Як навчити свій мозок бути більш оптимістичним

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Джо Диспенза. Как запустить выздоровление Joe Dispenza. How to start Recovery
Відеоролик: Джо Диспенза. Как запустить выздоровление Joe Dispenza. How to start Recovery

Зміст

Хоча деякі люди здаються більш позитивними, ніж інші, це не означає, що ви не можете навчитися сприймати життя в більш оптимістичному руслі. Навчитися оптимізму можна, і це найчастіше означає виконувати техніки для оптимістичного мислення. Зосередившись на своїх думках і моделях мислення, ви навчитеся мислити більш позитивно і оптимістично і відкриєте для себе нові моделі мислення. Проводьте менше часу в похмурих роздумах, а замість цього замініть їх позитивними або більш корисними думками. Згодом ви навчитеся підходити до ситуації з більш оптимістичною боку.

кроки

Частина 1 з 3: Розробіть заняття для посилення оптимізму

  1. 1 займайтеся усвідомленої медитацією. Усвідомленість означає концентрацію на поточний момент, тут і зараз. Часто для цього потрібно встановити зв'язок зі своїм тілом, адже тіло використовує органи чуття, щоб підключитися до поточного моменту. Кожен день приділяйте час медитації або перетворите свої щоденні заняття в медитацію, практикуючи усвідомленість, - стежте за своїм диханням, особливо, коли переживаєте сильні емоції. Слідкуйте за своїми щоденними відчуттями - відчуйте, як вода стосується вашої шкіри в душі, стежте за тим, як рухаються ваші м'язи і кістки, коли ви рухаєтеся або піднімаєтеся вгору по сходах, або відстежуйте всі звуки, які лунають навколо вас. Дозвольте думок і почуттів пройти крізь ваше свідомість, не виносячи суджень і не реагуючи на них. Це допоможе вам відсторонитися від негативних переживань.
    • Усвідомленість допоможе вам посилити позитивні емоції, збільшити кількість сірої речовини в мозку і зміцнити співпереживання іншим людям і самому собі.
    • Запишіться на заняття з медитації або знайдіть додаток на телефон для практики медитації усвідомленості.
  2. 2 Уявіть кращу можливу версію себе. Уявіть своє життя в майбутньому, коли ви будете на висоті. Розгляньте всі аспекти свого життя: здоров'я, хобі та види діяльності, кар'єру, друзів і родину. Не захоплюйтеся думками про те, як ваше життя не відображає цих уявлень становищем на зараз, а зосередьтеся виключно на майбутньому. Підключіть творчу сторону і продовжуйте писати на протязі 15 хвилин, занурюючись в глибини того, чим ви будете займатися, чим саме насолоджуватися і з ким будете проводити час. Люди, які виконують цю вправу, повідомляють, що вже після одного місяця подібного роду вправ вони почали відчувати більше позитивний настрій.
    • Подання кращої версії себе може допомогти вам зрозуміти свої цілі, мрії і бажання. Це допоможе вам визначити свої мрії і пропрацювати кроки для їх досягнення.
    • Подумайте про те, як виглядає ваша найкраща версія себе. Яка у вас робота? Де ви живете? У вас є домашні улюбленці? Як ви развлекаетесь? Хто ваші друзі і що вам в них подобається?
  3. 3 Запишіть позитивні установки. Якщо вам потрібен заряд позитиву будинку, в машині або на роботі, тримайте поблизу позитивні установки, щоб підтримувати оптимістичний настрій. Можете також промовляти позитивні установки перед початком робочого дня, перед різними подіями або ситуаціями, коли вам потрібен заряд бадьорості і позитиву. Візьміть собі за звичку говорити наповнене сенсом установку, коли прокидаєтеся, по дорозі на роботу або перш ніж ви спробуєте зробити щось складне. Це допоможе вам навчитися сприймати ситуації в більш позитивному ключі. Переваги від подібного роду установок можуть відчуватися місяцями і навіть роками.
    • Наприклад, коли прокидаєтеся, скажіть собі: "Я можу і у мене вийде зустріти цей день з добротою і любов'ю", "Сьогодні, як і кожен день, я можу домогтися успіху на роботі" або "Сьогодні багато що може принести мені щастя".
  4. 4 Добре спите вночі. У здоровому тілі здоровий дух. Хороший відпочинок допоможе вашому мозку краще працювати і збільшить ваше відчуття щастя. Недолік сну впливає на вашу свідомість і може позначатися на рівні стресу. Якщо ви мало спите, то це буде впливати на ваше фізичний і душевний стан, тому обов'язково висипайтеся вночі. Якщо у вас проблеми зі сном, постарайтеся прокидатися і лягати спати в один і той же час кожен день, навіть на вихідних. Створіть розслаблюючу середу для сну і виконуйте заспокійливі дії перед сном, наприклад, читайте книги, прийміть ванну або не поспішаючи випийте чаю.
    • Спальня повинна бути розслаблюючій. Якщо вам заважає яскраве світло, купіть темні штори. Зробіть спальню розслаблюючій на вигляд і за відчуттями - нехай вона буде в м'яких тонах замість яскравих.
  5. 5 Правильно харчуйтеся. Цілісна і поживна їжа допоможе вам залишатися енергійним і добре себе почувати цілий день, замість того щоб ходити з "кашею в мізках". Make sure to include whole grains, proteins, and fats in your diet. Якщо ви не знаєте, як збалансувати своє харчування або отримувати достатньо поживних речовин з їжі, проконсультуйтеся у дієтолога або ведіть щоденник харчування, щоб стежити за нутриентами. Можна завантажити безкоштовний додаток для телефону, яке допоможе вам кожен день стежити за калоріями, вуглеводами і основними групами їжі.
    • Вживайте менше цукру, алкоголю, кофеїну, тютюну та інших речовин, щоб голова була ясною, а емоції - врівноваженими.

