Як вивчити назви світових столиць

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Тест на СТОЛИЦЫ ЕВРОПЕЙСКИХ СТРАН. 95% не смогут пройти! Часть 1.
Відеоролик: Тест на СТОЛИЦЫ ЕВРОПЕЙСКИХ СТРАН. 95% не смогут пройти! Часть 1.

Зміст

Заучування світових столиць може здатися складною справою: адже їх так багато! Тим не менш, ви можете запам'ятати світові столиці за допомогою нехитрих трюків, наприклад, мнемотехнических вправ, пісеньок або ігор. Також не забувайте час від часу повторювати столиці, щоб інформація глибоко засіла у вашій пам'яті.

кроки

Частина 1 з 4: Пошук інформації

  1. 1 Знайдіть інформацію. Візьміть надійну книгу або веб-сайт зі списком світових столиць. Це та сама інформація, яку вам потрібно завчити.
    • Найбільш шановані і надійні джерела - освітні та державні. Пошукайте посилання, що закінчуються на ".edu" і ".gov". Одним з джерел може стати Всесвітня книга фактів ЦРУ (the CIA World Factbook).
    • Краще використовувати інформацію з веб-сайту, так як на ньому вона регулярно оновлюється.
    • Ви можете також використовувати карту світу.
  2. 2 Роздрукуйте або скопіюйте інформацію. Щоб запам'ятати інформацію, тримайте її під рукою. Ви можете також переглядати інформацію на екрані комп'ютера або портативного пристрою, але тільки в тому випадку, якщо ви не будете відволікатися на що-небудь інше в інтернеті. Ви повинні сконцентруватися на навчанні, а не на сторінках в соціальних мережах.
  3. 3 Спробуйте записати інформацію від руки. Виписування країн і їх столиць вручну може здатися справою утомливих, але це реальний спосіб запам'ятати інформацію. Фактично записування інформації на папері закріплює її і в мозку. Крім того, записи знадобляться вам для повторення.

Частина 2 з 4: Захоплююча заучування

  1. 1 Запам'ятайте цікаві факти про столицях. Просте запам'ятовування списку країн і столиць може бути не особливо цікавим заняттям. Більш захоплююче читати про культуру, історію, географічні особливості, людей. Якщо ви будете шукати цікаві факти про місто і країні, вам буде простіше запам'ятати інформацію.
    • Наприклад, не так цікаво просто зазубрити, що Рим є столицею Італії. Але факт, що в Римі розташовується ціла окрема країна - Ватикан - безумовно, цікавий. Ватикан, що служить резиденцією Святого Престолу (тата і вищого духовенства) римсько-католицької церкви, офіційно визнаний державою.
    • Ще один приклад. Цікаво, що раніше столиця Мексики Мехіко була великим озером. Ацтеки заклали місто на острові, а потім забудували і берег озера. Окремі частини міста з'єднувала складна система дамб і мостів. Згодом місто було завойоване і зруйнований, озеро осушено, і сучасний Мехіко знаходиться на їх місці.
  2. 2 Використовуйте візуальні підказки. Використання візуальних підказок - надійний і випробуваний метод. На щастя, в такий наочної області знань, як географія, це досить легко.
    • Роздрукуйте порожню карту світу (як контурні карти в школі), потім підпишіть назви країн і столиць, дивлячись в іншу карту. Розфарбуйте карту, розвиваючи свою візуальну пам'ять. Ви можете також намалювати характерну деталь країни, наприклад, прапор, національний квітка або інший відомий символ.
    • Потім спробуйте заповнити порожню карту без підглядання в довідник.
  3. 3 Скористайтеся мнемотехнікою. Мнемотехника - це набір прийомів, які допомагають вам запам'ятовувати інформацію. Наприклад, вам треба запам'ятати, що ви повинні купити банани, яловичину і борошно в магазині. А тепер уявіть, як корова жує банани, при цьому у неї на голові знаходиться мішок з борошном, яким вона балансує. Але для запам'ятовування світових столиць більше підійде метод візуалізації карти в голові, так званий метод геометричних місць (метод локусів).
    • За допомогою цього методу мнемотехники ви повинні представити знайоме вам місце і візуалізувати на ньому предметний ряд. Предметний ряд допомагає вам запам'ятати необхідну інформацію. Якщо цей метод вам підходить, намагайтеся візуалізувати предмети, які викликають у вас певні асоціації з країною. Наприклад, згадуючи про Лондоні, столиці Великобританії, подумайте про Шерлока Холмса, Біг-Бені або тарілці вівсянки.
    • Можливо, при запам'ятовуванні світових столиць все ж найкраще представляти в уяві карту світу. Намалюйте в голові карту світу, досить велику, щоб ви могли легко перестрибувати від країни до країни. Прогулюючись по світу, уявляйте в голові назви країн і їх столиць.
  4. 4 Використовуйте рими або пісеньки. Дитячі лічилки, віршики та пісеньки допоможуть інформації надовго закріпитися у вашій голові. Адже так легко запам'ятати: «Датський місто Копенгаген дівчинкою-русалкою славен».
    • Ви також можете наспівувати назви світових столиць на мотив якоїсь популярної мелодії, яка вам дуже подобається.
    • Ви можете співати готові пісеньки, взяті, наприклад, з «Бешкетних анимашек», мультиплікаційного серіалу, або з інших розвиваючих мультфільмів.

