Як очистити шкіру голови

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Солевой скраб для кожи головы. Или как избавиться от жирности волос.
Відеоролик: Солевой скраб для кожи головы. Или как избавиться от жирности волос.

Зміст

Від здоров'я шкіри на голові залежить і здоров'я волосся. Через бруду, масел, поту і різних продуктів для волосся шкіра голови поступово починає грязнеть і на ній накопичуються відкладення. Мийте шкіру голови раз на кілька тижнів, щоб видалити бруд, зменшити свербіж і сухість, знизити кількість лупи, а також поліпшити стан волосся. Щоб очистити шкіру голови, купите освітлюючі шампуні і засоби, скористайтеся натуральними засобами, що чистять для шкіри голови або спробуйте скраб для шкіри голови.

кроки

Метод 1 з 3: Очищення шкіри голови магазинними засобами

  1. 1 Купіть освітлюючий шампунь. Мийте голову очищує шампунем раз на місяць. Залиште освітлюючий шампунь на шкірі голови на три хвилини (або дотримуйтесь вказівок на флаконі з-під шампуню), щоб видалити відкладення і омертвілі клітини шкіри.
    • Освітлюючі шампуні можуть освітлити колір волосся, так що застосовуйте їх перед тим, як знову пофарбувати волосся.
  2. 2 Спробуйте засіб для чищення для шкіри голови. На ринку представлений широкий вибір товарів для очищення шкіри голови. Купіть відлущуючий скраб, що очищає пінку, яку необхідно втирати в шкіру голови, або сироватку, що дозволяє видалити омертвілі клітини шкіри.
    • Пінку не потрібно намалювати - досить нанести її на волосся і втерти в шкіру голови. Скраби дозволяють видалити з шкіри голови бпроБільшу частину відкладень. Сироватка дозволить видалити те, що залишилося після очищення шкіри голови.
    • Деякі з цих товарів можуть коштувати досить дорого, а продаються вони лише в магазинах косметики або в інтернет-магазинах.
  3. 3 Нанесіть на шкіру голови кондиціонер для глибокого догляду за волоссям. Очищення шкіри голови позбавить волосся природних масел. Щоб це виправити, обробіть волосся кондиціонером. Нанесіть на волосся кондиціонер для глибокого догляду за волоссям, щоб відновити всю ту вологу, яку вони втратили після очищення шкіри голови.
    • Не наносіть кондиціонер по всій довжині волосся або на шкіру голови, а лише на кінчики, оскільки після кондиціонера тонке волосся будуть виглядати млявими.
    • Щоб повернути вологу волоссю, можна нанести незмивний кондиціонер для волосся.
  4. 4 Регулярно очищайте шкіру голови. Це необхідно, щоб волосся на голові залишалися здоровими.Графік миття залежить від типу волосся. Для початку спробуйте очищати шкіру голови раз на місяць.
    • Якщо на волоссі накопичується багато відкладень, ви використовуєте багато коштів для волосся або у вас підвищена пітливість, можливо, вам варто очищати шкіру раз в два тижні.
    • Не важливо, як часто ви чистите шкіру голови, - щотижня, раз на два тижні або раз на місяць - важливо робити це регулярно, щоб волосся залишалися здоровими.

