Не відчувати себе потворним

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 21 Червень 2024
Anonim
Следуя за сердцем (Все серии)
Відеоролик: Следуя за сердцем (Все серии)

Зміст

Тиск, щоб добре виглядати за загальновизнаними стандартами, настільки великий, що навіть дошкільнята турбуються про це. Ви можете почуватися потворними лише в певний час або, можливо, більшу частину часу. У будь-якому випадку, почуття потворності не є причиною відмовляти собі в щасті. Навчіться боротися з відсутністю впевненості в собі, працюйте на своїх привабливих сторонах і любіть себе.

Крок

Частина 1 з 3: Дивлячись на себе

  1. Критично дивіться на ідеали краси. Те, як ви дивитесь на себе, формується під впливом, який має мало спільного з реальністю. Ідеали краси суперечливі і постійно змінюються. Вони, як правило, відображають дисбаланс влади - расизм, егеїзм, валідизм, сексизм. Всякий раз, коли у вас є негативні думки про власну зовнішність, запитайте себе: Що змушує мене почуватись так? Я намагаюся відповідати стандарту, який є руйнівним?
    • Перегляд багатьох телевізорів змушує більшість людей виглядати по-іншому.
    • Зрозумійте, що причини того, чому деякі виступи можуть використовуватися в рекламі, мають дуже мало спільного з тим, що привабливо в реальному житті.
    • Люди на цих фотографіях оновлені, щоб виглядати гладкими та підтягнутими. Якби у когось не було зморшок, жиру чи асиметрії в реальному житті, це виглядало б страшно.
    • Зрозумійте, що різні форми краси оцінюються з різних причин. Наприклад, манекени часто худі, щоб їх тіло не відволікало увагу від одягу.
  2. Збирайте навколо себе зразки для наслідування. Нічия зовнішність не є унікальною. Знайдіть красивих людей, схожих на вас. Важко по-справжньому дивитись на себе, коли ти оточений людьми, які не схожі на тебе. Не забувайте казку про гидке каченя: справа не в тому, що він врешті-решт став гарним, коли виріс, а в тому, що його критикували за неправильний контекст, коли він був молодшим.
    • Збирайте образи людей, які вам подобаються, з тими ж рисами, що і у вас. Шукайте зображення людей з вашим волоссям, типом фігури, шкірою та подібними очима, носом та ротом.
    • Шукайте в журналах, каталогах музеїв та в Інтернеті.
    • Шукайте зображення людей з тієї країни, звідки походили ваші предки.
    • Подивіться на фотографії прекрасних людей різних епох. Ви побачите, що стандарт краси постійно змінюється, і ніколи не є єдиним стандартом, навіть у межах країни чи року.
    • Повісьте фотографії у своїй кімнаті.
    • Одягніться як одна із ваших відомих ікон краси на вишуканому балі.
  3. Приймайте компліменти. Коли хтось повідомляє вам, що ви добре виглядаєте, припустимо, що це справжнє. Не потрібно подобатись собі, щоб вірити, що ти подобаєшся іншим. Просто скажіть: "дякую" і по черзі зробіть комплімент своєму шанувальнику.
    • Коли ти комусь подобаєшся, повір у це.
    • Люди з низькою самооцінкою іноді можуть скасувати побачення, оскільки їм важко прийняти пропозицію. Просто піти!
    • Запитайте того, з ким ви зустрічаєтесь, що подобається вам у цій людині. Ви будете здивовані тим, що інші вважають привабливими.
    • Переконайтеся, що ви також даєте зрозуміти іншій людині, що вам подобається в ній! Продумані, щирі компліменти теж привабливі.

