Як дезодорувати килим харчовою содою

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как дезодорировать и освежить постель или ковер вашего питомца пищевой содой
Відеоролик: Как дезодорировать и освежить постель или ковер вашего питомца пищевой содой

Зміст

1 Насамперед пропилесосьте килим. Змішавши соду зі сміттям, ви нічого не доб'єтеся. Перед обробкою килим повинен бути якомога чистішим. Пропилососьте килим, щоб зібрати всі великі частки бруду або випали волокна. На підошві ваших тапочок повно бруду і жирів, а при постійному контакті з килимом його поверхню згладжується, і бруд при цьому в'їдається в волокна ще глибше.
  • 2 Як тільки пропилососите килим, попередьте домочадців, що збираєтеся обробити його содою і тим часом ходити по ньому не варто.
  • 3 Якщо ж ходіння по килиму не уникнути, вам доведеться розбити його на ділянки і обробляти по одному з них за раз.
  • 4 Насипте рясне кількість соди на оброблювану ділянку. Вам доведеться витратити як мінімум одну, а то й дві упаковки соди. Килим потрібно повністю засипати содою, так щоб його колір неможливо було визначити. Не скупіться на соду - вона безпечна як для людей, так і для тварин.
  • 5 Оскільки сода схильна збиратися грудками, перед використанням її варто пересипати в великий шейкер. Це допоможе розподілити її більш рівномірно.
  • 6 Використовуйте свіжу соду, а не ту, яка довгий час перебувала в холодильнику. Свіжа сода з нерозкритого упаковки вбере більше запаху.
  • 7 Втирайте соду в килим. Візьміть щітку-праску або губку і втирайте соду глибоко в волокна килима, щоб вона проникла до самого низу підлогового вироби. Це особливо важливо, якщо килим ворсистий і у нього довгі волокна. Чи не пропускайте ділянок - переконайтеся, що покрили килим содою повністю.
  • 8 Якщо ви турбуєтеся, що можете зіпсувати текстуру килима, візьміть старий носок або футболку і втирайте соду в килим з їх допомогою.
  • 9 Не ходіть по килиму, поки не закінчите роботу.
  • 10 Залиште соду на кілька годин або на всю ніч. Якщо є можливість залишити її на 24 години, так навіть краще. Чим довше сода залишатиметься на килимі, тим кращим буде кінцевий результат. Харчова сода не приховує запахи, а природним чином нейтралізує і поглинає їх.
  • 11 Протягом цього часу намагайтеся триматися подалі від килима, щоб не рознести соду по інших кімнатах.
  • 12 Якщо раптом виявите ділянку, де сода не покриває килим повністю, досипьте ще. У вас просто нічого не вийде, якщо сода не вступить в контакт з тими ділянками килима, від яких виходить неприємний запах.
  • 13 Пропилососьте соду. Працюйте не поспішаючи, оскільки на те, щоб пропилососити всю соду, знадобиться чимало часу. Щоб прибрати всю соду, вам доведеться кілька разів пройтися по кожній ділянці килима. Якщо соду не мочити, то її дуже легко прибрати.
  • Метод 2 з 2: Усунення сильних запахів

    1. 1 Понюхайте килим після першої обробки содою. Неприємний запах пропав? Однією обробки зазвичай буває достатньо, щоб вивести більшість неприємних запахів. Якщо ж запах від килима був дійсно сильним, вам може знадобитися обробити його ще раз. Пам'ятайте - чим довше сода залишається на килимі, тим краще вона нейтралізує запах.
    2. 2 Спробуйте перед обробкою содою помити килим шампунем. Якщо килим дуже брудний, то однією соди може виявитися недостатньо, щоб прибрати запах. Можливо, вам доведеться провести більш глибоке очищення і помити килим шампунем, щоб підготувати його до обробки содою. Це збільшить ймовірність того, що обробка содою подіє.
    3. 3 Замість звичайного шампуню для чищення килимів спробуйте використовувати суміш білого оцту з водою у співвідношенні 1: 1.
    4. 4 Якщо ви помили килим, дочекайтеся, коли він повністю висохне, перш ніж наносити на нього соду.
    5. 5 Спробуйте додати соді додатковий аромат, щоб замаскувати запах. Якщо від килима виходить дуже неприємний запах, ароматизують соду, щоб заглушити його. Щоб зробити соду ароматної, висипте її в велику миску. Додайте 5-10 крапель ефірного масла і добре перемішайте віником. Ложкою пересипте соду в шейкер і обробіть килим, як уже згадувалося раніше. Використовуйте наступні аромати для нейтралізації неприємних запахів:
      • лимон або лемонграсс;
      • лаванду;
      • евкаліпт;
      • кедр.
    6. 6 ПРИМІТКА: якщо у вас є домашні тварини, переконайтеся, що вибране ефірне масло безпечно для вашої кішки або собаки.
    7. 7 Проводьте обробку раз в декілька тижнів. Якщо довгий час не чистити килим, неприємні запахи можуть повернутися. Слідкуйте за чистотою килима і проводите обробку содою кожні кілька тижнів або хоча б 1 раз на місяць. Вам буде складніше позбутися від запахів за допомогою харчової соди, якщо речовини, які їх викликали, довгий час контактували з килимом (протягом декількох місяців або навіть років).

    Поради

    • Додайте в соду кілька крапель лимонного соку і добре перемішайте. Так харчова сода не тільки нейтралізує неприємний запах, але і додасть килиму свіжий лимонний аромат.

    Що вам знадобиться

    • Харчова сода (або бікарбонат натрію)
    • Порохотяг