Як обставити квартиру-студію

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как уместить всё в квартире 20 метров. Обзор квартиры-студии, разбор бюджета. Рум тур
Відеоролик: Как уместить всё в квартире 20 метров. Обзор квартиры-студии, разбор бюджета. Рум тур

Зміст

У квартирі-студії доводиться поєднувати найнеобхідніші речі, вмістивши в невеликий простір спальню, кухню і вітальню. На перший погляд проектування такої квартири може здатися страшним і складним заняттям, але насправді ключовий момент в цьому - розпланувати, як зайняти кожен сантиметр квартири.Навіть невелика квартира може виглядати просторо і красиво, якщо вибрати багатофункціональну меблі і знати, як візуально збільшити об'єм приміщення. Якщо ви любитель і цінитель мінімалізму, дизайн квартири-студії може бути вам дуже навіть до душі.

кроки

Частина 1 з 3: Як розставити меблі

  1. 1 Постарайтеся за допомогою меблів розділити квартиру на функціональні зони. Головне простір всієї студії має поєднувати три функціональні зони в одній: спальню, вітальню і кухню. Але можна створити ілюзію трьох окремих кімнат, правильно розставивши меблі і обмеживши з її допомогою певні зони.
    • За допомогою диванів, крісел і козеток (крісел для двох) можна захистити зону вітальні. Ліжком можна позначити і відокремити спальне місце.
    • За допомогою кавових столиків, килимів і полиць можна підкреслити окремі функціональні зони, щоб квартира-студія виглядала більш організовано і гармонійно.
  2. 2 Поставте ліжко прямо біля стіни. Ліжко повинна розташовуватися або паралельно, або перпендикулярно стіні. Якщо ви поставите ліжко в центр кімнати, квартира-студія буде виглядати тісній і захаращеній. Подумайте про те, щоб придбати кушетку або висувну ліжко, якщо у вас занадто мало місця.
    • Для додаткового місця можна придбати низьку ліжко без рами. Завдяки такому рішенню ліжко не буде загороджувати вікна і займати зайве місце.
  3. 3 Купіть кілька пересувних розділових перегородок. Такі перегородки допоможуть розділити загальну площу в квартирі-студії на окремі функціональні зони. Наприклад, коли вдома гості, завдяки такій перегородці можна обмежити спальну зону і усамітнитися. Складні ширми і штори з кріпленням на стелі займають дуже мало місця, коли вони не використовуються.
    • Постарайтеся розділити студію так, щоб вона виглядала естетично. Спільний простір і окремі секції виглядають гармонійно, якщо вони розділені в співвідношенні 1: 3 або 2: 3.
  4. 4 Вибирайте вертикально розташовані місця для зберігання. Серед полиць варто вибрати вузькі і довгі. Таким чином, у вас буде можливість продуктивно використовувати вільне місце для зберігання речей, і при цьому не доведеться купувати масивні шафи і антресолі. Крім того, велика книжкова шафа або гардероб відмінно виконає роль роздільника між зоною спальні і вітальні.
    • Можна розмістити полки високо над дверними отворами або вікнами - вони будуть залучати погляд вгору (знову ж таки, це візуально розширить простір) і дозволять звільнити більше місця в квартирі-студії.
  5. 5 Виберіть меблі з ніжками. Такий вибір також дозволить візуально розширити простір. Наприклад, дивани і стільці з видимими ніжками (на відміну від ніжок, затягнутих тканинними чохлами), створюють відчуття легкості і легкості. Простір між підлогою та меблями створить ілюзію відкритою вільного планування.
  6. 6 Звільніть прохід. Не варто розставляти меблі посередині кімнати, тому що вона буде блокувати прохід з однієї зони в іншу. Постарайтеся розставити меблі по кутах і по периметру квартири - так ви звільните простір, і ваша квартира не буде виглядати занадто тісною і маленькою. Щоб оцінити, чи правильно ви розставили меблі, пройдіться з одного кінця квартири в інший. Якщо ви без праці проходите з однієї функціональної зони в іншу, значить, все в порядку і ви не загородили прохід меблями.
  7. 7 Дуже уважно поставтеся до вибору меблів для квартири-студії. Розставляючи меблі по квартирі-студії, віддавайте перевагу не кількості, а якості. Зайві стільці і дивани в маленькому просторі лише захарастить приміщення. Вибираючи між двома маленькими диванчиками і одним великим, краще вибрати великий.

