Як зробити Старомодний коктейль (Old Fashioned)

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Дымный коктейль - как приготовить? / how to make a smoky cocktail
Відеоролик: Дымный коктейль - как приготовить? / how to make a smoky cocktail

Зміст

Увага:дана стаття призначена для осіб старше 18 років.Кілька сотень років тому коктейлем вважався простий напій з алкоголю, води, невеликої кількості цукру і гіркої настоянки. Старомодний коктейль (Old Fashioned) це змішаний напій, зроблений по-старому з декількох простих інгредієнтів і без будь-яких прикрас.

інгредієнти

  • Кількість порцій: 1
  • 60 мл житнього віскі
  • щіпка цукру
  • Кілька крапель Ангостура біттер

кроки

  1. 1 Охолодіть старомодний келих для коктейлю в морозильній камері. (Прозорий, прямий келих з товстим дном.) Цей крок не є необхідним, якщо ви не хочете охолоджений коктейль. Не додавайте лід взагалі, тому що, коли лід буде танути, напій розбавлятиметься. Попередньо охолоджений келих підтримає низьку температуру коктейлю, поки ви будете його потягувати.
  2. 2 Додайте в келих дрібку цукру.
  3. 3 Додайте досить води, щоб розчинити цукор. Вам не знадобиться більше чайної ложки води. Розмішуйте воду і цукор, поки весь цукор не розчиниться.
  4. 4 Додайте кілька крапель настоянки.
  5. 5 Налийте в келих віскі.
  6. 6 Злегка перемішайте коктейль, щоб інгредієнти об'єдналися. Не використовуйте шейкер.
  7. 7 Потягуйте старомодний коктейль повільно. Такі коктейлі подавалися як аперитив (напої перед їжею для поліпшення апетиту).

Поради

  • Термін "біттер" може бути оманливим. Ароматичні настойки, використовувані для виготовлення старомодного коктейлю, служать для зв'язування аромату. Унікальне поєднання цукру, гіркої настоянки і віскі насправді виробляє лікарський (аперитив) напій, який на смак не сприймається як ліки.
  • У справжнього старомодного коктейлю з віскі і гіркої настоянки приємний відтінок, тому рекомендується робити напій в прозорому келиху, щоб ви змогли насолодитися напоєм в повній мірі.
  • Замість Ангостура біттер можна використовувати апельсинову настоянку.
  • В оригінальному старомодний коктейлі не вказується точна кількість інгредієнтів. Необхідно експериментувати, поки не знайдете поєднання віскі, цукру і гіркої настоянки, що підходить саме вам.
  • Використовуйте кращий житнього віскі, який ви можете собі дозволити. Дешевий, грубий віскі потребують додаткової води, щоб розбавити сильний смак. З віскі, виставленого в магазині на верхній полиці, вийде найкращий коктейль Старомодний.
  • Шанувальники цього коктейлю стверджують, що не можна використовувати ніякі прикраси для цього напою. У деяких барах додають вишню мараскіно або часточку апельсина, але в напій можна додавати нічого, крім оригінальних інгредієнтів.

попередження

  • Деякі люди вважають за краще використовувати кристалічний цукор, але якщо ви використовуєте такий цукор в коктейлі, необхідно переконатися, що він повністю розчинився перед додаванням настоянки і віскі (алкоголь не розчиняє кристали цукру). Подрібніть цукор товкачем і розчиніть у воді, перш ніж додавати інші інгредієнти. Якщо цукор не розчиниться, він не підсолодить напій (не компенсує гіркоту) і буде лежати неприємним грудкою на дні келиху (якщо у вас немає цукру, додайте кілька крапель сиропу Демерара).