Як доглядати за канаркою

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Канарейки: содержание и уход
Відеоролик: Канарейки: содержание и уход

Зміст

Канарки - соціальні птиці з яскравим оперенням, їхньою батьківщиною є Канарські острови. Канарки живуть 10-15 років, хоча відомі випадки, коли вони доживали до 20 років. Це невибагливі птахи, за якими досить легко доглядати. Ознайомтеся з основними правилами догляду за канарейками, і ви напевно подружитеся зі своїм життєрадісним вихованцем.

кроки

Частина 1 з 3: Облаштуйте клітку

  1. 1 Придбайте простору клітку. Канарки люблять перелітати з боку в бік, тому їм необхідна дуже широка, але не обов'язково висока клітка. Для однієї канарки підійде клітка приблизно 40 сантиметрів у висоту і 75 сантиметрів завширшки. Чим більше клітка, тим краще буде відчувати себе ваш вихованець.
    • Поставте клітку в добре освітленому місці з достатньою вентиляцією, але без протягів. Не ставте клітку поблизу дверей і вікон, щоб на неї не падало пряме сонячне світло, інакше в ній може стати занадто жарко. Необхідно поставити клітку біля стіни, щоб канарка відчувала себе в безпеці.
    • Повісьте клітку або поставте її на високу підставку, щоб вона перебувала на висоті близько 180 сантиметрів над підлогою.
  2. 2 Встановіть жердочки. Придбайте в зоомагазині жердочки з натуральної деревини та встановіть їх в клітці. Купіть жердочки різного діаметру, щоб урізноманітнити повсякденне життя свого вихованця. Оскільки канарки люблять літати горизонтально, а не вгору або вниз, розмістіть жердочки на протилежних сторонах клітини.
    • Деяким канарейкам подобається розгойдуватися. Якщо ваш вихованець належить до їх числа, прослідкуйте, щоб коливається жердинка не вдаряти об стінку клітини, інакше птах може отримати травму.
  3. 3 Регулярно чистите клітку. Вистелити дно клітки газетою. Щодня міняйте газету і чистите миски для води і корму. Раз в тиждень ретельно мийте клітку водою з милом або дезинфікуючим засобом для пташиних кліток. Не використовуйте відбілюючі засоби.
    • Чистка клітини дуже важлива. Бруд в клітці збільшує ризик різних захворювань птиці.

Частина 2 з 3: Правильно годуєте канарку

  1. 1 Регулярно міняйте воду. При відсутності води канарейка може загинути через 24 години. Поставте в клітку велику тарілку і регулярно міняйте в ній воду. Для канарки підійде звичайна вода з-під крана. Однак якщо у вашій місцевості погана водопровідна вода, подумайте про те, щоб давати птиці бутильовану воду.
  2. 2 Давайте канарці пташиний корм у вигляді гранул. Гранули краще зерен, так як в них міститься більше білків і вітамінів, які необхідні вашому вихованцеві. Однак якщо канарка була вирощена на такому кормі, вона може відмовлятися від нього. В такому випадку можна спробувати привчити канарку до гранульованому корму, але слід робити це повільно і обережно.
    • Якщо ви хочете перевести канарку на гранульований корм, додайте трохи гранул в зерна і поступово, протягом 4-8 тижнів зменшуйте частку зерен і збільшуйте кількість гранул. Якщо канарка відмовиться є гранули і в цьому випадку, не припиняйте давати їй зерна.
  3. 3 Годуєте канарку зернами. Хоча це і не найкраще джерело поживних речовин для канарки, можливо, зерна є її улюбленою їжею. Годуєте свого вихованця зерновою сумішшю для канарок, яку можна придбати в зоомагазині. Давайте птиці близько однієї чайної ложки суміші в день.Канарки не схильні до переїдання, тому можна давати їм трохи більше корму, якщо ви думаєте, що це необхідно.
  4. 4 Давайте канарці фрукти і овочі. Щоденний раціон канарки приблизно на 20-25% відсотків повинен складатися з фруктів і овочів. Кожен день мийте і дуже дрібно нарізуйте шматочок фрукта або овоча і кладіть не більше чайної ложки в окрему тарілку. Намагайтеся урізноманітнити фрукти і овочі, які даєте птиці.
    • Авокадо отруйно для канарок, а в салаті-латуку міститься мало поживних речовин.
    • Для канарок добре підходять яблука, абрикоси, спаржа, банани, буряк, чорниця, брокколі, брюссельська і кочення капуста, мускусна і звичайна диня, морква (коріння і листя), кокоси, кукурудза, фініки, інжир, виноград, грейпфрути, ківі, манго , нектарин, апельсини, папайя, пастернак, персики, груші, горох, солодкий перець, ананаси, сливи, гранати, гарбуз, малина, шпинат, кабачки, полуниця, солодкий картопля, помідори, патисони.
  5. 5 Давайте канарці білкову їжу. Зерновий раціон зазвичай не здатний забезпечити канарку достатньою кількістю білка. Щоб забезпечити свого вихованця білком, давайте йому круто зварене яйце. Покладіть яйце в киплячу воду на 15-20 хвилин, потім злийте воду і почекайте, поки яйце охолоне. Відрізуйте від яйця дрібні шматочки і кладіть їх в тарілку для додаткової їжі два рази на тиждень.
    • Варене яйце швидко псується. Через 4-5 годин видаляйте залишки яйця з клітки.