Частина 2 з 3: Відмова від негативу

  1. Назвіть свої почуття. Коли у вас виникають неприємні думки та почуття, згадайте їх. Коли вам стає незручно, запитайте себе: "Чому я раптом почуваюся так жахливо?" Тоді шукайте такі активатори, як бомбардування рекламою, відмова друзів або голод і втома ". Нарешті дайте ім’я почуттю. Розпізнайте відвідування за думкою, що ви потворні або що вам потрібно схуднути, або відчуття того, що тільки красиві люди можуть бути по-справжньому щасливими.
    • Вам не потрібно боротися проти цих почуттів. Просто назвіть їх, а потім відпустіть.
    • Якщо вони не підуть, скажіть їм піти. "Тільки-прекрасні-люди-можуть-коли-небудь-бути-щасливими-почуваються, їдь геть. Я втомився, і ти завжди заїжджаєш, коли я втомився. Я зараз відпочину і хочу, щоб ти перестав мене турбувати ця нісенітниця ".
    • Полюбіть себе, перш ніж намагатися щось змінити. Прийміть свою зовнішність і прийміть свої почуття. Якщо ви спробуєте змінитись чи «покращити» себе, не попередньо ретельно продумуючи свою цінність людини, ви можете виявити, що ваш прогрес похитнеться.
    • Запитайте себе: "Чи я заслуговую на те, щоб бути щасливим? Чи я маю значення, саме таким, яким я є?"
    • Якщо ви можете відповісти на ці запитання так, то ви на правильному шляху.
  2. Ігноруйте ненависних людей. Коли інші люди вас ображають або намагаються виправити, вимкніть їх або ігноруйте. Коли хтось ображає вас, це означає, що з ними щось не так. Ніхто, хто щасливий, здоровий або почувається в безпеці, не бере на себе проблем, щоб образити інших людей. Замість того, щоб відповісти образою чи злитися, негайно припиніть взаємодію. Скажіть щось на кшталт: «вирости» або «турбуйся про себе».
    • Не ображайте себе, сприймаючи образу серйозно, але сміливо розлючуйтеся так, як хочете. Просто нагадайте собі, що ви злі, тому що хтось був недобрий і намагався активувати вашу невпевненість. Назвіть почуття, яке у вас є.
    • Попрощайтеся з "друзями", які намагаються змусити вас почувати себе погано. Тримайся друзів, які підтримують та добрі.
    • Постарайтеся не ображатися, якщо хтось дасть вам салон краси. Натомість подумайте про дружбу з кимось, хто, здається, знає багато про укладку волосся, макіяж та інші теми краси. Можливо, вам навіть сподобається дізнатися більше про ці речі, і ви навіть зможете здобути впевненість у собі завдяки новоствореним знанням краси.
  3. Використовуйте люблячу мову, щоб описати себе. Зупинившись, зупиніться. Ставтеся до себе так, як до дорогого друга. Ви назвали б друга «потворним» або критикували його? Ви б постійно турбувались про її зовнішній вигляд?
    • Напишіть собі листа, описуючи себе як хороший друг. Перервіть це, якщо виявите, що пишете щось, що здається нещирим або вимушеним. Спробуйте записати саме те, що ви хотіли б, щоб вас переглядав той, кого ви любите.
    • Пам’ятайте, слово «потворний» рідко вживається за винятком незадоволених підлітків та надзвичайно невпевнених у собі дорослих. Якщо ви назвете себе потворною, то, швидше за все, здивуєте і вразите оточуючих.
    • Запитайте себе, чи не описав би я когось із своїх друзів негарним?
    • Якщо ти не почуваєшся жахливо до себе, ти навряд чи будеш вважати когось іншого потворним.
  4. Попросіть інших про допомогу. Якщо ви серйозно дивитесь на себе з висотою і не можете змиритися з переживаннями, які ви відчуваєте, зверніться за допомогою до фахівця. Зверніться до лікаря або психотерапевта, якщо ви думаєте завдати собі шкоди. Якщо у вас депресія, уникаєте того, що вам подобається робити, або ви занадто боїтеся спілкуватися з іншими людьми або виконувати свою роботу, зверніться за допомогою.
    • Зверніться до лікаря, якщо зображення вашого власного тіла не відповідає тому, що кажуть вам інші, або якщо ви думаєте про свою зовнішність більше кількох хвилин на день.

