Як загіпнотизувати себе за допомогою техніки Best Me

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 28 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Наблюдение за полем боя. Главное о танках
Відеоролик: Наблюдение за полем боя. Главное о танках

Зміст

Гіпноз - це не магія. Це форма послідовної, цілеспрямованої концентрації, коли ви, не помічаючи оточуючих речей, фокусуєтесь на чомусь одному.Він кардинально відрізняється від стану сну, так як на відміну від останнього позначає підвищений рівень усвідомленості. Використовуючи техніку самогіпнозу Best Me ви зосереджуєтесь на створенні віртуального досвіду, який сприяє поліпшенню самооцінки, збільшує мотивацію до досягнення цілей і допомагає впоратися з тривогами або травмами.

кроки

Метод 1 з 4: Підготовка

  1. 1 Виберіть час, коли ви не занадто сонливі. Ваше завдання - ретируватися від зовнішніх чинників, щоб сфокусуватися на візуалізації реалізації своїх цілей. Якщо ви дуже втомилися, то ви просто заснете.
  2. 2 З'їжте щось легке за 1-2 години до сеансу. Буде важко сконцентруватися, якщо ви голодні або ж навпаки об'їлися. З'їжте рівно стільки, щоб у вас було достатньо сил для медитації, але не переїдайте.
  3. 3 Знайдіть затишний куточок, щоб займатися. Вам потрібно місце, де вас ніщо не буде відволікати і різкі звуки не повернуть вас передчасно назад до реальності. Відмінно підійде якесь невеличке, що не захаращене приміщення у вас вдома.
  4. 4 Переконайтеся, що вас не потривожать. Вимкніть мобільник або пейджер. Якщо в будинок проведена стаціонарна лінія зв'язку, вимкніть телефон. Попросіть домочадців не відволікати вас під час сеансу.
  5. 5 Прийміть зручне положення. Найкраще сісти, так як лежачи ви можете заснути. Щоб увійти в стан гіпнозу:
    • Знайдіть зручне положення для ніг. Ви можете прийняти класичну позу для медитації і схрестити ноги, сісти на коліна, витягнути ноги прямо перед собою або сісти на стілець. У будь-якому випадку, це повинна бути поза, в якій вам буде комфортно.
    • Тримайте спину рівно. Пряма спина сприяє глибокому диханню. Сядьте на стілець, якщо вам важко тримати спину випрямленою без опори.
    • Додайте руки так, щоб вони вас не турбували. Ви можете покласти їх на стегна або скласти в молитовному жесті.
  6. 6 Дихайте рівно і глибоко. Перш ніж приступити до методики Best Me, закрийте очі і просто повільно вдихніть і видихніть. Сфокусуйте увагу на диханні і більше ні на що інше. Це допоможе прояснити розум і підготує вас до входження в стан підвищеної концентрації.

