Як виростити кукурудзу

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Выращивание кукурузы от А до Я #СельхозТехникаТВ
Відеоролик: Выращивание кукурузы от А до Я #СельхозТехникаТВ

Зміст

1 Досліджуйте місцевість, де ви зібралися вирощувати кукурудзу. Щоб зробити необхідні приготування для кожного сорту кукурудзи, необхідно знати про клімат і тип ґрунту. Деякі сорти воліють теплу або прохолодну грунт, а також різний рівень кислотності грунту.
  • 2 Дізнайтеся, як садити солодку кукурудзу. Солодка кукурудза - найпоширеніший сорт кукурудзи; її їдять у вареному вигляді або з консервної банки. Цей сорт відомий своїми золотисто-жовтими зернами і солодким присмаком. На домашньому городі найчастіше вирощують саме цей сорт кукурудзи.
    • Звичайна солодка кукурудза (позначена на упаковці насіння буквами «su») сама м'яка з усіх сортів солодкої кукурудзи. Більша 50% цукру, що міститься в звичайній солодкої кукурудзи, протягом 24 годин після збору перетворюється в крохмаль, тому кукурудзу слід негайно вжити в їжу або законсервувати.
    • Солодка кукурудза з високим вмістом цукру (позначена на упаковці насіння буквами «se») - це генетично-модифікований сорт кукурудзи, в якому уповільнений процес перетворення цукру в крохмаль і збільшена солодкість і ніжність самих зерен.
    • Супер солодка кукурудза (позначена на упаковці насіння буквами «sh2») - найсолодша різновид кукурудзи. Її зерна трохи менше інших сортів і в'януть, коли висихають.
  • 3 Зубовидна кукурудза. Зубовидний або польову кукурудзу зазвичай їдять в сирому вигляді. Найчастіше її вирощують для годування тварин або в приготуванні оброблених харчових продуктів. Зубовидний кукурудзу вигідно вирощувати, якщо у вас є ферма, або для продажу іншим фермерам.
  • 4 Розбирайтеся в основному сорті кременистої кукурудзи. Кремниста кукурудза або маїс відома тим, що у неї дуже тверді і різнокольорові зерна. Область її застосування така ж, як і у зубовидной кукурудзи, але найчастіше її вирощують жителі Центральної та Південної Америки. Її часто використовують для декоративних цілей.
  • Метод 2 з 3: Підготуйте свій город

    1. 1 Садіть кукурудзу вчасно. Залежно від вашого регіону, насіння слід садити в різний час. Зазвичай кукурудзу найкраще садити між травнем і червнем. Будьте обережні, саджаючи кукурудзу занадто рано, тому що земля може бути ще дуже холодною, і насіння можуть згнити.
    2. 2 Виберіть місце посадки. Кукурудзі потрібна велика кількість сонця, тому оберіть відкриту ділянку городу. Виберіть ділянку, де росте найменше бур'янів, так як кукурудза погано себе почуває поряд з ними.
    3. 3 Підготуйте грунт. Кукурудза віддає перевагу добре удобрений грунт з високим рівнем азоту.
      • Якщо можливо, садіть кукурудзу в землю, на якій вже росли боби або горох, так як вони збагачують грунт великою кількістю азоту.
      • Перевірте, щоб температура землі була близько 15 градусів Цельсія. Якщо земля недостатньо тепла, ви можете допомогти збільшити температуру, накривши землю поліетиленом чорного кольору і зробивши отвори, через які буде рости кукурудза.
      • Удобрити грунт компостом або добривом за 2-4 тижні до посадки кукурудзи, щоб у добрива було достатньо часу змішатися з землею.

    Метод 3 з 3: Вирощують свою кукурудзу

    1. 1 Садіть кукурудзу. На одну людину слід садити від 10 до 15 саджанців. Якщо кожна рослина вдасться виростити на всі 100%, він повинен дати по два колоса.
      • Кукурудза запилюється за вітром, тому її краще садити блоками, а не окремими рядами, щоб пилок мала більше шансів прорости.
      • Садіть насіння в землю на глибину 2,5-5 см і на відстані 60-90 см одна від одної.
      • Щоб збільшити шанси того, що насіння проростуть, садіть по 2-3 насіння разом.
      • Якщо ви вирощуєте кілька сортів кукурудзи, обов'язково садіть їх на різних ділянках городу, щоб зменшити ризик перехресного запилення. При перехресному запиленні кукурудза виросте з твердими крохмалистими зернами.
    2. 2 Поливайте кукурудзу. Кукурудзі необхідно близько 2,5 см води на тиждень, а слабкий полив може привести до зростання класів без великої кількості зерен. Чи не поливайте кукурудзу зверху, так як цим ви можете змити пилок.
    3. 3 Чекайте. Як то кажуть «терпіння є доброчесність», і до початку липня ваша кукурудза має зрости 30-40 см заввишки. Кукурудза перестане рости через близько трьох тижнів, після того як у неї з'являться «пензлика» - сухий, коричневий шовковистий хвіст вгорі класів.
    4. 4 Зберіть свій урожай кукурудзи і насолоджуйтеся його смаком. Кукурудза можна буде збирати, коли зерна будуть щільно прилягати одне до одного, і з них буде текти рідина молочного кольору, якщо їх проткнути. Найкраще кукурудзу є відразу після того, як зберете урожай. Так вона буде найсвіжішої і найсмачнішою.

    Поради

    • Якщо ви хочете солодку кукурудзу (овоч), будьте обережні і не зривайте її занадто пізно, інакше вона може перетворитися в маїс (зріла кукурудза). Це не зовсім погано, так як її можна перемолоти на борошно і використовувати для вирощування кукурудзи в наступному сезоні.
    • Якщо можете, зривайте кукурудзу тільки тоді, коли хочете її використовувати, або використовуйте її відразу, після того як зірвали. Чим свіже кукурудза, тим вона смачніше.