Як створити електронну музику

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Создание электронной музыки в FL Studio 20 - Пишем танцевальный трэк
Відеоролик: Создание электронной музыки в FL Studio 20 - Пишем танцевальный трэк

Зміст

Хоча історія електронних музичних інструментів бере свій початок в середині 19 століття, першими музичними інструментами, які використовувалися для запису музики, були етерофон і рітмікон, створені Левом термінів. З розвитком технологій синтезатори, спочатку створювані для запису в студіях, тепер широко використовуються любителями для запису музики як в домашніх умовах, так і в творчих групах. Процеси аранжування і запису електронної музики також істотно спростилися, їх можна зробити не тільки в професійній студії, але і в побутових умовах.

кроки

Частина 1 з 4: Види електронних музичних інструментів

  1. 1 Створення електронної музики за допомогою синтезатора. Слово «синтезатор» використовується як синонім до словосполучення «електронний музичний інструмент». Насправді, синтезатор - це деталь електронного інструменту, яка власне і робить музику: ударні, ритм і тональність.
    • Ранні монофонические моделі синтезаторів, такі як Moog Minimoog, були здатні відтворювати тільки одну тональність. Такі моделі не відтворювали середню тональність, яка доступна звичайним музичним інструментам, хоча деякі моделі вміли відтворювати ноти з двох різних октав при одночасному натисканні двох клавіш. В середині 1970-х років з'явилися поліфонічні синтезатори, здатні відтворювати як окремі ноти, так і акорди.
    • Найбільш ранні моделі синтезаторів не включали в себе системи контролю над відтвореним звуком.В даний час більшість електронних музичних інструментів, в тому числі призначені для домашнього використання, мають вбудовану контрольну панель.
  2. 2 Управління синтезатором за допомогою контрольної панелі. Управління ранніми моделями синтезаторів здійснювалося за допомогою важелів-перемикачів, обертових кнопок або виключно рухами рук виконавця, як, наприклад, гра на термінвоксе (перейменованому етерофон). Сучасні панелі управління більш зручні у використанні. Вони дозволяють управляти синтезатором відповідно до стандарту MIDI (Musical Instrumental Digital Interface). Нижче наведено опис деяких видів контрольних панелей:
    • Клавіші - найбільш поширений вид панелі управління синтезатором. Розмір клавіатури може варіювати від полнооктавной 88-ми клавіатурі електронного піаніно до невеликої 25-ти клавішній (2 октави) на дитячих іграшках. Клавіатури в домашніх синтезаторах зазвичай складаються з 49, 61 або 76 клавіш (відповідно 4, 5 або 6 октав). У деяких моделях клавіші обтяжать, щоб імітувати гру на справжньому піаніно, в інших, навпаки, подпружінени, а по-третє обтяжать, але меншою вагою, ніж моделі-імітатори .. Багато моделей також імітують чутливість до удару по клавішах - чим сильніше удар, тим голосніше звук.
    • Духовий контролер. Такий вид контролера використовується в духових синтезаторах - електронних інструментах, дизайн яких схожий з пристроями саксофона, кларнета, флейти або труби. Для того, щоб витягти звук з такого інструменту, в нього потрібно дути. Залежно від поєднання натиснутих клавіш і рухів щелепи виконавця, такі інструменти відтворюють різні звуки.
    • MIDI гітара - це така програма, яка дозволяє використовувати вашу акустичну гітару і звукознімач для управління синтезатором. Робота MIDI гітари заснована на перетворенні коливань струн в цифровий сигнал. Іноді між введенням і виведенням даних виникає затримка, пов'язана з необхідністю проаналізувати великий обсяг акустичних прикладів, перш ніж вони будуть перетворені в цифровий звук.
    • SynthAxe знятий з виробництва. Цей інструмент нагадує гітару, гриф якої поділений на 6 діагональних зон, в основі роботи - використання струн в якості сенсорів. Залежно від сили удару по струнах змінювався і відтворений звук.
    • Клавишная гітара. Цей контролер виглядає як гітара, але замість струн у нього 3-х октавна клавіатура, а на грифі - панель управління звуком. Творці цього інструменту надихнулися дизайном орфики, популярної в 18 столітті. Такий інструмент дозволяє використовувати можливості клавішних інструментів, не обмежуючи при цьому рухів виконавця.
    • Електронні барабани були винайдені в 1971 році. Зазвичай електронні барабани випускаються наборами, такими ж як акустичні барабанні установки, включаючи цимбали. Ранні моделі відтворювали звуки які не підлягають записи, в той час як сучасні моделі мають цифровий звук. Якщо підключити навушники, то відтворений звук буде чути тільки виконавцю.
    • Радіо барабани. Початкове призначення радіо-барабанів - використання їх в якості тривимірної миші, що зчитує положення паличок в просторі за допомогою радіо сенсорів. Звучання барабана змінювалося в залежності від того, в якій саме частині барабана били палички.
    • Body синтезатор. Цей контролер кріпиться до частин тіла виконавця, руху і напруга м'язів якого керують відтвореними звуковими і світловими ефектами. Спочатку призначався для використання акторами і танцюристами, але найчастіше їм було дуже складно керувати. Менш складні моделі таких синхронізаторів пропонують контролери у вигляді рукавичок і взуття.

