Як виростити цвіль

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 9 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Всё о выращивании червей в домашних условиях. Как содержать и чем кормить червя  Часть1
Відеоролик: Всё о выращивании червей в домашних условиях. Как содержать и чем кормить червя Часть1

Зміст

Цвіль є багатоклітинний гриб, який має безліч застосувань. Цвіль зустрічається в усіх напрямках; її репродуктивні суперечки присутні в повітрі і на різних поверхнях. Цвіль може призводити до псування харчових продуктів і проблем зі здоров'ям, але її також використовують для консервації продуктів і у виробництві медикаментів. Вирощування цвілі - це відмінний спосіб вивчити цей цікавий організм. Прочитайте цю статтю, щоб дізнатися, як виростити цвіль в домашніх умовах.

кроки

Частина 1 з 2: Інформація про цвілі

  1. 1 З'ясуйте, що таке цвіль. Цвіль є лише одним з багатьох видів грибів, з якими людина стикається щодня. Цвіль - це багатоклітинний організм (царство «Гриби»). Одиночний організм, що складається з генетично однорідних клітин, називається міцелієм.
  2. 2 Дізнайтеся, як цвіль впливає на життя на Землі. Більшість людей думають, що цвіль - це наліт на хлібі або фруктах. Знайте, що не всі види цвілі є небезпечними. Деякі види цвілі оберігають продукти від псування, наприклад, деякі сорти сиру. Завдяки іншим видам (наприклад, пеніциліну) в світі з'явилися антибіотики, які врятували чимало життів. У природі цвіль і інші гриби виконують важливу роль - беруть участь в процесі розкладання органічних речовин (розщеплюють клітини тваринного і рослинного походження і беруть із них поживні речовини).
  3. 3 Зверніть увагу на три моменти, які неодмінно слід знати. Пліснява є живими істотами, а структура їх клітин більше схожа на структуру клітин тварин, ніж рослин. Як і всі живі істоти, цвілеві гриби потребують води, харчування і в місці проживання.
    • Подібно тваринам, цвіль (і всі гриби) не можуть виробляти їжу.Всі калорії та поживні речовини, які їм необхідні для нормального функціонування, вони отримують із зовнішнього джерела. Однак цвіль всеїдна. Її можна зустріти на продуктах, багатих крохмалем, або на фруктах і овочах. Крім того, вона непогано уживається у вологому гіпсокартоні і подібних матеріалах.
    • Цвіль живе у вологому середовищі. Звичайно, більшість живих організмів вважають за краще жити біля води, але цвіль повністю залежить від неї. На відміну від рослин і тварин, у цвілі зовнішнє травлення. У сухому середовищі цвіль не зможе поглинати важливі для неї поживні речовини. Тому для цвілі вкрай важлива вологе середовище.
    • Більшість форм цвілі також вважають за краще теплу температуру. Ферменти, що використовуються цвіллю для зовнішнього травлення і у внутрішньоклітинних процесах, функціонують тільки при температурі набагато вище нуля. Крім того, цвіль - це багатоклітинний організм, який має просту серцево-судинну систему. Живильні речовини легше переносяться з клітки в клітку в теплих умовах, ніж в холодних.
    • Хоча деякі види цвілі досить чутливі до світла, більшість з них не реагують на сонячне випромінювання. Цвіль, як правило, не росте в сонячних місцях тільки тому, що такі місця не мають достатньо вологи.

Частина 2 з 2: Вирощування цвілі

  1. 1 Визначте потенційне джерело їжі. Як згадувалося вище, практично всі, що раніше було живим (а іноді і неживим), є потенційним джерелом харчування для цвілі. Проте, деякі види цвілі більш поширені, ніж інші.
    • Одна з найбільш поширених форм цвілі - це пеніцилін, який часто зростає на хлібі. Хліб підходить цвілі з тих же причин, що і людям. Зерна, з яких готується хліб, вже подрібнені. Тому цвілі легше перетравити хліб, ніж зерна.
    • Молочні продукти і сир також є джерелом харчування для цвілі. Освіта цвілі можна з легкістю простежити на таких сортах сиру, як м'який сир моцарелла. З іншого боку, деякі сири містять цвіль як зовні, так і всередині. Такі сорти сиру служать джерелом харчування для цвілі і джерелом самої цвілі.
  2. 2 Виберіть відповідний контейнер. Цвіль випускає суперечки, які можуть викликати алергію і навіть привести до розвитку інфекції. Хоча багато форм цвілі не уявляють шкоди, буде краще, якщо ви захистите себе. Знайдіть відповідну ємність для вирощування цвілі. Виберіть прозорий контейнер, щоб ви могли спостерігати за ростом цвілі, не наражаючись на небезпеку. Контейнер повинен бути герметичним і водонепроникним.
    • Одним з кращих варіантів контейнера є закривається пластиковий пакет. Так ви зможете спостерігати за ростом цвілі. Для цієї мети використовуйте високоякісний пластиковий пакет.
    • Використовуйте тільки одноразовий контейнер. Ви не повинні відкривати контейнер після того, як виростите в ньому цвіль.
  3. 3 Подбайте про ідеальну середовищі. Як зазначалося раніше, цвіль не боїться сонця, але сильний вплив сонячних променів може вбити цвіль. Крім того, хоча деякі види цвілі можуть жити в холоді, більшість краще ростуть в теплих умовах. Знайдіть тепле, затінене місце, в якому ви зможете виростити цвіль.
  4. 4 У контейнер покладіть джерело їжі для цвілі. Спори цвілі є скрізь; вони також є на продукті, який ви помістіть в контейнер.
    • Подбайте про те, щоб середовище в контейнері була досить вологою. Ваша мета - запечатати контейнер і ніколи більше не відкривати його. Якщо ви бачите, що джерело їжі висох, ви можете відкрити контейнер і додати в нього воду. Однак не перестарайтеся - більшість видів цвілі не ростуть у воді.
  5. 5 Щодня перевіряйте прогрес зростання цвілі. Перевіряйте контейнер з цвіллю щодня (якщо це можливо). Якщо джерело їжі для цвілі виглядає сухим, відкрийте пакет і окропити його водою.
    • Якщо ви маєте намір відкрити контейнер, надіньте одноразові гумові рукавички і маску, щоб убезпечити себе від шкідливого впливу цвілі. Навіть якщо ви не бачите цвіль, вона вже може рости. Більшість форм цвілі не є небезпечними, але деякі з них можуть завдати серйозної шкоди. Не варто піддавати себе ризику.
  6. 6 Вивчіть цвіль, вирощену вами. Розгляньте цвіль і зверніть увагу на її колір і форму - вони свідчать про вид вирощеної вами цвілі. Ви можете провести додаткове дослідження в інтернеті.
  7. 7 Утилізуйте цвіль, яку ви виростили. Чи не відкриваючи контейнер, викиньте його в сміттєвий ящик.

попередження

  • Перед початком експерименту перевірте, чи є у вас алергія на цвіль або знижений імунітет. Якщо так, не намагайтеся виростити цвіль. Симптоми алергії на цвіль: кашель, чхання, свербіж, сльозотеча, головний біль і підвищена стомлюваність. У деяких випадках інфікування цвіллю може привести до смерті.