Годування оленів

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Годування оленів у вольєрі в Яремче
Відеоролик: Годування оленів у вольєрі в Яремче

Зміст

Незалежно від того, чи хочете ви нагодувати оленів, що бродять у дикій природі, або в зоопарку, який потрібно погладити, є певні речі, які потрібно знати, щоб зробити це правильно. Вживайте належних запобіжних заходів, перш ніж годувати оленів.

Крок

Спосіб 1 з 4: Годуйте оленів правильною їжею

  1. Привчіть оленів до нового раціону. Щоб олені пристосувались до нового раціону, потрібно 2–4 тижні, тому почніть годувати їх поступово. Введення нової їжі в раціон оленя допоможе його травній системі переробити її. Олені харчуються деревною рослинністю, що міститься в лісах, тому годування продуктами, багатими жирами та вуглеводами, може бути дуже шкідливим.
    • Почніть впроваджувати нові продукти, поєднуючи харчові добавки з натуральним раціоном оленів. Спочатку додайте лише невелику кількість нової їжі і поступово збільшуйте її, врешті-решт замінюючи їх природний раціон. Взимку доступність їхньої натуральної їжі значно зменшиться (або взагалі зникне), тому рекомендується здійснити перехід до настання зими.
  2. Купуйте готову їжу з оленів. Такі суміші можна знайти у компаніях, що займаються кормом для домашніх тварин, або в зоомагазинах. Суміш оленів зазвичай складається з люцерни, зерен, сої, патоки та різних вітамінів та мінералів. Цей вид їжі є найпростішим для засвоєння оленями, що робить його ідеальним як прикорм.
  3. Якщо ви не можете знайти оленячу суміш, нагодуйте оленів правильною їжею. Ви повинні бути обережними з тим, чим годуєте оленів, оскільки вони мають чутливу травну систему. Якщо суміш кормів для оленів недоступна, то зерна є найкращою альтернативою оленям. Зернові культури забезпечують здорову суміш клітковини та вуглеводів, не втручаючись у роботу травної системи.
    • У природі олені їдять багато різних фруктів та овочів, включаючи яблука, виноград, вишню, груші, моркву та цукровий горошок. Тому безпечно годувати оленів цими речами.
    • Жолуді також є безпечним джерелом їжі.
  4. Не годуйте оленя дієтою кукурудзи. Травна система оленя дуже складна, а кукурудза - одна з найгірших речей для оленя. На жаль, багато оленів дуже хворіють або гинуть, тому що любителі тварин вважають, що кукурудза корисна для оленів. Коли оленям пропонують запас кукурудзи, вони не можуть переробити велику кількість вуглеводів, що може спричинити їх загибель.
  5. Зрізати гілки з дерев, щоб нагодувати оленів. У природі олені їдять гілочки та іншу природну лісову рослинність. Щоб дати їм більше природного джерела їжі, ви можете зрізати гілки, недоступні для них. Це один з найбезпечніших і найбільш природних способів годувати оленів цілий рік.

Метод 2 з 4: Знайте, коли годувати оленів

  1. Годують оленів в зимові місяці. Оскільки природним джерелом їжі оленів є деревна рослинність, їм стає важче знаходити їжу взимку. З цієї причини багато людей вирішують годувати оленів. Якщо ви вирішили годувати оленів взимку, переконайтеся, що ви годуєте їх правильним видом їжі і вводите його в свій раціон повільно.
    • Почніть вводити їжу повільно, щоб вона не зашкодила оленям. Почніть з поєднання додаткової їжі з їх природним харчуванням деревної рослинності. Ця комбінація нових та нормальних продуктів у їх раціоні полегшить перехід для їх травної системи.
    • Розмістіть у своєму саду миски з їжею. Розмістіть їх якомога далі від будинку.
    • Якщо у вас є ресурси, ви завжди можете мати наповнені миски для їжі. Якщо ні, добре дотримуватися певного часу годування. Олені звикнуть їсти вашу їжу, тому намагайтеся дотримуватися регулярного графіка. Ранній ранок та під час заходу сонця - хороший час годування.
  2. Забезпечуйте оленів прикормом протягом року. Багато людей обирають годувати оленів лише взимку, оскільки їх природних джерел їжі тоді найдефіцитніше. Однак, якщо у вас є ресурси, ви можете розглянути можливість забезпечення оленів додатковою їжею цілий рік. Це дозволяє оленям звикнути до їжі, щоб не зіпсувати травну систему. Це також навчить оленів поєднувати свої природні та додаткові джерела їжі.
  3. Не переставайте раптом годувати оленів. Коли люди харчуються оленями, вони швидко потрапляють на залежність і перестають шукати їжу для отримання натуральної їжі. Якщо ви нагодуєте оленів і раптово зупинитесь (навіть якщо у вас тимчасово не вистачає їжі), олені можуть померти з голоду або заважати вам більше їжі.
    • Вам слід повільно звужувати припинене годування, щоб олені знову звикли шукати їжу. Зменшуйте їжу поступово, не зупиняйтеся раптово.

