Як захистити вінілові пластинки

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
БАНКІВСЬКА МОДА: ДРЕС-КОД VS СУЧАСНІ ТРЕНДИ
Відеоролик: БАНКІВСЬКА МОДА: ДРЕС-КОД VS СУЧАСНІ ТРЕНДИ

Зміст

Колекціонери пластинок знають, наскільки важливо правильно їх зберігати. У вінілових записів є і переваги, і недоліки. Недоліки, в основному, пов'язані з тим, що пластинки псуються з часом. Якщо ви хочете надовго зберегти вашу колекцію, дуже важливо знати, як це правильно робити. Збереження колекції залежить від того, як правильно ви чистите пластинки, тримайте і зберігайте їх.

кроки

Метод 1 з 3: Частка пластинки

  1. 1 Регулярно очищайте пластинки від пилу спеціальною щіткою. Це найважливіша сторона обслуговування колекції. Щоразу після прослуховування платівки, очищайте її поверхню спеціальною щіткою. Краще навіть, якщо ви будете робити це і до, і після прослуховування. Не забудьте очистити щітку чистою ганчіркою після використання.
  2. 2 Проводьте глибоку чистку регулярно. Крім щітки, час від часу необхідно обробляти платівки рідиною для чищення вінілу. Ви можете обробити пластинку вручну, або в спеціальній машинці.
    • Якщо у вас в колекції понад сто пластинок, подумайте над придбанням машинки для чищення та миття вінілу. Такі апарати зазвичай коштують дорого, але очищають пластинки швидко і ефективно.Машинка автоматично обробляє пластинку рідиною для чищення, прибирає бруд і висушує вініл.
    • Вручну чистити платівки дешевше. Набори для очищення включають в себе щітку, рідина і невелику щітку для очищення основний щітки. Такі набори показують хороші результати в очищенні пластинок, але їх використання може тривати довше.

Метод 2 з 3: Як поводитися з пластинками

  1. 1 Звертайтеся з пластинками якомога обережніше. Намагайтеся не торкатися звукових доріжок пальцями. Жир і бруд з ваших пальців шкодить пластинках. Найкраще тримати платівку за краї або етикетку.
  2. 2 Зведіть контакти пластинки з повітрям до мінімуму. Діставши пластинку з пакета-вкладиша, негайно встановлюйте її в програвач. Прибирайте пластинку в конверт відразу після програвання. Так на платівці буде осідати менше пилу.

Метод 3 з 3: Зберігання пластинок

  1. 1 Тримайте пластинки в їх конвертах. Переконайтеся, що всі пластинки зберігаються не тільки в конверті, а й в пакеті-вкладиші. Внутрішні паперові конверти непогані, але полімерні краще в силу того, що володіють антистатичним ефектом, що додатково захищає пластинки від пилу. Не зайвим буде захистити і конверт платівки зовнішньою поліетиленовою обкладинкою. Замінюйте вкладиші і обкладинки в міру зносу.
  2. 2 Зберігайте пластинки правильно. Вініл слід зберігати в сухому, прохолодному місці. Не піддавайте пластинки і конверти дії прямих сонячних променів, щоб запобігти пошкодженню записи і вицвітання конверта. Часта зміна температури навколишнього середовища також шкодить пластинках. Пластинки зберігають строго вертикально, горизонтальне або похиле положення шкодить їм.

Поради

  • Майларові обкладинки довше залишаються прозорими, ніж поліпропіленові.

попередження

  • Не намагайтеся очистити пластинки водою з-під крана, спиртом або бензином для запальничок. Розчинені в них речовини можуть пошкодити запис.
  • Багато обробляють пластинку водою, перед тим як поставити її в програвач, щоб пластинка менше клацала і шипіла. Такий спосіб сильно шкодить платівці, пил забивається в звукові доріжки. Також, вода послаблює кріплення голки.

Що вам знадобиться

  • вкладиші
  • обкладинки
  • Щітка для чищення вінілу
  • Чистий ганчірка
  • Машинка для чищення платівок (необов'язково)
  • Набір для чищення