Як забути дівчину, яка заподіяла вам душевний біль

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як забути дівчину, яка заподіяла вам душевний біль - Суспільство
Як забути дівчину, яка заподіяла вам душевний біль - Суспільство

Зміст

Розставання з коханою людиною - це завжди болісний процес. Кожна людина переживає розрив відносин по-своєму, і кожному доводиться шукати самому, як впоратися з болем і рухатися далі. Є безліч способів подолати хворобливі наслідки розриву відносин. Знайдіть найбільш підходящий для себе вихід з ситуації, що склалася. І пам'ятайте: щоб впоратися з болем, необхідно час. Тому запасіться терпінням!

кроки

Метод 1 з 4: Припиніть спілкування

  1. 1 Зберігайте дистанцію. Повністю розірвіть стосунки з колишньою дівчиною. Чим частіше ви будете бачити її, тим сильніше буде ваша біль. Внесіть необхідні зміни в свій графік, щоб не бачити колишню дівчину.
    • Уникайте місць, які часто відвідує ваша колишня дівчина. Чи не відвідуйте її улюблені ресторани, кафе або магазини.
    • Крім того, не відвідуйте компанії і заходи, на яких вона може бути присутнім. В іншому випадку на вас можуть нахлинути спогади, які можуть стати причиною пригніченості і поганого настрою. Якщо і ви, і ваша колишня дівчина отримали запрошення на вечірку, Скажіть, хто вас запросив, що ви зайняті. Краще пропустити вечірку, ніж потім боротися з розчаруванням і болем.
  2. 2 Позбавтеся від всіх речей, які можуть нагадувати вам про цю дівчину. Приберіть всі її речі зі своєї кімнати. Позбавтеся від усього, що вам нагадує про неї. Речі дівчата будуть нагадувати вам про неї і про біль, який вона вам заподіяла, тому приберіть їх все.
  3. 3 Припиніть спілкування. Забороніть собі спілкуватися з дівчиною, яка заподіяла вам біль. Не дзвоніть їй і не пишіть повідомлення. Звичайно, є ймовірність, що ви захочете почути її голос, однак пам'ятайте про те, що своїми діями ви знову відкриєте двері болю і розчарування. Чим частіше ви будете спілкуватися, тим складніше вам буде забути її.
    • Видаліть її з друзів у соціальних мережах. Якщо ви не зробите цього, то будете непрямим чином продовжувати спілкування з нею. Це може привести до ностальгії по відносинам. Якщо вам здається, що це буде грубим жестом з вашого боку, змініть стрічку новин таким чином, щоб її новини не відображалися. Крім того, видаліть її номер зі свого списку контактів.
  4. 4 Чи не спілкуйтеся з її друзями. Якщо у вас є спільні друзі, намагайтеся якомога рідше спілкуватися з ними. Проводьте час з людьми, які не знайомі з вашою колишньою дівчиною.
    • Спілкуйтеся з друзями, з якими ви проводили час до того, як почали зустрічатися з цією дівчиною. Вони не будуть втручатися у ваші стосунки. Крім того, вони допоможуть вам відновитися після розриву відносин.

Метод 2 з 4: Позбавтеся від тяжких почуттів

  1. 1 Дозвольте собі відчувати смуток. Якщо ви не будете забороняти собі відчувати гнів і розчарування, вам легше буде позбутися негативних почуттів, і ви швидше забудете дівчину, яка заподіяла вам біль.
  2. 2 Встановіть часові межі. Вирішіть для себе, скільки часу ви будете відчувати смуток. Після закінчення певного терміну забороніть собі сумувати і спробуйте повернутися до життя. Дотримуйтеся встановленого періоду часу.
    • Виділіть собі один тиждень. Протягом цього тижня ви можете плакати, злитися, слухати сумну музику або робити те, що допоможе вам згодом повернутися до нормального життя. Після закінчення тижня постарайтеся позбутися від тяжких почуттів.
    • Не переживайте, якщо ви як і раніше вважаєте про цю дівчину. Якщо ви будете забороняти собі робити це, ви ще більше будете думати про неї. У психології це явище називається «ефектом білої мавпи». Якщо ви помічаєте, що думаєте про колишню дівчину, прийміть цю думку, а потім відпустіть її.
  3. 3 Поговоріть з близькою людиною. Поговоріть з родичем або іншому про свої почуття. Висловивши те, що у вас на серці, вам легше буде позбутися від свого болю.
    • Довірте те, що у вас на серці, щоденникові. Якщо ви хочете перестати думати про дівчину, яка заподіяла вам біль, запишіть пов'язані з нею думки в щоденник. Завдяки цьому вам легше буде не думати про неї.
    • Після того, як ви поговорили з близькою людиною або висловили свої думки в щоденнику, забороніть собі говорити про цю дівчину. Якщо хтось запитає у вас про неї, переведіть розмову на іншу тему.