Частина 3 з 3: Дбайте про відповідній обстановці і здоров'я канарки

  1. 1 Подбайте, щоб канарці не було нудно. Для цього помістіть в клітку якусь іграшку або розгойдується жердинку. Однак врахуйте, що канарки менш схильні розважатися з іграшками, ніж інші птахи. Досить буде однієї іграшки, щоб не захламить клітку, інакше канарці складно буде літати по ній (це дуже важливо).
    • У дикій природі канарки люблять возитися у вологому траві. Покладіть на дно клітки вологі листя кульбаби або траву, щоб розважити свого вихованця.
  2. 2 Давайте канарці можливість купатися. Канарейка повинна доглядати за собою сама, досить лише налити злегка теплу воду в дрібну тарілку. Поставте тарілку з водою в клітку в стороні від жердинок. Добре підійдуть пластикові тарілки для саджанців. Щодня мийте цю тарілку.
  3. 3 Підстригайте канарці кігті. Щоб канарки залишалися здоровими, їм необхідно обрізати кігті приблизно два рази на рік. Однак в кожному пазурі розташований кровоносну судину, і його пошкодження може викликати кровотечу і навіть становити небезпеку для життя птиці. Порадьтеся з ветеринаром щодо того, як краще підстригати кігті. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Pippa Elliott, MRCVS


    Ветеринар, Королівський коледж ветеринарної хірургії Доктор Еліот, BVMS, MRCVS - ветеринар з більш ніж 30 роками досвіду у ветеринарній хірургії та лікуванні тварин-компаньйонів. Закінчила університет Глазго в 1987 році за спеціальністю «Ветеринарна медицина та хірургія». Працює в одній і тій же клініці для тварин в своєму рідному місті більше 20 років.

    Pippa Elliott, MRCVS
    Ветеринар, Королівський коледж ветеринарної хірургії

    Піппа Елліот, досвідчений ветеринар, радить: «Маленькі птиці, такі як канарки, більш схильні до стресу під час обрізання кігтів. Беріть птицю на руки і торкайтеся до неї, і тоді їй буде куди простіше справлятися з обрізанням пазурів ».

  4. 4 Накривайте клітку на ніч. Канарки воліють спати в темряві. Якщо в будинку є світло і сторонній шум, накривайте клітку на ніч рушником або ковдрою, щоб птахові було легше заснути.
  5. 5 Придивляйтеся до можливих хвороб. Хоча канарки відрізняються завидною здоров'ям, звертайте увагу на можливі ознаки хвороби і в разі будь-яких проблем покажіть птицю ветеринара. До таких ознак належать втрата апетиту і швидка втрата ваги.
    • До інших симптомів хвороби відносяться кольоровий (не чорний і не білий) послід, хрипи, млявість, линька поза сезоном, скуйовджене пір'я.
    • Якщо канарка Хохлов протягом тривалого періоду часу, можливо, їй холодно, а якщо вона намагається не притискати крила до тіла і часто дихає, їй може бути жарко. Намагайтеся підтримувати температуру в інтервалі 16-21 ° C.

Що вам знадобиться

  • Ванночка для птахів
  • Високоякісна зернова суміш для птахів
  • Темні листові овочі
  • вітамінні добавки
  • Іграшки для птахів
  • розгойдується жердинка
  • Тарілка для води
  • Тарілка для корму
  • Пташина клітка