Частина 3 з 3: Почуття найкращого, що можеш

  1. Визначте свою пристрасть. Ви почуваєтесь краще у своєму житті та собі, коли робите щось, що справді любите. Витратьте час на роздуми над тим, якими є ваші пристрасті. Запишіть свої думки, щоб ви могли їх перечитати та використовувати для розвитку талантів. Ось кілька письмових робіт, які можуть допомогти вам визначити свої пристрасті:
    • Подумайте, чим ви хотіли займатися в дитинстві. Що ти любив робити в дитинстві? Вам сподобалось грати в софтбол? Малювати? Танцювати? Або щось інше? Запишіть свої спогади про те, що вам справді подобалось робити в дитинстві.
    • Складіть список людей, на яких ви розраховуєте. Перелічіть людей, якими ви найбільше захоплюєтесь. Напишіть про те, чим ви ними захоплюєтесь, і як це може перетворитися на вашу пристрасть.
    • Уявіть, що б ви робили, якби знали, що досягнете успіху. Витратьте хвилинку, щоб уявити, що чим би ви не займалися, успіх вам гарантований. Що б ви зробили, якби знали, що не можете зазнати невдачі? Напишіть про свою відповідь.
  2. Розвивайте свої таланти. Дізнавшись, що вас радує, знайдіть спосіб робити це частіше. Це може бути так просто, як перетворення однієї зі своїх пристрастей у хобі чи щось складніше, наприклад, зміна кар’єри.
    • Якщо ваша пристрасть - це щось важке для прориву, наприклад, акторська майстерність, спробуйте зв’язатися з місцевим клубом або взяти уроки, щоб дати собі можливість знайти свою пристрасть.
    • Зверніть увагу на те, як ви почуваєтесь, використовуючи свої таланти. Ви повинні помітити, що у вас є легке, щасливе почуття. Це може допомогти вам підтвердити, що ви дійсно захоплені цією діяльністю. Якщо ви відчуваєте важке, незручне почуття, можливо, вам доведеться переглянути його.
  3. Прийміть своє звернення. Краса і привабливість - це не одне і те ж. Привабливість - це сила, з якою ви залучаєте інших. Бути красивою стандартним чином може сприяти привабливості людини. Однак багато інших якостей можуть визначити привабливість.
    • Розум, доброта, впевненість, здоров’я та гумор - все це привабливі риси.
    • Людей, які мають реалістичний образ, емоційно врівноважених і які ретельно доглядають за собою, вважають привабливими.
  4. Скористайтеся перевагами зовнішніх привабливих функцій. Окрім ваших особистих характеристик, є й інші визначні пам'ятки. Те, як ти ходиш, як ти тримаєш себе, свою посмішку і те, як ти смієшся, може бути потужним атрактором. Ходьте з грацією і відпочивайте в розслабленому положенні. Вставайте прямо, коли тільки можете.
    • Усміхатися - одна з найпривабливіших речей, які ви можете зробити. Коли ви заходите в кімнату, посміхніться людям, які там є. Вступайте в зоровий контакт, коли посміхаєтесь.
    • Носіння червоного одягу привабливо. Чомусь шматочки червоного у вашому вбранні можуть привернути позитивну увагу. Навіть червона сумка або червоні кросівки можуть щось змінити.
    • Полегшайте з макіяжем. Трохи макіяжу може прикрасити ваш вигляд, але занадто багато макіяжу може зробити вас менш привабливими. Люди реагують на вашу природну зовнішність, тому одягайте макіяж, щоб покращити його, а не прикривати.
  5. Постарайтеся виглядати якнайкраще. Найкраще ви почуваєтесь, коли ретельно дбаєте про себе. Регулярно приймайте душ, носіть одяг, який відповідає вашій формі тіла. Поговоріть з продавцями в магазинах одягу, щоб переконатися, що ваш одяг не занадто тісний або занадто вільний. Носіть чистий одяг в кольорах, які вам добре підходять.Носіть стилі, які щось говорять про те, ким ви є: наприклад, якщо вам подобається певний тип музики, носіть одяг, який відповідає цьому стилю.
    • Навіть якщо ви прокидаєтесь, відчуваючи, що втратили справу, одягайтеся так, ніби чудово себе почуваєте. Це допоможе.
    • Не потрібно витрачати багато грошей на одяг.
    • Носіть одяг, який підкреслює фізичні якості, які вам подобаються в собі, але не намагайтеся нічого приховувати. Твоє тіло - це те, з чим доводиться працювати.
    • Знайдіть стрижку, догляд за шкірою та стиль, який вам сподобається. Підготовка до дня повинна бути веселою, а не складною.
  6. Слідкуйте за своїм здоров’ям. Спіть, їжте і тренуйтеся в звичайному темпі. Дорослим потрібно спати 7-8 годин на ніч, а підліткам - 9-11 годин. Втомлюваність може спричинити збільшення ваги, а також проблеми зі здоров’ям.
    • Їжте регулярно, але з різноманітною їжею. Вживання багатьох продуктів дасть вам необхідні поживні речовини. Щодня їжте фрукти та овочі, а також нежирні білки, такі як яйця, курка без шкірки та квасоля, та складні вуглеводи, такі як цільнозернові макарони, коричневий рис та цільнозерновий хліб.
    • Робіть регулярні фізичні вправи. Дорослим потрібно 150 хвилин помірної аеробної активності або 75 хвилин енергійної аеробної активності на тиждень.
  7. Остерігайтеся розладів харчування. Порушення харчування - це надзвичайно небезпечні захворювання. Якщо у вас виявляються ознаки харчового розладу, негайно зверніться до лікаря.
    • Анорексія є поширеним розладом харчування. Характеристики анорексії включають обмеження того, що ви їсте, постійні думки про їжу, почуття провини з приводу їжі або відчуття жиру, навіть якщо інші думають, що ви ні. Надмірні фізичні навантаження - ще один можливий симптом.
    • Булімія - це харчовий розлад, при якому спочатку випиваєте, а потім кидаєте, виконуєте фізичні вправи або використовуєте проносні засоби, щоб позбутися калорій. Якщо ви вважаєте, що одержимі своєю вагою тіла, відчуваєте провину щодо їжі, відчуваєте, що не маєте контролю над тим, що їсте, або вживаєте велику кількість їжі, пройдіть обстеження на булімію.
    • Випивка - це пов’язаний з цим харчовий розлад. Якщо ви їсте занадто багато, але після цього не очищаєтесь, все одно лікар повинен перевірити вас.