Як зробити пов'язку або ободок на волосся

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 3 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Самая простая повязка на голову спицами .
Відеоролик: Самая простая повязка на голову спицами .

Зміст

1 Виберіть відповідну декоративну еластичну тасьму (гумку). У магазинах тканин і товарів для рукоділля досить широкий вибір цікавою еластичної тасьми. З метою даного проекту краще зупинити свій вибір на досить вузькій тасьмі шириною 2,5 см або менше.В ідеалі ширина тасьми повинна бути такою, до якої ширині пов'язок на голову ви вже звикли.
  • Якщо ви зупинили свій вибір на еластичною тасьмі з прикрасами у вигляді намистин або паєток, переконайтеся в тому, що вони розташовані тільки з одного боку. Так вони будуть менше чіплятися за волосся.
  • Коли у вас є вибір, прагніть купувати саме еластичну тасьму, ткану з використанням гумових прожилок, щоб майбутня пов'язка була більш зручною. Для перевірки тасьми, потягніть її в різні боки і подивіться, розтягується вона. Якщо вона добре тягнеться, то, швидше за все, в ній є гумові прожилки. Однак, без особливих проблем для виготовлення пов'язки можна використовувати і менш розтяжну еластичну тасьму без гумових прожилок.
  • 2 Купуйте просту швейну гумку. У більшості магазинів тканин і товарів для рукоділля зазвичай продаються різноманітні швейні гумки різних кольорів і різної ширини. Вам буде потрібно швейна гумка, яка буде кілька вже обраної вами еластичної тасьми, тому дуже важливо знати точні розміри останньої.
    • Швейні гумки найчастіше випускаються в чорному і білому кольорах, але іноді також зустрічаються й інші кольори. Вибираючи гумку, пам'ятайте, що з неї буде виготовлятися задня частина пов'язки на голову, але при цьому вона може частково залишатися видимою з-під волосся.
  • 3 Наріжте тасьму і гумку. Далі вам потрібно відрізати тасьму і гумку таким чином, щоб тасьми вистачило на майже повний обхват вашої голови, за винятком приблизно 10 см, які займають швейна гумка і з'єднає собою кінці відрізка еластичної тасьми. Прикладіть наявні у вашому розпорядженні матеріали до голови, щоб на місці визначити потрібну їх довжину.
    • Оберніть обрану еластичну тасьму навколо голови через верхню частину лоба і основу шиї або так, як ви збираєтеся носити пов'язку на голову. Прихопіть пальцями то місце, де кінці тасьми почнуть накладатися один на одного, і поставте там мітку ручкою або Кравецьким крейдою.
    • Відступите від поставленої мітки назад на 12,5 см і відріжте стрічку в цьому місці.
    • Потім відріжте 10 см швейної гумки. Вона з'єднає собою два кінця тасьми. Дуже важливо зробити відрізок гумки менше на 2,5 см, ніж наявний просвіт в тасьмі, щоб майбутня пов'язка досить щільно облягала голову і не зсковзувала. Якщо вам потрібна більш туга пов'язка, завжди можна буде взяти трохи коротший відрізок гумки.
  • 4 Зшийте між собою еластичну тасьму і швейну гумку. Візьміть голку з ниткою і прошийте невеликі сполучні шви між тасьмою і гумкою. Для цього спочатку подверніте край тасьми і підшийте підрубувальний швом. Потім тією ж ниткою з голкою пришити гумку до тасьмі з виворітного боку щойно зробленого підрубувальний шва.
    • Якщо ви взяли таку тасьму, яку складно підібрати або яку не потрібно підвертати, тоді можна припустити виконання підрубувальний шва на тасьмі і просто відразу зшити між собою кінці тасьми і гумки.
    • Не забудьте зав'язати вузлик на нитці, щоб шов не розійшовся.
  • 5 Приміряйте нову пов'язку. Після виконання з'єднувальних швів на тасьмі і гумці ваша пов'язка буде повністю готова. Її можна носити як під волоссям, так і популярним богемним способом - через лоб і поверх волосся ззаду.
  • Метод 2 з 4: Виготовлення плетених пов'язки зі старої футболки

    1. 1 Знайдіть стару футболку. Підшукайте відносно велику футболку з досить еластичного трикотажу. Якщо у вас немає під рукою нічого подібного, то в секонд-хенді можна зовсім дешево придбати саме те, що вам підійде.
    2. 2 Розмітьте і розріжте тканину на смужки. Вам будуть потрібні гострі ножиці, щоб вирізати з футболки п'ять довгих смуг тканини.
      • Виміряйте окружність своєї голови так, щоб сантиметрова стрічка пролягла по верхній частині чола і по підставі шиї. Потім використовуйте отриману мірку, щоб вирізати з футболки п'ять смуг тканини тієї ж довжини і шириною близько 2,5 см.Також викроїте додаткову смугу шириною 7,5 см і довжиною в ⅓ окружності голови.
    3. 3 Зшийте між собою кінці п'яти однакових смуг. Для фіксації тканини перед початком плетіння візьміть голку з ниткою або скористайтеся швейною машиною, щоб зшити між собою кінці п'яти однакових смуг тканини. Перед цим не забудьте обов'язково вирівняти кінці смужок. Для цього просто рівно накладіть їх один на одного стопкою.
    4. 4 Переплетіть смуги. Як тільки тканинні смуги будуть зшиті з одного кінця, можна буде приступити до плетіння. Ви будете здійснювати пятіпрядное плетіння, що не так уже й просто. Для зручності зшиті кінці смуг можна приклеїти скотчем до якої-небудь поверхні, щоб вони не зміщувалися під час плетіння.
      • Почніть з переплетення трьох смуг справа. Потім поступово перебирайтеся до лівої сторони і включайте в плетіння ліві смуги. Продовжуйте працювати в напрямку туди-назад, поки не заплете всю довжину тканини.
      • Ущільнюйте плетіння підтягуванням смуг, коли вони досягають лівого боку. На самому початку плетіння буде виходити кілька зім'ятим, але воно виправиться в міру продовження роботи за заданою схемою.
    5. 5 Зшийте кінці смуг з іншого кінця. Коли дійдете до кінця плетіння, зшийте між собою залишилися кінці тканинних смуг. Скористайтеся голкою і ниткою або швейною машиною, щоб зшити смуги точно так же, як ви це робили на самому початку. Це дозволить зафіксувати ваше плетіння.
    6. 6 З'єднайте кінці пов'язки додатковою смугою тканини. Готове плетиво стиснеться до ⅔ окружності голови, але при цьому сама пов'язка повинна бути дещо довше, щоб припасти вам впору. До того ж, необхідно якось з'єднати кінці плетіння, щоб зробити з нього пов'язку. Для цього візьміть додаткову смугу тканини шириною 7,5 см і пришити її кінці до кінців плетіння. Для цього скористайтеся голкою і ниткою.
    7. 7 Приміряйте пов'язку. Тепер ваша пов'язка готова і її можна приміряти. Розмістіть пов'язку на голові таким чином, щоб її неплетені деталь виявилася ззаду під волоссям.

