Як подивитися активні мережеві з'єднання (Windows)

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Embedded Webinar #17 "Low-level Network Testing in Embedded Devices Development"
Відеоролик: Embedded Webinar #17 "Low-level Network Testing in Embedded Devices Development"

Зміст

Можливо, вам потрібно подивитися активні мережеві з'єднання на комп'ютері під керуванням Windows. Це можна зробити декількома способами. Ви можете відкрити Центр управління мережами і загальним доступом або працювати з утилітою командного рядка «netstat» (network statistics - мережева статистика), яка дозволяє виявляти мережеві проблеми і мережевий трафік; користуватися цією програмою досить легко.

кроки

Метод 1 з 4: Центр управління мережами і загальним доступом (Windows 7 - 10)

  1. 1 Натисніть «Пуск».
  2. 2 Натисніть «Налаштування».
  3. 3 Натисніть «Ethernet».
  4. 4 Натисніть «Центр управління мережами і загальним доступом». У Центрі управління мережами і загальним доступом ви можете отримати інформацію про стан мережі, типі підключення до мережі, активних з'єднаннях і можливості підключитися до інших комп'ютерів.
  5. 5 Клацніть по значку біля «З'єднання». Значок залежить від типу вашого з'єднання. Наприклад, якщо ви підключені до Ethernet-мережі, то значок має вигляд Ethernet-кабелю зі штекером, а якщо ви підключені до бездротової мережі, то значок виглядає як п'ять вертикальних стовпців.
  6. 6 Натисніть «Докладно». Відкриється вікно, в якому буде відображена докладна інформація про ваш час встановлення зв'язку.

Метод 2 з 4: Вікно «Мережеві підключення» (Windows 7)

  1. 1 Натисніть «Пуск».
  2. 2 У рядку пошуку введіть ncpa.cpl.
  3. 3 У результатах пошуку клацніть по «ncpa.cpl». Відкриється вікно «Мережні підключення», в якому відобразяться активні мережеві з'єднання.
  4. 4 Клацніть правою кнопкою миші по потрібних вам мережевому підключенню.
  5. 5 У випадаючому меню натисніть «Стан».
  6. 6 Відкриється вікно «Стан підключення по мережі». У цьому вікні ви можете переглянути інформацію про час встановлення зв'язку. Для отримання додаткової інформації натисніть «Відомості».

Метод 3 з 4: Команда netstat (Windows Vista і пізні версії)

  1. 1 Натисніть «Пуск».
  2. 2 У рядку пошуку введіть cmd. У результатах пошуку клацніть по «cmd», щоб відкрити вікно командного рядка (в Windows Vista і пізніших версіях).
  3. 3 Відкриється вікно командного рядка (з чорним фоном). У цьому вікні ви будете вводити команду netstat. Команда вводиться з різними опціями, найпопулярніші з яких наведені нижче.
  4. 4 Введіть netstat -a, щоб відобразити активні сполуки. Ця команда призведе до відображення списку активних TCP-з'єднань (TCP, transmission control protocol - протокол управління передачею), в якому імені фізичної комп'ютера відповідають локальні адреси, а імені хоста - віддалені адреси. Також буде відображено стан порту (в режимі очікування, підключення встановлено і так далі).
  5. 5 Введіть netstat -b, щоб відобразити програми, що використовують мережеві з'єднання. Ця команда призведе до відображення списку, який аналогічний виведеному командою netstast -a, але тут також відобразяться програми, що використовують з'єднання і порти.
  6. 6 Введіть netstat -n, щоб відобразити IP-адреси. Ця команда призведе до відображення списку TCP-з'єднань, але замість імен комп'ютерів або постачальників послуг відобразяться реальні IP-адреси.
  7. 7 Введіть netstat /?, Щоб відобразити командні опції. Ця команда призведе до відображення списку всіх опцій команди netstat.
  8. 8 Перегляньте активні з'єднання з мережею. Ввівши команду netstat, відкриється список TCP / UCP-з'єднань з IP-адресами.

Метод 4 з 4: Команда netstat (Windows XP)

  1. 1 Натисніть «Пуск».
  2. 2 Натисніть «Виконати». Відкриється вікно з текстовим рядком.
  3. 3 Введіть cmd.
  4. 4 Відкриється вікно командного рядка (з чорним фоном). У цьому вікні ви будете вводити команду netstat. Команда вводиться з різними опціями, найпопулярніші з яких наведені нижче.
  5. 5 Введіть netstat -a, щоб відобразити активні сполуки. Ця команда призведе до відображення списку активних TCP-з'єднань (TCP, transmission control protocol - протокол управління передачею), в якому імені фізичної комп'ютера відповідають локальні адреси, а імені хоста - віддалені адреси. Також буде відображено стан порту (в режимі очікування, підключення встановлено і так далі).
  6. 6 Введіть netstat -b, щоб відобразити програми, що використовують мережеві з'єднання. Ця команда призведе до відображення списку, який аналогічний виведеному командою netstast -a, але тут також відобразяться програми, що використовують з'єднання і порти.
  7. 7 Введіть netstat -n, щоб відобразити IP-адреси. Ця команда призведе до відображення списку TCP-з'єднань, але замість імен комп'ютерів або постачальників послуг відобразяться реальні IP-адреси.
  8. 8 Введіть netstat /?, Щоб відобразити командні опції. Ця команда призведе до відображення списку всіх опцій команди netstat.
  9. 9 Перегляньте активні з'єднання з мережею. Ввівши команду netstat, відкриється список TCP / UCP-з'єднань з IP-адресами.

Поради

  • В якості альтернативи на сайті SysInternals скачайте програму TCPView.
  • Експериментуйте з командами UNIX (згадана вище команда netstat також є командою UNIX). Ці команди можна знайти в інтернеті за допомогою пошукової системи.
  • Майте на увазі, що в Linux команда netstat більше не підтримується, тому замість неї використовуйте команди ip -s або ss, або ip route.