Як виготовити антисептичні серветки

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК КРАСИВО И БЫСТРО СЛОЖИТЬ САЛФЕТКИ для сервировки стола. 2 СПОСОБА. How to fold napkins
Відеоролик: КАК КРАСИВО И БЫСТРО СЛОЖИТЬ САЛФЕТКИ для сервировки стола. 2 СПОСОБА. How to fold napkins

Зміст

1 Зробіть хрестоподібний розріз на кришки циліндричного пластикового контейнера для харчових продуктів. Знайдіть пластиковий контейнер для харчових продуктів, досить широкий для того, щоб в нього вмістився рулон паперових кухонних рушників. Скористайтеся канцелярським ножем, ножем-скальпелем або іншим пристосуванням з гострим лезом, щоб зробити хрестоподібний розріз на кришці. З цього отвору ви будете отримувати серветки, коли закінчите їх виготовлення.
  • Будьте дуже обережні, коли розрізаєте кришку. Покладіть кришку на міцну поверхню, яка не буде пошкоджена, якщо ви потрапите по ній лезом (наприклад, можна працювати на верстаті або покласти кришку на обробну дошку). Найголовніше - бережіть пальці!
  • 2 Розріжте рулон паперових рушників на секції, які помістяться в обраний контейнер. Візьміть щільний рулон кухонних паперових рушників, покладіть горизонтально і відріжте гострим ножем частину рулону. Ширина відрізаною секції повинна бути порівнянна з висотою пластикового контейнера.
    • Майте на увазі, що розрізати рулон рушників поперек звичайним кухонним ножем дуже складно. Якщо у вас є стрічкова пила, скористайтеся нею, щоб зробити рівний, акуратний зріз.
  • 3 Помістіть відрізану частину рулону в пластиковий контейнер. Поставте відрізану частину рулону в контейнер вертикально. Спробуйте, закриється кришка контейнера: вам потрібно, щоб ширина відрізаною частини рулону дозволила щільно закрити кришку, коли рулон усередині.
    • Вам необхідно, щоб кришка щільно закривала контейнер, інакше антисептичний засіб, яке ви додасте в контейнер, випарується, а серветки висохнуть.
  • 4 Налийте в контейнер з рушниками 1 мірну чашку (240 мл) дезинфікуючого засобу, яке включено в список продуктів, рекомендованих Агентством з охорони навколишнього середовища США (EPA). Щоб серветки добре дезінфікували поверхні, які ви будете протирати, необхідно використовувати розчин, який ефективно знищує бактерії та інші мікроорганізми. Використовуйте такі продукти, як розчин ізопропілового спирту (концентрація якого становить 60-90%), перекис водню або кошти на основі четвертинних амонієвих сполук (ЧАС) (наприклад, «Аламінол»).
    • Не так давно Агентство з охорони навколишнього середовища США (EPA) склало список продуктів для домашньої дезінфекції. Ефективно знищують коронавірус COVID-19: https://www.epa.gov/sites/production/files/2020-03/documents/sars-cov-2-list_03-03-2020.pdf. На жаль, більшу частину включених в список продуктів неможливо купити в Росії. З доступних аналогів можна назвати перекис водню (продається в аптеках), ізопропіловий спирт (можна купити в магазинах електроніки і в інтернеті), етиловий спирт (концентрація 70% і вище), кошти на основі четвертинних амонієвих сполук і містять хлор продукти.
    • Яке б засіб ви не вибрали, обов'язково прочитайте інструкції на упаковці, щоб знати як безпечно і ефективно використовувати даний продукт. Наприклад, при використанні деяких засобів необхідно надягати рукавички, щоб уникнути роздратування шкіри.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Jonathan Tavarez


    Спеціаліст з гігієни будівель Джонатан Таварес - засновник Pro Housekeepers, клінінгової компанії преміум-класу з центральним офісом в Тампі, Флорида, яка надає послуги з прибирання житлових і офісних приміщень по всій країні. З 2015 року Pro Housekeepers використовує інтенсивні методи навчання, щоб забезпечити високих стандартів якості дотримання при збиранні. Джонатан має понад п'ять років досвіду в професійному прибиранню і більше двох років досвіду в якості директора по комунікаціями в Асоціації ООН в затоці Тампа. Отримав ступінь бакалавра з менеджменту та маркетингу в Університеті Південної Флориди в 2012 році.