Частина 2 з 4: Обладнання для створення електронної музики

  1. 1 Вибирайте комп'ютерну систему з достатньою потужністю, з якої ви добре знайомі. Можна створювати музику за допомогою тільки електронних музичних інструментів.Однак, якщо ви плануєте створювати електронні музичні композиції, вам буде потрібно комп'ютер.
    • Для створення музики підійдуть і ноутбук, і стаціонарний комп'ютер. Якщо ви плануєте працювати в одному місці, вам підійде стаціонарна модель. Якщо ж ви збираєтеся займатися творчістю в різних місцях, наприклад, на репетиціях вашої групи, вам знадобиться ноутбук.
    • Ви можете використовувати будь-яку операційну систему за вашим вибором, Windows або MacOS. Однак, бажано, щоб ви встановили останню доступну версію.
    • Ваш комп'ютер повинен мати досить потужним процесором і достатнім об'ємом пам'яті, щоб справлятися зі створенням музичних композицій. Якщо ви не знаєте, на які параметри потрібно звертати увагу при виборі комп'ютера, можете орієнтуватися на кастомізовані вимоги до комп'ютерів для аудіо і відео ігор.
  2. 2 Встановіть хороше звукове обладнання. Використовуючи вбудовану звукову карту і недорогий мікрофон, можна створювати досить хорошу електронну музику. Проте, якщо у вас є можливість, постарайтеся придбати такі аксесуари:
    • Звукова карта. Якщо ви збираєтеся багато записувати, рекомендується використовувати спеціальну звукову карту.
    • Студійні монітори. Це не звичайні комп'ютерні монітори, а скоріше колонки, призначені для запису в студії. В даному випадку термін «монітор» позначає, що колонки відтворюють звук з мінімальними перешкодами або зовсім без них. ) Недорогі колонки виробляють такі фірми як M-Audio або KRK Systems, в той час як більш дорогі моделі можна знайти у Focal, Genelec і Mackie.
    • Студійні навушники. Прослуховування записів через навушники, а не через колонки, дозволить вам краще сконцентруватися на окремих частинах твору, допоможе краще стежити за ритмом і рівнем звуку. Основні виробники студійних навушників - це компанії Beyerdynamic і Sennheiser.
  3. 3 Встановіть надійне програмне додаток для запису музики. Вам можуть знадобиться наступні програми:
    • Цифрова аудіо панель (Digital audio workstation, DAW) - це програма для створення музики, яка координує роботу всіх інших звукозаписних додатків. Інтерфейс таких програм часто нагадує пульт управління в аналогових звукозаписних студіях і включає в себе управління треками і міксами, а також демонструє хвилеподібні графіки записуваного звуку. Цифрові аудіо панелі дуже різноманітні, в тому числі Ableton Live, Cakewalk Sonar, Cubase, FL Studio, Logic Pro (тільки для MacOS), Pro Tools, Reaper і Reason. Є також і безкоштовні програми, такі як Ardour або Zynewave Podium.
    • Аудіо-редактор дає більше можливостей для редагування музики, ніж вбудований інструмент аудіо-панелі. Зокрема, такий додаток дозволяє редагувати музичні шаблони, а також конвертувати ваші композиції в MP3 формат. Sound Forge Audio Studio - варіант недорогого редактора, а Audacity - одне з безкоштовних додатків.
    • Віртуальна студія (Virtual Studio Technology - VST) - це програмне додаток до синтезатора електронних музичних інструментів, описаних в попередньому розділі, так званий плагін до вашої аудіо-панелі. Багато з таких плагінів можна скачати безкоштовно з інтернету, задавши в рядку пошуку «безкоштовний софт для синтезаторів» (free software synthesizers) або «безкоштовний vsti» (free vst) або ви можете придбати програму у розробників, таких як Artvera, H.G. Fortune, IK Multimedia, Native Instruments або reFX.
    • Модулі VST ефектів дозволяють записувати такі звукові ефекти, як реверберації, хор, уповільнене звучання. Платні та безкоштовні, їх можна знайти у тих же розробників, що і плагіни VST.
    • Музичні шаблони - це начерки музичних звуків, ударних або ритмів, які ви можете використовувати для збагачення вашої музичної композиції. Зазвичай вони згруповані за музичними жанрами, таким як блюз, джаз, кантрі, реп чи рок, і можуть складатися з одного звуку або серії звуків. Як правило, орендна плата за використання шаблонів не передбачена: ви купуєте ліцензію на право включати ті чи інші шаблони в власні записи в момент їх покупки. Деякі звукозаписні компанії розміщують шаблони онлайн для безкоштовного скачування, а також є сторонні розробники, які пропонують платні і безкоштовні варіанти.
  4. 4 Подумайте над покупкою MIDI контролера. Ви, звичайно, можете складати музику за допомогою комп'ютера, використовуючи в якості віртуального піаніно клавіатуру і мишку. Однак більш природним було б використовувати MIDI контролер. Як і у випадку зі звичайними музичними інструментами, найбільш поширеним видом контролера є клавішні моделі. Тим не менш, ви можете вибрати будь-який інший тип, описаний в розділі «Види електронних музичних інструментів», який підтримується вашим програмним забезпеченням.

