Як вибрати обручку

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как выбрать обручальные кольца? | Выбор свадебных колец 5 основных правил
Відеоролик: Как выбрать обручальные кольца? | Выбор свадебных колец 5 основных правил

Зміст

Пошук і покупка кільця для заручин не повинні здаватися для вас якимось страшним і непосильним завданням.З достатнім ступенем обізнаності в тому, на що варто звертати увагу, вибираючи кільце, це заняття може стати вельми приємним, тим більше, якщо додати до цього хвилювання і радість від того, що ви попросите дівчину своєї мрії вийти за вас заміж. У цій статті ви дізнаєтеся про найважливіші речі, на яких варто зосередити увагу при виборі кільця для своєї коханої. Отже, почнемо з першого кроку на шляху до вибору ідеального кільця для вашої майбутньої нареченої.

кроки

Метод 1 з 4: Як купити найкраще кільце

  1. 1 Погляньте на її прикраси, щоб в загальному визначити її переваги. Вибір кільця - заняття мудре, потрібно знайти те, що б їй сподобалося, при цьому щоб це було несподіваним. Кращий спосіб зробити це - придивитися, які кільця і ​​прикраси вона любить носити. Вам зовсім не потрібно бути експертом по ювелірних прикрас. Просто зверніть увагу на такі аспекти:
    • стиль. Вона вибирає кольорові, яскраві прикраси або вважає за краще непомітний, аскетичний і традиційний стиль?
    • колір. До якого кольору вона тяжіє? Схиляється вона до барвистим варіантів або дотримується простоти в своєму виборі, віддаючи перевагу білому, срібному і золотому?
    • ободок. Ободок - це метал, який утримує камені. Вона вибирає срібло, золото чи платину? Або ж її займає яскравий, більш незвичайний дизайн і матеріали?
    • Розмір. Наскільки великі камінці на більшості її прикрас? Їй подобаються маленькі, непомітні прикраси або великі і екстравагантні кільця?
  2. 2 Використовуйте підказки, а також поради родичів і друзів, щоб вивідати ідеї для потенційного кільця, з яким ви запропонуєте їй руку і серце. Навіть якщо ви все правильно підметіть щодо прикрас, які у неї є, багато жінок мають особливе уявлення, яким має бути їх ідеальне кільце для заручин. Підбираючись ближче до головного питання, візьміть до уваги наступне:
    • Зробіть зауваження з приводу кільця подруги і заодно дізнайтеся про переваги своєї коханої. Можна сказати щось на кшталт: «Думаю, кільце Маші занадто кричуще. Як ти вважаєш?"
    • Попросіть родичів і друзів поділитися ідеями. Згадувала вона в розмові з ними про кільцях або прикрасах, які їй подобаються?
    • Визначте її ставлення до діамантів. Вона активний учасник руху на підтримку чесної торгівлі і прав людини? Тоді напевно варто в процесі вибору пошукати вдруге перероблене золото і діаманти без спірного походження.
  3. 3 Обговоріть з нею альтернативні дорогоцінні камені, якщо вона не особливо цікавиться діамантами. На частку діамантів випадає 90% всіх проданих кілець, подарованих на честь заручин, але це не єдиний варіант. Багато людей відчувають відразу до нелегальних «кривавим діамантів», справжня цінність яких досить низька (але компанії її штучно завищують), і якоїсь буденності кілець з діамантами, тому віддають перевагу альтернативним коштовних каменів. Варто розглянути:
    • сапфір: Яскраво-синій камінь - другий найбільш поширений камінь для обручок;
    • смарагд: Яскраво-зелений камінь, перед покупкою якого варто переконатися, що їй подобається цей колір;
    • кольорові діаманти: Так, це все ж діамант, але жовтий; чорний або рожевий забарвлення додасть особливий шарм кільцю, при цьому зберігаючи вірність традиціям.
  4. 4 Розгляньте варіант «спочатку заручини, кільце потім». Вибираючи такий дорогий подарунок, краще спочатку переконатися, що він їй сподобається. Все частіше чоловіки роблять пропозицію зовсім без кільця або з простеньким колечком, а потім вибирають той самий кільце вже вдвох. Так ви точно будете впевнені, що вона отримає те, що хоче. А ще з вас знімається тиск, і вам не доведеться вибирати таку дорогу річ самостійно. Хлопці зазвичай не купують прикраси і менш сприйнятливі до смаків своєї пасії. Тому дієте спільно!

