Як лікувати поріз від паперу

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Хирург про заживление ран ( порезы, ссадины и т.д. ). Первая помощь, обработка, использование мазей.
Відеоролик: Хирург про заживление ран ( порезы, ссадины и т.д. ). Первая помощь, обработка, использование мазей.

Зміст

Одним з негативних наслідків винайдення паперу є хворобливі порізи. Такі порізи найчастіше бувають на кінчиках пальців і викликають дуже хворобливі відчуття. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, що необхідно робити в разі порізу, щоб швидко забути про те, що трапилося.

кроки

Частина 1 з 3: Обробіть місце порізу

  1. 1 Промийте місце порізу прохолодною чистою водою, щоб видалити бруд або залишки паперу.Прохолодна вода допоможе зменшити печіння.
  2. 2 Потріть місце порізу водою з милом. Робіть це дуже ніжно і акуратно. Сильне тертя може привести до того, що рана відкриється ще більше.
  3. 3 Промийте поріз холодною чистою водою, поки повністю не змиєте мило.
    • Якщо немає можливості промити поріз прохолодною водопровідної води, використовуйте спринцівку або пластикову пляшку, в якій потрібно зробити отвір. Натисніть на пляшку або спринцівку і промийте поріз.
  4. 4 Не використовуйте перекис водню, спирт або йод. Антибактеріальні препарати можуть завдати шкоди здоровим тканинам шкіри. Хоча використання таких коштів навряд чи призведе до серйозного пошкодження шкіри, вони все ж можуть уповільнити процес загоєння.
  5. 5 Зупиніть кровотечу, якщо в цьому є необхідність. Якщо різана рана сильно кровоточить або вам не вдається швидко зупинити кровотечу, спробуйте прикласти до місця порізу чисту тканинну серветку або бинт і щільно притисніть тканину до рани.
  6. 6 Зачекайте, поки рана загоїться сама по собі. Слідкуйте за чистотою місця порізу. Під впливом повітря різана рана стане сухою, і через кілька годин ви навряд чи пригадаєте про своє порізі.

Частина 2 з 3: Перев'яжіть місце порізу

  1. 1 Пам'ятайте, що це всього лише поверхневий поріз від паперу. Він легко заживе сам по собі. Проте, можна перев'язати рану, щоб зменшити біль і впоратися зі спокусою її колупати.
  2. 2 Нанесіть тонкий шар мазі з антибіотиком, щоб ділянка шкіри, на якому розташований поріз, залишався зволоженим. Не варто очікувати, що використання мазі сприятиме швидкому загоєнню рани. Однак її застосування знижує ризик інфікування і позитивно впливає на процес загоєння. Використовуйте мазь, яка має знеболюючу дію, щоб зменшити больові відчуття.
    • Речовини, що входять до складу мазі, можуть стати причиною появи невеликої висипки. При появі висипу припиніть застосування мазі.
  3. 3 Накладіть пов'язку на місце порізу. Якщо ви порізали руку або пальці, накладіть пов'язку, щоб в рану не потрапляла бруд. Завдяки цьому ви знизите ризик інфікування рани. Крім того, ви не будете колупати рану, якщо вона буде закрита пов'язкою.
    • Заклейте місце порізу лейкопластиром. Пластир повинен щільно прилягати до рани. Однак не накладайте його занадто туго, щоб не порушити кровообіг. Порушення кровотоку уповільнює процес загоєння!
  4. 4 Поміняйте пов'язку: якщо пов'язка стала вологою або брудною, поміняйте її. Місце порізу має бути чистим - це сприяє швидкому загоєнню рани.
  5. 5 Використовуйте медичний клей, якщо вам не вдається зберегти пов'язку сухий. До складу деяких засобів входять знеболюючі речовини місцевої дії, які допомагають зменшити біль. Дізнайтеся в аптеці, які кошти призначені для невеликих ран.
    • Використання суперклею може привести до опіку шкіри, однак цей засіб створює захисний бар'єр навколо порізу, завдяки чому він залишається сухим, а його краї щільно прилягають один до одного. Суперклей не призначений для використання його на шкірі, тому його застосування може призвести до опіку і появі печії.
  6. 6 Зніміть пов'язку, як тільки рана почне гоїтися. Як правило, для загоєння невеликого порізу потрібно всього лише кілька днів. Занадто тривале носіння пов'язки блокує доступ кисню, який вкрай важливий для загоєння рани.

Частина 3 з 3: Використовуйте для загоєння домашніх засобів

  1. 1 Нанесіть сирої мед на місце порізу. Важливо, щоб мед був сирим; в меді, який був схильний до обробці, руйнуються ферменти, в результаті чого він втрачає свої антибактеріальні властивості.
    • Домашні засоби не можуть замінити медичну допомогу, якщо в ній є необхідність.Засоби, про які йде мова в цьому розділі, - це продукти, які (згідно з деякими джерелами) сприяють загоєнню порізу. Вам як і раніше необхідно правильно доглядати за місцем порізу: обробити його, вживати заходів обережності для запобігання інфекції (захистити різану рану, поки вона не заживе) і звернутися до лікаря у разі інфікування.
  2. 2 Видавіть невелику кількість свіжого гелю алое вера на місце порізу. Ви можете купити гель алое вера. Використання алое вера прискорює процес загоєння.
  3. 3 Прикладіть м'яту до місця порізу. Помістіть пакетик м'ятного чаю в окріп. Потім прикладіть пакетик до місця порізу або опустіть весь палець в охолоджений м'ятний чай, якщо ви порізали саме палець. М'ята надає заспокійливу дію на запалені ділянки шкіри.
  4. 4 Приготуйте часникову суміш. Змішайте 3 зубчики часнику з однією чашкою вина, залиште на 2-3 години, потім процідіть. Наносите готову суміш на місце порізу 1-2 рази в день, використовуючи чисту тканинну серветку.
  5. 5 Використовуйте мазі і бальзами на основі календули або желтокорня, лавандова олія або масло чайного дерева. Всі ці кошти можна придбати в більшості аптек, і, як відомо, їх застосування сприяє загоєнню ран. Наносите обраний засіб безпосередньо на місце порізу або на пов'язку 2-4 рази в день.
  6. 6 Потримайте палець в теплій воді. Налийте в чашку гарячу воду і надіньте на палець гумовий напальчник. Палець повинен залишатися сухим. Опустіть палець в воду, спираючись долонею об край чашки. Потримайте палець у воді 10-15 хвилин. Повторюйте процедуру 3-4 рази на день. Якщо ви не бачите поліпшень або помічаєте погіршення стану різаної рани, зверніться до лікаря.
    • Гумовий напальчнік можна придбати в будь-якій аптеці.
  7. 7 Ведіть здоровий спосіб життя, щоб рана загоїлася природним шляхом. Пийте достатню кількість рідини протягом дня і дотримуйтеся збалансованої дієти. Завдяки цьому ваш організм буде здоровим. Присвячуйте щодня як мінімум 30 хвилин свого часу виконання фізичних вправ і спите не менше 6-8 годин щоночі.

Поради

  • Зверніться до лікаря, якщо поріз дуже глибокий, вам не вдається зупинити кровотечу через 30 хвилин після порізу або рана надмірно кровоточить. Також зверніться до лікаря, якщо ви помічаєте симптоми інфікування рани, такі як почервоніння, набряк, посилення болю або гнійні виділення.
  • Щоб уникнути порізів в майбутньому, намагайтеся не проводити пальцями по краю паперу. Можливо, це не так просто, якщо ваша робота вимагає цього, однак виконуючи певні запобіжні заходи, ви зможете уникнути неприємних наслідків.