Як розрізняти дружбу і любов

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как выявить и определить манипуляцию? Основные признаки. Анна Богинская
Відеоролик: Как выявить и определить манипуляцию? Основные признаки. Анна Богинская

Зміст

Цілком нормально любити своїх друзів. Але чи можете ви бути впевнені в тому, що ваші почуття - це не романтичне кохання? Іноді буває важко зрозуміти різницю між платонічної дружбою і романтичним коханням. Якщо ви сумніваєтеся, знайдіть час і проаналізуйте свої стосунки. Подумайте про конкретні приклади, згадайте випадки, коли ви відчували любов. Можна також розставити пріоритети. Що ви шукайте в партнері? Чи хочете ви перейти до наступного рівня у відносинах? Є способи зрозуміти це, не ризикуючи дружбою!

кроки

Метод 1 з 3: Подивіться на свою дружбу з боку

  1. 1 Оцініть інтенсивність своїх почуттів. Не пошкодуйте часу на роздуми про те, наскільки сильні ваші емоції. Багато емоцій можна відчувати і в дружбі, і в любові, але, коли ви закохані, ці почуття можуть бути дуже сильними! В цілому, чим емоційніше ви ставитеся до якоїсь людини, тим вище ймовірність того, що ви відчуваєте до нього романтичні почуття.
    • Наприклад, ви раптом можете відчути, що між вами з одним є якась хімічна зв'язок, ви обидва смієтеся над одними і тими ж жартами, вам легко знайти спільну мову. Коли ви закохані в людини, ці почуття будуть набагато сильніше. Можливо, ви навіть відчуєте запаморочення або збудження.
  2. 2 Зверніть увагу на фізичні реакції. Ваше тіло допоможе розібратися в своїх почуттях. Коли ви поруч з коханою людиною, серце може почати стукати сильніше, ви навіть можете відчути метеликів в животі. Можливо, ви навіть почнете трохи хвилюватися. Навряд чи ви почнете нервово хихикати, якщо будете обніматися просто з одним.
    • Коли ви зустрічаєтеся з одним, можливо, ви трохи переживаєте. Але, швидше за все, ви не відчуєте жодних сильних змін у фізичному плані, якщо побачите або обіймете одного.
    • Якщо ж ви перебуваєте поруч з коханою людиною, ви навряд чи зможете контролювати реакції свого тіла. У вас можуть спітніти долоні, голос може зірватися, серце почне стукати швидше.
  3. 3 Порівняйте ці відносини з усіма іншими. Подумайте про те, чи є відмінності між цими відносинами і відносинами з іншими вашими друзями. Швидше за все, у вас багато друзів, але тільки одна людина - ваша можлива любов. Відносини з цією людиною для вас будуть більш цінними, ніж з іншими людьми. До того ж, ви можете відчути з цією людиною особливий зв'язок.
    • Можливо, ви не можете уявити собі і дня, коли б ви з ним не спілкувалися. Швидше за все, з іншими друзями ви спілкуєтеся раз в тиждень або дві. Але з людиною, яку ви любите, такий термін може здатися вічністю.