    Jonathan Tavarez
    Спеціаліст з гігієни будівель

    Експерти попереджають: ніколи не змішуйте різні дезінфікуючі засоби, оскільки їх діючі речовини можуть вступити в хімічну реакцію, продукти будуть небезпечні для здоров'я.


  • 5 Залиште рушники в розчині на ніч. Закрийте контейнер кришкою і залиште на 12 годин (або на ніч). За цей час антисептичний розчин оживляти рушники по всій товщині рулону.
    • Серветки повинні бути дуже вологими, щоб їх можна було використовувати для дезінфекції поверхонь. Необхідно, щоб антисептичний засіб рясно покривало поверхню, яку ви будете очищати.
  • 6 Вийміть картонну втулку з середини рулону рушників. Коли рулон рушників наскрізь просочиться дезинфікуючим розчином, картонна втулка в центрі рулону теж вбере частину розчину і стане м'якою. Підчепити край втулки і акуратно потягніть. Витягнута картонна трубка вам не знадобиться - просто викиньте її в сміття.
    • Після це вам буде простіше витягнути внутрішній кінець рулону і протягнути край паперових рушників через хрестоподібний розріз на кришці.
  • 7 Простягніть внутрішній край полотна паперових рушників через розріз на кришці. Коли ви дістанете картонну втулку з центру рулону, швидше за все, разом з нею ви витягнете і внутрішній кінець рулону. Потягніть за край полотна, який знаходиться в центрі рулону, і акуратно протягніть його крізь хрестоподібний розріз, який ви зробили на кришці. Потім щільно закрийте кришку так, щоб край полотна паперових рушників стирчав з розрізу назовні.
    • Тепер ви без праці можете витягнути потрібну кількість фрагментів паперових рушників, коли вам знадобиться очистити поверхню. Частина, що залишилася рулону буде знаходитися всередині закритого контейнера і не висохне.
  • 8 Використовуйте таку кількість фрагментів паперового рулону, щоб оброблена ними поверхню залишалася вологою протягом 3-5 хвилин. Правильно використовуйте зроблені своїми руками серветки - оброблена ними поверхня повинна бути вологою і чистою. Протріть поверхню серветками так, щоб рясно зволожити її дезінфікуючим розчином. Розчин повинен залишатися на поверхні 3-5 хвилин - за цей час діюча речовина знищити віруси, бактерії та інші мікроорганізми. Потім залишки розчину можна витерти сухою серветкою або змити чистою водою.
    • Деякі дезінфікуючі продукти потрібно залишити на більш тривалий час. Уважно прочитайте інформацію на упаковці засобу. Яке ви використовували, щоб дізнатися, на який час потрібно залишити розчин на поверхні.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Jonathan Tavarez


    Спеціаліст з гігієни будівель Джонатан Таварес - засновник Pro Housekeepers, клінінгової компанії преміум-класу з центральним офісом в Тампі, Флорида, яка надає послуги з прибирання житлових і офісних приміщень по всій країні. З 2015 року Pro Housekeepers використовує інтенсивні методи навчання, щоб забезпечити високих стандартів якості дотримання при збиранні. Джонатан має понад п'ять років досвіду в професійному прибиранню і більше двох років досвіду в якості директора по комунікаціями в Асоціації ООН в затоці Тампа. Отримав ступінь бакалавра з менеджменту та маркетингу в Університеті Південної Флориди в 2012 році.

