Як користуватися біде

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Как пользоваться биде
Відеоролик: Как пользоваться биде

Зміст

Якщо ви подорожуєте по Європі, Південній Америці, країнах Близького Сходу, Східної Азії або Китаю, цілком ймовірно, ви зустрінете в туалетній кімнаті біде. Біде виконує ту ж функцію, що і туалетний папір, тільки за допомогою струменя води. В основному існує два типи біде. Окремо стоїть біде - це раковина для підмивання промежини і сідниць після використання унітазу і накладки на унітаз. Необхідність використовувати гігієнічний душ в перший раз може бути трохи лякає, але насправді біде користуватися дуже просто і гігієнічно.

кроки

Частина 1 з 3: Сідаємо на біде

  1. 1 Спочатку скористайтеся унітазом. Біде використовується для того, щоб підмитися після використання унітазу. Їм можна користуватися разом з туалетним папером або без неї. Деякі вважають, що біде - це більш гігієнічна заміна туалетного паперу, але багато хто вирішує користуватися обома засобами гігієни.
  2. 2 Знайдіть біде. Іноді біде розташоване поруч з унітазом і прикріплено до стіни: воно схоже на низьку раковину або унітаз з краном. Однак, сучасні біде вбудовують в стільчак або під нього, щоб людині не довелося вставати і пересідати на інший пристрій.
    • Існує три типи гігієнічних душів: окремо стоять біде, використовувані в Європі; ручні портативні біде, якими користуються в деяких будинках; і гігієнічний душ, вбудований в кришку унітазу або прикріплений ззаду або збоку до обідка унітазу, широко поширений в Азії.
      • Окремо стоять біде: це окремі пристрої, зазвичай стоять прямо поруч з унітазом. Однак, іноді їх ставлять на іншому кінці туалетної кімнати або навіть коридору. У будь-якому випадку вам потрібно буде спочатку скористатися унітазом, потім встати і перейти до біде. Це оригінальні моделі біде, які з'явилися в Європі в 18 столітті.
      • Вбудовані під ободок або в стільчак біде: часто в туалетах в Азії та Америці недостатньо місця для додаткового пристосування поруч з унітазом, тому багато унітази обладнані вбудованими біде або пристосуваннями, які кріпляться на обідок унітазу або до стульчаком. В цьому випадку для підмивання не потрібно вставати.
      • Ручне портативне біде: гігієнічний душ, що кріпиться до стіни, який потрібно взяти в руки і тримати в потрібному положенні.
  3. 3 Сядьте на окремо стоїть біде. На більшості окремо розташованих пристроїв ви можете самі вибрати, сідати обличчям до крану або спиною до нього, як якщо б ви сіли на унітаз. Зазвичай легше контролювати температуру і натиск води, якщо сісти обличчям до крану. Ви будете бачити воду, що тече з крана, і так вам може бути легше підміни.
    • Якщо ви в брюках, можливо, вам знадобиться зняти їх, щоб сісти на біде особою до крану. Якщо ви не хочете повністю знімати штани, можна зняти одну штанину, щоб можна було перенести ногу з іншого боку біде. У вбудованих біде все набагато простіше. Вам не доведеться знімати штани.
    • Для окремо розташованих біде, то, куди ви повернетесь обличчям, може залежати від розташування струменя води і того, яку частину промежини ви хочете вимити. Іншими словами, якщо ви хочете вимити передню частину, сідайте обличчям до струменя води. Якщо задню, тоді задом.
  4. 4 Увімкніть гігієнічний душ, вбудований в унітаз. Знайдіть кнопку включення на панелі управління гігієнічним душем, зазвичай розташованому на стіні поруч з унітазом. Ця кнопка також може розташовуватися і на самому унітазі. Під вами висунеться форсунка і почне омивати вас знизу струменем води.
    • Коли ви закінчите, просто натисніть кнопку «Стоп». Форсунка сполоснется і повернеться назад під стульчак.
    • У вбудованих біде з механічним управлінням вам потрібно повернути важіль або потягнути за тросик і відкрити основний клапан.

