Як видалити мозолі з пальців ніг

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Удаление стрежневой мозоли на мизинце
Відеоролик: Удаление стрежневой мозоли на мизинце

Зміст

Мозолі утворюються на пальцях через тертя і тиску. Ви можете видалити мозолі з пальців ніг, пом'якшуючи їх і поступово видаляючи омертвілі ділянки шкіри, але ви повинні робити це ретельно, щоб уникнути посилення проблеми. Щоб дізнатися більше про те, як це правильно робити, читайте далі.

кроки

Метод 1 з 4: Частина перша: Основне лікування в домашніх умовах

  1. 1 Носіть зручне взуття. Мозолі - це результат тиску і тертя на пальцях і вузька або незручне взуття може бути однією з причин. Головне, що ви можете зробити в такій ситуації - запобігти мозолі і зменшити на них тиск. Тримайтеся подалі від взуття, яка надає такий вплив на пальці.
    • В ідеалі, ви повинні носити взуття, в яку ваша нога поміщається разом зі шкарпетками.Шкарпетки можуть пом'якшити тиск на пальці, тим самим мінімізуючи тертя, що в свою чергу може привести до мозолів або погіршення їх стану.
    • Повністю уникайте високих каблуків, особливо з вузьким носком.
  2. 2 Скинути напругу в ногах можна за допомогою піни, яку потрібно наносити між пальцями. Після того, як ви повернетеся додому і зніміть взуття, можна додатково мінімізувати тиск на пальці ніг, використовуючи піну і гребінь для педикюру.
    • Також можна спробувати надіти тапочки або сандалі. Це взуття може виступити в якості клина, що розділяє пальці ніг, і не дозволить їм тертися один об одного, коли ви рухаєтеся.
  3. 3 Спробуйте використовувати присипку для ніг яка буде поглинати вологу. В результаті цього, мозолі на пальцях матимуть мінімальну можливість для роздратування і запалення.
    • Насипте присипку між пальцями ніг, перш ніж надіти вранці шкарпетки і взуття. Ви також можете повторно використовувати присипку протягом дня в міру необхідності, якщо відчуваєте, що шкіра між пальцями ніг стає пітною.
  4. 4 Обережно соскребите потовщені ділянки шкіри пемзою. Отпарьте ноги в теплій мильній воді приблизно 20 хвилин, щоб пом'якшити шкіру. Після цього акуратно зіскоблити ділянки мозолів пемзою, щоб видалити найгрубіші місця поверхні.
    • Крім того, спробуйте використовувати пилку замість пемзи. Коли мозоль утворюється між пальцями, може бути важко дістатися до неї пемзою. В цьому випадку слід використовувати грубу пилочку, типу нождачкі.
  5. 5 Дискомфорт можна зменшити за допомогою льоду. Якщо набряк і дискомфорт не йдуть, ви можете застосувати холодний компрес або міхур з льодом, який потрібно докласти на кількох хвилин, щоб злегка заморозити проблемну ділянку і мінімізувати набряк.
    • Лід не допоможе вилікувати саму мозоль, але він може бути використаний для усунення болю, пов'язаного з серйозною мозолем.

Метод 2 з 4: Частина друга: Лікування на дому

  1. 1 Спробуйте використовувати мазі або краплі. Більшість препаратів містять мінімальну концентрацію саліцилової кислоти, яка розчиняє білок кератин, відповідальний за утворення товстих наростів шкіри.
    • Один з недоліків такого лікування в тому, що кислоти можуть також зашкодити і здорову шкіру, а також ділянки, які постраждали від мозолів, так що якщо ви використовуєте цю процедуру занадто легковажно, ви можете в кінцевому підсумку завдати більше шкоди, ніж користі.
    • Кислоти не повинні використовувати діабетики, люди з ослабленими відчуттями або ті, у кого занадто тонка шкіра.
    • Завжди дотримуйтесь інструкцій на етикетці при застосуванні мазей або використовуючи інші види осередкового лікування.
  2. 2 Використовуйте антімозольних подушку або антімозольних пластир. Вони зроблені на основі клейової пов'язки, тому пом'якшують мозоль, але вони також містять малі концентрації саліцилової кислоти для лікування, поки пластир залишається на ушкодженому місці.
    • Кращі мозольні подушечки і пластир у формі кільця. Вони забезпечують амортизацію самої мозолі, утримуючи в ній досить вологи, щоб зберегти її м'якою, тим самим полегшуючи дискомфорт.
    • Оскільки багато з цих пристосувань містять кислотну обробку, ви не повинні використовувати їх з іншими методами лікування. Якщо вам потрібно накрити мозолі після застосування іншого лікування, переконайтеся, що ви використовуєте мозольний подушку або пластир без саліцилової кислоти.

