Як зробити лимонний сік

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 8 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Домашний ЛИМОНАД БЕЗ КОНСЕРВАНТОВ и ИСКУСТВЕННЫХ КАРАСИТЕЛЕЙ! Самый вкусный лимонад! 💕
Відеоролик: Домашний ЛИМОНАД БЕЗ КОНСЕРВАНТОВ и ИСКУСТВЕННЫХ КАРАСИТЕЛЕЙ! Самый вкусный лимонад! 💕

Зміст

1 Розріжте лимони уздовж на дві половинки гострим ножем. Більшість людей розрізають лимони поперек. Замість цього розріжте кожен лимон уздовж центру по вертикалі. Половинки лимонів легше вичавити, і у вас вийде трохи більше соку. Щоб приготувати досить соку, спробуйте для початку взяти 6 лимонів і розріжте їх.
  • З кожного лимона вийде ¼-⅓ склянки (60-80 мілілітрів) соку. Використовуйте більше лимонів, якщо хочете отримати більше соку.
  • 2 Видавіть сік в миску, якщо ви робите це вручну. Поставте миску на стіл і по черзі вичавіть в неї сік з кожної половинки лимона. Велика частина соку видавити після того, як ви злегка стиснете лимон. Коли з половинки лимона перестане текти сік, сильніше стисніть її, щоб вичавити ще кілька крапель. Нарешті, проткніть м'якоть лимона виделкою і поверніть її, щоб витягти сік, що залишився.
    • Щоб відфільтрувати насіння, при видавлюванні соку тримайте над мискою сито. Можна також дістати з миски потрапили в неї насіння і шматочки м'якоті після того, як ви вичавите сік.
  • 3 Можна також придушити лимони в пресі для цитрусових. Покладіть половинку лимона м'якоттю вниз і зведіть разом ручки преса, щоб вичавити сік. Якщо у вас кругла соковижималка для цитрусових, надіньте розрізаний кінець лимона на пластикове вістря в центрі. Натисніть на лимон і покрутіть його в різних напрямках.
    • Прес для цитрусових є найпростіший тип соковижималки. Обертається прес може видавити серцевину лимона, тому процідіть сік через сито, якщо не хочете, щоб в ньому залишилися шматочки м'якоті.
  • 4 Використовуйте електричну соковижималку, якщо ви не проти того, щоб сік містив м'якоть. Електричні соковижималки подібні ручним пресів з вістрям. Насадите розрізаний кінець лимона на вістрі в центрі і включіть соковижималку. Обертається вістрі вичавить з лимона максимальну кількість соку. Єдиним недоліком є ​​те, що воно измельчит також серцевину, яка також потрапить в сік.
    • Якщо ви хочете видалити шматочки м'якоті, процідіть сік через сито.
    • Деякі блендери і стаціонарні міксери забезпечені насадками для вичавлювання соку. Встановіть насадку, щоб швидко отримати лимонний сік!
  • 5 Якщо сік надто кислий, додайте в нього воду або цукор. Після того як ви вичавити сік, він буде готовий до вживання, особливо якщо ви використовували великі, соковиті і не дуже кислі лимони. Спробуйте відповідають вашим потребам вичавлений сік. Якщо він здається занадто кислим, додайте приблизно 1 чайну ложку (4 грами) цукру на кожен використаний лимон. Можна також розвести сік водою з розрахунку до 1 склянки (240 мілілітрів) води на кожен вичавлений лимон.
    • Після додавання цукру і води лимонний сік буде набагато легше пити або використовувати для приготування їжі, особливо якщо він занадто різкий і кислий. Врахуйте, що самі соковиті сорти, наприклад лимон Мейєра, вже мають характерний солодкий смак, який можна зіпсувати, якщо ви збираєтеся додавати сік в їжу.
    • Щоб не дуже сильно змінити смак соку, додайте цукор і воду невеликими порціями і кожен раз пробуйте сік.
  • 6 Зберігайте сік у холодильнику до 3 днів. Перелийте сік в щільно закривається ємність і відзначте на ній поточну дату. Якщо ви не плануєте використовувати сік найближчим часом, заморозьте його, інакше він почне гірчити. Заморожений лимонний сік зберігає свої властивості до 4 місяців.
    • Лимонний сік не псується. Сік можна пити і після того, як він три дні простояв у холодильнику, однак його смак погіршиться.Крім того, лимонний сік можна зберігати як завгодно довго в морозильній камері, але з часом його якість погіршується.
    • Щоб розморозити заморожений лимонний сік, потримайте його приблизно годину при кімнатній температурі. Можна також розігріти сік в мікрохвильовій печі при низькій температурі.
  • Метод 2 з 3: Отримання довго зберігаються лимонного сиропу

