Як отримати задоволення від походу в музей

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Дмитрий Комаров Мир наизнанку как живет и сколько зарабатывает Нам и не снилось
Відеоролик: Дмитрий Комаров Мир наизнанку как живет и сколько зарабатывает Нам и не снилось

Зміст

У світі існують музеї на будь-яку тематику, тому не варто вважати, що ви не знайдете для себе відповідний варіант. При цьому походи в музей можуть стомлювати, бентежити кількістю інформації і навіть бути нудними, якщо у вас немає грамотного плану дій. Заздалегідь вивчіть відомості про музеї, виберіть відповідний час і складіть план для походу з дітьми, щоб отримати справжнє задоволення від відвідування.

кроки

Частина 1 з 4: Вивчіть відомості про музеї

  1. 1 Виберіть музей, який відповідає вашим інтересам. Існують музеї мистецтв, історії, інформації, війни, озброєнь, транспорту, наук, тваринництва, театру і багато інших видів. Складіть список цікавих тем або предметів, які подобалися вам під час навчання. Потім знайдіть тематичний музей в своєму або сусідньому місті - так ви будете з нетерпінням чекати відвідування.
    • Наприклад, якщо ви любите малювати, відвідайте художній музей. Цікавитесь різними літаками? Відвідайте музей військово-повітряних сил.
    • Якщо ви відправляєтеся в поїздку сім'єю або з друзями і у всіх різні захоплення, то знайдіть компроміс. Виберіть великий музей з різними тематичними секціями. У великих містах можна знайти музеї з експонатами на тему науки, тваринного світу, історії і культури народів нашої планети.
  2. 2 Відвідає сайт музею. Сьогодні багато музеїв обзавелися онлайн-майданчиками, які дозволяють здійснити віртуальний тур по об'єкту. Виберіть відповідний музей і дізнайтеся про експонати та заходах (виставки, тури, лекції), які намічені на день вашого відвідування.
  3. 3 Дізнайтеся години роботи музею. Уточніть час роботи музею. На самому початку і в кінці робочого дня зазвичай найменше відвідувачів, але якщо зайти в музей перед закриттям, то вам доведеться поспішати і з'явиться ризик втратити цікаві вам експонати.
    • Також дізнайтеся графік роботи музею в святкові і вихідні дні.
  4. 4 Дізнайтеся вартість вхідних квитків. На сайті музею зазвичай вказана ціна дорослого і дитячого квитків, тому підрахуйте вартість для своєї компанії. Якщо в музеї не можна розраховуватися карткою, то про це повинно бути сказано на сайті, тому уважно читайте всі примітки і не забудьте взяти готівку.
    • Вивчіть інформацію про знижки або дні відкритих дверей. Іноді музеї влаштовують дні відкритих дверей або пропонують знижки в певні дні тижня, щоб залучити більше відвідувачів. Визначте день, якщо ви хочете заощадити.
    • Враховуйте вартість зберігання. У деяких музеях присутній платний гардероб або місця для зберігання особистих речей. Якщо у вас занадто велика сумка, то, швидше за все, вам буде потрібно здати її на зберігання. Дізнайтеся точні правила (зазвичай це стосується рюкзаків і більших сумок), щоб взяти невелику сумку і не користуватися камерою зберігання.
  5. 5 Виберіть відповідний транспорт. У великих містах поїздка в музей пов'язана з високою платою за стоянку. Краще скористатися громадським транспортом на кшталт автобуса або поїзда.Також продумайте маршрут, щоб скоротити кількість піших пересувань, так як вам доведеться багато ходити по музею.

Частина 2 з 4: Складіть план візиту

  1. 1 Складіть список пріоритетних експонатів. Не намагайтеся побачити все за один раз, якщо йдете в великий музей, інакше швидко втомитеся - як фізично, так і морально. Складіть список пріоритетних експонатів, які ви хочете побачити.
    • Наприклад, якщо ви відвідуєте паризький Лувр, то вам обов'язково потрібно побачити Мону Лізу? В такому випадку вкажіть картину першим номером в списку, а потім доповніть його іншими важливими експонатами. Також вкажіть бажані пункти, які при цьому не є обов'язковими.
    • На сайті музею можна знайти інформацію про нові та найпопулярніших експонатах. Також можна звернутися з питанням до друзів або родичів, які вже відвідували цей музей.
    • Виберіть 1-2 цікаві вам виставки або близько 20 картин, скульптур та інших творів мистецтва для детального огляду.
  2. 2 Перебуваєте в музеї не більш двох годин. В іншому випадку ви ризикуєте втомитися і забути про все, що вам сподобалося. Якщо з вами будуть діти, то час візиту доведеться скоротити ще більше. Відвідуйте музеї в дні знижок і відкритих дверей, щоб не витрачати занадто багато грошей на короткострокові походи.
  3. 3 Приходьте на ситий шлунок і в зручному одязі. Перед відвідуванням музею слід поїсти, щоб вас не відволікало почуття голоду. Вибирайте комфортний одяг і особливо взуття зі зручними устілками або супінатором, так як майже весь час в музеї доведеться провести на ногах.

