Як привчити вуличного кота до життя в будинку

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как правильно купать кота: советы ветеринара
Відеоролик: Как правильно купать кота: советы ветеринара

Зміст

Вуличні кішки становлять загрозу для оточуючих диких тварин, особливо для птахів. Також вони ризикують заразитися інфекцією, захворіти, потрапити під машину або піддатися нападу більших тварин. Отже, якщо ви заберете вуличну кішку в будинок, то допоможете як навколишньому середовищу, так і самої кішці. Практично будь-яку кішку можна привчити до життя в будинку. Тварині потрібно лише деякий час для акліматизації, багато іграшок, будиночок і різні котячі радості, щоб воно не нудьгував і раділо життя.

кроки

Частина 1 з 4: Як підготувати кішку до дому

  1. 1 Привчіть кішку до когтеточке на вулиці. Кішки люблять розпустити кігті, тому важливо привчити тварину до когтеточке, щоб не постраждала меблі. Перед тим, як забрати кішку в будинок, поставте когтеточку в сухому місці на вулиці неподалік від котячої миски. Буде потрібно не менше тижня, щоб кішка звикла користуватися Когтеточку.
  2. 2 Привчайте кішку до лотка на вулиці. Перед тим, як забрати кішку в будинок, поставте котячий туалет в сухому місці на вулиці. Насипте в лоток невеликий грудкує наповнювач. Буде потрібно не менше тижня, щоб кішка звикла користуватися лотком.
    • Не забувайте чистити лоток кожен день. Кішки завжди шукають чисте місце, щоб полегшитися. Якщо не стежити за чистотою, тварина не буде користуватися лотком.
    • Поставте лоток в тихому та безпечному місці, інакше кішка може злякатися і не вирішиться використовувати лоток за призначенням.
  3. 3 Покажіть кішку ветеринара. Перед тим, як забрати кішку до себе, необхідно переконатися, що вона не принесе в будинок інфекцію. Якщо там, де ви живете, застосовується мікрочіпування кішок, нехай ветеринар зробить цю процедуру. Також вуличне тварина необхідно прищепити і стерилізувати.
    • Перед стерилізацією або кастрацією ветеринар повинен перевірити тварина на вірус лейкозу котячих (ВЛК). ВЛК - вкрай заразний котячий вірус, який може привести до загибелі вихованця. Для перевірки необхідно здати два аналізи крові.
    • Ветеринар повинен провести повний огляд тварини. Важливо переконатися у відсутності вушних кліщів, бліх, вошей і інших паразитів. Також кішку слід пролікувати від глистів.

Частина 2 з 4: Як познайомити кішку з будинком

  1. 1 Не поспішайте. Кішка не звикне до дому в одну мить.Щоб тварина не зіпсувало речі і меблі в будинку, періодично випускайте його на вулицю, поки воно повністю не адаптується до приміщення,.
    • Забирайте кішку в будинок на короткі проміжки часу і поступово збільшуйте час.
  2. 2 Годуєте кішку в будинку. Залишайте їжу і воду для кішки тільки в будинку, навіть якщо вона все ще час від часу виходить на вулицю. Так тварина звикне харчуватися в приміщенні, і у нього виникнуть позитивні асоціації з вашим будинком.
  3. 3 Використовуйте два лотка. Перший лоток слід розташувати в зручному для вас місці, а другий - біля вхідних дверей. Коли кішка захоче вийти на вулицю, щоб справити нужду, вона побачить у двері лоток і зможе спокійно зробити свої справи. Коли кішка звикне до лотка, почніть пересувати його від вхідних дверей ближче до другого лотка. Коли два лотка опиняться поруч один з одним, один з них можна буде прибрати.
    • Використовуйте великі, але не дуже високі лотки. Потрібно усунути всі перешкоди, щоб кішка звикала до лотка. Тому не використовуйте лоток з високими бортами, щоб тварині не доводилося заплигувати всередину.
    • Важливо, щоб кішка відчувала себе в безпеці. Розмістіть лоток в тихій частині будинку, де кішку не турбуватимуть інші тварини і люди.
  4. 4 Контролюйте виходи на вулицю. Не дозволяйте кішці самій вирішувати, коли можна вийти з дому. Якщо у вас є закрита веранда або засклений балкон, то періодично випускайте кішку туди. Також можна купити шлею і поводок, щоб гуляти з вихованцем. Не всі кішки люблять гуляти на повідку, але якщо у вас вийде привчити до нього тварина, то такі прогулянки почнуть приносити радість і вам, і йому.

