Як вивести з одягу плями від трави

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Как вывести пятно от травы
Відеоролик: Как вывести пятно от травы

Зміст

Як приємно спостерігати за тим, як діти веселяться і грають на дворі, поки не виявляєш на їх одязі жахливі плями від трави. Плями від трави схожі на плями фарби, їх теж дуже важко вивести. А все через складні білків і барвника в пігменті трави. Хоча плями від трави і важко вивести, трохи зусиль і правильних засобів допоможуть вам впоратися з цим завданням.

кроки

Метод 1 з 4: Підготовка одягу

  1. 1 Погляньте на ярлик на одязі. З внутрішньої частини одягу є ярлик з інструкцією про чищення або прання. Погляньте на цей ярлик, щоб зрозуміти, які види прання безпечні для цієї речі.
    • Порожній трикутник, наприклад, є символом відбілювача. Якщо трикутник чорний і його перетинає великий символ «Х», значить, використовувати відбілювач можна. Якщо на трикутнику чорні і білі смуги, отже, можна використовувати лише відбілювач без хлору.
  2. 2 Прочитайте опис вироби. Перш ніж взяти якесь засіб для чищення або пральний порошок, уважно прочитайте інформацію на етикетці. Інформація на етикетці допоможе вам зрозуміти, для якого одягу підходить дане засіб для чищення. Вона також підкаже вам, чи можна використовувати це миючий засіб з вашою річчю.
    • Наприклад, миючий засіб з відбілювачем найкраще підійде для білих речей. Для чорних речей краще взяти що-небудь інше.
  3. 3 Перевірте засіб для чищення на невеликій ділянці. Перш ніж нанести засіб для чищення на забруднену річ або одяг, перевірте його на невеликій ділянці. Таким чином ви дізнаєтеся, чи можна використовувати засіб по виведенню плям на тій чи іншій одязі, не зашкодивши їй і не змінивши її колір.
    • Ідеальним місцем для перевірки миючого засобу є зворотна сторона підігнути краю одягу, адже будь-які зміни залишаться непомітними.
  4. 4 Очистіть річ від бруду і трави. Перш ніж приступити до прання, приберіть з забрудненого місця якомога більше бруду і трави. Для цього краще промокати одяг, а не терти її, інакше ви лише розітре пляма з одягу.
    • Не виходить прибрати бруд? Візьміться за предмет одягу, розтягнувши його між пальцями, а потім почніть постукувати по внутрішній частині одягу. Так бруд має скинути.

Метод 2 з 4: Прання з рідким миючим засобом і оцтом

  1. 1 Попередньо обробіть пляма. Видаливши надлишки бруду і трави, обробіть пляма для отримання найкращого результату. Для цього промокніть пляму розчином теплої води і білого оцту, в співвідношенні 1: 1. Гарненько промочите пляма, щоб оцет глибоко проник в тканину. Зачекайте 5 хвилин, щоб розбавлений оцет міг вбратися в волокна.
    • Ніколи не використовуйте для прання фруктові різновиди оцту, а лише звичайний білий оцет.
  2. 2 Нанесіть миючий засіб прямо на пляму. Після того як пляма протягом 5 хвилин просочиться оцтовим розчином, нанесіть на пляму миючий засіб. Використовуйте миючий засіб з відбілювачем, якщо воно у вас є. У відбілювач містяться ферменти, які допоможуть послабити трав'яне пляма.
    • Якщо ж ви використовуєте пральний порошок, додайте в нього трохи води, щоб вийшла паста, а потім розмажте її по плямі.
  3. 3 Розітріть пляма. Після того, як ви завдасте миючий засіб, вам варто розтерти пляма. Розтирайте обережно, щоб не зіпсувати одяг, але досить сильно, щоб засіб глибоко проникло в пляма. Чим довше будете терти, тим ефективніше буде чистка. Через кілька хвилин розтирань дайте контакту миючих засобів вбратися в волокна.
  4. 4 Прополощіть і перевірте одяг. Через 10-15 хвилин одяг слід сполоснути в холодній воді. Перевірте, чи залишилося пляма. Воно стане помітно блідіше або навіть повністю зникне.Якщо ж пляма залишилося, повторіть процес з водою, оцтом і миючим засобом, поки повністю не видалите пляму.

