Киньте пити без допомоги анонімних алкоголіків

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
【生放送】ロシアによる侵略。ウクライナがどれだけ持ちこたえられるのか。現状の解説などでライブ
Відеоролик: 【生放送】ロシアによる侵略。ウクライナがどれだけ持ちこたえられるのか。現状の解説などでライブ

Зміст

Багато людей, які визнають, що у них є проблеми з питтям, не знають, що існують альтернативи Анонімним Алкоголікам. Наприклад, у цій статті Ядропроцес, де C означає фіксацію, O - об'єктивізацію, R - реакцію і E - насолоду від цього. За допомогою цих простих прийомів ви можете спокійно - і безкоштовно - позбутися своєї алкогольної залежності вдома.

Крок

Частина 1 з 2: Чому ви п'єте?

  1. Зрозумійте, чому ви п'єте. Перш ніж почати ефективно використовувати процес CORE, дуже важливо зрозуміти свою проблему. Анонімні алкоголіки розглядають алкоголізм як хворобу, від якої може позбутися лише вища сила; Однак поза АА алкоголізм розглядається і по-іншому. Корисним способом розглянути проблему пиття є сприйняття її як механізму виживання. Мозок можна розділити на дві половини: мозок людини (це ти) і мозок тварин. Мозок тварин стурбований лише виживанням, і якщо ви залежате від алкоголю, ця частина вважає, що вам потрібен алкоголь, щоб вижити. Ось чому цю частину ви також можете назвати своїм "питтєвим мозком". Якщо ви не розумієте, як працює мозок, що п’є, ваш мозок людини (вас) легко можна переконати продовжувати пити.

Частина 2 з 2: Початок використання CORE

  1. Покладіть на себе план, щоб назавжди не вживати алкоголь. Для виживання вам не потрібен алкоголь. Складіть план назавжди кинути. Коли ви будете готові, скажіть: "Я більше ніколи не вип'ю". Зверніть увагу на те, як ви почуваєтесь. Якщо ти боїшся, злишся, пригнічений, панікуєш або почуваєшся пригніченим, це твій питний мозок на роботі. І погодьтесь, вам спочатку теж буде погано. Хто знає, як давно ваше тіло працює на цій речовині. Він вважає, що йому потрібен алкоголь. Він повинен навчитися функціонувати без напою, і для цього потрібно дати йому час.
    • Ваші нейрони, які на деякий час були заніміті напоєм, стають повністю надмірно стимульованими енергією, а це означає, що ви майже не можете спати або відпочивати протягом перших кількох днів. Ваш алкогольний мозок збреше вам; скажіть, що це брехун, і дивіться серіали пізно ввечері, поки це не закінчиться!
  2. Об'єктивуйте свій питний мозок. Мозок людини набагато розумніший, ніж той, що п’є, який не розуміє, що можна жити без алкоголю. Ви можете перехитрити свій мозок, що п’є, побачивши його як щось інше, ніж вас самих, і впізнавши, коли він розмовляє з вами. Об'єктивуйте це, кажучи: "П'яний мозок хоче щось випити", замість "Я хочу щось випити". Якщо ви об'єктивуєте питний мозок таким чином, ви розумієте, що він не має над вами влади. Ви контролюєте, а мозок випивки - просто сторонній. Все, що він може зробити, - це спокусити вас випити, але ви можете щоразу перехитрити це.
    • Ваш мозок випивки намагається змусити вас щось випити, тому що він вважає, що вам потрібно алкоголь, щоб вижити. Якщо вам погано, він вважає, що від пиття вам буде краще. Коли ви почуваєтесь добре, це говорить вам пити, щоб святкувати. Насправді так і буде кожен скористайтеся можливістю як привід випити. Всякий раз, коли з’являється думка чи почуття, які підказують, що вам слід почати пити, ваш мозок випивки намагається вас обдурити.
  3. Відповідайте своєму питному мозку, кажучи вам ніколи буде пити більше алкоголю, якщо він про це попросить. Як результат, випивний мозок буде мовчати, бо він усвідомлює, що він більше не має над вами влади і що він більше не здатний змусити вас пити. П’яний мозок, напевно, намагатиметься робити всілякі фокуси, щоб спочатку змусити вас вживати алкоголь, але тепер, коли ви отримали всю цю інформацію, ви знаєте, що це насправді задумано. Пам'ятайте, що кожна думка про випивку - це робота вашого випивного мозку. Коли ви це знаєте, просто скажіть: «Я більше не п'ю» і поверніться до того, що ви робили. Не сперечайтеся з питним мозку; просто скажи, що ти більше ніколи не будеш пити.
    • Якщо хтось із ваших друзів пропонує вам випити, скажіть: "Ні, дякую, я кинув". Ви також можете сказати: "Я гальмую", або просто "Ні, дякую", якщо вам не хочеться говорити про це. Однак, якщо люди у вашому районі багато п’ють, можливо, краще бути чесним, щоб вони могли вас підтримати. Якщо вони не підтримують ваше рішення, знайдіть нових друзів.
    • Ваш мозок, що п’є, буде дедалі падати духом і все менше турбуватиме вас. Перш ніж ви це зрозумієте, у вас буде досвід роботи з мозку, що п’є, тому не пити вже не важко.
  4. Насолоджуйтесь тим, що ви більше не залежні від алкоголю. Якщо ви вирішили назавжди кинути пити, одне з перших питань - це навчитися справлятися з повсякденною реальністю без алкоголю. Якщо ви сидите вдома і нічого не робите, ваш випивний мозок буде турбувати вас і просити випивки, і важко його вимкнути, тому що ваш людський мозок має мало спільного. Ось чому ви повинні переконатися, що ваш людський мозок має чим зайнятися. Знайдіть (або переоткрийте) хобі. Займіться фізичними вправами, поправте старий автомобіль або заведіть нові стосунки. Навчіться готувати, грати на інструменті чи ремеслі, або виходити з (тверезим) другом. Напишіть корисні статті для wikiHow. Почніть економити гроші, які ви інакше витратили б на випивку, і спостерігайте, як ваш банківський рахунок зростає. Відзначайте щотижня, місяця та року, що ви тверезі: відтепер усе буде тільки краще.
    • Не бійтеся рецидивів: цей страх - це ваш випивний мозок, який говорить і намагається дати вам привід відмовитись.
    • Зрештою, процес CORE буде автоматичним, тобто вам не доведеться докладати жодних зусиль, щоб залишатися тверезим. Іноді ви будете відчувати злість, сум або депресію, але це нормально. Якщо випитий мозок намагається використовувати ці почуття як привід випити, ви знаєте, як з ними боротися. Ти стаєш кращим, розумнішим, веселішим і ще сильнішим, коли йдеш проти свого випивного мозку!

