Як читати Новен

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 1 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
🎓 Уроки 4-6. Учимся соединять закрытые и открытые слоги, учим букву Х с кисой Алисой (0+)
Відеоролик: 🎓 Уроки 4-6. Учимся соединять закрытые и открытые слоги, учим букву Х с кисой Алисой (0+)

Зміст

Новен є простою і духовно збагачує молитовної практикою, яка використовується в Католицькій церкві. Існує кілька основних керівних принципів для запам'ятовування, але немає жодного "правильного" способу читати Новен.

кроки

Метод 1 з 3: Основи Новен

  1. 1 Дізнайтеся, що таке Новен. Новен - це традиційний вид Католицької молитви. Ті, хто читають Новен, читають спеціальну молитву або ряд конкретних молитов з певною проханням або наміром. Ця практика триває протягом 9 днів або 9 годин.
  2. 2 Усвідомте, ніж Новен не є. Новен - це НЕ магічне заклинання. Іншими словами, читати Новен не гарантує, що диво станеться, і самі прості слова з обраної Новен не мають ніякої сили. Це акт прояви побожності при читанні молитви Новен, що має духовне значення.
    • Католицький Катехизм навіть застерігає від актів забобони (релігійного забобону).Коли практика або звершення цієї практики деяким чином вважається справою магічним, її індивідуальне трактування, як таке, є лише аналізом її зовнішнього аспекту, а не глибокого духовного значення. Новен знаходяться серед таких діянь, які мають глибокий духовний зміст, але, як правило, трактири як марновірство.
    • Коли читаєте Новен, то робіть це з вірою в Бога і надією, що Він дасть вам правильну відповідь в потрібному напрямку. Не читайте Новен в надії, що будете маніпулювати Богом в його відповіді.
  3. 3 Поцікавтеся історією появи Новен. Після того як Ісус вознісся на небеса, Марія, апостоли та інші віддані учні постійно молилися протягом 9 днів до неділі П'ятидесятниці. Католики подивилися на цей приклад і з нього перейняли практику молитися 9-денні Новен.
    • Слово "novena" (Новен) походить від латинського слова "nine" (дев'ять); звідси послідовний набір з 9 молитов.
  4. 4 Запитайте себе, чому ви хочете читати Новен. Як уже зазначалося, Новен - НЕ магічне заклинання, яке відповість на всі ваші потреби і бажання. Проте, існує духовна користь, яка може бути отримана з читання Новен, і цими вигодами не слід нехтувати.
    • Новен, як і всі молитви, є засобом вихваляння Бога.
    • Структура Новен також надає унікальний шлях вираження сильних духовних бажань, потреб або почуттів.
    • Кажуть, що Новен - як церковна сім'я, яка також тримає віруючого в контакті з християнською спільнотою.
  5. 5 Зверніть увагу на 4 основних категорії. Більшість Новен можуть класифікуватися в межах 1 (або більше) з 4 категорій: Заупокійні, Новен до свята, Молитовні і Новен-індульгенції. Деякі Новен можуть потрапити під більш ніж 1 категорію.
    • Новен з категорії "Заупокійні" читають у випадках очікування похорону або для відповідних періодів жалоби. Молитви часто читають за людини, яка померла (якщо є), або для втіхи тих, хто сумує.
    • "Новен до свята" читаються 9 днів перед будь-яким святом Церкви, Таїнства або подібним духовним подією. Мета полягає в тому, щоб підготувати душу до важливості цього дня.
    • Новен з категорії "Молитви" (також відомі як категорія "Прохання") є одними з найбільш поширених. Ці Новен - благання до Бога з проханням про втручання, оголошенні (знаках) або іншої допомоги.
    • Новен-індульгенції - це ті, які читають в намірах за прощення гріхів. Іншими словами, ці Новен читають як акт покаяння за попередні проступки. Як правило, такі Новен виконуються спільно з Таїнством Сповіді та відвідуванням церкви.
  6. 6 Визначте свій намір. Як зазначалося раніше, Новен - це молитви, які читаються зі спеціальним наміром. Перш ніж почати Новен, отримаєте чітке уявлення про намір, заради якого моліться свою Новен.
    • Ваш намір може бути щирою молитвою про направлення, коли досягаєте перехрестя в своєму житті, або це може бути що то просте, як вираз великої радості або глибокої скорботи.
    • Незалежно від того, яка у вас інтенція, ви повинні будете пам'ятати про неї під час періоду читання Новен, навіть коли неактивно моліться.
  7. 7 Поряд з читанням Новен розгляньте і інші духовні практики. Так як Новен є актом побожності, читання їх під час виконання інших духовно значущих актів самопожертви і відданості може додатково підкреслити серйозність вашого наміри. Подумайте, наприклад, про звернення до посту або медитації протягом всього періоду читання Новен.
  8. 8 Залишайтеся віддані ідеї. Якщо вирішили почати читати Новен, дотримуйтеся цього. У той час як немає покарання за кидання її на півдорозі, закінчення практики може бути духовно корисним, незалежно від того, чи був на вашу первісну прохання дана відповідь до кінця періоду Новен, чи ні.
    • Існує якась дискусія щодо того, потрібно чи ні починати все з початку, якщо ви пропустили день або годину своєї Новен. За традицією, ви повинні думати про причини пропуску дня / години, і в кінцевому рахунку почати все спочатку пізніше. Однак, якщо причина була неминуча (наприклад, раптове і важке захворювання), то рішення починати з нуля може бути не настільки зрозумілим. Незважаючи на це, вихід в цій ситуації - справа совісті, тому рішення залишається за вами, виходячи з власних обставин.