Метод 2 з 4: Вхід в стан гіпнозу з застосуванням техніки Best Me

  1. 1 Пройдіть всі стадії техніки Best Me. Кожна буква в назві "Best Me" пов'язана з певною фазою. Чи не маєте значення, в якому порядку ви виконуєте ці кроки або які слова використовуєте. Важливо, щоб ви включили в цей уявний досвід кожен з етапів, які позначають всі аспекти вашої особистості.
    • B - Belief system (система переконань)
    • E - Emotions (емоції)
    • S - Sensations and physical experiences (відчуття і фізичні переживання)
    • T - Thoughts and images (думки і образи)
    • M - Motives (мотиви)
    • E - Expectations (очікування)
  2. 2 Виберіть безпечне для себе місце (це ваша "система переконань"). Подумайте про реальний або вигаданому місці, де ви б переживали спокій, щастя і відчували себе в безпеці. Ви можете вибрати будь-яке місце; "Поганого" місця просто не буває. Найкраще вибирати для візуалізації одне і те ж місце, оскільки так буде легше розслабитися. Найпопулярніші варіанти:
    • пляж;
    • залитий сонцем парк;
    • місце, де ви провели відпустку;
    • улюблена кімната в нинішньому або попередньому житло;
    • місце, яке ви побачили на картинці.
  3. 3 Уявіть себе в безпечному місці. Ця частина стосується відчуттів і фізичних переживань. Задієте не тільки зір, але і всі інші органи чуття. Представляючи всі деталі цього місця, дозвольте спокою наповнити вас. Наприклад, якщо ваше безпечне місце - це пляж на заході, зверніть увагу на:
    • колір - червоно-золота палітра заходу і блакить води;
    • звук - гуркіт хвиль і крики чайок;
    • відчуття - подих вітру на шкірі і теплий пісок під ногами;
    • запах - чисте морське повітря з солоним присмаком.
  4. 4 Дозвольте умиротворення витіснити ваші негативні емоції. Вбирайте в себе спокій, яким наповнений ваше місце. Відчуйте, як тіло і розум розслабляються.Скажіть собі: "Я знайшов спокій".
  5. 5 Дозвольте безтурботності простору витіснити всі ваші думки. Спочатку, різні думки неминуче будуть носитися в вашій голові. Не намагайтеся боротися з цим. Просто м'яко перенесіть свій фокус знову на безпечне місце. Ви занурюєтеся в нього і відключаєтеся. Занурюєтеся і відключаєтеся. Занурюєтеся і відключаєтеся.
    • Якщо вам складно відкинути якусь негативну ідею, уявіть її у вигляді зображення на екрані телевізора. Візьміть пульт і відключіть звук, потім переведіть колірні настройки в чорно-білий режим, а потім і зовсім вимкніть екран.
    • Також ви можете помістити образ в скриньку і закрити його.
  6. 6 Насолоджуйтесь умиротворенням. У вас немає ніяких інших прагнень або бажання бути в іншому місці і займатися чимось ще. Вам тільки хочеться вільно існувати в цьому місці, мріяти і дрейфувати по його просторах, поки ви не досягнете свого персонального раю.
  7. 7 Чекайте глибокого занурення в своє безпечне місце. Не турбуйтеся, ви ввійдете ви в стан гіпнозу. Чекайте цього. Гіпноз - це всього лише концентрація, концентрація на вашому безпечному місці. Перебувайте тут і зараз. Увійшовши в нього повністю, ви досягли стану гіпнозу. Як написав творець цієї техніки: "Чим глибше ви занурюєтеся, тим глибше ви можете зануритися; чим далі ви опиняєтеся, тим далі вам хочеться зайти і тим приємнішим стає подорож".
  8. 8 Повторюйте ці кроки стільки, скільки знадобиться. Повертайтеся до відчуттів, які ви відчуваєте в своєму місці. Насолоджуйтесь умиротворенням. Дозвольте думкам зникнути. Поринайте все глибше і глибше, поки повністю не опинитеся в своєму безпечному місці.
  9. 9 Проведіть асоціацію між своїм безпечним місцем і якимось словом. Коли ви деталізуєте свій безпечний куточок, подумайте над назвою для нього. Використовуйте цю назву, навіть коли ви не під гіпнозом, щоб відчути спокій і розслабленість.
  10. 10 Завершіть сеанс або уявіть в розумі якусь ситуацію або переживіть знову минулі події. Якщо ви тільки вивчаєте самогіпноз або вашою метою є просто розслаблення і спокій, ви можете завершити сесію на цьому етапі. Або ж ви можете піти далі і уявити собі досягнення своєї мети, щоб підвищити впевненість в собі і мотивацію до дії, а також заново пережити емоції з минулого, щоб набути впевненості і зменшити тривоги.

Метод 3 з 4: Уявіть реалізацію своїх цілей

  1. 1 Виберіть мету. Зосередьтеся на одному завданню за раз. Виберіть мету, що представляє для вас важливість, досягнення якої вас турбує. Уявіть, що це вже сталося, і ви отримали заслужену нагороду - так ви станете більш впевненим у собі, і у вас з'явиться більший стимул досягти бажаного. Техніка Best Me посилює ефективність дій, спрямованих на досягнення цілей в різних сферах:
    • наука;
    • спів;
    • танці;
    • спорт;
    • письменницьку майстерність;
    • приведення себе в форму;
    • початок власного бізнесу / досягнення робочих цілей;
    • схуднення або позбавлення від нікотинової залежності.
  2. 2 Відтворіть успішну реалізацію своїх цілей за допомогою методики Best Me. Перебуваючи в своєму безпечному місці, уявляйте у всіх деталях досягнення поставлених завдань. Чим більш деталізований сценарій ви створите і чим більше кроків він буде включати, тим краще.
    • Збільште мотиваційну складову, представляючи наступні заохочення, наприклад, відпочинок, який ви собі влаштуєте після цього.
    • Уявіть задоволення від досягнення проміжних цілей. Наприклад, якщо ви намагаєтеся кинути палити, то можете уявити розкішну вечерю як винагороду за те, що протрималися тиждень, або розмова, в якому ви гордо заявляєте одному, що не паліть вже місяць.
  3. 3 Уявіть, що ви вже досягли поставленої задачі. Подумайте про те, як отримуєте підвищення або диплом, або ж іншу нагороду, яку передбачає ваше прагнення.Відтворіть цю ситуацію у всій красі, так само, як ви виконали це з візуалізацією свого безпечного місця. Відчуйте цей момент через зір, слух, нюх і тактильні відчуття. Придумайте в точності, що ви скажете і зробите; що в цей момент скажуть і зроблять оточуючі.
  4. 4 Відчуйте задоволення і гордість від реалізації своєї мрії. Охопите думкою захоплені обличчя друзів і родичів. Пофантазуйте про те, що вони вам скажуть. Уявіть, наскільки горді і щасливі ви будете в цю мить. Дозвольте собі відчути ці емоції на повну.
  5. 5 Не думайте більше ні про що інше. Якщо цю ідилію порушать інші думки, м'яко поверніть свою увагу до сцени, яку ви граєте. Переживайте її настільки інтенсивно, як якщо б ви і справді втілювали її в життя.
  6. 6 Розраховуйте на успіх. Переживання реалізації поставленої перед собою завдання і супроводжуючих емоцій, навіть якщо це відбувається тільки в розумі, створить потужні спогади, які допоможуть вам повірити, що ви й справді перебуваєте на шляху до успіху. Це дасть вам можливість діяти більш впевнено, з усвідомленням того, що ви досягнете бажаного.
  7. 7 Завершіть сеанс, порахувавши до п'яти. Подумайте про себе, що ви поступово повернетеся до навколишньої дійсності, коли дійдете до п'яти.
    • Один - початок повернення.
    • Два - ви щасливі і впевнені в собі.
    • Три - ви все більше і більше повертаєтеся до реальності. Зосередьтеся на собі, на своєму диханні, на відчутті статі або стільця під вами.
    • Чотири - майже повернулися. Усвідомте звуки і відчуття, якими наповнена кімната.
    • П'ять - відкрийте очі. Ви знову тут і відчуваєте себе чудово.