Метод 3 з 4: Частина третя: Альтернативні засоби

  1. 1 Пом'якшити мозоль касторовою олією. Пом'якшуючи мозоль на пальцях, можна звести до мінімуму біль або дискомфорт, пов'язаний з потерпілим ділянкою, і зайва шкіра легше буде відшаровуватися.
    • Нанесіть касторове масло на мозоль використовуючи ватяний тампон. Залиште його там на 3 - 4 хвилини, перед тим як промити.
    • Повторюйте процедуру до трьох разів на день.
  2. 2 Використовуйте сіль Епсома для відпарювання. Замість того щоб відпарювати мозоль у звичайній водяній бані, змішайте в невеликій кількості сіль Епсома або велику сіль. Це допоможе прискорити процес розм'якшення.
    • Сіль грубого помелу також може добре пом'якшити шкіру, тому витримаєте ноги в солоній воді, після чого легше буде зробити пілінг.
    • Розчиніть у великому відрі близько 1/2 склянки (125 мл) солі Епсома і 8 літрів теплої води. Відпарюєте ноги протягом 20-30 хвилин.
    • Після того, як зробите це, потріть мозоль пемзою і видаліть якомога більше омертвілої шкіри.
  3. 3 Можна застосувати роздавлений аспірин. Аспірин є джерелом саліцилової кислоти. Ви можете подрібнити аспірин і прикласти до мозоля, це допоможе розм'якшити верхнього шару шкіри.
    • Подрібніть одну таблетку аспірину і змішайте його з декількома краплями води, щоб вийшла зерниста паста.
    • Нанесіть пасту на мозоль. Нехай вона знаходиться там хвилин 5-10, після чого прополощіть мозоль теплою водою і висушіть.
  4. 4 Зробіть пасту з харчової соди. Паста, зроблена з харчової соди, сік лайма і вода можуть допомогти прискорити процес відновлення шкіри на мозолі.
    • З'єднайте кілька крапель соку лайма з невеликою кількістю води і близько 1 ч.л. (5 мл) харчової соди. Змішайте до стану пасти і нанесіть на мозоль. Обмотайте мозоль з пастою пов'язкою і залиште до ранку. Вранці промийте мозоль теплою водою. Протягом 4-6 днів мозоль повинна сушитися самостійно.
    • В якості альтернативи, змішайте 2-3 столові ложки (30- 45 мл) харчової соди в ванні з теплою водою. Відпарюєте ногу 15-20 хвилин, перш ніж пройтися по мозолі пемзою.
    • Можна також змішати харчову соду з декількома краплями води до утворення пасти. Нанесіть цю пасту на мозолі і обмотайте пов'язкою на ніч, а вранці промийте водою.
  5. 5 Спробуйте відпарювати мозоль в ромашковому чаї. Ромашка може заспокоїти проблемну ділянку і позбавити від дискомфорту, який ви відчуваєте під час сушки ніг і зміни рН вашої шкіри, тим самим прискорюючи відновлення.
    • Ви можете застосовувати вологий теплий чайний пакетик ромашкового чаю, потримавши його на мозолі від 1 до 3 годин.
    • Крім того, можна відпарити мозоль в невеликому відрі з розчином ромашкового чаю протягом 15-20 хвилин.
    • Яким би способом ви не скористалися, потім потрібно спробувати видалити якісь частини мозолі за допомогою пемзи або грубої пилочки.
  6. 6 Деякі використовують розчин оцту. Оцет сам по собі терпкий, тому його застосування дає шкірі швидше підсохнути і омертветь вже і так пошкоджені ділянки шкіри, щоб вичистити її пемзою або грубої пилкою.
    • Розведіть оцет у співвідношенні 1 частина оцту на 3 частини води.
    • Промокніть пов'язку розчином, накрийте мозоль і залиште в такому положенні до ранку.
    • Вранці можна спробувати зробити пілінг потовщених ділянок шкіри пемзою або грубої пилкою.
  7. 7 Можна спробувати використовувати пюре папайї. Папайя може полегшити біль або дискомфорт, пов'язаний з мозолем, і часто це допомагає мозолі висохнути і відпасти швидше.
    • Наріжте папайю за допомогою вилки зробіть з м'якоті кашку. Нанесіть пюре на мозоль, накрийте клейовий пов'язкою і можете залишити на ніч.
    • Вранці мозоль може відшаровуватися знову. Після цього лікування мозоль може навіть відпасти сама по собі.
  8. 8 Можна використовувати сік зеленого рису і гірчичне масло. Сік зеленого рису може пом'якшити мозолі, створюючи сприятливий грунт для видалення, а гірчичне масло допоможе вбити бактерії, які в іншому випадку можуть привести до інфекції.
    • Спочатку використовуйте сік зеленого рису. Нанесіть невелику кількість на ватний тампон і промокніть мозоль, після чого дайте шкірі висохнути.
    • Після того, як сік висохне, можна нанести гірчичне масло. Це повинно допомогти зупинити бактеріальні інфекції, які можуть виникнути, якщо процес відлущування змусить шкіру тріснути або утворюються ранки.
  9. 9 Зробіть суміш з куркуми, алое і бромелії. Ця суміш пом'якшить шкіру на пальцях, що дасть можливість набагато легше видалити змертвілі ділянки.
    • Куркума - протизапальний засіб, тому може полегшити дискомфорт, алое має цілющі властивості, а бромелия є екстрактом, узятим з ананасів, які мають в'яжучі властивості. Якщо у вас немає бромелії, ви можете замінити її маслом чайного дерева.
    • Змішайте рівні частини меленої куркуми, гелю алое і бромелії до утворення пасти. Нанесіть суміш на мозоль і накрийте пов'язкою. Залиште суміш на ніч. Вранці промийте мозоль і використовуйте для пілінгу пемзу.