Метод 2 з 3: формати Новен

  1. 1 Читайте Новен протягом 9 днів. Найбільш традиційний спосіб молитися Новен - це читати її, принаймні, один раз на день протягом 9 днів.
    • Виберіть час дня, щоб читати молитву Новен. Ви повинні читати Новен в один і той же час кожен день. Наприклад, якщо моліться о 9:00 в перший день, то повинні молитися о 9:00 дні, що залишилися.
    • Читайте Новен 1 раз на день протягом 9 днів поспіль.
    • Коли ви не активно читаєте молитву Новен, то повинні спробувати міркувати і медитувати над обраною інтенцією.
    • З огляду на той факт, що це робиться протягом 9 днів, деякий відволікання - очікуване. Хоча ви повинні прагнути звести до мінімуму це відволікання, наскільки це можливо.
  2. 2 Використовуйте 9-годинний формат. Короткої, більш зосередженою альтернативою є молитва Новен 1 раз щогодини протягом дев'яти годин.
    • Підготуйтеся відповідно. Нехай ваші друзі і сім'я знають, що ви будете недоступні протягом наступних 9 годин, потім вимкніть телефон і будь-які інші можливі відволікання.
    • Виберіть час, щоб почати. Майте на увазі, що вам знадобляться повних 9 годин, і ці години мають бути поспіль (не перериваючись).
    • Читайте обрану молитву Новен на початку кожної години.
    • Проводьте час, медитуючи про обраний намір між молитвами. Ви можете займатися іншими справами (наприклад, прибиранням будинку або прогулятися), але ваша діяльність повинна дозволити вам міркувати про свій намір замість того, щоб відволікати від нього.
  3. 3 Також виберіть формат молитви. Існує безліч різних Новен з цілою низкою різноманітних молитов, які можна використовувати. Деякі Новен закликають читати одну молитву кожен раз, в той час як інші будуть закликати вас кожен раз читати іншу молитву. Навіть при тому, що більшість Новен використовують формальні молитви, ви можете молитися неформальні молитви, якщо це має більше значення в ваших поточних обставин.
    • Єдине обмеження в тому, що ваша молитва повинна бути "відвертою". Однак, не потрібно вимовляти молитву вголос для того, щоб стати "активним" молельщіком. Відверта молитва - це просто молитва, яка використовує звичайні слова для звернення до Бога.
    • Молитви Новен можуть бути або спрямовані до Бога, або до одного з Святих.
  4. 4 Визначте, будете молитися публічно, або в приватному порядку. Часто Новен моляться наодинці і в приватному порядку. Однак, коли окреме намір стосується великої групи людей, то може бути вибрано читання молитви Новен разом.
    • Публічні Новен зазвичай організовуються церквою. Їх можна читати в певних цілях або в підготовці до конкретних святкових днях. Церковні представники можуть попросити вас приходити до церкви під час читання Новен кожен день, або можуть просто просити вас молитися Новен будинку протягом певного часу, щоб підтримувати духовну єдність в громаді (хоча члени фізично знаходяться далеко один від одного).

Метод 3 з 3: Приклади

  1. 1 Читайте Новен до Святого Серця Ісуса. Цю Новен можна молитися в продовженні послідовності будь-яких 9 днів, але частіше за все її починали спочатку свята Тіла Господня і закінчували в свято Святого Серця.
    • Читайте цю молитву 1 раз в день:
      • "Пресвяте Серце Ісуса, джерело кожного благословення! Я поклоняюся Тобі, я люблю Тебе! З сильним жалем за свої гріхи пропоную Тобі свою бідне серце.Зроби мене смиренним, терплячим, цнотливим і повністю слухняним волі Твоєї. Дозволь, добрий Ісусе, щоб я міг жити в Тобі і для Тебе. Захисти мене посеред небезпеки; утіш в моїй прикрості! Дай мені здоров'я тіла, допомоги в мирських потребах, Твого благословення на все, що я роблю, і благодаті святий смерті. В Твоє Серце віддаю кожну свою тривогу. У кожній потребі дозволь мені прийти до Тебе з смиренним довірою, кажучи: "Серце Ісуса, допоможи мені" ".
  2. 2 Використовуйте Новен до Немовляті Ісусу з Праги. Цю Новен можна молитися 9 днів поспіль, але частіше моляться протягом 9 годин поспіль протягом одного дня.
    • Читайте цю молитву один раз на годину:
      • "Про Ісус, який сказав:" Просіть, і отримаєте, шукайте, і знайдете, стукайте, і відкриють вам! "Через заступництво Марії, Твоєї Пресвятої Матері, я стукаю, шукаю і прошу, щоб моя молитва була почута".
      • Зробіть тут паузу і згадайте свої наміри.
      • "Про Ісус, який сказав:" Все, про що попросите в Отця в ім'я Моє, Він дасть вам! "Через заступництво Марії, Твоєї Пресвятої Матері, я смиренно і в розпачі прошу Твого Отця в ім'я Твоє, щоб моя молитва була почута" .
      • Зробіть тут паузу і згадайте свої наміри.
      • "Про Ісус, який сказав:" Небо і земля пройдуть, слова ж мої не пройдуть ". 'Через заступництво Марії, Твоєї Пресвятої Матері, я відчуваю, що моя молитва буде почута".
      • Зробіть тут паузу і згадайте свої наміри.