Метод 3 з 4: Пошук правильного місця для годування оленів

  1. Переконайтеся, що законно годувати диких тварин у вашому районі. Годування оленів заборонено в Нідерландах. Нормативні акти відрізняються за кордоном. У деяких місцях можна годувати лише певний період року, а в інших місцях регулювати кількість їжі, яку ви можете давати. Перевірте місцеве законодавство в Інтернеті або попросіть лісничого.
  2. Знайдіть місце, куди приходять їсти олені. Багато організацій дикої природи облаштовують місця для годівлі оленів - це громадські місця, куди олені приходять поїсти. Ви можете приносити їжу в ці райони без відповідальності за годування оленів у своєму дворі. Організації, як правило, знають найкращі часи годування оленів і скільки їжі можна розмістити за один раз.
  3. Годуйте оленів на власному майні. Якщо ви плануєте годувати оленів у своєму маєтку, переконайтеся, що ви годуєте їх правильною їжею та не перегодовуєте. Ставте миски для їжі якомога далі від будинку, щоб олені не наближались до вашого будинку.
    • Кожен олень повинен з'їдати не більше 1,5-2 фунтів їжі на день.
    • Не намагайтеся зв’язатися з оленем. Це може зробити їх менш страшними перед людьми, зробивши їх більш імовірними стати здобиччю.

Метод 4 з 4: Покращення природного середовища існування оленів

  1. Подумайте про посадку дерев на корм оленям. Це більш природний спосіб годування оленів і зменшить кількість щоденних зусиль, необхідних для вашого проекту годування. Ви також допомагаєте довкіллю! Яблуні, клени та осики - хороша їжа для оленів, тому подумайте про те, щоб посадити деякі з цих дерев у своєму дворі.
  2. Займіться місцевим управлінням дикою природою. Залучившись до місцевого управління дикою природою, ви гарантуєте, що зможете якнайкраще допомогти оленям та іншим тваринам. Співпраця з професіоналами - це чудовий спосіб по-справжньому змінити ситуацію та реально допомогти тваринам у довгостроковій перспективі.
  3. Дозвольте мисливцям полювати на суші. Якщо у вас є місцевість, на яку можна полювати, дозвольте мисливцям на вашій землі в сезон полювання. Багато сільських районів перенаселено оленями, що спричинює дефіцит їжі. Полювання допомагає контролювати популяцію в наявному середовищі існування і мінімізує негативні наслідки на середовище проживання оленів, сільськогосподарські угіддя та рух транспорту.

Поради

  • Якщо ви уважно спостерігаєте за оленями, ви можете визначити їх вік. Це може допомогти вам визначити, чи здорове населення.

Попередження

  • Навчання оленів, щоб позбутися страху перед людьми, може піддати їх небезпеці.
  • Олені часто переносять оленячих кліщів, які викликають хворобу Лайма! Завжди перевіряйте себе на наявність кліщів, перебуваючи в районі, де часто трапляються олені.
  • Заохочення оленів їсти поблизу вашого будинку може призвести до пошкодження вашого двору та ландшафту.
  • Годування оленів може зашкодити їх природним інстинктам і створити неприродне та шкідливе середовище. Перш ніж годувати оленів, проконсультуйтеся з місцевим керівництвом дикої природи.