Частина 3 з 4: Перш ніж почати

  1. 1 Ознайомтеся з історією музики. Ви можете виконувати електронну музику з використанням електронних музичних інструментів і комп'ютера, не розбираючись в нотах. Проте, знання в області структури музики допоможе вам робити більш якісні аранжування, а також виявляти помилки в композиціях.
    • В інтернеті ви знайдете безліч статей з описом основ теорії музики, зокрема може виявитися корисною wikiHow стаття «Як робити музику» ( «How to Make Music»).
  2. 2 Вивчіть можливості вашого інструменту і програмного забезпечення. Навіть якщо ви пробували грати на вашому інструменті до його покупки, присвятіть деякий час експериментів з вашим обладнанням, перш ніж братися за серйозний проект - у вас буде більш повне уявлення про можливості вашого інструменту, і, напевно, у вас з'являться нові ідеї для проекту.
  3. 3 Ознайомтеся з особливостями музичного жанру, в якому ви збираєтеся працювати. Кожному музичного жанру притаманні певні елементи. Найпростіший спосіб розібратися в цих елементах - це прослухати кілька композицій, записаних в тому жанрі, в якому ви збираєтеся працювати:
    • Ударні і ритм. Для репу і хіп-хопу характерні важкі, заводні ударні і ритм, в той час як звучанням джаз-бенду будуть притаманні життєрадісне звучання і часта зміна ритму, а в музиці кантрі часто можна почути змішані ударні.
    • Інструменти. В джазі часто використовуються мідні музичні інструменти, такі як труба або тромбон, а також духові інструменти - кларнет і саксофон. У той же час, важкий рок виконують зазвичай за допомогою звучних електрогітар, гавайські пісні виконують на сталевих гітарах, фольклор - на акустичних, маріачі - на трубах і гітарах, а польку - на тубі і акордеоні. Проте, багато виконавців в своїх творах успішно використовували інструменти з інших жанрів. Так, наприклад, Боб Ділан виконав фольклор на електрогітарі на фестивалі фольклорної музики в Ньюпорті в 1965 році, Джоні Кеш використовував труби для маріачі в «Кільці вогню», а Іан Андерсон для рок-групи Jethro Tull використовував флейту в якості основного інструменту.
    • Структура пісні. Більшість пісень, виконуваних на радіо мають наступну структуру: вступ, куплет, приспів, наступний куплет, повторення приспіву, зв'язка (зазвичай частина приспіву), приспів і кінцівка. Інструментальна музика, що виконується в танцювальних клубах, починається зі вступу, слідом йде зав'язка, в якій виконуються всі елементи твору, і завершується виконання поступово затихає кінцівкою.