Метод 2 з 4: Вибір обідка

  1. 1 Виберіть відповідний метал обідка. Це кругла частина кільця, яку надягають на палець.Зазвичай її роблять із золота, срібла, або платини, хоча зустрічаються і інші комбінації металів. Майте на увазі, що метали труться і зношуються одна об одну, тому на сусідніх пальцях варто носити вироби з однакового металу. Погляньте на її колекцію прикрас, щоб зрозуміти її переваги, і навчитеся розрізняти трійку найпопулярніших металів:
    • золото має жовто-оранжевий колір в своєму природному стані, і найчастіше в сплав додають інший метал для зносостійкості. Деякі віддають перевагу світло-жовтого або менш «чистому» золоту в 14 (585 проба) або 10 карат (417 проба), так як жовте відображення буде надавати діаманту легкий окрас;
    • Біле золото - це сплав золота з іншими металами для додання йому білястого відтінку, він покривається тонким шаром іншого металу, найчастіше родіума, щоб надати яскравий сріблястий відлив. Це покриття з часом стирається, але якщо заздалегідь попросити, в деяких ювелірних магазинах є послуга безкоштовної заміни кільця;
    • платина тверда, міцна, і має природний сріблястий забарвлення, який може трохи потемніти згодом, що зовсім може і не бути проблемою. Так як золото додасть діаманту легкий жовтуватий відтінок, ви просто витратите гроші даремно, намагаючись підібрати до нього камінь неймовірною чистоти;
    • срібло менш поширене, але в той же час варто воно не так дорого. Зазвичай його сплавляють з чимось ще для міцності і додання блиску.
  2. 2 Виберіть відповідний для вашої половинки стиль колечка, будь то щось свіже і оригінальне або ж просте і традиційне. Навіть якщо ви визначилися з металом, у вас є ще варіанти на розгляд щодо основи. Зазвичай різноманітність вибору просто вражає - від класичних, простих кілець до скручених, згорнутих і інших унікальних дизайнів.
    • Ви хочете, щоб в основу були інкрустовані камінням або вона повинна складатися тільки з металу?
    • Вона повинна бути товстою, щоб було побільше каміння / металу або ж тонкою?
  3. 3 Подумайте про оправі кільця, або як камінь буде триматися на основі. Оправа - це та частина, яка тримає дорогоцінний камінь в призначеному місці. Вона може бути «зубчастої» або «невидимої». Оправа з гніздом для каменю і хоча б шістьма зубцями на додачу більш практична в шкарпетці, якщо кільце одягається під час певних видів діяльності, хоча деяким жінкам більше подобається, коли метал не дуже закриває камінь.
  4. 4 Підберіть правильний розмір. Від вибору розміру обідка залежить правильний вибір кільця в цілому. Один із способів дізнатися розмір її пальця - таємно взяти одне з її кілець, яке вона часто одягає, і попросити ювеліра визначити розмір; правда треба провернути все швидко, щоб вона не помітила пропажу. Якщо взяти кільце не виходить, спробуйте наступне:
    • обведіть на аркуші паперу внутрішню окружність кільця, а потім використовуйте цей малюнок для визначення розміру;
    • надіньте кільце на свій палець, потім позначте ручкою до куди воно налазить.

