Як законсервувати часник

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 29 Червень 2024
Anonim
Солим и маринуем чеснок на зиму - 2 вкусных рецепта!
Відеоролик: Солим и маринуем чеснок на зиму - 2 вкусных рецепта!

Зміст

Неважливо, як ви зберігаєте свіжий часник, згодом він засихає або починає гнити. Консервування дозволяє зберегти часник на більш тривалий термін. Консервований часник набуває власний смак, який відрізняється від свіжого часнику, проте, загальні нотки залишаються. Якщо ви просто любитель часнику або рятуєтеся від вампірів, ось простий рецепт приготування консервованого часнику.

інгредієнти

Основні інгредієнти

  • 450 грам сухого часнику
  • 1 1/4 склянки (310 мл) білого винного оцту (можна замінити яблучним оцтом)
  • 3/4 склянки (190 мл) води
  • 1 столова ложка крупної солі (столова сіль дрібного помелу зробить маринад каламутним)
  • 4 перцю халапеньо або хабанери (за бажанням, по можливості вже маринованих)
  • 1/2 лимона
  • півлітрові банки для консервування

Спеції для розсолу

  • 2 столові ложки (30 грам) насіння гірчиці
  • 1 столова ложка (15 грам) перцю горошком
  • 1 столова ложка (15 грам) цілих зубчиків часнику
  • 1 столова ложка (15 грам) меленого коріандру
  • 4 гілочки чебрецю
  • 4 лаврові листки

кроки

Частина 1 з 2: Підготовка розсолу і часнику

  1. 1 Підготуйте банки для консервування. Перед тим як почати, переконайтеся, що ви не перенесете бактерії в банки для консервування. Найменші сліди забруднення можуть зіпсувати всю партію часнику, тому заздалегідь подбайте про те, щоб банки були стерильні. Після стерилізації поставте банки на чистий кухонний рушник і дайте їм підсохнути.
    • Можливо, найшвидший спосіб зробити це - помити банки і кришки в посудомийній машині в режимі "стерилізація". Якщо у вас немає посудомийної машини, або у вашій посудомийній машині немає режиму стерилізації, поставте банки і кришки в киплячу воду і стерилізують їх 10 хвилин.
    • Дістаючи тільки що простерилізовані банки і кришки, користуйтеся чистими щипцями або спеціальними щипцями для банок. Будь-який контакт чистих банок зі шкірою людини може привести до небажаного переносу бактерій в банки.
    • Намагайтеся не використовувати старі баночки з-під джему та варення, вони не будуть належним чином зберігати часник. Виберіть банки, спеціально призначені для консервування. Якщо ви все ж замарінуете часник в банках з-під варення, вам доведеться зберігати часник в холодильнику і використовувати його протягом 3 місяців.
  2. 2 Поставте чистий автоклав на плиту на слабкий вогонь. Автоклав повинен нагрітися, поки ви чистите часник і готуєте розсіл.
  3. 3 Почистіть часник. Коли ви обробляєте багато часнику, чистити майже півкіло продукту може здатися стомлюючим заняттям. Ви можете швидко і ефективно впоратися з цим завданням. Ось два основних способи швидкого звільнення часнику від лушпиння:
    • струсіть часник. Розберіть головки часнику на зубчики і покладіть їх в металеву миску. Накрийте миску точно такий же за розміром, щоб створити замкнутий простір. Міцно візьміть повчитися конструкцію руками і енергійно потрясіть її протягом 30 секунд. Зубчики повинні повністю звільнитися від лушпиння!
    • бланшируйте часник. Розберіть головки часнику на зубчики і занурте їх в киплячу воду на 30 секунд. Дістаньте їх і занурте в холодну воду, щоб зупинити процес приготування. Відокремте лушпиння від зубчиків. Після бланшування лушпиння повинна легко зніматися.
  4. 4 Приготуйте розсіл. Змішайте в каструлі воду, оцет, сіль і доведіть розсіл до слабкого кипіння. Переконайтеся, що сіль повністю розчинилася.
    • Використовуйте каструлю з нержавіючої сталі, з тефлоновим покриттям, керамічну або скляну. Не використовуйте мідної каструлею, так як велика кількість міді у воді може стати причиною того, що часник стане блакитним або зеленим.

Частина 2 з 2: Консервування часнику

  1. 1 Заповніть кожну банку спеціями і травами. 450 грам часнику повинні поміститися в 4 півлітрові банки. Покладіть 1/4 спецій, гілочку чебрецю і 1 лавровий лист в кожну банку.
  2. 2 Рівномірно заповніть банку зубчиками часнику. Будьте обережні, не кладіть занадто багато часнику, пам'ятайте, що він повністю повинен бути занурений в розсіл.
  3. 3 Додайте розсіл так, щоб він повністю покрив часник, потім покладіть в кожну банку скибочку лимона, щоб часник залишався покритим розсолом. Протріть горлечко банок, щоб видалити залишки розсолу. Закрутіть кришки, не перетягуючи їх. Процес нагрівання і наступного охолодження банок закриє кришку герметично.
  4. 4 Запустіть автоклав. Увімкніть такий вогонь, щоб вода в автоклаві злегка закипіла. Поставте банки з часником в автоклав, користуючись при цьому щипцями для банок.
    • Додайте в автоклав води при необхідності. Вода повинна покривати банки на 2.5 см.
    • Покладіть металеві підставки для банок на дно автоклава. Банку може лопнути, якщо буде стояти прямо на дні, над прямим вогнем.
  5. 5 Залиште банки в автоклаві при слабкому кипінні на 15 хвилин. Нагрівання розсолу, а потім його охолодження, створить в банку вакуум, консервуючи часник.
  6. 6 Дістаньте банки з гарячої води і дайте їм повністю охолонути. Чи не нахиляйте банки, дістаючи їх з автоклава. Переконайтеся, що банки добре загорнені за допомогою такого:
    • Після того, як банки повністю охолонуть, натисніть на серединку кожної банки, щоб перевірити, прогинаються чи кришки вгору і вниз. Якщо прогинаються, значить, банку не загорнена правильно.
    • Повторіть процес закачування банки, яка не закрилася як треба, і ви не можете використовувати стільки часнику відразу. Візьміть нові кришки і залиште банки з кришками в автоклаві ще на 15 хвилин.

Поради

  • Консервований часник може змінити колір і стати блакитним або зеленим. Це може статися через те, що ви законсервували не спів або не до кінця висушений часник. Сорти часнику з червоною лушпинням теж можуть посиніти або позеленіти при консервуванні. Зміна кольору консервованого часнику не є показником якості часнику, його можна вживати в їжу.

попередження

  • Якщо ви законсервували часник, а потім, при відкриванні банки, не почули характерного бавовни або шипіння, вважайте, що часник НЕ їстівний. Цілком ймовірно, технологія консервації була порушена, і ви можете захворіти на ботулізм.

додаткові статті

Какправільно зберігати часник Какбистро почистити часник Каксделать, щоб персики дозріли Какотмерять сухі макарони Какнарезать помідори Каксделать прозорий лід Какразрезать диню на шматочки Какспасті занадто рідкий рис Каквскіпятіть воду в мікрохвильовці Какпромить рис Какпріготовіть стейк на сковороді Какнарезать картопля кубиками Каксделать соус густим Какдобавлять яйце в рамен