Метод 3 з 4: Прання зі спиртом

  1. 1 Намочіть пляму ізопропіловий спирт. Ізопропіловий спирт - це розчинник, який видалить з плями весь колір, включаючи зелений пігмент від трави. Щоб намочити пляму, візьміть губку або шматочок ватки і змочіть їх в спирті.
    • Медичний або ізопропіловий спирт здатний видалити пляму від трави, оскільки він видаляє зелений пігмент, який залишився на одязі.
    • Якщо пляма потрібно видалити на одязі з делікатний тканин, приготуйте розчин з води і спирту, співвідношенням 1: 1. При додаванні води предмет буде довше висихати.
  2. 2 Зачекайте, поки предмет висохне, а потім прополощіть його. Перш ніж переходити до наступного кроку, почекайте, поки пляма повністю висохне. Коли пляма висохне, прополощіть його в холодній воді.
    • Холодна вода не дасть плямі глибше проникнути в тканини. Через теплу води або звичайного тепла пляма глибоко в'їсться в тканини і його буде набагато важче вивести.
  3. 3 Нанесіть рідкий миючий засіб. Нанесіть на пляму трохи миючого засобу. Втирайте засіб протягом п'яти хвилин. Чим довше втирати, тим краще буде підсумковий результат. Через п'ять хвилин прополощіть пляма в холодній воді, поки вона не стане чистою.
  4. 4 Погляньте на пляму. Зачекайте, поки одяг висохне. Потім погляньте на пляму, щоб перевірити, чи залишилося воно. Якщо пляма не зникло, повторіть процедуру. Якщо плями більше немає, виперіть одяг як зазвичай.

Метод 4 з 4: Прання в домашньому миючому засобі

  1. 1 Приготуйте домашнє миючий засіб. Якщо виявилося, що пляма на вашому одязі дуже важко вивести, спробуйте видалити його домашнім миючим засобом. Візьміть невелику ємність і змішайте в ній 60 мл відбілювача, 60 мл перекису і 180 мл холодної води. З поєднання перекису водню з відбілювачем вийде відмінний засіб для виведення плям.
    • Коли будете змішувати перекис з відбілювачем, робіть це в добре провітрюваному приміщенні, щоб не надихатися шкідливими парами.
    • Ніколи не лийте аміак замість відбілювача. Через аміаку пляма тут же проникне в тканини предмета.
    • Відбілювач здатний змінити колір одягу. Перш ніж нанести розчин на пляму, завжди перевіряйте його на непомітній ділянці одягу.
  2. 2 Нанесіть суміш, втирайте її і дайте тканинам просочитися. Нанесіть своє домашнє миючий засіб на пляму. Зачекайте, поки пляма просочиться розчином, а потім акуратно розітріть тканини. Через кілька хвилин розтирань відкладіть одяг і почекайте, поки тканини просочаться розчином. В ідеалі розчин повинен залишитися на одязі приблизно на півгодини-годину. Чим довше, тим краще буде кінцевий результат.
  3. 3 Прополощіть одяг і перевірте пляма. Через годину гарненько прополощіть одяг. Погляньте, чи залишилося пляма. Якщо на одязі все ще можна помітити сліди від плями, нанесіть на неї ще домашнього миючого засобу. Якщо плями більше немає, виперіть одяг як зазвичай.

Поради

  • Чи не кладіть одяг в сушарку, поки не переконаєтеся, що плями більше немає. Через тепла пляма може назавжди в'їсться в тканину.
  • Чим раніше ви приступите до видалення трав'яного плями, тим краще. Чим довше ви будете чекати, тим важче буде вивести пляму.

попередження

  • Пральний порошок та чистячі засоби можуть нашкодити слизовій оболонці і шкірі. Не забувайте про захист, коли будете працювати з хімічними речовинами. Одягайте рукавички, якщо збираєтеся торкатися руками до миючих засобів, і тримайте рот закритим.
  • Якщо засіб потрапить вам в очі, промийте їх водою протягом 15 хвилин, а потім зверніться за медичною допомогою.