Метод 2 з 3: Очищення шкіри голови натуральними засобами

  1. 1 Використовуйте оцет. Оцет - це м'яке миючий засіб для очищення шкіри голови. Спочатку вимийте голову. Змийте шампунь, а потім вилийте на шкіру голови оцтовий розчин (оцет з водою). Зачекайте п'ять хвилин, а потім змийте оцет холодною водою.
    • Щоб приготувати оцтовий розчин, змішайте оцет з водою в пропорції 1: 2.
  2. 2 Спробуйте яблучний оцет. Яблучний оцет може поліпшити здоров'я шкіри голови. Він вбиває бактерії, віруси і грибки, які призводять до висихання шкіри голови і появи лупи. Яблучний оцет також допоможе видалити відкладення і очистити шкіру голови.
    • Змішайте 60 мл яблучного оцту з 240 мл води. Налийте отриману суміш у побутовій пульверизатор, після чого обприскати нею волосся і шкіру голови. Потім втирайте суміш в шкіру і залиште її на три-п'ять хвилин. Після цього змийте оцет теплою водою і вимийте голову шампунем.
  3. 3 Спробуйте гамамелис. Екстракт гамамелісу - це в'яжучий засіб, який може видалити різні відкладення з шкіри голови. Змочіть ватяний тампон в екстракті гамамелісу і протріть їм шкіру голови або ж приготуйте власний ополіскувач, змішавши екстракт гамамелісу з водою у співвідношенні 1: 2. Чи не змивайте рідину протягом декількох хвилин, після чого вимийте голову шампунем.
    • При виборі продукту з гамамелісу віддайте перевагу засобу, до складу якого не входить спирт.
  4. 4 Приготуйте суміш з кастильского мила і соди. Якщо на шкірі голови дуже багато бруду, вам знадобиться засіб сильніше. Змішайте кастильское мило зі столовою ложкою соди. Візьміть суміш і масажними рухами втирайте її в шкіру голови. Залиште суміш на шкірі на п'ять хвилин.
    • Змийте суміш теплою водою, після чого знову промийте голову, але тепер вже холодною водою.

Метод 3 з 3: Що Очищають скраби для шкіри голови

  1. 1 Приготуйте скраб з коричневого цукру. Якщо ви хочете позбутися від відмерлих клітин на шкірі голови, спробуйте скраб з коричневого цукру, вівсянки і кондиціонера для волосся. Вимийте голову, а потім візьміть трохи скрабу і круговими масажними рухами втирайте його в шкіру голови. Залиште скраб на пару хвилин, а потім змийте його. Воно ідеально підходить для людей з сухим волоссям.
    • Щоб приготувати скраб, змішайте дві столові ложки коричневого цукру, дві столові ложки вівсянки і дві столові ложки кондиціонера для волосся.
    • Цей скраб також підходить для людей з чутливою шкірою голови.
  2. 2 Нанесіть маску з корицею. Кориця допоможе позбутися від бактерій, харчова сода - від бруду, а оливкове масло зволожить волосся і шкіру. Нанесіть цю суміш на шкіру голови, а потім накрийте голову шапочкою для душу. Залиште маску на 10-15 хвилин. Потім вимийте голову шампунем.
    • Для приготування маски змішайте одну чайну ложку соди, дві столові ложки оливкової олії і пів чайної ложки подрібненої кориці.
    • Ця маска добре підходить для людей з сухим волоссям.
  3. 3 Приготуйте скраб з содою. Харчова сода очистить шкіру, а масло чайного дерева знищить бактерії, відповідальні за появу лупи. Додайте в свій шампунь одну столову ложку соди і кілька крапель олії чайного дерева. Коли будете наносити шампунь на волосся, втирайте його масажними рухами в шкіру голови. Це засіб добре підходить для людей із сухою шкірою голови і лупою.
    • Після цього змийте суміш теплою водою.
    • Не використовуйте цей засіб, якщо у вас фарбоване волосся.Вам також не варто використовувати цей засіб, якщо у вас чутлива шкіра голови, оскільки масло чайного дерева може викликати роздратування.
  4. 4 Приготуйте скраб з сіллю. Сіль - прекрасне відлущувальному засіб, яке в поєднанні з оливковою олією допоможе видалити пластівці лупи та іншу бруд зі шкіри голови. Додайте лимон, щоб видалити з волосся відкладення засобів гігієни. Змішайте три компонента разом і масажними рухами втирайте отриману суміш у шкіру голови. Залиште суміш на пару хвилин, а потім змийте її. Після цього вимийте голову шампунем.
    • Для приготування скрабу візьміть дві столові ложки морської солі, одну столову ложку лимонного соку і дві столові ложки оливкової олії.
    • Оскільки до складу цієї суміші входить сіль і лимонний сік, не наносите її, якщо у вас чутлива шкіра голови.