Частина 2 з 3: Покращуємо свої думки

  1. 1 Створюйте щасливі спогади. Ваше свідомість визначає, чи пам'ятаєте ви подія як позитивне або негативне. Щоб створювати позитивні емоції і спогади, постарайтеся свідомо забезпечити себе позитивними спогадами. Коли ви концентруєтеся на негативних думках під час події, що відбувається, більш імовірно, що ви будете згадувати його як негативний. Якщо ви помічаєте за собою, що створюєте негативний досвід, подумайте про те, що йде добре.
    • Подивіться на події, які з вами відбуваються, з більш позитивної сторони і запам'ятайте їх в райдужному світлі. Це допоможе перевчити ваш мозок підходити до ситуації більш позитивно і запам'ятовувати все з позитивного боку. Більшість подій можна сприймати як позитивні або негативні, все залежить від вашої установки і настрою.
    • Наприклад, якщо ви відчуваєте, що ваш день пройшов погано, подумайте про дрібниці, які вам вдалися протягом дня. Можна компенсувати труднощі, як, наприклад, якщо ви запізнилися на роботу або забули взяти з собою обід, більш позитивною і веселою другою половиною дня. Просто робіть те, що вам подобається, купіть собі смачне частування або поговоріть з кимось близьким.
  2. 2 Дивіться на речі в позитивному світлі. Замість того щоб зосереджуватися на всьому тому, що могло б піти не так, знайдіть те, що йде за планом. Зосередьтеся на можливостях і перспективах для оптимізму, а не песимізму. Якщо вам здається, що все йде не так, відзначайте навіть найменші деталі, які вам вдаються. Якщо ви відчуваєте сильне розчарування, зупиніться і змістите увагу на щось більш позитивне.
    • Наприклад, якщо ви спізнюєтеся на зустріч, можливо, ви відчуваєте себе пригнічено і не в змозі впоратися з емоціями. Зупиніться і подумайте: "Я засмучений (а), що спізнюся, але я знаю, що прийду вчасно. Я готовий (а) до зустрічі, тому очікую, що вона пройде успішно ".
    • Відчутна мотивація також може допомогти подивитися на життя з позитивної сторони. Наприклад, якщо ви відчуваєте, що не в силах впоратися з емоціями або постійно перебуваєте в стані стресу, заплануйте собі відпустку.Тоді ви зможете смакувати поїздку, коли будете почувати себе погано, і нагадувати собі, що попереду вас чекає насолода.
  3. 3 Вчіться подяки. Визнання - спосіб висловити подяку за те, що у вас є. Замість того щоб концентруватися на тому, чого вам не вистачає, зосередьтеся на тому, чим володієте або що цінуєте. Люди, які постійно висловлюють подяку, зазвичай мають вищий рівень оптимізму і щастя, надходять щедро і з співпереживанням, а також відчувають більш позитивні емоції. Візьміть собі за звичку щодня знаходити те, за що ви вдячні.
    • Можна записувати в журнал подяк або помічати ті речі протягом дня, за які варто бути вдячними.
    • Постарайтеся кожен день при пробудженні і перед сном називати три речі, за які ви вдячні.
  4. 4 Не залишайте оптимізм, коли життя важке. Бути оптимістом легко, коли все в житті йде за планом і всі ваші потреби задоволені. Але стає набагато важче, коли у вас поганий настрій, що щось іде не так і ви стикаєтеся з труднощами. Оптимізм не означає, що ви повинні весь час відчувати щастя чи думати, що все у вас вийде. Мова йде скоріше про позитивний настрій, навіть коли життя стає нелегко.
    • Якщо ви присвячуєте час технікам для підтримки позитиву, продовжуйте займатися цим навіть коли у вас немає бажання або настрою.