Метод 3 з 4: Вибір якісного діаманта для кільця

  1. 1 Визначтеся з діамантом. Діаманти - традиційний вибір для кілець на честь заручин, тому що вони довговічні і підходять до всього. Відмовтеся від діаманта в тому випадку, якщо ви знаєте, що ваша дівчина любить якийсь інший камінь набагато більше, або якщо вона відчуває сильну неприязнь до діамантів. Вибираючи камінь, зверніть увагу на чотири аспекти:
    • огранювання;
    • кількість каратів;
    • колір;
    • чистота.
  2. 2 Вибирайте відповідну огранювання або форму каменю. Є різні способи гранування алмазів і від цього залежить, як буде сяяти діамант. Найбільше сяють камені з «круглим» грануванням, в той час як для приховування недоліків більше підходять «радіант» і «принцеса». Інші види огранок включають «квадрат», «смарагд», «грушу», «маркіз», «кушон», «Ашер», «серце». Овальна форма підходить для великих каменів, так як тоді вони здаються більше, ніж при круглої огранювання.Огранювання гарної якості навіть більш важлива, ніж вага, чистота, або колірної забарвлення: діамант, як дорожній відбивач, відбиває світло назад в напрямку його джерела і переломлює його в процесі.
    • Важливо, щоб в основі вибору лежали об'єктивні дані, такі як зображення, зроблені за допомогою інструментів оцінки кутового спектра або ідеалскопа, які можна придбати у ювеліра. Це особливо важливо, якщо ви купуєте кільце онлайн.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    «Найбільше мені подобаються ограновані смарагди. Великі квадратні межі візуально роблять кільце більше, а пальці - тонше. Це досить популярний варіант! »


    Leah Weinberg

    Професійний організатор весіль і заходів Леа Вайнберг - власниця і креативний директор Color Pop Events, компанії з організації весіль в місті Нью-Йорку, яка приділяє особливу увагу деталям і логістики. Управляє Color Pop вже шостий рік. Її барвисті роботи та поради щодо організації заходів публікувалися онлайн і в друку в таких виданнях, як Vogue, Bravo, Thrive Global, Glamour, Marie Claire, Martha Stewart Weddings, Martha Stewart Living, The Knot, Buzzfeed та інших. Нещодавно опублікувала книгу "The Wedding Roller Coaster" ( «Американські гірки весіль»).

    Leah Weinberg
    Професійний організатор весіль і заходів

  3. 3 Карати використовуються для визначення ваги або розміру в загальному. Карати - це одиниця виміру діамантів, вони більше відносяться до ваги каменю, а не до його розміру. Карати розбиті на 100 поділок, що представляють собою вимірювання відсотка карата, який є в діамант. Наприклад, якщо діамант має 75 одиниць, то в ньому 75% або 0,75 карат. Більша кількість каратів означає більший розмір каменю і велику вартість.
  4. 4 Задумайтесь, чи хочете ви прозорий або кольоровий діамант. Колір алмазів значно варіюється, але більшість людей віддає перевагу каменям білого кольору для кілець на честь заручин. Кольори ранжуються від D (безбарвні і рідкісні), а більшість діамантів гарної якості матимуть ранг від F до H. Хоча всі класи від D до I майже ідентичні, якщо їх поставити поруч.
    • В цілому краще не вибирати каміння колірного класу нижче H. Так як вони помітно віддають жовтизною.
  5. 5 Зверніть увагу на чистоту каменю. Так як діаманти формуються природним чином, дрібні недоліки є майже в кожному з них. Їх називають «вкрапленнями», і вони виникли через маленьких забруднень, які були в наявності в часи формування алмазу, тобто мільйони років тому. Чим менше недоліків, тим більше чистота і більше світла відбивається від каменя, завдяки чому він сяє. Природно, більша чистота збільшує цінність. Ідеальні бездоганні діаманти, в яких немає внутрішніх недоліків або дефектів поверхні, дуже важко знайти, так як вони трапляються вкрай рідко.
    • У шкалі чистоти використовуються позначення F1 для каменів без будь-яких недоліків, VVS1 і VVS2 - для дуже-дуже невеликих вкраплень, VS1 і VS2 - для дуже невеликих вкраплень, SI1 і SI2 - для незначних вкраплень і I1, I2 і I3 - для неідеальних діамантів.
    • Діаманти розглядають під 10-кратним збільшувальним склом, щоб оцінити їх чистоту, оскільки дрібні недоліки не помітні неозброєним оком. Це означає, що є цілий спектр каменів, доступних навіть при скромному бюджеті. Якщо ви бачите вада без збільшення, добре подумайте, перш ніж робити покупку.
  6. 6 Не забудьте про практичність кільця. Якщо ваша дівчина - фанатка відпочинку на відкритому повітрі, обміркуйте покупку кільця, яке підійде для шкарпетки під час постійної активної діяльності. Чим вище на кільці поміщається дорогоцінний камінь, тим частіше він буде чіплятися за одяг, спорядження, волосся тощо і тим вище ймовірність, що він почне хитатися. Шукайте кільце з низькою посадкою для активної дівчини, а вище - для модниці або гламурної леді.