Метод 3 з 4: Ведіть соціальне життя

  1. 1 Ходіть на побачення. Якщо ви хочете швидко відновитися після розриву відносин, знайдіть собі нову дівчину. Якщо вам здається, що ви готові до нових відносин, дійте!
    • Під час перших декількох побачень намагайтеся не згадувати про колишню дівчину. Згодом ви зможете розповісти про неї. Однак поки ще свіжі спогади, не варто обговорювати ваші минулі відносини.
  2. 2 Ведіть активне соціальне життя. Навіть якщо ви не готові будувати нові відносини, не втрачайте можливості спілкуватися з друзями. Залишайтеся соціально активним.
    • Звичайно, після розриву відносин у вас може виникнути бажання побути на самоті. Однак не ізолюйте себе від суспільства надовго. В іншому випадку вам не вдасться швидко відновитися після розриву відносин.
  3. 3 Знаходьте нові способи залишатися соціально активним. Вам буде складно забути про колишню дівчину, якщо ви будете продовжувати робити те, чим займалися з нею разом. Знайдіть нові захоплення, а також друзів, які будуть розділяти ваші інтереси.
    • Проводьте час в ресторанах і кафе, в яких ви не були раніше. Ви зможете познайомитися з новими людьми. Ймовірно, є багато закладів, де ви жодного разу не бували, поки зустрічалися з дівчиною.
    • Виберіть для себе нове заняття, яке допоможе вам знайти друзів. Цікаве заняття і нові друзі допоможуть вам відволіктися від думок, пов'язаних з минулим. Ви зможете розірвати зв'язок, яка утримує вас з вашої колишньою дівчиною.

Метод 4 з 4: Думайте про майбутнє

  1. 1 Поставте перед собою нову мету. Зосередьтеся на тому, щоб досягти нової мети. Якщо ви відчуваєте, що сумуєте за колишню дівчину, спробуйте направити всі свої думки на те, щоб досягти нової мети.
    • Згідно з дослідженнями, у людини, якого долають нав'язливі думки, пов'язані зі спогадами про колишню дівчину, відбувається активізація того ж ділянки мозку, який відповідає за виникнення непереборного бажання вживати наркотики або алкогольні напої. Знайдіть більше продуктивне заняття.
  2. 2 Почніть ходити в спортзал. Заняття спортом знижують рівень стресу. Підтримка дружніх відносин може позбавити від негативних наслідків стресу.
  3. 3 Зосередьтеся на собі. Оскільки вам поки нема про кого піклуватися, ви можете перемкнути всю свою увагу на себе. Задовольняйте свої потреби і бажання. Піклуйтеся про себе.
    • Поставте цілі, пов'язані з роботою або отриманням освіти. Можливо, перед вами відкрилася чудова можливість отримати підвищення по службі або покращитися в навчанні.
  4. 4 Знайдіть нове захоплення. Якщо ви завжди мріяли про те, щоб зайнятися чимось новим, наприклад, осягнути секрети кулінарії або освоїти новий вид спорту, зараз саме час втілити свої мрії в життя. Ви зможете відволіктися від сумних думок.
  5. 5 Дивіться в майбутнє. Пам'ятайте про те, що з часом ваша біль пройде. Дивіться на ситуацію, що склалася як на тимчасовий період у своєму житті.
    • Будьте готові поміняти своє мислення, якщо ви хочете забути про дівчину, яка заподіяла вам біль. Зберігайте позитивний настрій і постійно нагадуйте собі, що ви зможете все подолати. Можливо, зараз вам здається, що це непереборна завдання. Однак якщо ви будете думати про це в такому ключі, вам насправді буде складно забути колишню дівчину.

Поради

  • Хоча добре відомо, що сильні емоції часто створюють особливо яскраві спогади, пам'ятайте, що такі спогади не завжди точні. Швидше за все, вам приходять на пам'ять найприємніші моменти ваших відносин.
  • Щоб забути колишню дівчину, потрібен час і терпіння. Іноді можуть пройти місяці і роки, щоб впоратися зі своїми почуттями. Думайте про майбутнє.

попередження

  • Деякі люди після розриву відносин починають зловживати алкоголем, приймати психотропні препарати без призначення лікаря або займатися покаліченням. Якщо ви відчуваєте, що не можете впоратися з ситуацією самостійно, зверніться за професійною допомогою.
  • Не потрібно переслідувати вашу колишню дівчину, її друзів або членів сім'ї. Це загрожує серйозними наслідками. Якщо вас постійно переслідує думка про те, як нашкодити, принизити або якось інакше помститися колишній подрузі, проконсультуйтеся з психотерапевтом.