    1. 1 Видавіть в стакан або невелику миску 6 лимонів. Заморозьте, потім розігрійте в мікрохвильовій печі і придушити лимони, щоб з них вийшло більше соку. Розріжте лимони уздовж на дві половинки і вичавіть з них якомога більше соку. Щоб вичавити з лимонів більше соку, використовуйте вилку або соковижималку для цитрусових. В результаті у вас вийде близько 1¾ склянки (410 мілілітрів) свіжого соку.
      • Якщо вам потрібно більше соку, поріжте додаткові лимони. Кожен лимон дасть ¼-⅓ склянки (60-80 мілілітрів) соку.
    2. 2 натріть в каструлю шкірку свіжого лимона. Вам знадобиться близько 1 столової ложки (6 грамів) лимонної цедри. Щоб отримати цедру, потріть шкірку однією з половинок лимона на дрібній тертці або іншому відповідному інструменті. Поки що не змішуйте цедру з соком. Натріть її в окрему каструлю.
      • Цедра - це лимонна шкірка. Будьте уважні, щоб в цедру не потрапила біла серцевина, яка знаходиться під шкіркою. Вона гірчить і може негативно вплинути на смак соку.
      • Можна обійтися і без цедри. Хоча цедра додасть соку більш насичений лимонний смак, при бажанні можна не додавати її.
    3. 3 Змішайте лимонну цедру з водою і цукром. Залийте в каструлю з лимонною цедрою приблизно 1 склянка (240 мілілітрів) води. Потім додайте 2 склянки (400 грамів) цукру. Якщо вам подобається більш солодкий лимонний сік, додайте ще ¼ склянки (50 грамів) цукру.
    4. 4 Розігрійте каструлю на середньому вогні, поки вода не почне повільно кипіти. Увімкніть плиту і розігрійте воду. Коли температура води досягне приблизно 85 ° C, вона почне повільно закипати. При цьому вода почне безперервно випускати пар і бульбашки газу.
      • Якщо ви не хочете вичавлювати сік заздалегідь, для цього можна використовувати той час, поки закипає вода. Однак не забувайте доглядати за каструлею, щоб сильно закипіла вода не вихлюпнулася!
    5. 5 Розігрівайте і помішуйте воду 4 хвилини, поки не розчиниться весь цукор. Злегка помішуйте воду ложкою або лопаткою. Простежте, щоб цукор розчинився у воді. Коли в ній не залишиться нерастворим цукру, зніміть каструлю з плити і відставте її в сторону.
      • Не забудьте вимкнути плиту після того, як знімете з вогню каструлю.
      • В результаті у вас вийде сироп зі смаком лимона, який можна додавати для аромату в напої або заморозити, щоб потім готувати лимонад.
    6. 6 Залийте в каструлю лимонний сік. Додайте лимонний сік і перемішайте вміст каструлі. Як слід перемішайте рідину і спробуйте її на смак, коли вона охолоне. Лимонний сироп готовий! Якщо ви хочете зробити лимонад, додайте 4 склянки (950 мілілітрів) злегка теплої води.
      • Якщо ви збираєтеся використовувати сироп пізніше, зберігайте його в стерилізованої скляній банці.
    7. 7 Поставте сік в холодильник або морозильну камеру, щоб він охолов. Якщо ви не збираєтеся використовувати сік негайно, перелийте його в щільно закривається ємність і відзначте на ній поточну дату. Його можна тримати до трьох днів в холодильнику, перш ніж він почне втрачати свій смак. Можна також зберігати сік в морозильній камері аж до 4 місяців.
      • Цей сік є практично лимонадом з домашнього сиропу. Його краще пити, а не використовувати для приготування їжі.
    8. 8 Пийте або використовуйте сік після того, як він охолоне. Після того як ви додасте воду, можна насолодитися освіжаючим напоєм протягом приблизно 30 хвилин. Щоб лимонний сироп зберіг свою свіжість, постарайтеся використовувати його як можна швидше. Наприклад, можна поливати сиропом торти, додавати його в смажену рибу або змішувати з смузі та іншими напоями.
      • Лимонний сік часто використовують для Маринівка риби і м'яса. Інформація, що міститься в ньому кислота допомагає їжі краще вбирати аромат.