Метод 4 з 4: Купівля кільця

  1. 1 Визначте бюджет заздалегідь. Існує традиція, згідно з якою чоловік повинен витратити на кільце з нагоди заручин дві місячні зарплати, але це дурне, безпідставне правило. Вам слід купити то кільце, яке ви можете собі дозволити, не звертаючись до борги. Визначте суму, яку готові витратити, і виходите з цього. Кілька способів заощадити гроші, не втрачаючи в якості, включають:
    • нехай вас не бентежать поширені розміри, в 1 або 2 карата.Камінь в 1,9 карат не надто відрізняється, але допоможе заощадити вам до 20%;
    • постарайтеся знайти щось з широкою огранюванням, так навіть маленький камінчик буде виглядати більше;
    • пошукайте антикварні камені і кільця замість покупки нових - у них є свій колорит, унікальність, і їх вартість може бути набагато нижче.
  2. 2 Виберіть хороший ювелірний бренд, а також зверніть увагу на онлайн-ресурси. Вибирайте магазин, в якому вам комфортно, і де персонал приємний і люб'язний. Якщо є можливість, перевірте, чи зареєстрований цей ювелірний дім в суспільстві, асоціації або організації, яка регулює роботу ювелірів. Більш того, не бійтеся ювелірних онлайн-магазинів - ви можете заощадити до 100% в порівнянні з дорогими мережевими ювелірними магазинами:
    • Попросіть у одружених друзів або родичів порадити хороших, перевірених ювелірів.
    • Переконайтеся, що у ювелірного дому хороша репутація онлайн, перш ніж робити покупку, задавши пошук по фразі «(назва онлайн бренду) + відгуки».
  3. 3 Попросіть докласти до кільця сертифікат справжності та гарантійний талон. Сертифікати варто перевіряти, щоб дізнатися місце походження діаманта. Зазвичай вони додаються до покупок каменів розміром більше 1 карата. При покупці алмазу меншого розміру, сертифікат може додати істотну суму до загальної вартості, і для того, щоб його отримати вам, можливо, доведеться додатково заплатити пристойну суму.
    • Для більш дорогих кілець сертифікат просто необхідний, щоб підтвердити, що новий камінь не втратить свою цінність.
  4. 4 Застрахуйте кільце. Досить імовірно, що це кільце стане найдорожчим предметом серед всіх ювелірних прикрас, які ви коли-небудь купували. Воно ж буде найдорожчим прикрасою, яке коли-небудь носила ваша наречена. Щоб їй не довелося розлучатися з колечком для оцінки і страховки, коли вона тільки почала до нього звикати, зробіть це до того, як робити пропозицію. Перевірте, що страховка покриває втрату кільця або оформіть страховку в ювелірному магазині, якщо там надається така послуга.