Метод 4 з 4: Відтворення минулих ситуацій для зміцнення впевненості

  1. 1 Подумайте про той момент, коли ви відчували себе впевненим і цілеспрямованим. Так само, як і з безпечним місцем, будьте гранично точні. Де ви були? Що ви робили? Хто був поруч з вами?
  2. 2 Відтворіть ситуацію за допомогою методу Best Me. Почніть своє зображення в минулому. Що ви бачите? Які звуки і запахи ви відчуваєте? Що ви робили і говорили в цей момент? Візуалізують ситуацію настільки ясно, ніби вона ось-ось стане реальністю.
  3. 3 Проживіть ті емоції. Занурюючись в уявну сцену, ви знову переживете ті ж емоції. Дозвольте собі пройти через цей досвід знову.
  4. 4 Уникайте негативних думок. Коли в голові виникають інші ідеї, відсторонитеся від них і поверніться до свого творчого процесу. Занадто зарозумілі думки помістіть на екран телевізора, а потім відключіть його, або покладіть в ящик і закрийте його.
  5. 5 Вірте в те, що ви досягнете успіху. Спогади, пов'язані з сильними переживаннями, мають величезну міць. Переживання знову цих вражень і супроводжуючих їх емоцій впевненості і радості дасть вам відчуття, що ви неухильно рухаєтеся до успіху. Відчуйте це. Розраховуйте на досягнення бажаного. Ведіть себе, думайте і відчувайте так, ніби не можете зазнати невдачі.
  6. 6 Придумайте слово, яке буде асоціюватися у вас з цим відчуттям. Відтворивши переживання, придумайте слово, яке найкраще описує цей стан. Думайте про нього, коли подумки повертаєтеся до тієї ситуації і почуттів, які вона породжує. У майбутньому ви зможете використовувати це слово, щоб пробудити ті відчуття, коли вони вам знадобляться.
  7. 7 Завершіть сеанс, порахувавши до п'яти. Ви поступово повернетеся до свого звичайного стану, коли дійдете до п'яти.
    • Один - початок повернення.
    • Два - зосередьтеся на емоціях щастя і впевненості в собі.
    • Три - сфокусуйтеся на своєму диханні, на тактильних відчуттях, на підлозі чи стільці під вами.
    • Чотири - усвідомте навколишній вас простір, наповнюють його звуки і запахи.
    • П'ять - відкрийте очі. Ви знову тут і відчуваєте впевненість в успіху.

Поради

  • Дотримуючись техніці Best Me, краще використовувати якомога менше слів. Найважливіше тут - це ті образи, відчуття і почуття, які ви переживаєте.
  • На перших порах ви можете не досягти жаданого глибокого рівня концентрації, або відразу ж без проблем відтворювати реалізацію своїх цілей, або переживати ситуації з минулого. Продовжуйте практикуватися. Як і будь-який інший навик, техніка Best Me вимагає постійного вдосконалення.
  • До того ж до використання цієї методики ви також можете звернутися до психолога, психотерапевта чи соціальному працівнику, який допоможе вам розібратися зі своїми життєвими цілями, впоратися з тривогою і розвинути впевненість в собі.