Частина 3 з 4: Додаткові прийоми

  1. 1 Запам'ятайте, що є країни, що носять однакову назву зі своїми столицями. Наприклад, столиця Алжиру - Алжир, Туніс - Туніс, Гватемали - Гватемала. Є також назви столиць, лише трохи відрізняються від назви країни: столиця Кувейту - Ель-Кувейт, Сальвадора - Сан-Сальвадор. Коли ви запам'ятаєте такі пари, вчити залишиться менше!
  2. 2 Знаходьте слова, схожі на назви столиць або країн, і придумуйте з ними фрази. Можливо, вони також допоможуть вам запам'ятати світові столиці.
    • Наприклад, столиця Норвегії - Осло: «У Норвегії немає ослов ».
    • Або візьмемо Лісабон - столицю Португалії: «Лісабон - це порт».
  3. 3 Використовуйте риму або схоже звучання. Наприклад, ви запам'ятали назву міста Аддіс-Абеба, але тепер потрібно запам'ятати, що це столиця Ефіопії. «Аддіс-Абеба» римується з «сідай обідати», так що можете з'єднати їх фразою «Ефіоп, сідай обідати!».

Частина 4 з 4: Закріплення вивченої інформації

  1. 1 Попросіть друзів поганяти вас за назвами столиць. Вчити столиці разом з друзями набагато цікавіше, якщо тільки ви не будете відволікатися. Нехай вони попитають вас, в якій країні яка столиця.
    • Не привертайте багато народу. Якщо вас буде занадто багато, ви обов'язково будете відволікатися. Вивчайте світові столиці в групах не більше ніж з 4-5 чоловік.
    • Не забудьте також поганяти і друзів за назвами столиць. Це теж корисна вправа для закріплення отриманої вами інформації.
  2. 2 Спробуйте зробити картки. На одній стороні картки напишіть столицю, на інший - країну. Діставайте картки з пачки, намагаючись пригадати, що написано на зворотному боці без підглядання.
  3. 3 Пограйте в гру «Підбери пару». Напишіть назву країни на одній картці, а столицю на інший. Продовжуйте до тих пір, поки не напишете всі необхідні столиці і країни на окремих картках. Розкладіть картки назвами вниз. Переверніть одну картку, потім іншу. Прибирайте картки тільки в тому випадку, якщо країна і столиця співпадуть. Ви можете грати на самоті або з партнером.
  4. 4 Дивіться міжнародні новини. У новинах зазвичай називають країни і їх столиці.Ви ще отримаєте багато інформації, тому що будете відбирати цікаві факти про столицях. Столиці країн будуть також асоціюватися у вас з реальними людьми і подіями, це допоможе вам їх запам'ятати. Якщо вам менше 18 років, запитайте у батьків, чи можна вам дивитися новинні канали, тому що деякі сюжети дітям краще не дивитися.
  5. 5 Грайте в географічні ігри. Грайте в настільні ігри або онлайн-ігри на географічну тематику, це допоможе вам закріпити вивчену інформацію. Такі ігри перетворюють нудне зазубрювання в цікаве заняття.
    • Ви можете перевірити свої знання з географії в грі Free Rice (Безкоштовний рис). Виберіть тему «World Capitals» (Столиці світу), яка знаходиться в розділі "Geography" (Географія) на сторінці "Subjects" (Теми).
    • Це не тільки навчальна, а й благодійна гра: голодуючі дійсно отримують безкоштовний рис.
  6. 6 Продовжуйте повторювати. Якщо ви не будете постійно повторювати інформацію, поступово ви станете її забувати. Якщо ви не хочете забути світові столиці, постійно повторюйте пройдений матеріал, поки він міцно не закріпилася в вашій голові.