Як відреагувати, якщо людина різко обірвав контакти і ігнорує вас

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Автопідстави: як не попастися та що робити |12 серія
Відеоролик: Автопідстави: як не попастися та що робити |12 серія

Зміст

Коли хтось, будь то предмет обожнювання або друг, раптово зникає, обірвавши всі контакти, це завжди прикро. Чи не корите себе, якщо ваші дзвінки та повідомлення стали залишатися без відповіді. Намагайтеся зберігати спокій, не просіть пояснень і не відправляйте гнівних повідомлень. Якщо вас «відшив» людина з сайту знайомств або випадковий знайомий, не варто переживати через таку дрібницю. Якщо ж хтось ближчий навмисно ігнорує вас, це може сильно поранити. Дайте собі час посумувати.

кроки

Метод 1 з 3: Зрозумійте, що вас ігнорують

  1. 1 Зберігайте спокій. Важко тримати себе в руках, коли повідомлення та телефонні дзвінки раптово залишаються без відповіді. Проте, зробіть глибокий вдих і розслабтеся, перш ніж запускати тираду лютих повідомлень або відправляти гнівне електронного листа на десять абзаців.
    • Звичайно, невідомість зводить з розуму, проте краще вгамувати емоції, перш ніж говорити щось, про що ви пошкодуєте, або робити поспішні висновки.
  2. 2 Якщо ви перебуваєте у відносинах, розберіться з цим питанням. Якщо ви відчуваєте необхідність ініціювати контакт, зберігайте тверезий розум. Надішліть партнеру тестове або голосове повідомлення і скажіть: «Від тебе немає звісток вже декілька днів. Я сподіваюся, що я нічим тебе не образив. Якщо захочеш розібратися з якимись питаннями, я буду радий поговорити. Якщо немає, бажаю тобі всього найкращого ».
    • Багато людей вважають, що при деяких обставинах ігнорування є прийнятним поведінкою. Наприклад, якщо людина з програми для знайомств перестане відповідати на ваші повідомлення, краще залишити спроби вийти на зв'язок і забути про нього.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Sarah Schewitz, PsyD


    Ліцензований психолог Сара Шевіц, PsyD - клінічний психолог з більш ніж 10 роками досвіду, ліцензований Каліфорнійським радою по психології. Отримала ступінь з психології в Технологічному інституті Флориди в 2011 році.Є засновницею Couples Learn, служби психологічних онлайн-консультацій, яка допомагає парам і індивідуальним клієнтам поліпшити і змінити свою поведінку в любові і відносинах.

    Sarah Schewitz, PsyD
    ліцензований психолог

    Попросіть поставити крапку, якщо це важливо для вас. Психолог в області любові і відносин Сара Шевіц каже: «Якщо ви сходили на одне побачення, після чого настала тиша в спілкуванні, то це дрібниці. Людина фактично говорить: «Я не зацікавлений», - просто у нього не вистачило сміливості сказати це вам в обличчя. Однак якщо ви зустрічалися протягом місяця, можна відправити приблизно таке повідомлення: «Слухай, я не знаю, що сталося і чому ти більше зі мною не розмовляєш. Я був би дуже вдячний, якщо ми поговоримо, щоб поставити крапку ».


  3. 3 Переконайтеся, що людина навмисно вас ігнорує. Якщо ви недавно познайомилися або сходили на одне-два невимушених побачення, ймовірно, не варто витрачати час і з'ясовувати, в чому справа. Однак якщо ви були друзями або романтичними партнерами протягом декількох місяців або років, можливо, у людини просто з'явилося дуже багато справ. Перш ніж робити поспішні висновки, дізнайтеся, чи не звалилося на нього багато турбот, і переконайтеся, що він знаходиться в хорошому фізичному і психічному стані.
    • Можна вивчити його профіль у соціальних мережах і перевірити, публікує він фотографії або статуси. Не слід одержимо вивчати його пости годинами безперервно. Просто зробіть швидку перевірку.
    • Якщо у вас є спільний друг, можна запитати його, чи в порядку людина, яка вас ігнорує.
    • Якщо вам здається, що людина занурився в депресію або намагається впоратися з важкими емоціями, можна написати йому повідомлення зі словами: «Я давно не отримував від тебе звісток. Сподіваюся, що з тобою все гаразд. Я знаю, що ти переживаєш важкі часи, і я поруч, щоб допомогти і підтримати тебе ».
  4. 4 Прийміть правду замість того, щоб потрапляти в пастку заперечення. Якщо очевидно, що людина навмисно вас ігнорує, можливо, краще припинити спроби вийти на зв'язок. Якщо він публікує забавні фотографії в соціальних мережах, а спільні друзі стверджують, що у нього все добре, значить, все тепер залежить тільки від нього. Ви більше нічого не зможете зробити, крім як сказати йому, що готові обговорити будь-які питання, і побажати йому всього хорошого.
    • Як би це не було боляче, ні в якому разі не шукайте виправдань цієї людини або намагайтеся не сподіватися, що він врешті-решт відповість.
    • Якщо він спробує зв'язатися з вами в майбутньому, керуйтеся здоровим глуздом. Якщо він вибачиться і пояснить, що у нього було багато справ, можливо, в його вчинок і справді не було поганих намірів.