Частина 2 з 3: підмиває

  1. 1 Налаштуйте температуру і силу напору води до комфортної. Якщо біде оснащено краном як з холодною водою, так і з гарячою, включите спочатку гарячу воду. Коли вода нагріється, почніть додавати холодну воду - до тих пір, поки вода не стане приємною температури. Будьте обережні, відкриваючи воду, так як в деяких гігієнічних душах навіть при невеликому повороті крана може податися сильний напір води. Може виявитися, що для безперервного перебігу води потрібно тримати кран рукою.
    • У традиційно жарких країнах, наприклад, на Близькому Сході, спочатку потрібно відкрити кран з холодною водою. Вода відразу подається гарячої, і, відкривши спочатку гарячу воду, ви можете обпекти чутливу шкіру.
    • Переконайтеся, що ви знаєте, де розташований змішувач, в іншому випадку вас може очікувати неприємний сюрприз у вигляді несподіваного душа.Якщо у біде форсунка вбудована в чашу (що малоймовірно для Великобританії через нормативних вимог), прикрийте її рукою, щоб зменшити натиск води, а потім натисніть або потягніть важіль подачі води, розташований між кранами або відразу позаду них.
  2. 2 Сядьте на біде. Сядьте або сядьте навпочіпки так, щоб струмінь води омивала ту частину тіла, яку вам потрібно вимити. Ви можете нависнути над біде або сісти на нього. Зверніть увагу, що більшість гігієнічних душів не мають сидіння, але на них все одно можна сідати; сідати потрібно прямо на ободок. У деяких біде немає форсунок: тільки змішувач, з якого тече вода і наповнює чашу - приблизно, як якщо б ви наповнювали раковину. В цьому випадку вам потрібно буде підмити себе руками.
    • При використанні механічного біде, після того, як ви зробили свої «справи», для висунення форсунки в центр чаші і відкривання клапана подачі води вам потрібно тільки скористатися зовнішнім механізмом, розташованим поруч із сидінням. Через дуже тонкої струменя води її температуру на таких біде ви не відчуєте. У деяких випадках вони можуть бути підключені до джерела теплої води, зазвичай з душу.
  3. 3 Вимийте сідниці і / або геніталії. Якщо в біде є форсунка, ви можете дати напору води зробити свою справу. Якщо біде тільки з раковиною, вам доведеться забруднити руки. У будь-якому випадку вам варто намочити руки, щоб швидше «відмити» потрібну ділянку тіла. Після цього ви завжди можете вимити руки!
    • Подумайте про те, щоб скористатися гігієнічним душем разом з туалетним папером. Нею можна скористатися в кінці, щоб завершити справу, а також можна намочити її і витертися мокрим папером.

Частина 3 з 3: Завершуємо процес

  1. 1 Висушіть шкіру. У деяких біде вбудована сушарка, якою можна скористатися. Знайдіть на панелі управління кнопку «Сушка» поруч з кнопками «Обмивання» і «Стоп». Якщо такої функції немає, просто витріть туалетним папером. Часто поруч з біде вішають рушник на утримувачі. Його можна використовувати для витирання геніталій або рук, але іноді їм витирають бризки навколо обідка біде після його споліскування.
  2. 2 Сполосніть чашу гігієнічного душа. Коли ви закінчите використовувати біде, включіть подачу води на кілька секунд при низькому тиску, щоб сполоснути чашу і залишити після себе чисте пристрій. Це питання здорового глузду і елементарної ввічливості.
    • Не забудьте вимкнути подачу води, перш ніж покинете туалет. Якщо ви цього не зробите, вода буде витрачатися даремно.
  3. 3 Вимийте руки. Скористайтеся водою і милом, як якщо б ви мили руки після користування унітазом. Якщо мила немає, використовуйте те, що є.

Поради

  • Ви можете купити біде і встановити на свій унітаз. Для деяких моделей потрібно електрику, а для інших - ні.
  • Кроки по використанню сучасного біде, вбудованого в унітаз, по суті, ті ж, що і описані вище, за тим лише винятком, що в цьому випадку вам не потрібно пересідати з унітазу. Біде можуть бути як з механічним, так і з електронним управлінням, з кнопками, розташованими поруч з користувачем. У деяких моделях передбачені дві форсунки: коротка для миття анального отвору і довша, яку жінки можуть використовувати для миття геніталій; в інших моделях йде одна форсунка з двома налаштуваннями.
  • Деякі країни особливо відомі наявністю біде в своїх туалетах: Південна Корея, Японія, Єгипет, Греція, Італія, Іспанія, Франція, Португалія, Туреччина, Аргентина, Бразилія, Уругвай, Венесуела, Ліван, Індія, і Пакистан.
  • Додаткові переваги використання біде:
    • Люди з обмеженими можливостями, наприклад літні, інваліди, або хворіють можуть користуватися біде для підтримки чистоти тіла, коли використання ванни або душу представляє незручність чи небезпека.
    • Гігієнічний душ особливо зручний для людей, які страждають гемороєм, так як він зменшує необхідність терти пошкоджену ділянку.
    • Використання біде може допомогти жінкам під час менструації і зменшити або запобігти ймовірність молочниці або вагініту, появи запаху, а також може зменшити больові відчуття.
    • Біде можна скористатися для того, щоб швидко вимити ноги.

попередження

  • Не рекомендується використовуватися воду з біде для пиття. Струмінь води може зачепити забруднену ділянку і стати зараженої.
  • Деякі люди використовують біде для купання немовлят. Цього робити не можна, за винятком випадків, коли біде не використовується для інших цілей; не забудьте запитати про це того, хто здійснює догляд за малюком, так як біде для купання дуже схожі на звичайні.
  • Будьте обережні при регулюванні температури і тиску в біде. Ваша мета - не обпекти чутливу шкіру; високий тиск також може викликати роздратування.
  • Витріть анальний отвір після дефекації хоча б один раз перед використанням біде. Надлишки калу можуть забити слив в біде. Це може бути вкрай неприємно для людини, який буде користуватися біде після вас.
  • Якщо ви перебуваєте в місці з сумнівною чистотою води, утримайтеся від використання біде на пошкодженій / роздратованою шкірі. Ваша шкіра є хорошим бар'єром від інфекцій тільки в здоровому стані.
  • Чи не закручуйте крани біде занадто туго. Інакше ви можете пошкодити гумовий ущільнювач.