    Jonathan Tavarez
    Спеціаліст з гігієни будівель

    Експерти попереджають: Перш ніж використовувати виготовлені серветки на тій чи іншій поверхні, перевірте, що вибране вами дезінфікуючий засіб безпечно для матеріалу, з якого поверхня виготовлена. Наприклад, якщо вам потрібно обробити стільницю з природного каменю: граніту, кварцу, мильного каменю (талькохлорид) або мармуру, ніколи не користуйтеся очисними засобами на основі кислот, в тому числі і оцтом.

  • 9 Викиньте серветки в сміття відразу після використання. Ніколи не використовуйте серветки повторно, інакше ви не тільки не позбудетеся від бактерій і вірусів, але і можете перенести їх на інші поверхні. Коли ви обробите серветкою поверхню, відразу ж викиньте використану серветку в пакет для сміття. Якщо прибирання ще не закінчена, візьміть чисту серветку з контейнера.
    • Якщо ви користуєтеся одноразовими рукавичками під час прибирання, викиньте їх в сміття, коли закінчите працювати з серветками.Якщо ви використовуєте звичайні господарські рукавички, продезінфікуйте їх після закінчення збирання.
  • Метод 2 з 2: Виготовлення очищувальних серветок для рук

    1. 1 Вимийте руки водою і милом або скористайтеся купівельними антисептичним засобом для рук (якщо це можливо). Згідно з рекомендаціями Центру по контролю і профілактики захворювань в США найефективніший спосіб очистити руки - ретельно мити їх водою і милом протягом як мінімум20 секунд. Якщо у вас немає можливості вимити руки, скористайтеся антисептичним гелем для рук, що містить не 60% спирту. Не намагайтеся виготовити антисептичний засіб для рук самостійно, за винятком ситуацій, коли у вас немає абсолютно ніякої можливості купити готовий продукт. Дуже складно в домашніх умовах виготовити такий засіб, щоб воно ефективно знищувало шкідливі мікроорганізми, і при цьому було безпечно для шкіри.
      • Досить складно знайти в продажу розчини спирту досить високій концентрації (90% і вище). Продукти меншою концентрації не годяться - вам же потрібно буде змішати розчин спирту з іншими інгредієнтами (наприклад, з гелем алое вера), при цьому кінцевий продукт повинен містити як мінімум 60% спирту.
      • Майте на увазі, що регулярне використання продуктів з високим вмістом спирту з часом призводить до пошкодження шкіри. Це порушує захисні властивості шкіри, і в результаті токсичні речовини та інші небезпечні хімічні сполуки можуть проникнути в організм.
    2. 2 Змішайте 2/3 мірної чашки (160 мл) 99% ізопропілового спирту і 1/3 мірної чашки (80 мл) гелю алое вера. Якщо не брати до уваги миття рук водою і милом, використання антисептичний засіб, що містить не менше 60% спирту, - це найбільш ефективний спосіб очистити шкіру рук від бактерій і вірусів. Натуральний гель алое ми додаємо для того, щоб в якійсь мірі компенсувати агресивна дія спирту на шкіру. Щоб кінцевий продукт містив досить спирту для знищення шкідливих мікроорганізмів, вам потрібно взяти на дві частини 99% ізопропілового спирту одну частину гелю алое вера (тобто змішати їх в співвідношенні 2: 1).
      • У Росії ізопропіловий спирт можна купити в магазинах електроніки, проте досить складно знайти у продажу продукти, що містять концентрований спирт. Якщо вам не вдалося знайти його в магазинах, спробуйте пошукати в інтернет-магазинах.
      • Гель алое вера можна купити в аптеці або в супермаркеті. Якщо ж у вас вдома є рослина алое вера, можна самостійно витягти гель з його листя.
      • Якщо вам не вдалося купити ізопропіловий спирт, можна замінити його етиловим спиртом (саме цей спирт міститься в алкогольних напоях). Майте на увазі, що вам підійде розчин спирту, який містить не менше 90% етанолу. І навіть не пробуйте використовувати для дезінфекції горілку - в ній міститься всього 40% етилового спирту, що явно недостатньо для знищення вірусу.
    3. 3 Перелийте виготовлену суміш в чисту пластикову ємність. Перелийте виготовлене вами антисептичний засіб в порожній флакон з дозатором (наприклад, з-під рідкого мила) або в будь-яку іншу пластикову ємність. Щільно закрийте ємність, щоб вміст не випаровується.
      • Якщо ви використовуєте флакон з-під закінчився кошти, спочатку гарненько вимийте його водою з милом, і тільки потім наливайте в нього ваше антисептичний засіб.
    4. 4 Видавіть трохи засобу на паперовий рушник або серветку. Якщо вам потрібно скористатися засобом для обробки рук або інших поверхонь, просто натисніть на дозатор або стисніть флакон, щоб нанести трохи гелю на шматок чистого паперового рушника, серветку або шматок марлевої тканини. Вам потрібно стільки кошти, щоб гарненько змочити серветку.
    5. 5 Ретельно витріть руки і викиньте серветку в сміття. Ретельно протріть руки: обробіть долоні, тильну сторону кистей, зап'ястя і шкіру між пальцями. Уважно огляньте руки: вони повинні виглядати чистими. Чи не витирайте залишки кошти і не змивайте водою - просто дочекайтеся, поки шкіра висохне.
      • Якщо ви змиєте антисептичний засіб водою або зітрете його занадто швидко, активний компонент не встигне подіяти належним чином і частина мікроорганізмів залишиться на шкірі.