Частина 3 з 4: Гуляйте по музею

  1. 1 Читайте інформацію про експонати. Майже в кожному музеї є плакати або таблички з важливою інформацією про кожен експонат. У вас напевно не буде часу (і бажання) читати кожну табличку. Читайте відомості про обраних експонатах, а якщо залишиться час, приділіть увагу і іншим примітним зразкам.
  2. 2 Слухайте аудіогіда. При покупці вхідних квитків дізнайтеся про наявність аудіогідів. У багатьох музеях пропонують електронні пристрої з фонограмою за невелику плату. Завдяки аудіогід ви отримаєте більш детальне уявлення про експонати без необхідності читати інформацію на кожній табличці.
  3. 3 Відвідайте колективну екскурсію. Деякі музеї пропонують безкоштовні екскурсії, які починаються в певний час. Як правило, потрібно прийти в точку збору і приєднатися до групи, але іноді потрібно зареєструватися або оплатити таку послугу окремо. Дізнайтеся потрібну інформацію на сайті або в касі музею.
  4. 4 Обговоріть улюблені експонати зі своїми попутниками. Розмовляйте з друзями і родичами, які прийшли разом з вами. Дізнайтеся, яка картина або скам'янілість сподобалася їм найбільше. Повідомте нові відомості, які вас здивували. Це хороший спосіб поговорити зі своїми супутниками і краще розібратися в виставці.
  5. 5 Робіть часті перерви. Якщо в музеї є стільці або лавки, то не соромтеся присісти на них при перших ознаках втоми. У музеї є кафетерій? Замовте напої і поговоріть з друзями, після чого можна продовжити огляд.

Частина 4 з 4: Підготуйте дітей до візиту

  1. 1 Виберіть музей з розвагами для дітей. Часто в музеях є спеціальні секції для дітей, але маленькі вузькоспеціалізовані музеї можуть не пропонувати додаткових розваг. Виберіть музей для дітей, акваріум, музей природознавства або планетарій. Музеї війни або військової техніки краще обходити стороною, якщо ваша дитина ще недостатньо дорослий, щоб зрозуміти складну інформацію.
  2. 2 Заздалегідь розкажіть дітям про правила поведінки. Поясніть основні порядки: в музеї не можна кричати, торкатися до експонатів і бігати по проходах. Якщо дитині хочеться доторкнутися, то скажіть, що якби кожен з мільйона відвідувачів помацав картину, то від неї б уже нічого не залишилося. Покажіть дітям інтерактивні експонати, які можна помацати, включаючи шоу в акваріумі або дельфінарії.
  3. 3 Покажіть дітям зображення предметів, які ви побачите. Знайдіть в інтернеті зображення скам'янілостей або скульптур, які представлені в музеї. Також можна зробити спеціальний список або навіть карту скарбів, щоб діти прагнули знайти такі предмети.
  4. 4 Візьміть з собою альбом для малювання. Запропонуйте дитині намалювати все, що він побачить. В художньому музеї можна влаштувати для дітей конкурс на кращу репродукцію відомих картин. Також можна попросити дитину намалювати або записати свої відчуття від побачених експонатів.
  5. 5 Приділіть особливу увагу інтерактивним виставкам. Можна спробувати зацікавити дитину картинам або старовинною зброєю, але дітям більше подобаються виставки, в яких можна взяти участь. Проводьте багато часу в таких залах, де дитина може помацати експонати, підійти ближче або заглянути всередину. Це стане своєрідною компенсацією за заборону торкатися до інших експонатів.
  6. 6 Візьміть що-небудь перекусити. У більшості музеїв заборонено їсти у виставкових залах, але якщо дитина зголодніє, то він не зможе зосередитися на чому-небудь іншому. Візьміть з собою батончик, фрукти або інші продукти і погодуйте дитини в коридорі або вестибюлі музею, щоб не порушувати правила.
    • Намагайтеся відвідувати музеї з розвагами для дітей, в які можна приносити напої або їжу. Таку інформацію завжди можна знайти на сайті музею.
    • Якщо дозволяють кошти, відвідайте кафетерій музею і погодуйте дітей.
  7. 7 Покиньте музей, якщо дитина втомилася. Батьки та опікуни повинні розуміти, коли дитина вже втомився. Навіть якщо вам хочеться залишитися довше, візит доведеться завершити. Якщо згаяти час, то дитина може влаштувати істерику і враження від походу будуть зіпсовані. З віком діти звикають до навантажень, тому сприймайте такі ситуації як тренування.

Поради

  • Щорічно в середині травня відзначають Міжнародний день музеїв. Це хороший привід відвідати один з музеїв вашого міста.

попередження

  • Заздалегідь дізнайтеся, чи можна робити фотографії в музеї. Часто зйомка заборонена, навіть за відсутності прямої знаків, оскільки спалах погано впливає на стан картин і старожитностей.