Частина 2 з 3: Як розширити простір

  1. 1 Залиште тільки необхідне. Якщо ви вирішили жити в квартирі-студії, потрібно бути готовим відмовитися від зайвих речей і залишити лише необхідне. Розберіть свої речі і залиште тільки найпотрібніші.Викиньте або роздайте одяг, яку вже не носите, книги, які вам не потрібні, а також предмети меблів, які тільки захаращують кімнату.
    • Хороші речі, які ви більше не носите (і якими не користуєтеся), можна віддати на благодійність або знайомим. Для цього можна знайти в інтернеті контакти благодійних організацій свого міста.
    • Якщо вам важко розібратися в непотребі самостійно, можна найняти (або знайти) помічника.
  2. 2 Вибирайте для своєї квартири тільки багатофункціональні речі. Кожен сантиметр підлоги і простору в цій квартирі повинен бути використаний ефективно. Залиште лише міцну мультифункціональну меблі - це допоможе вам максимально ефективно зайняти простір і збільшити обсяг кімнати. Можна купити розкладний диван-ліжко або кавовий столик, який також можна використовувати як лавку або табуретку.
    • Купуйте меблі у виробників, які дотримуються мінімалізму і виробляють меблі для невеликих житлових приміщень. Швидше за все, у них в наявності обов'язково знайдеться кілька мультифункціональних речей для дому, які відмінно підійдуть для квартири-студії.
  3. 3 Знайдіть незадіяні місця в квартирі і задійте їх. Як тільки ви розставите основну меблі і речі, зверніть увагу на ті куточки квартири, які залишилися незадіяними. Наприклад, це можуть бути порожні місця на стінах і порожні кути. Обміркуйте, яким чином використовувати ці місця, щоб вони максимально задовольняли вашим потребам.
    • Наприклад, у вашій квартирі-студії виявився вільним правий кут, туди можна покласти крісло-мішок. Тепер це порожній простір можна оформити під зону відпочинку і читання.
    • Не варто захоплюватися оформленням і заповнювати кожен метр квартири якимись речами і меблями. Корисно залишити і порожній простір - саме воно буде підтримувати баланс в загальному оформленні квартири. Головне переконатися в тому, що кожна зона виконує свою функцію.
  4. 4 Можна розвісити по квартирі дзеркала, щоб візуально розширити простір. Завдяки правильно розташованим дзеркалам ваша квартира буде виглядати удвічі більше і просторіше. Буде вдалим рішенням розташувати дзеркала навпроти вікон, щоб вони відображали денне світло, візуально розширюючи простір. Також можна повісити дзеркало навпроти великого торцевого столу або полиці - це створить ілюзію, ніби за дзеркалом знаходиться невелика кімната.

Частина 3 з 3: Як додати квартирі індивідуальності та оригінальності

  1. 1 Виберіть легку натуральну колірну палітру. Якщо у вас є можливість оформити стіни, краще вибрати нейтральні тони (бежеві або пастельні). Саме такі кольори візуально розширюють простір, завдяки чому квартира буде здаватися більше, ніж є насправді. Крім того, вони роблять кімнату більш затишною і гармонійною.
  2. 2 Спробуйте різні текстури. У невеликому приміщенні велика кількість різних кольорів і відтінків буде виглядати занадто зухвало. Важливо підійти з креативом до спроби урізноманітнити декор. Відмінний спосіб додати якусь родзинку в оформлення - пограти з текстурами, при цьому дотримуючись однієї кольорової палітри. Можна купити меблі з різьбленим покриттям і урізноманітнити ці меблі плюшевими пухнастими подушками.
  3. 3 Приступаючи до оформлення і декору, дотримуйтеся наступного правила: уникайте громіздких викликають предметів для оформлення своєї квартири-студії. Згідно з цим простим правилом, будь-які предмети декору розміром більше дині або кавуна лише захаращують маленькі кімнати і приміщення. Звичайно, можна вибрати пару або трійку великих предметів декору, але в цілому все повинно бути компактно.
    • Наприклад, замість великого торшера, який займає досить багато місця, можна вибрати невелику настільну лампу або настінний світильник. Цього світла буде достатньо для читання книги або роботи, крім того, такий світильник не займе багато місця.
  4. 4 Щоб зробити дизайн квартири-студії більш виразним, можна додати сміливий яскравий арт. Однак класичне полотно або пейзаж в квартирі-студії буде виглядати не дуже вдало. Краще вибрати більш сміливий сучасний дизайн з безліччю переливів і сочетаній.Наіболее вдалим дизайном для студії буде арт в стилі модерн або поп.
    • Знову ж таки, не варто вибирати картини і декор в занадто строкатій палітрі.
    • Описане вище правило не обов'язково повинно ставитися до картинам. Навпаки - замість двох-трьох маленьких картин краще вибрати один великий сміливий арт, який буде гармонійно виглядати в інтер'єрі. У маленькому просторі занадто велика кількість прикрас і картин буде лише захаращувати стіни.

Поради

  • Оформлення квартири в приблизно одній колірній гамі (наприклад, білий, кремовий і бежевий відтінки) візуально розширить кімнату і зробить її більш повітряної і просторою.
  • Головне - дотримуватися мінімалізму і простоти, приступаючи до оформлення і декору. Ефективна організація простору - це вміння правильно розставити необхідні меблі та речі, а не захаращувати непотрібними предметами кожен вільний куточок. Тому намагайтеся не збирати зайвих дрібничок і не перегнути палицю з прикрасою стін.
  • Складні стільці і інша зручна складна меблі дозволить звільнити трохи простору, коли у вас немає гостей.