Метод 2 з 3: Подолайте біль

  1. 1 Дозвольте собі посумувати. Якщо з вами розірвав відносини друг або романтичний партнер, вам буде важко пережити це. Ви маєте право турбуватися, так що не намагайтеся приховати своє горе. Дозвольте собі поплакати, послухати сумну музику або провести цілий день, валяючись на дивані.
    • Навіть якщо ви просто сходили на одне побачення, все одно можна посумувати. Бути відкинутим важко при будь-яких обставинах, і якщо ви будете стримувати свої почуття, це не принесе вам ніякої користі.
  2. 2 Постарайтеся не приймати це близько до серця. Більшість романтичних відносин в якийсь момент підходить до кінця, а часом люди просто не підходять один одному. Замість того що б думати: «Зі мною щось не так», - нагадайте собі, що іноді люди просто несумісні. Чи не корите себе тільки тому, що у вас нічого не вийшло з цією людиною.
    • Вважайте, що все, що не робиться, все на краще. Краще потрапити в чорний список після пари побачень, ніж витрачати тижні або місяці на людину, яка вам не підходить. Якщо ваш давній друг або партнер починає навмисно ігнорувати вас без будь-якої причини, можливо, навіть добре, що він зник з вашого життя.
  3. 3 Поділіться своїми емоціями з одним або членом сім'ї. Розмова з довіреною людиною допоможе вам випустити пар і розібратися в своїх почуттях. Близький друг або родич морально підтримає вас, і поруч з ним ви зможете відволіктися від неприємної ситуації.
    • Зателефонуйте близькій людині і скажіть: «Ігор раптово перестав відповідати на мої дзвінки та повідомлення. Я думала, що все йде добре, але він безумовно мене ігнорує. Ми можемо зустрітися за чашкою кави? Я дуже засмучена, і мені б зараз не завадила підтримка ».
  4. 4 Підтримуйте своє психічне і фізичне здоров'я. Хороше харчування, повноцінний сон і фізичні вправи допоможуть вам подолати горе. Крім того, заняття улюбленою справою підвищать впевненість в собі.
    • Чи не пропускайте прийоми їжі і не переїдайте солодощами. Віддавайте перевагу поживним варіантів, наприклад, їжте фрукти та овочі, корисні білки (м'ясо птиці або риби), цільні злаки і молочні продукти зниженої жирності.
    • Намагайтеся спати від 7 до 9 годин щоночі.
    • Займайтеся спортом не менше півгодини щодня. Особливо корисні вправи на свіжому повітрі, тому робіть енергійні прогулянки, бігайте підтюпцем або катайтеся на велосипеді.
  5. 5 Ходіть на побачення і знайомтеся з новими людьми. Не дозволяйте неприємному досвіду встати на шляху формування майбутніх відносин. Можливо, у вас почнуть викликати страх побачення, або ви почнете бояться, що вас знову будуть ігнорувати. Зробіть глибокий вдих, подивіться в обличчя своїм страхам і дозвольте собі бути уразливим.
    • Спробуйте записатися на якісь курси або вступити в клуб, пов'язаний з одним з ваших інтересів. Можна вступити в клуб садівництва, записатися в аматорську спортивну команду або пройти курси кулінарії.
    • Нагадайте собі, що в житті є як радість, так і біль. У майбутньому ви також будете стикатися з перешкодами, проте самітництво не дозволить вам жити повноцінним життям.

Метод 3 з 3: Витягніть уроки зі свого досвіду

  1. 1 Шукайте способи рости, але не звинувачуйте себе. Не зліться на себе в період смутку, а краще подумайте, які уроки можна витягти з цього досвіду. Звичайно, це не гарантує, що ви знову не будете в подібній ситуації, проте, можливо, ви навчитеся бути більш виборчим щодо друзів або партнерів в майбутньому.
    • Обов'язково зберігайте позитив замість того, щоб вишукувати причини для самобичування. Практикуйте конструктивну самокритику, наприклад: «Я вкладалася в стосунки більше, ніж він, і я повинна уникати подібних ситуацій в майбутньому».
  2. 2 Запитайте себе, чи були попереджувальні сигнали, які ви проігнорували? Проаналізуйте свої взаємини з цією людиною і постарайтеся пригадати будь-які ознаки, що вказують на відсутність інтересу з його боку. Ви постійно лаялися або вам здавалося, що він поступово втрачає інтерес до спілкування? Ви завжди були тим, хто першим дзвонив або пропонував спільні заняття?
    • Знову ж, не лайте себе за те, що не помітили попереджувальних сигналів. Суть в тому, щоб обчислювати їх в майбутніх відносинах.
  3. 3 Вважайте, що немає лиха без добра. Бути відкинутим завжди неприємно, проте спробуйте поглянути на картину цілком. Досвід розбитого серця допоможе вам справлятися з горем в майбутньому. Як би не було боляче зараз, скоро ви відчуєте себе краще.
    • Наступного разу, опинившись у важкій ситуації, подумайте про це і нагадайте собі, що все налагодиться.
  4. 4 Згадуйте своє горе, коли будете розлучатися з людьми в майбутньому. Після того як ви самі відчуєте, що таке ігнорування, ви зрозумієте, що це не найкращий спосіб припинити стосунки. Якщо вам доведеться з кимось розлучитися або припинити дружбу, постарайтеся проявити доброту, але відразу переходите до справи.
    • Наприклад, можна сказати: «Я насолоджувався тим часом, який ми провели разом, і мені важко це сказати. Я не думаю, що у нас все вийде в довгостроковій перспективі. Сподіваюся, ти мене зрозумієш, і я бажаю тобі всього найкращого ».