Як зняти печіння в роті після гострої їжі

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как распознать причину боли в животе - врач-терапевт Татьяна Аникеева
Відеоролик: Как распознать причину боли в животе - врач-терапевт Татьяна Аникеева

Зміст

Часом, коли ми з'їдаємо щось дуже гостре, це викликає у нас хворобливі і неприємні відчуття, від яких неможливо позбутися. Як тільки ви з'їли гостру їжу, зворотного шляху немає, проте існує кілька способів, які допоможуть вгамувати печіння в роті. Остудити мову вам допоможуть відповідні для цього випадку напої і продукти, наприклад, молочносодержащіе, а також продукти з високим вмістом жирів.

кроки

Метод 1 з 2: За допомогою напоїв

  1. 1 Випийте склянку молока. Молоко є дуже ефективний засобом, який допомагає притупити печіння від гострої їжі. Воно дуже добре справляється тому, що в ньому є казеїн, який належить до сімейства білків, що містяться в молоці. Казеїн руйнує зв'язку, які капсаїцин (активний компонент, що викликає печіння) утворює на нервових рецепторах.
  2. 2 Випийте різкість. Ви також можете остудити мову, зробивши великий ковток томатного, апельсинового або лимонного соку. Подібні соки можуть нейтралізувати кислотність гострої їжі, яку ви з'їли, і вам стане легше.
  3. 3 Випийте чарку алкоголю. Капсаїцин розчиняється в алкоголі, але тільки якщо в ньому досить багато градусів. Якщо ви повнолітній, випийте чарку спиртного напою, наприклад, текіли, рому або горілки, щоб остудити свій палаючий мову.
    • Не намагайтеся вгамувати печіння за допомогою пива. Воно неефективно тому, що містить занадто багато води і недостатньо градусів.
  4. 4 Утримайтеся від води. На перший погляд здається, що крижана вода здатна вгамувати печіння в "палаючому" роті, проте це не так. Капсаїцин - це природний жир, а вода не розчиняє жири. Тому вода не змінить вплив капсаїцину на мембрани. Вона навіть може викликати у вас біль і дискомфорт, ще більше поширюючи капсаїцин.

Метод 2 з 2: За допомогою їжі

  1. 1 Посипте цукор або покладіть трохи меду на вашу мову. Натуральний і рафінований цукор, так само, як і мед, може допомогти нейтралізувати гостроту. Після того, як ви з'їли що-небудь гостре, посипте на мову достатню кількість цукру або покладіть на нього трохи меду. Мову потрібно покрити повністю, щоб цукор або мед ввібрали весь капсаїцин і позбавили вас від печії в роті. Крім того, в роті з'явиться приємний, солодкий присмак.
  2. 2 З'їжте трохи йогурту або сметани. Жири, що містяться у всіх молочних продуктах (не тільки в молоці), можуть добре спрацювати при спробі послабити печіння на язиці. З'їжте трохи йогурту або сметани, щоб капсаїцин розчинився. Подібним чином засіб для миття посуду розчиняє жир з брудного посуду.
    • Для кращого результату вибирайте йогурт або сметану з цільного молока.
  3. 3 Проковтніть трохи оливкового масла. Смак у масла не найприємніший, однак в ньому міститься ідеальне поєднання жирів для боротьби з палінням, викликаним гострою їжею. Стисніть ніс, щоб смак був не таким відразливим, і налийте трохи олії на мову.
    • Якщо ви терпіти не можете смак масла, використовуйте в якості заміни арахісове масло, яке має схожі якостями і має впоратися з проблемою.
  4. 4 З'їжте що-небудь, що містить крохмаль. Продукти, що містять крохмаль, такі як хліб, чіпси, крекери, картопля, рис або макарони, перешкоджають всмоктуванню капсаїцину в порожнину рота, тим самим зменшуючи печіння. Ці продукти також можуть увібрати в себе трохи капсаїцину.
  5. 5 З'їжте шматочок молочного шоколаду. Великий вміст жиру в молочному шоколаді робить його ще одним хорошим рішенням в боротьбі з палінням в порожнині рота. Наступного разу, коли з'їсте що-небудь занадто гостре, візьміть шоколадний батончик, щоб видалити капсаїцин зі смакових рецепторів.
    • Темний шоколад містить меншу кількість жиру, тому він не такий ефективний.

Поради

  • Поступово включайте більше гострої їжі в свій раціон, щоб мова звикав до її смаку.
  • Запах їжі іноді допомагає визначити, чи є їжа гострої чи ні, але не дайте себе обдурити. Тільки тому, що якийсь продукт не гостро пахне, не означає, що він таким не є.