Частина 3 з 4: Як зробити будинок привабливим для кішки

  1. 1 Купуйте іграшки. Якщо у кішки буде достатньо можливостей давати вихід своїм мисливським інстинктам в будинку, у неї рідше буде виникати бажання втекти на вулицю і пополювати. Купуйте для кішки кілька м'ячиків, іграшкову мишку та інші іграшки. Дуже важливо регулярно грати з твариною, щоб воно не нудьгував в приміщенні.
    • Катайте м'ячик по підлозі, щоб кішка міг ганятися за ним і грати.
    • Купіть іграшкову миша на паличці. Возите мишку по підлозі або розмахуйте іграшкою над головою у кішки, щоб вона нападав на неї.
    • Також кішкам подобаються пір'яні іграшки. Зазвичай це пір'я, прикріплені до кінця шнурка або палички. Возите іграшку по підлозі або качайте в повітрі.
    • Міняйте або приносьте нові іграшки кожні два тижні, щоб кішка не втратила до них інтерес.
  2. 2 Купіть котячу м'яту. Багато кішки обожнюють запах цієї рослини. Поставте котячу м'яту в тих місцях, де кішка любить (або повинна, на вашу думку) проводити час. Наприклад, котяча м'ята біля когтеточки допоможе привчити кішку точити кігті саме там і не псувати меблі.
  3. 3 Купіть котяче дерево. Кішки дуже люблять спостерігати за людьми з найвищих точок і заплигувати на оглядові майданчики. Виберіть в зоомагазині «котяче дерево» з декількома майданчиками, щоб кішка могла заплигувати і підніматися на різні рівні.
    • Такі конструкції можуть виявитися дорогими. Замість цього можна звільнити кілька полиць або розташувати поруч стіл і книжкові полиці, щоб кішка могла підніматися нагору.
  4. 4 Підготуйте тепле спальне місце. Тепла і зручна котяча ліжко допоможе залучити кішку в будинок в холодну і дощову погоду. Якщо ви не хочете купувати спеціальний лежак, то можна затишно розкласти на дивані плед і покривало. Також кішка може сама знайти підходяще місце для сну.
  5. 5 Виділіть сонячне місце для відпочинку. Кішки обожнюють грітися на сонці, тому надайте тварині таке місце, щоб воно не намагалося втекти на вулицю. Якщо у вас немає широкого підвіконня на сонячній стороні, підставте до вікна столик, на якому кішка зможе лежати. Не опускайте штори біля котячого лежака, щоб кішка могла насолодитися сонячними променями.
    • Якщо ви відкриваєте вікна, вони повинні бути обладнані спеціальною надійної сіткою, щоб кішка не втекла або не випала випадково.
  6. 6 Вирощують траву для кішок. У зоомагазинах і навіть звичайних супермаркетах можна купити для кішки спеціальну траву, яка росте в приміщенні. Трава стане відмінним ласощами, а ваша кішка не буде сильно нудьгувати по вулиці.

Частина 4 з 4: Як боротися з проблемною поведінкою

  1. 1 Виділіть кімнату для кішки. Якщо кішка дряпає речі або відмовляється ходити на лоток, закрийте її в невеликій кімнаті з іграшками, Когтеточку і лотком. Чим менше в кімнаті буде меблів, чим краще. У невеликому закритому приміщенні кішка швидше почне користуватися лотком.
  2. 2 Купіть ковпачки на кігті. Це невеликі пластмасові ковпачки, які можна приклеїти на кігті, щоб кішка не дряпала все підряд. Вам знадобиться помічник, який буде тримати тварину. Укоротите кігті і приклейте ковпачки.
    • Акуратно стисніть Кошкіну лапку, щоб вона випустила кігті. Укоротите все кігті спеціальними ножицями. Якщо ви обрізаєте кігті вперше, то зрізайте тільки самий кінчик, щоб не травмувати тварину.
    • Видавіть в ковпачки клей, які продається в комплекті з ними. Натягніть ковпачки на кігті, щоб вони покривали всю пластину.
    • Іноді котячі пазурі видаляють хірургічним шляхом, але це негуманна практика, тому не вдавайтеся до неї.
  3. 3 Не дозволяйте кішці тікати на вулицю. Якщо кішка все ще час від часу виходить з дому, ви повинні стежити за нею. Спостерігайте за вхідними дверима, щоб тварина не вискочило назовні. У разі втечі не бийте кішку, щоб вона не боялася повертатися до вас. Використовуйте помірні виховні методи, щоб навчити кішку доброї поведінки.
    • Якщо кішка намагається вискочити в двері, окропити її водою з пляшки з розпилювачем або налякати дзвоном монет в банку.
    • Спробуйте кинути іграшку або ласощі в протилежному напрямку, коли відкриваєте двері. Це дозволить привчити тварину бігти в іншу сторону і забути про звичку тікати на вулицю.