Як видалити з паперу принтерну фарбу

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как удалить печати , надписи,   чернила с бумаги.
Відеоролик: Как удалить печати , надписи, чернила с бумаги.

Зміст

Принтерна фарба може з'єднуватися з паперовими волокнами або вбиратися глибоко в папір, тому її важче видаляти, ніж звичайні чорнило. Проте, якщо ви не очікуєте отримати яскраво-білий папір, є кілька методів, які можна спробувати. Перед початком роботи перевірте етикетку на принтері або картриджі, щоб визначити, який принтер ви використовуєте - струменевий або лазерний. Якщо у вас немає доступу до принтера, спочатку спробуйте метод для струменевих принтерів, а якщо видалити фарбу не вийшло, тоді перейдіть до методу лазерних принтерів.

кроки

Метод 1 з 2: Видалення з паперу чорнила струменевого принтера

  1. 1 Промокніть свіжу фарбу ватним диском. Струменеві принтери розбризкують краплі чорнила на папір, і, в залежності від типу використовуваного чорнила і принтера, ця фарба може залишатися вологою протягом декількох хвилин. Відразу після друку можна зібрати невелику частину чорнила за допомогою ватного диска. Це може полегшити наступний крок, навіть якщо чорнило залишаються в основному видимими на папері.
    • Не тріть сильно папір, так як вона може порватися.
    • У більшості домашніх і офісних струменевих принтерів використовується чорнило на водній основі, зазвичай найдешевший варіант, і сохнуть вони не відразу, а протягом декількох хвилин, якщо тільки в принтері немає нагрівального механізму.
  2. 2 Поскоблите акуратно папір наждачним папером або лезом бритви. Іноді чорнило в основному залишаються на поверхні паперу.В цьому випадку зскребете верхній шар паперу за допомогою леза бритви або наждачним папером для тонкої шліфовки (М5-М14). Терти акуратно, тільки в одному напрямку - до себе.
    • Шансів на успіх буде більше, якщо ви спробуєте це зробити відразу після друку. Якщо папір щільна, ще краще - вона може витримувати додаткове соскабливание.
    • УФ-чорнило, які дорожчі і довговічні, висихають досить швидко, не встигаючи просочити папір. Їх можна бути легше зішкребти, ніж інші типи принтерних чорнила.
  3. 3 Використовуйте штрих. Якщо вищевказані методи не спрацюють, ймовірно, крім як відмовитися від видалення чорнил, нічого не залишається. Застосуйте замість цього штрих і дайте йому висохнути, перш ніж будете писати або малювати поверх нього.

Метод 2 з 2: Видалення з паперу фарби лазерного принтера

  1. 1 Нанесіть ватним диском ацетон, щоб розмазати чорнило. Лазерні принтери вплавляют фарбу (технічна назва «тонер») в паперові волокна до того, як подають папір, тому до моменту, коли папір виходить з вихідного лотка, фарба вже застигає і висихає. Ацетон, що продається також в якості засобу для зняття лаку з нігтів, можна нанести ватним диском - він розчинить деяку частину фарби і перетворить її знову в рідину. Це неідеальний метод, але, можливо, єдиний легкодоступний. Папір буде в кінцевому підсумку сіра і забруднений, але нову печатку або написаний від руки текст, можна буде чітко побачити зверху розмазаний поверхні.
    • Тримайте ацетон далеко від джерел тепла, так як він володіє горючими властивостями. Якщо ви відчуєте запаморочення від вдихання парів, вийдіть на свіже повітря. Якщо ацетону потрапить на шкіру, в очі або рот, негайно промийте теплою водою протягом 15 хвилин, не роблячи пауз для зняття контактних лінз.
  2. 2 Під час нанесення ацетону потріть папір паперовою серветкою. Це дозволить видалити набагато більше чорнил, хоча близько 1/3 фарби, ймовірно, залишиться у вигляді сірого плями і неясного зображення. Тріть паперовою серветкою ділянку паперу тільки один раз, в іншому випадку папір можна порвати, до того ж додатковим тертям видалити багато фарби не вийде.
  3. 3 Покладіть просочену ацетоном папір в машину ультразвукового очищення (необов'язково). В ультразвукових приладах використовуються високочастотні звукові хвилі, які розщеплюють забруднення і зривають їх з поверхні. Їх можна використовувати навіть для видалення великих плям фарби, хоча папір все одно не буде виглядати нової. Разом з тим, хоча ці машини продаються для домашнього використання, вони коштують досить дорого, в залежності від потужності і обсягу оброблюваного матеріалу.
  4. 4 Подивіться останні новини по лазерним антипринтер. У цих пристроях використовуються короткі імпульси лазерного світла, які спалюють надруковані лазерним принтером фарби, але, за станом на травень 2019 року, вони існують тільки у вигляді теорії або дослідних зразків (одними з таких є ті, що були винайдені вченими з Кембриджського університету). Однак, все може змінитися, так що шукайте в інтернеті новини про таких принтерах або про компанії Reduse.
    • Ці пристрої не працюватимуть на папері для струминного друку.
  5. 5 Використовуйте штрих. Якщо жоден з перерахованих вище методів не спрацював, спробуйте використовувати штрих. Він залишить на папері видимий опуклий білий поверхневий слід, але після висихання поверх нього можна буде писати або малювати.

Поради

  • Якщо ви не впевнені, чи є ваш принтер струменевим або лазерним, подивіться етикетку на картриджі або пошукайте інформацію про нього в інтернеті, щоб знайти відповідне опис. На жаль, відрізнити, на якому принтері - струменевому або лазерному - була видрукувана папір, досить важко.

попередження

  • Деякими з цих методів можна пошкодити кольоровий папір.
  • Є деякі інші речовини, крім ацетону, які дозволяють розчинити Тонерний фарбу або при змішуванні з ацетоном в кінцевому результаті відбілити сіра пляма. Однак такі речовини дуже небезпечні для домашнього використання і, як правило, недоступні за межами хімічних лабораторій. Якщо ви або знайомий експерт маєте доступ до хімічної лабораторії, суміш з 40% хлороформу і 60% диметилсульфоксиду може бути найбільш ефективною.