Як утилізувати феєрверк

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
БИТВА ЗА «САЛЮТ». ИСТОРИЯ ПОДВИГА. Документальный фильм.
Відеоролик: БИТВА ЗА «САЛЮТ». ИСТОРИЯ ПОДВИГА. Документальный фильм.

Зміст

Використаний і розірвався феєрверк після використання залишається гарячим. При недбалому поводженні він може спалахнути і нанести серйозну травму. Тримайте під рукою джерело води і будьте готові загасити вогонь. Замочіть феєрверк після використання, а потім оберніть його в поліетиленовий пакет і віднесіть в місцевий центр утилізації побутових відходів (дізнайтеся номер найближчого центру з довідника або зверніться в місцеву довідкову службу). Будьте уважні і обережні!

кроки

Метод 1 з 2: Замочіть феєрверк

  1. 1 Приготуйте джерело води. Перш ніж запалити феєрверк, переконайтеся, що поруч є джерело води. Наповніть кілька відер водою, які будуть використані для замочування феєрверків і можливого гасіння вогню. Тримайте під рукою шланг або вогнегасник. На крайній випадок вогонь можна загасити відром з землею або піском, але для цих цілей краще використовувати воду.
  2. 2 Занурте використаний феєрверк в воду. Занурте феєрверки в велике відро з водою, поки вони повністю не охолонуть, а вогнику не згаснуть. Залиште їх воді як мінімум на 15 хвилин, а краще на всю ніч. Це відноситься до всіх використаним і не розірвалися феєрверків і бенгальським вогнів.
    • Чи не замочуйте феєрверки, стоячи поруч з ними. Вилийте на феєрверки воду з відра або полийте їх з садового шланга.
    • Замочіть навіть ті феєрверки, які не спрацювали. Розірвалися феєрверки іноді спрацьовують із затримкою, приводячи до пожеж і травм. Не намагайтеся повторно підпалити розірвався феєрверк. Зачекайте 20 хвилин після невдалого спрацьовування, а потім замочіть такий феєрверк у воді.
    • Витягніть з феєрверку запал. Якщо ви хочете викинути феєрверк, який ще не підпалювали, обов'язково приберіть гніт, щоб порох не вибухнув.
  3. 3 Чи не замочуйте феєрверк в природному джерелі води або поруч з ним. З'єднання, які використовуються для створення різнокольорових вибухів, містять метали, які можуть забруднити повітря, воду і навколишнє екосистему. Більш того, якщо ви запалите феєрверк поруч з джерелом води, вибухова хвиля може вбити рибу та іншу місцеву живність. Якщо феєрверк все-таки розірветься над джерелом води, негайно приберіть весь видимий сміття, який залишився після вибуху оболонки феєрверку.

Метод 2 з 2: Утилізуйте феєрверк

  1. 1 Зберіть все сміття. Після того, як феєрверк вигорить, ретельно огляньте ділянку і зберіть все розлетілися від вибуху частині.Слідкуйте за феєрверком, коли той буде падати на землю, і відзначте це місце, щоб нічого не упустити. Якщо ви залишите на землі палаючий шматок, він може призвести до пожежі! Більш того, феєрверки часто містять метали та інші матеріали, які можуть забруднити екосистему і грунтові води. Зробіть все можливе, щоб мінімізувати свій негативний вплив на навколишнє середовище.
  2. 2 Оберніть мокрий феєрверк. Візьміть для цього сміттєві пакети, пакети на блискавці або поліетиленову плівку, щоб мокрі вибухові матеріали не висохли. Пакет з феєрверком можна обернути в ще один пакет. Кілька феєрверків можна покласти в один і той же пакет, головне, щоб той був закритий.
  3. 3 Викиньте феєрверк в звичайний сміттєвий бак. Феєрверки можна компостувати або повторно переробляти. Віднесіть феєрверки в центр збору ТПВ. Будь ласка, повідомте робочим, в якому стані знаходяться викидаються феєрверки - нові, використані або не розірвалися.
    • Якщо ви не хочете викидати феєрверк в сміття, зв'яжіться з місцевою пожежною частиною. Деякі пожежні частини можуть забрати ваш феєрверк для належної утилізації, особливо якщо він не був використаний.

попередження

  • Одягайте рукавички, щоб захистити руки. Якщо ви самі будете підпалювати феєрверк, радимо також надіти окуляри, щоб захистити очі.
  • Направте феєрверк від себе та інших людей на випадок, якщо він почне «стріляти».
  • Не дозволяйте дітям гратися з феєрверками.
  • Звертайтеся з феєрверками з розумом.