Поради

  • Ви також можете використовувати процес CORE для інших залежностей. За допомогою цієї техніки можна позбутися звикання до сигарет, наркотиків чи інших небезпечних речовин. Він працює однаково з усіма залежностями. Просто замініть слово «алкоголь» або «напій» словом, пов’язаним із вашою залежністю. Не обов’язково вживати сигарети чи наркотики, хоча ти сам це краще знаєш. Процес CORE та подібні підходи можуть навчити вас швидко повернути контроль, доклавши якомога менше зусиль. Наркоманія - сильний противник, але знання - це сила.
  • Мозок людини технічно називається "неокортекс", а мозок тварин (або мозок випивки) - "середній мозок". Неокортекс - це складна, свідома частина мозку; це частина, яка дає вам відчуття індивідуальності, «бути собою». З іншого боку, середній мозок - це «несвідома» частина мозку, яка регулює всі наші функції виживання, такі як дихання, прийом їжі, секс тощо. Якщо ви залежні від алкоголю, питво стає одним із потреб виживання середній мозок. Але алкоголь він може отримати лише за наявності свідоме рішення бере пити. Це рішення приймається в неокортексі. Якщо неокортекс (ви) зможете дізнатися, як працює середній мозок, він має меншу силу і не змусить вас пити. Ви контролюєте і можете зупинитись.
  • Знайдіть здорову залежність. Ви можете займатися бігом, бігом або зустріччю з друзями; можна їздити на велосипеді на природі. Займіться фізичними вправами і пийте багато води. Хто знає, ви можете почати з абсолютно нового, здорового способу життя.
  • Ваші друзі можуть злитися, бо ви більше не п'єте. Це їхній випивний мозок розмовляє, тому ігноруйте це.

Попередження

  • Якщо у вас дуже серйозні проблеми з питтям, і ви відразу зупинитесь без допомоги ліків або терапевтів, а потім почнете спочатку, існує небезпека того, що ви вип’єте набагато більше, ніж раніше. Це ваш мозок випивки, який намагається компенсувати пропущений алкоголь. Ні в якому разі не робіть цього. Це може призвести до отруєння алкоголем, печінкової недостатності і навіть смерті.
  • Якщо ви сильно залежні, можливо, вам доведеться піти на реабілітацію, щоб уникнути проблем зі здоров’ям. Однак знайте, що якщо AA не для вас, вам необов’язково туди їхати. Просто поверніться додому після реабілітації, дотримуйтесь процедури CORE і просто киньте пити назавжди.

Потреби

  • Щось ще робити. Спробуйте відволіктися від питного мозку.
  • Спогади. Іноді ваш алкогольний мозок намагається обдурити вас вживанням алкоголю, нагадуючи вам про веселі часи, вечірки чи інші щасливі часи, коли брав участь алкоголь. Вам потрібно щось протидіяти, наприклад, перелік причин більше не пити. Не забувайте про страждання, які принесла вам випивка, такі як провина, сором, соціальна ізоляція, проблеми з поліцією, фінансові проблеми, зруйновані стосунки та всілякі проблеми зі здоров'ям. Якщо ваш випивний мозок каже: "Запам'ятай час, коли ти був п'яний ...", ти можеш закінчити цю думку "і нашкодити комусь дорогому тобі; і його забрала міліція; і не міг піти на роботу; і все день хворів ”. Пам’ятайте, ці так звані позитивні спогади жодним чином не пропорційні реальному, довгостроковому негативному впливу алкоголю.