумки».
  2. 2 Перейдіть на вкладку «Дані». Вона розташована у верхньому рядку меню і включає інструменти, необхідні для роботи з даними.
  3. 3 Клацніть по «Проміжні підсумки». Ця кнопка знаходиться праворуч на панелі інструментів «Дані» в розділі «Структура». Відкриється вікно.
  4. 4 Натисніть «Видалити все». Ця кнопка знаходиться в лівому нижньому кутку вікна; дані будуть розгрупувати, а проміжні підсумки видалені.

Поради

  • Зробіть копію вихідної таблиці, перш ніж разгруппіровивать листи або дані. В цьому випадку ви зможете повернутися до вихідного формату даних, якщо щось піде не так.