Як очистити металевий фартух за мийкою

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Зварювання для новачків: основи зварювання | Урок 1
Відеоролик: Зварювання для новачків: основи зварювання | Урок 1

Зміст

Металеві фартухи підкуповують своєю стійкістю до пошкоджень. Проте, вони теж потребують регулярного очищення, щоб на поверхні не залишалися потворні плями. Насамперед спробуйте змити пляму чистою водою. Стійкі плями слід обробити мильною водою, харчовою содою або оцтом. Після очищення промийте поверхню водою і насухо протріть, щоб вона завжди мала належний вигляд.

кроки

Метод 1 з 3: Звичайні плями

  1. 1 Визначте напрям металевих частинок. Придивіться до металевого фартуху. На його поверхні текстура металу може розташовуватися в певному напрямку, наприклад, поперек. Якщо текстура досить помітна, то завжди мийте фартух в напрямку частинок. Завдяки цьому на поверхні не з'являться подряпини.
  2. 2 Намочіть серветку з мікрофібри в теплій воді. Використовуйте серветку з мікрофібри або неабразивну губку. Металеві щітки і мочалки можуть подряпати фартух, тому краще не використовуйте такі матеріали. При регулярному очищенні теплою водою поверхню фартуха майже завжди залишатиметься чистою. Не використовуйте гарячу воду.
    • Для додаткової ефективності можна додати одну-дві краплі м'якого миючого засобу, наприклад, рідини для миття посуду або кошти без хлору, в теплу воду.
  3. 3 Змийте плями серветкою. Для очищення фартуха використовуйте серветку з мікрофібри. Працюйте круговими рухами уздовж рельєфу. Як правило, свіжі плями відмиваються без праці. Більш старі забруднення можуть зажадати більш глибокого очищення.
    • Ніколи не використовуйте металеві щітки або мочалки, щоб не подряпати фартух.
  4. 4 Просушіть фартух чистою серветкою. Візьміть суху серветку і зберіть воду з поверхні. Металевий фартух стійкий до пошкоджень, але жорстка вода може послабити матеріал. Не залишайте поверхню вологою. Насухо протріть фартух серветкою.

Метод 2 з 3: Стійкі забруднення

  1. 1 Приготуйте розчин з соди і теплої води. Змішайте 200 грамів харчової соди і склянку теплої води. Розмішайте, щоб отримати пасту.
  2. 2 Нанесіть пасту на пляму і залиште висохнути. Нанесіть пасту на пляму за допомогою серветки або губки. Дочекайтеся, поки паста висохне. Візьміть чисту суху серветку і зітріть пасту з фартуха. Переконайтеся, що пляма зникло.
  3. 3 Приготуйте розчин з води і оцту. Змішайте рівні частини оцту і теплої води. Налийте в ємність з розпилювачем, щоб рівномірно наносити необхідну кількість розчину на забруднення.
  4. 4 Залиште оцтовий розчин на п'ять хвилин. Розпорошите розчин поверх плями. Через п'ять хвилин оцтовий розчин можна змити.
  5. 5 Зберіть оцет вологою серветкою. Змочіть м'яку серветку в теплій воді, потім обробіть забруднену ділянку проти текстури металу. Зберіть весь оцет.
  6. 6 Просушіть фартух чистою серветкою. Зберіть воду з поверхні чистою серветкою. Фартух повинен залишатися сухим, щоб вода не руйнувала метал.

Метод 3 з 3: Догляд за металевим фартухом

  1. 1 Видаляйте плями відразу. Використовуйте паперові рушники, щоб видалити жирні плями і залишки їжі. Якщо позбутися від забруднення відразу, то пляма не засохне на поверхні. Згодом кислі продукти начебто томатного соусу і лимонного соку можуть пошкодити метал, тому краще не баритися.
  2. 2 Видаляйте сліди від пальців засобом для очищення стекол. Виберіть очищувач без хлору або універсальний засіб для вікон. Використовуйте його в проміжках між очищенням поверхні, щоб видалити незначні плями на кшталт відбитків. Розпорошите рідина на металеву поверхню фартуха. Видаліть плями за допомогою серветки і зберіть зайву рідину або дочекайтеся, поки вона висохне.
  3. 3 Поліруйте метал оливковою олією. Нанесіть на серветку столову ложку оливкової олії, щоб надати металу додатковий блиск. Поліруйте фартух кілька хвилин уздовж текстури металу. Чи не змивайте масло, щоб захистити фартух від плям на кілька тижнів.
    • Також можна використовувати спеціальний поліроль для металу, але оливкова олія не поступиться за паливною ефективністю, зате обійдеться дешевше. Також спробуйте використовувати дитяче масло.

Поради

  • Видаляйте плями вздовж текстури металу. Завдяки цьому на поверхні не з'являться дрібні подряпини, в яких затримуються бактерії.
  • Чи не очищайте металевий фартух жорсткою мочалкою або металевою щіткою. Використовуйте тільки м'які губки або серветки з мікрофібри.

Що вам знадобиться

  • Паперові рушники
  • Серветки з мікрофібри або неабразивні губки
  • Тепла вода
  • М'яка рідина для миття посуду або засіб для чищення без хлору
  • Харчова сода
  • оцет
  • ємність
  • Флакон з розпилювачем