Частина 4 з 4: Створення електронної музики

  1. 1 Спочатку запишіть ударні. Ударні - це скелет, на якому буде триматися вся пісня. Для запису використовуйте звуки барабана з набору шаблонів.
  2. 2 Додайте баси. У слід за ударними, додайте басові ритми, виконувані або на бас-гітарі, або будь-якому іншому музичному інструменті з низьким звучанням. Переконайтеся в тому, що ваші ударні і баси добре поєднуються один з одним, перш ніж почати записувати інструменти.
  3. 3 За бажанням, додайте ще ритм. Не у всіх піснях використовуються поодинокі ритми, в деяких можна почути складні ритми, особливо в тих місцях, до яких потрібно привернути увагу слухача, а також в ключових моментах пісні. Переконайтеся, що додаткові ритми поєднуються з основним і виробляють саме той ефект, якого ви домагаєтеся.
  4. 4 Запишіть мелодію. Це робота для ваших VST інструментів. Можете використовувати звукові пресети, або поекспериментувати і записати ваші власні звуки.
  5. 5 Заміксуйте записи. Дуже важливо, щоб ударні, ритм і мелодія поєднувалися один з одним. Щоб домогтися цього, виберіть один з компонентів в якості основи і налаштуйте звучання інших відповідно до обраної основою. Зазвичай в якості основи вибирають ударні.
    • У деяких випадках вам захочеться записати багатший, а не гучніший звук. Для досягнення цієї мети можна використовувати кілька інструментів в обраній галузі праці або записати один і той же інструмент кілька разів. Останній варіант часто використовується при запису голосу, як головного виконавця, так і бек-вокалу. Саме таким способом співачка Енія робить свої записи.
    • Можливо вам захочеться урізноманітнити звучання за рахунок використання різних інструментів в різних приспівах пісні, особливо, якщо ви хочете викликати різні емоції у слухачів в різних частинах твори. Щоб оживити вашу пісню, можна також використовувати різні регістри і змінювати тональність по ходу запису.
    • Не потрібно заповнювати кожну мить звучання композиції трюками з вашого арсеналу. Іноді, особливо в куплетах, допустимо прибрати основну гармонію і дозволити ударним, мелодії і вокалу вести вашу пісню. В інших випадках, наприклад, на початку і в кінці композиції ви можете залишити тільки вокал.
  6. 6 Виправдовуйте очікування вашої аудиторії. Якщо ви пишете музику не тільки для себе, беріть до уваги очікування майбутньої аудиторії. Так, під час запису вступу постарайтеся захопити слухача, щоб він дослухав вашу пісню до кінця. Однак, не варто потурати всім примхам: якщо запис довгого приспіву чи не здається вам доречною, не варто цього робити.

Поради

  • Перед покупкою цифрової аудіо-панелі або інших звукозаписних програм ознайомтеся з роботою демоверсії, щоб вибрати той додаток, що підходить саме вам.
  • Коли ви запишете пісню, спробуйте відтворити її за допомогою різних програвачів, наприклад, будинки, в машині, на MP3 плеєрі, в смартфоні, в планшеті, спробуйте послухати її в навушниках або через динамік пристрою. Якщо звучання влаштує вас на більшості пристроїв, ви зробили хорошу запис.

попередження

  • Не поспішайте. Після деякого часу, проведеного за записом електронної музики, ваш слух може втомитися від прослуховування однієї і тієї ж пісні знову і знову. Також, як легко можна не помітити помилки в тексті, якщо дивитися на нього безперервно протягом довгого часу, ви можете не помітити ті моменти в пісні, в яких звучання інструментів неідеально або звук збалансований неправильно.

Що вам знадобиться

  • Електронний музичний інструмент (синтезатор і контролер - для виступів);
  • Персональний комп'ютер, бажано з відповідною звуковою картою (для твори і записи);
  • Професійні монітори, мікрофони та навушники (для твори і записи);
  • Цифрова аудіо-панель і програма-редактор (для твори і записи);
  • Модулі для віртуальних електронних інструментів (для твори і записи);
  • Модулі музичних ефектів і музичні шаблони (для твори і записи);
  • MIDI контролер (частина інструменту, рекомендовано для твори і записи).