Як реагувати, коли вас ігнорують

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 15 Травень 2024
Anonim
Что делать, если тебя игнорируют. Как сделать, чтобы тебя услышали
Відеоролик: Что делать, если тебя игнорируют. Как сделать, чтобы тебя услышали

Зміст

Боляче бути об'єктом ігнорування. Непросто зрозуміти, як на це реагувати, особливо якщо ви не знаєте, чи робиться це спеціально або ненавмисно. Варто взяти до уваги, ігнорує чи вас дана людина на регулярній основі і який у нього стиль спілкування. Розуміння причин, чому можна залишитися без уваги, допоможе вам відреагувати розумним і далекоглядним чином.

кроки

Метод 1 з 3: Запитайте, чому вам влаштували бойкот

  1. 1 Запитайте себе, чому людина, яка ігнорує вас, робить це. Можливо, він ігнорує вас спеціально, а може - ненавмисно. Згадайте останній раз, коли ви з ним спілкувалися. Він був злий на вас або вороже до вас налаштований? Ви сказали йому щось образливе? Якщо так, швидше за все, він все ще не «охолов» після події. З іншого боку, якщо в минулий раз ви відмінно провели час, ймовірно, є якесь зовнішнє обставина, через якого людина почала ненавмисно ігнорувати вас. Можливо, він зайнятий підготовкою до іспиту або в когось закохався.
  2. 2 Запитайте третю сторону, чому вас ігнорують. Якщо вас ігнорує один або колега, запитаєте загального приятеля або колегу, чи не знає він в чому справа. Можливо, він зможе визначити чи пояснити вам, чому той чоловік вас уникає. Бути може, ви розлютили його, навіть не усвідомивши цього, а він, замість того щоб прямо заявити про це, вирішив просто ігнорувати вас, щоб не посилювати конфлікт. Цілком ймовірно, що третя сторона зможе проаналізувати ситуацію більш об'єктивно і допоможе вам з'ясувати, чому вас залишають без уваги.
  3. 3 Прямо запитаєте людину, яка ігнорує вас, чому він це робить. Відкрито поговоріть з людиною, який вас уникає. Попросіть його про розмову наодинці. У тихому відокремленому місці спокійно запитаєте: «Слухай, я все думаю, чому ти мене ігноруєш?» Надайте докази: наприклад, він не відповідав на ваші дзвінки або електронні листи, або не відповідав, коли ви до нього зверталися. Уважно вислухайте його пояснення.
  4. 4 Знайте, як поводяться маніпулятори. Якщо людина ігнорує вас в перший раз, ймовірно, на це є вагома причина.Однак, якщо ваш друг або колега постійно ігнорує вас або інших людей, можливо, він отримує якесь задоволення від того, що робить. Він може по черзі використовувати мовчання, щоб отримати вибачення чи поступку для певних вимог. Нарешті, він може ігнорувати вас, щоб ви втратили віри в себе. Від маніпулятора можна почути: «Якби ти правда знав і любив мене, ти б не питав, чому я тебе ігнорую». Всі вищенаведені приклади вказують на нарциссическую особистість, яку потрібно виявити і якій не треба потурати.

Метод 2 з 3: Відступіть

  1. 1 Судіть людини, який вас ігнорує, за його діями. Припустимо, ви провели відкриту розмову з ним і він сказав, що розуміє, до чого ви хилите. Можливо, він навіть приніс вибачення за свою поведінку. Однак після цього він знову почав вас уникати. В такому випадку ви повинні зрозуміти, що він був нещирий, і насправді не зацікавлений в підтримці хороших відносин з вами.
  2. 2 Змиріться з рішенням людини розірвати спілкування з вами. Не примушуйте себе продовжувати тиснути на нього, змушуючи попросити вибачення за свою поведінку, або звертатися до нього, пояснюючи, як його дії на вас вплинули (якщо ви вже це зробили). Той, хто постійно виявляє байдужість по відношенню до вас, швидше за все, отримує задоволення від цього. Не грайте в його гри, намагаючись врегулювати проблему знову і знову.
  3. 3 Не звинувачуйте себе за його поведінку. Якщо хтось постійно ігнорує вас, навіть після того, як ви спробували помиритися з ним, це його вибір. Не варто переживати про те, що ви могли б сказати або зробити інакше, щоб людина була уважним до вас або вашої точки зору.
  4. 4 Не спалюйте мости. Дозвольте одному або члену сім'ї, який вас ігнорує, зрозуміти, що ви сподіваєтеся на примирення. Не ставте хрест на відносинах з цією людиною. У деяких людей бувають особисті проблеми, які заважають підтримувати здорові відносини. Дайте йому зрозуміти, що ви поруч, якщо він коли-небудь захоче поговорити з вами або якщо йому знадобиться допомога.