Метод 4 з 4: Частина четверта: Професійне лікування

  1. 1 Купуйте спеціальні взуттєві прокладки. Професійні прокладки можуть забезпечити правильний захист ваших ніг, тим самим допомагаючи мозолів на пальцях гоїтися швидше і запобігати новим освіти.
    • Ви можете використовувати стандартні гелеві прокладки, придбані в магазині, але індивідуальні будуть набагато ефективніші. Поговоріть з ортопедом про те, де і як придбати рецептурні прокладки під замовлення, які підходять для ваших ніг.
  2. 2 Поцікавтеся рецептом осередкового кошти. Засоби по рецепту часто роблять з більш концентрованою саліцилової кислоти, ніж ті, які можна купити вільно в аптеці.
    • Кислоти не повинні використовуватися діабетиками, людьми з ослабленими відчуттями або тими, у кого занадто тонка шкіра.
    • Інші кислоти, які можуть бути використані для лікування мозолів включають трихлоруксусную кислоту в поєднанні з саліцилової кислотою, молочною кислотою і колодієм.
    • Дотримуйтесь інструкцій, щоб запобігти випадковому пошкодженню шкіри навколо мозолі.
  3. 3 Придбайте антибіотик, якщо ваш мозоль запалиться. Якщо мозоль заражений, вам може знадобитися антибіотик для лікування інфекції, тому попросіть про це свого лікаря.
    • Зверніть увагу, що оральний або місцевий антибіотик буде наказаний, тільки якщо мозоль заражена. Антибіотики не матиме ніякого впливу на сам мозоль і лікуватимуть лише інфекцію.
  4. 4 Поговоріть з ортопедом про видалення мозолі. Хоч ви і не повинні зрізати мозоль самостійно, професійний лікар або ортопед, в змозі зробити це безпечно, якщо того вимагатимуть обставини.
    • Ортопед знеболить область і обережно виріже потовщену частину мозолі дуже гострим тонким лезом. Процедура безболісна і безпечна, якщо зроблена професійно, і це може знизити загальний дискомфорт під час прискорення процесу загоєння.
  5. 5 Поцікавтеся хірургічним втручанням. Якщо ви стикаєтеся з мозолями на пальцях занадто часто, ортопед може порекомендувати хірургічну процедуру, яка може виправити структуру кісток в пальцях. Це, в свою чергу, полегшить тиск, який відчуває область пальців ніг і зробить розвиток мозолів набагато менш імовірними.
    • Мозолі можуть розвиватися між пальцями ніг, коли кістки в пальцях ростуть під кутом. Це змушує пальці тертися один об одного. Хірургія може перебудувати ці кістки, що зробить їх рівніше і ймовірність мозолів між пальцями Сведала до мінімуму.

попередження

  • Ніколи не намагайтеся вирізати або зістригти мозоль. Це не допоможе усунути причину проблеми, і що ще гірше, ви зробите рану, через яку може потрапити інфекція.
  • Не намагайтеся в домашніх умовах лікувати мозоль, якщо у вас діабет, атеросклероз або будь-яка інша форма захворювання системи кровообігу.

Що вам знадобиться

  • Зручне взуття
  • Шкарпетки
  • Піна для педикюру, гребені або сандалі
  • Присипка для ніг
  • пемза
  • пилка
  • лід
  • Мазі без рецепта, краплі, подушки або пластир
  • Касторове масло
  • вода
  • сіль Епсома
  • аспірин
  • Харчова сода
  • Ромашковий чай
  • оцет
  • папайя
  • Сік зеленого рису
  • гірчичне масло
  • Куркума
  • алое
  • Бромелия або масло чайного дерева
  • Засоби по рецепту
  • антибіотики