Частина 3 з 3: Послаблюємо негативне мислення

  1. 1 Блокуйте негативні думки. Коли ви помічаєте появу негативних думок, запитайте себе, корисна ця думка чи ні. Якщо в ній немає ніякої користі, відзначте і заблокуйте її, навіть якщо ви перериваєте себе на полумислі. Уважайте негативні думки і зупиняйте їх негайно.
    • Якщо ви зловили себе на негативному мисленні щодо своїх здібностей або називаючи день "поганим днем", подумайте про те, як повернути цей негатив так, щоб отримати щось позитивне.
    • Наприклад, якщо на вас наводить жах виконання будь-яких обов'язків для сім'ї і ви думаєте: "Повірити не можу, скільки часу я витрачу даремно, краще було б зайнятися чимось іншим", зловіть себе на своїх негативних думках і замініть їх чимось небудь таким: "Може, мені й не хочеться зараз цього робити, але я можу вести себе спокійно і допомогти своїй родині".
  2. 2 Перестаньте порівнювати себе з іншими. Нещасні люди схильні порівнювати себе з іншими, в той час як щасливі не вплутуватися в будь-які порівняння, будь вони в їх користь чи ні. Якщо ви зловите себе на думці: "Якби я була більше схожа на неї" або "Ось якби у мене була його робота", то саме час припинити ці порівняння. Позитивні або негативні, порівняння не поліпшують ваше життя.
    • Коли ви ловите себе на порівнянні, зосередьтеся на чомусь більш позитивному. Наприклад, замість того щоб думати: "Якби у мене був такий будинок", подумайте про себе: "Я знаю, що і у мене буде такий будинок, якщо я буду продовжувати важко працювати і заощаджувати гроші".
  3. 3 Забудьте про негативних моделей мислення. Якщо ви схильні думати, що матеріальні блага приносять вам щастя ( "От якби я отримав (а) ту нову гру / плаття / будинок / пару взуття" і так далі), то ваше щастя під загрозою, якщо зміниться ваше фінансове становище. Швидше за все, ви - перфекціоніст або завжди шукаєте кращі варіанти, навіть якщо щось хороше знаходиться прямо у вас під носом. Ваші очікування можуть значно перевершувати можливість отримати те, що ви хочете, а в результаті ви можете відчути себе неспроможним або неуспішним людиною. Такі думки і моделі поведінки змушують вас відчувати песимізм по відношенню до ваших здібностей замість оптимізму.
    • Наприклад, якщо вам дуже сильно хочеться придбати новий телефон і ви думаєте, що після цього ви нарешті знайдете щастя, подумайте ще раз. Швидше за все, ви швидко звикнете до нового телефону і новизна випарується, залишаючи вас з бажанням чогось іншого.
    • Якщо ви помічаєте, що піддаєтеся негативним моделям мислення, внесіть в думки трохи усвідомленості і скажіть собі: "Такі думки не допомагають зосередитися на позитивних або оптимістичних моделях і нічого не привносять в моє життя".