Метод 3 з 3: Дозвольте конфлікт з людиною, який вас ігнорує

  1. 1 Дивіться на проблему як на різницю в стилях спілкування. Припустимо, що ваш друг чи партнер ігнорує вас не через злоби. Можливо, він робить це просто для того, щоб уникнути посилення і поширення конфлікту. Ймовірно, йому потрібно трохи особистого простору, і він хоче дати вам обом час, щоб трохи охолонути після конфлікту. Коли ви розберетеся, що ваш партнер інакше дивиться на це мовчання, то пізніше у вас буде більше шансів помиритися і уникнути посилення конфлікту.
  2. 2 Прийміть свої почуття. Коли вас ігнорує хтось, хто вам доріг, - це боляче. Ймовірно, ви відчуваєте розчарування, злість і смуток через те, що вас уникають. Якщо вас відвідують такі почуття, не вдавайте, що це не так. Прийняти свої почуття - це перший крок до того, щоб висловитися і дати зрозуміти іншій людині, що він надходить жорстоко.
  3. 3 Проведіть структурований розмову. Структуровані розмови проводяться в певний час для певної мети і проходять з певним набором правил, які забороняють такі речі, як крики і обзивання. У структурованому розмові обидві сторони готові відкрито обговорити стоїть перед ними питання і вже відрепетирували свої основні аргументи. Пропозиція провести структурований розмова може бути корисним, якщо хтось ігнорує вас через давню проблему або сукупності проблем, які заважають вам налагодити глибшу емоційний зв'язок.
  4. 4 Вийдіть за межі своєї зони комфорту. Спробуйте використовувати інший стиль спілкування. Якщо ви - запальна людина, який постійно підвищує голос, злиться і заводиться з півоберта, намагайтеся краще контролювати свої почуття в розпал емоцій.Якщо ж ви - спокійна людина, який ігнорує інших, відсторонюється при виникненні конфлікту і намагається висловитися або пояснити свою точку зору тільки після того, як кілька хвилин обміркує відповідь, то внесіть більше спонтанності і емоцій в свою поведінку при вирішенні конфліктів (але не захоплюйтеся криками і лайками).
  5. 5 При необхідності обміняйтеся вибаченнями. Якщо в ході пояснень іншої людини ви усвідомлюєте, що зачепили його почуття, вам слід сказати, що ви не хотіли цього і що ви шкодуєте. Проте дайте чітко зрозуміти, що вам теж було боляче через те, що вас ігнорували. Вибачте людини і висловіть надію, що він зможе знайти в собі сили пробачити і вас (якщо ви відчуваєте, що маєте потребу в цьому).
    • Іноді важко зрозуміти, чому людей засмучують наші дії або слова, які здаються нешкідливими. Якщо у людини є непереконлива або незрозуміла причина ігнорувати вас, все ж було б непогано принести вибачення.

Поради

  • Дайте час людині, який ігнорує вас. І потихеньку починайте знову з ним спілкуватися! Якщо він дійсно хоче дружити з вами, він не буде уникати вас довгий час.
  • Якщо хтось ігнорує вас, а ви не знаєте, чому, поговоріть з ним і спробуйте вирішити проблему.
  • Часто люди ігнорують інших, коли їм потрібен час і простір для вирішення особистих проблем. Не приймайте це на свій рахунок і поважайте право людини на приватне життя.
  • По-перше, поважайте себе, а по-друге, не підходьте першим, нехай він сам підійде і поговорить з вами. Вашим головним пріоритетом в цей час має бути повага до самого себе.