    Метод 3 з 3: Вибір і зберігання лимонів

    1. 1 Вибирайте важкі сорти лимонів, щоб з них вийшло більше соку. Наприклад, дуже багато соку дає лимон Мейєра, а також такі сорти, як «фіно», «Мезеро» або «прімофіорі». Лимон Мейера має солодкий смак, тому краще вибрати інший сорт, якщо ви хочете отримати різкість. Всі ці сорти дрібніші, ніж зазвичай продаються в магазинах великі лимони, проте для своїх розмірів вони досить важкі. Оцініть лимони по вазі і відкладіть на сік найбільш масивні.
      • Сорти «еврика» і «Лісабон» зазвичай можна знайти в магазинах круглий рік. Вони більші і світліше, ніж лимон Мейера, і дуже кислі. Якщо ви хочете, щоб лимонний сік був трохи солодше, додайте в нього цукор і воду.
    2. 2 Вибирайте м'які, але не пухкі лимони. Візьміть лимон і злегка стисніть його пальцями. М'які лимони містять багато соку, їх можна використовувати відразу ж. Крім того, лимони повинні мати гладку шкірку насиченого жовтого кольору.
      • Якщо лимон пухкий, він вже зіпсувався, і його не слід купувати. Крім того, стежте, щоб лимони були твердими або зморщеними.
      • Як правило, лимони зі світлою або зеленою шкіркою кислі. При бажанні можна використовувати і їх, проте зазвичай для соку краще підходять стиглі лимони.
    3. 3 Заморозьте лимони до тих пір, поки не зберетеся робити з них сік. Покладіть лимони в щільно закривається пластиковий пакет. Видавіть з пакета якомога більше зайвого повітря, перш ніж закрити його. З лимонів набагато легше видавити сік після того, як вони трохи полежать в морозильній камері. Крім того, це хороший спосіб зберегти соковиті лимони для того, щоб у міру потреби використовувати їх на протязі всього року.
      • Лимони не псуються в морозильній камері, проте з часом вони висихають. Щоб лимони зберегли всі свої властивості, використовуйте їх протягом трьох місяців.
    4. 4 Розморожуйте лимони в мікрохвильовій печі протягом приблизно 30 секунд. Коли ви будете готові використовувати заморожені лимони, дістаньте їх з пакета і помістіть в мікрохвильову піч. Розігрійте їх при низькій потужності до кімнатної температури. Перевірте, щоб лимони були м'якими на дотик, перш ніж вичавлювати з них сік.
      • Можна також покласти лимони в миску з теплою водою і почекати, поки вони стануть м'якими на дотик.
    5. 5 Придавите і покатайте лимони по обробній дошці, щоб вони дали більше соку. Покладіть лимони на рівну поверхню і як слід натисніть на них. Посувайте лимони, як ніби катаєте качалку або замішуєте тісто. Покатайте кожен лимон 1-2 хвилини, поки він не стане дуже м'яким і податливим. Таким чином ви зруйнуєте перегородки всередині лимона і звільніть сік.
      • Щоб лимонний сік не пролився на обробну дошку, застеліть її паперовим рушником, або катайте лимони по застеленому столу.
      • Якщо ви не хочете розгортати лимони, можна кілька разів проткнути їх гострим ножем або очистити від шкірки. Однак в цьому випадку ви забрудниться набагато більше, ніж при розкачування лимонів.
      • Якщо у вас є соковижималка для цитрусових, годі й розгортати лимони. Соковижималки досить ефективні, щоб видавити весь сік без додаткових заходів!

    Поради

    • Як би ви не збиралися використовувати лимонний сік, візьміть потрібну кількість соку або додайте цукор за смаком. Наприклад, додайте більше соку для кислинки або більше цукру, щоб домогтися солодкого смаку.
    • Якщо ви хочете зробити ароматний лимонад, спробуйте додати в сік різні інгредієнти. Наприклад, додайте трохи свіжих ягід або трав, таких як м'ята.
    • Подібним чином можна вичавити сік і з інших цитрусових, в тому числі лайма.
    • У багатьох рецептах замість лимонного соку можна використовувати свіжий сік лайма. Якщо вам не потрібен присмак лимона, можна також використовувати оцет або вино.

    попередження

    • Обережно поводьтеся з ножем і працюйте на стійкій поверхні, щоб не порізатися. Якщо на пошкоджену шкіру потрапить лимонний сік, це викличе сильне печіння, тому надягніть гумові рукавички, якщо у вас на руках є свіжі рани.

    Що вам знадобиться

    Видавлювання соку з лимонів

    • Дошка для нарізання
    • гострий ніж
    • Миска або чашка
    • Велика ложка
    • Щільно закривається ємність

    Отримання довго зберігаються лимонного сиропу

    • Дошка для нарізання
    • гострий ніж
    • Миска або чашка
    • плита
    • Каструля
    • Велика ложка
    • Щільно закривається ємність

    Вибір і зберігання лимонів

    • Пакет для заморозки
    • Дошка для нарізання
    • Паперові рушники