Метод 2 з 3: Вирішіть, чого ви хочете

  1. 1 Вирішіть, чи хочете ви романтичних відносин. Ви зможете визначити різницю між любов'ю і дружбою, згадавши, як багато уваги ви приділяєте цій людині. Якщо ви когось любите, швидше за все, ви будете часто про нього думати і постійно будете хотіти з ним спілкуватися. Навряд чи ви будете думати так багато про одного, до того ж у вас не буде такого бажання поспілкуватися з ним.
    • Можливо, ви згадайте про одного, коли хтось (або щось) вам про нього нагадає. Наприклад, якщо ви почуєте пісню або історію, яка нагадає вам про нього.
    • Якщо ви любите людину, швидше за все, ви будете думати про нього днями безперервно незалежно від того, нагадує вам про нього щось чи ні. Можливо, ви навіть будете мріяти про цю людину.
  2. 2 Подумайте, скільки уваги хочете від цієї людини. Ви задоволені тим, як він до вас ставиться? Якщо він просто дає вам «п'ять» при зустрічі, можливо, ви захочете чогось більшого. Може бути, ви хочете, щоб він писав вам більше смс? Якщо ви цілий день нічого не почуєте про одного, ви не так сильно засмутити, як якщо б не отримали новин від коханої людини.
    • Якщо ви постійно чекаєте, що один напише або подзвонить вам, якщо у вас немов «метелики» в животі, коли його ім'я з'являється на дисплеї вашого телефону - це ознаки того, що ви хочете з ним відносин.
  3. 3 Поговоріть з одним або членом сім'ї. Важко самому об'єктивно оцінити своє життя. Спробуйте поговорити з кимось, кому ви довіряєте, наприклад, з близьким другом або братом. Ця людина допоможе об'єктивно оцінити те, як ця людина до вас ставиться. Запитайте брата / друга, як він вважає, чи можуть між вами і цією людиною бути романтичні відносини.
    • Наприклад, один може помітити, що людина, яку ви любите, часто дивиться на вас, коли ви цього не бачите. До того ж, він може помітити, що ця людина багато про вас говорить, коли вас немає поруч.Це ще одна ознака того, що він думає, що ви не просто друзі.
  4. 4 Постарайтеся зрозуміти свої почуття. Спроба розібратися у власних почуттях і емоціях - справа складна, і воно вимагає самоаналізу. Щоб зрозуміти, що ж ви відчуваєте до людини (дружбу або любов), будьте чесні з самим собою, розбираючись в тому, які емоції у вас викликає ця людина.
    • Складіть список, щоб відстежувати свої почуття протягом усього тижня. Записуйте, як ви себе почуваєте, коли спілкуєтеся з цією людиною, що і як часто ви про нього думаєте. Наприклад, ви можете написати, що хвилювалися, коли ця людина назвала вас по імені (або коли ви просто базікали).
  5. 5 Ведіть щоденник. Знаходьте кілька хвилин в день, щоб написати про своє спілкування з іншими людьми. Це допоможе вам зрозуміти, чи відрізняється ваше ставлення до цієї людини від ставлення до інших друзям. До того ж, так буде легше розібратися в тому, як ця людина ставиться до вас: як до одного або як до коханої людини.
    • Подумайте про конкретних ситуаціях. Наприклад, згадайте випадок, коли ця людина розмовляв з кимось іншим. Подумайте, як ви тоді себе почували? Чи відчували ви ревнощі? Або це взагалі вас не зачепило?

Метод 3 з 3: Розвивайте свої відносини

  1. 1 Будьте впевнені в собі. Можливо, ви переживаєте, намагаючись змінити відносини. Це нормально! Але, тим не менш, постарайтеся діяти впевнено. Впевненість допоможе підібрати правильні слова, які підійдуть в цьому випадку.
    • Скажіть собі що-небудь підбадьорююче. Наприклад: «Я весела і турботлива. Борі пощастило зі мною! »
  2. 2 Ведіть себе кокетливо. Можна розвідати обстановку, злегка фліртуючи з цією людиною. Почніть з зорового контакту, який триває на секунду довше, ніж зазвичай. Можна приділяти цій людині більше уваги. Якщо ви перебуваєте в компанії, зосередьтеся на розмові з ним.
    • Спробуйте його випадково торкнутися. Торкніться його руки, поки смієтеся над жартом.
  3. 3 Змініть тон. Друзі зазвичай розмовляють один з одним недбалим тоном. Наприклад, вони часто вимовляють різні прізвиська і сленгові вислови. Наприклад, «приятель», «брат», «крихта» і так далі. Якщо ви зловите себе на тому, що теж використовуєте такі терміни, зверніть на це увагу. В основному такою мовою розмовляють просто друзі. Спробуйте звернутися до цієї людини по імені.
  4. 4 Запросіть його на побачення. Будьте прямолінійні і просто запросіть його на побачення. Ви ніколи не дізнаєтеся, чи вийде між вами щось, поки не сходите на побачення. Будьте чесні і відкриті. Дайте йому зрозуміти, що хочете поспілкуватися з ним наодинці.
    • Наприклад, можна сказати: «Мені б дуже хотілося провести з тобою час. Може, повечеряємо разом в п'ятницю ввечері? »
  5. 5 Прийміть його відповідь. Якщо людина, яку ви любите, не відчуває до вас того ж, це дуже боляче і прикро. Напевно ви відчуєте себе знехтуваним і засмутити. Проте, спробуйте зрозуміти, що, швидше за все, ця людина не хотів заподіяти вам біль, просто він хоче бути з вами чесний. Не намагайтеся змусити іншу людину страждати за те, що він не поділяє ваших почуттів. Якщо ви не знаєте, що сказати, ось кілька прикладів:
    • «Спасибі за твою чесність. Я сподівалася, що ти відчуваєш те ж саме, але я розумію, що ти не можеш цього змінити »
    • Я ціную твою чесність. Я все ще хочу бути друзями, але, сподіваюся, ти розумієш, що мені потрібен час, щоб розібратися зі своїми почуттями ».