    Що вам знадобиться

    Виготовлення серветок для дезінфекції поверхонь

    • Круглий пластиковий контейнер для харчових продуктів з кришкою
    • Канцелярський ніж або ніж-скальпель
    • Рулон паперових рушників
    • Гострий кухонний ніж або стрічкова пила
    • Дезінфікуючий засіб підтвердженої ефективності (ізопропіловий спирт, пероксид водню або засіб на основі ЧАС)

    Виготовлення очищувальних серветок для рук

    • 99% ізопропіловий спирт
    • Натуральний гель алое вера
    • Чистий пластиковий флакон (наприклад, диспенсер для рідкого мила)
    • Паперові рушники або серветки

    Поради

    • Оскільки коронавірус COVID-19 поширюється по планеті, Росспоживнагляд, Центр по контролю і профілактиці захворювань США (CDC) та інші організації по всьому світу рекомендують людям регулярно обробляти і дезінфікувати поверхні, до яких часто торкаються руками, в тому числі дверні руки, вимикачі, столи і стільці. Регулярна обробка дезинфікуючим засобом допоможе запобігти поширенню вірусу.
    • Запам'ятайте: найкращий спосіб очистити руки від хвороботворних мікроорганізмів - ретельно мити руки водою і милом протягом як мінімум 20 секунд. Цей спосіб незамінний, якщо шкіра рук виглядає брудною чи липкою. Якщо у вас немає можливості вимити руки з милом, можна скористатися антисептичним засобом для рук на спиртовій основі або дезінфікуючими серветками.

    попередження

    • Не намагайтеся виготовити антисептичний засіб для рук самостійно, якщо у вас є можливість вимити руки водою і милом або використовувати покупне засіб для рук. Дуже складно виготовити такий засіб, який зможе ефективно знищити бактерії і віруси, не завдаючи шкоди шкірі рук.
    • Серветки для дітей, антибактеріальні вологі серветки без спирту і вологі серветки на основі рослинних компонентів і ефірних масел недостатньо ефективні для того, щоб знищити коронавірус. Для захисту від цього вірусу використовуйте антисептичні засоби на спиртовій основі або інші дезинфікуючі засоби, ефективність яких підтверджена Агентством з охорони навколишнього середовища США.