Поради

  • Якщо у вашої нареченої є сестра або близька подруга, візьміть її з собою в похід по магазинах в якості радника.
  • Якщо ви замовляєте кільце в інтернеті, купуйте тільки круглу оправу. Помітити вади в інших дизайнах вам буде важко.
  • Розгляньте дизайн з гравіюванням, філігранню, інкрустацією, мікроінкрустаціей або обрамленням.
  • Можливо, ви віддасте перевагу іншому коштовного каменя. Кільце з трьома камінням - кольоровий камінь по центру і два діаманта з боків - може стати досить значним презентом з нагоди заручин. Рубіни і сапфіри носити важко, але смарагди - більш делікатні камені. Крім того, ці коштовності не так дорогі, як традиційні діаманти. Але все ж, важлива чистота каменю, і колір теж повинен бути яскравим і насиченим.
  • Якщо ваша наречена близька з мамою, то, швидше за все, мама буде в курсі її переваг.
  • Запитайте у дівчини про кільці, але не занадто явно, щоб вона не здогадалася, що ви плануєте зробити їй пропозицію. Наприклад, поставте питання таким чином: «Які кільця тобі подобаються?» Ні в якому разі не кажіть щось на кшталт: «Якби я робив тобі пропозицію, то яке кільце тобі б сподобалося?» Це буде дуже очевидно.
  • Якщо ви купите кільце зовсім без участі своєї дівчини, їй можуть не сподобатися форма, колір або інші елементи. Гарненько над цим подумайте, так як це та річ, яку вона буде носити всю вашу спільне життя. З іншого боку, деякі дівчата можуть розчаруватися, якщо зробити їм пропозицію без кільця. Запитайте у ювеліра, чи можливо зробити обмін, якщо їй і справді не сподобається ваш вибір.
  • Найпопулярніші метали для кілець на честь заручин - біле золото, жовте золото, і платина. Ці метали дуже довговічні і тому відмінно підходять для прикрас, які будуть носитися багато років.
  • Купіть більш рідкісний і менш дорогий мінерал з зоряного пилу - муассаніт, - його оптичні якості навіть краще, ніж у алмазів.
  • Якщо ви все ж вирішили купувати кільце в інтернеті в оправі, відмінною від круглої, переконайтеся, що товар має чітке зображення конкретного діаманта, який ви збираєтеся придбати, з тим щоб ви могли оцінити його форму.

попередження

  • Купуйте страховку на повну вартість кільця, або переконайтеся, що вона покриває ту суму, яка не спричинить серйозних проблем, якщо вам потрібно буде замінити щось з власної кишені. Подумайте про виплату періодичних страхових внесків, купуючи дуже дороге кільце. Обдумаєте також ідею покупки окремої страховки для кільця, якщо його втрата призведе до нерозмірністю збільшення страхових внесків у цілому.
  • Не купуйте кільце, якщо в магазині не діє гарантія повернення протягом 14 днів. Саме стільки вам знадобиться, щоб зрозуміти, чи відповідає кільце вашим цілям.
  • Не спокушайтеся ідеями про те, що біле золото або палладиум якось схожі з платиною.
  • Переконайтеся, що ваше кільце йде з гарантією.
  • Тримайтеся подалі від ювелірних ринків, ломбардів або ювелірних центрів в передмісті, де часто якість виробів залишає бажати кращого, до того ж, там багато шахраїв. (Не дивлячись на це, багато хто з цих підприємств цілком легальні.) Проведіть невелике дослідження перед покупкою.
  • Пам'ятайте, що більша частина традицій, пов'язаних з кільцями на честь заручин, були придумані корпорацією Де Бірс (свого часу корпорація була монополістом в області видобутку алмазів), щоб збільшити продажі. Це відноситься в тому числі і до «правилом двомісячної зарплати».

Що вам знадобиться

  • Розмір безіменного пальця. Дізнатися це можна за допомогою звичайного пластикового кріплення-браслета.