    Метод 3 з 4: Прикраса звичайного обідка

    1. 1 Обтягніть ободок тканиною. Простий спосіб подарувати старому потертому обідку друге життя - це обтягнути його тканиною. Для цього вам буде потрібно лише невеликий клаптик тканини і трохи клею, щоб його приклеїти.
      • Виміряйте довжину і ширину обідка, а потім візьміть клаптик тканини мінімум тієї ж довжини, але в два рази більшої ширини. Викроїте прямокутну деталь за відповідними мірками.
      • Оберніть ободок тканиною і закріпіть її на внутрішній стороні обідка за допомогою клею для текстилю. Постарайтеся також акуратно підвернути тканина на кінцях обідка, щоб вони вийшли більш рівними.
    2. 2 Обмотайте ободок пряжею або товстими нитками. Існує безліч симпатичних тонів пряжі і ниток муліне. Знайдіть серед них ті варіанти, які вам найбільше сподобаються, і обмотайте ними свій ободок.
      • Покрийте весь ободок тонким шаром клею.
      • Потім почніть роботу з внутрішньої сторони одного з кінців обідка і приступите до обмотці його щільними витками пряжі або ниток.
      • Продовжуйте працювати до тих пір, поки не обмотаєте весь ободок, після чого обріжте зайву нитку.
      • Закріпіть кінці намотування додатковою кількістю клею.
    3. 3 Прикрасьте ободок аплікацією з намистин або пучка пір'я. Знайдіть красиву брошку, тканинну аплікацію або композицію з пір'я і підберіть для неї відповідне розташування на вашому обідку. Потім скористайтеся гарячим клеєм, щоб закріпити прикраса в цьому місці.
      • Будьте обережні при використанні гарячого клею! Також можна скористатися клеєм для текстилю, якщо вам це буде зручніше.

    Метод 4 з 4: Виготовлення інших видів пов'язок і обідків на голову

    1. 1 Спробуйте зробити ободок з бантиком. Він ідеально підійде для того дня, коли вам захочеться доповнити свою улюблений наряд чимось дівчачим. Просто візьміть обрізки красивою тканини і звичайний ободок, щоб перетворити його в симпатичний аксесуар з бантиком.Розмір бантиків і їх кількість можна визначати на власний розсуд.
    2. 2 Спробуйте виготовити пов'язку для волосся з прикрасою у вигляді квітів. Пов'язки для волосся з квітами стали популярними в зв'язку з розвитком впливу індійської моди. Просто навчитеся виготовляти з тканини і намистин штучні квіти, щоб потім прикрасити ними пов'язку для волосся, створивши ефект квіткового вінка.
    3. 3 Зробіть пов'язку на голову в стилі хіпі. Якщо вам потрібна не стільки корисна, скільки стильна пов'язка на голову, спробуйте зробити симпатичну пов'язку в стилі хіпі, яка буде прикрашати собою ваш лоб. Цей аксесуар надаватися на голову поверх волосся і дозволяє акцентувати особа.
    4. 4 Спробуйте зробити помітну сяючу пов'язку. Щоб надати волоссю більше гламуру і блиску, виготовте помітну сяючу пов'язку для волосся. Використовуйте для неї блискітки, паєтки або намистини, щоб з їх допомогою надати волоссю сяйво.
    5. 5 Самостійно зв'яжіть пов'язку на голову. Якщо вам подобається в'язати і ви хочете прибрати подалі від очей неслухняні кучеряве волосся, знайдіть практичне застосування своєму таланту і зв'яжіть собі пов'язку для волосся. Виберіть такий колір пряжі, який вам подобається і потратьте трохи часу на виготовлення корисного виїзного аксесуара, який прикрасить ваше волосся.

    Поради

    • Для натхнення розгляньте ті види пов'язок і обідків на голову, які продаються в ваших улюблених магазинах, щоб потім зробити щось своє.
    • Перш ніж купувати нові матеріали для виготовлення пов'язки, спробуйте розшукати старі обрізки тканини або тасьми, щоб заощадити гроші на виконанні даного проекту.
    • Одягайте пов'язку в ті дні, коли ваші волосся виглядає не кращим чином, сильно плутаються або вже недостатньо чисті, щоб зробити свій зовнішній вигляд більш охайним.