Як зробити графіті трафарет

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать трафарет для граффити за 1$ ? ✅ Видеоурок. Трафарет своими руками.
Відеоролик: Как сделать трафарет для граффити за 1$ ? ✅ Видеоурок. Трафарет своими руками.

Зміст

Трафарети дозволяють легко і швидко нанести графіті, вони ідеально підходять для новачків. На відміну від малювання від руки, трафарет забезпечує чіткі і точні лінії, а також допомагає досягти високого рівня деталізації. Трафарет створюється заздалегідь, до нанесення графіті, тому процес малювання значно прискорюється: досить прикласти трафарет до стіни або полотну і розпорошити на нього фарбу, після чого прибрати трафарет. Майте на увазі, що малювання на стінах громадських будівель протизаконно - замість цього спробуйте використовувати свій новий трафарет на стінах графіті-парків, в межах своєї присадибної ділянки або на великих полотнах, якими можна буде прикрасити стіни свого будинку!

кроки

Метод 1 з 3: Як створити власний трафарет

  1. 1 Зробіть начерк на звичайному аркуші паперу. Якщо ви займаєтеся образотворчим мистецтвом, можна розробити для трафарету власний дизайн, а не використовувати готове зображення. Перш ніж наносити обриси трафарету на картон, бажано продумати дизайн майбутнього малюнка і переконатися, що він годиться для трафарету. Зробіть начерк на папері і оціните його.
    • Якщо ви робите перші кроки в графіті, вам, ймовірно, буде легше використовувати для трафарету готове зображення, а не намагатися створити власний ескіз.
  2. 2 Заштрихуйте на своєму ескізі ті місця, які ви збираєтеся вирізати. Злегка заштрихуйте олівцем ті ділянки, які ви потім виріжете і заповніть фарбою. Якщо ви збираєтеся зробити кольоровий малюнок, зафарбуйте ескіз різнокольоровими маркерами в відповідності зі своїм задумом.
    • В результаті у вас вийде ескіз майбутнього трафарету з заштрихованими або зафарбованими ділянками, які ви виріже і заповніть фарбою. Інші місця закриють поверхню від фарби, в них залишиться колір фону (стіни або полотна).
  3. 3 При необхідності передбачте на своєму ескізі містки. При створенні ескізу майбутнього трафарету необхідно пам'ятати про декілька важливих речах, однією з яких є так звані містки. Вони утримують острівці, які інакше просто випали б з трафарету після того, як ви його виріже.
    • Найбільш простий спосіб зрозуміти, що таке містки, полягає в тому, щоб уявити собі букву O. Якщо ви створюєте трафарет з буквою O, в папері слід вирізати коло у вигляді цієї літери.
    • Однак якщо ви виріжете в папері повне коло, середня частина букви O просто випаде, і замість літери у вас вийде великий чорний коло.
    • Щоб центральна частина букви O не випала, необхідно використовувати містки у вигляді вертикальних смуг, які з'єднають окружність букви О з її центральною частиною. При цьому зафарбована частина букви буде нагадувати швидше круглі дужки, а не суцільну окружність.
    • Подивіться на отриманий ескіз критичним поглядом. Якщо ви помітите, що десь необхідні додаткові містки, зітріть в цих місцях штрихування.
  4. 4 Спростіть занадто складні частини ескізу. При відсутності належного досвіду складно сказати, вдалий чи вийде трафарет. Часто прості і стилізовані місця друкуються і виглядають краще, ніж складні ділянки з великою кількістю дрібних деталей.
    • Наприклад, якщо ви робите ескіз особи, можна спочатку намітити зовнішні контури, а потім перейти до зображення рис обличчя. При цьому зручно заштрихувати і вирізати тінь, яка простягається від нижньої щелепи до щік і рота, а потім піднімається по боках до самих очей.
    • Ця тінь не тільки відображає риси обличчя і робить ескіз більш ефектним, але і надає малюнку обсяг.
  5. 5 Скопіюйте остаточний ескіз на картон. Коли ескіз трафарету буде готовий, перенесіть його на лист картону або щільного афішної паперу, або на ацетатну тканину.Заштрихуйте ті ділянки, які ви збираєтеся вирізати, і залиште по краях хоча б 5 сантиметрів, щоб трафарет нормально тримався.
  6. 6 Зробіть кілька трафаретів, якщо ви збираєтеся отримати кольоровий малюнок. Якщо ви хочете використовувати кілька кольорів, зробіть по одному трафарету для кожного кольору.
    • Візьміть листи однакового розміру і нанесіть на кожен лист свій ескіз. Розфарбуйте кожен лист маркером відповідного кольору, так щоб при накладенні листів вийшов кольоровий малюнок.
    • Припустимо, ви зробили ескіз вишневого дерева і використовували для цього три кольори: чорний, червоний і зелений. В цьому випадку потрібно взяти три однакових листа картону і зробити на кожному начерк вишні в одному і тому ж місці. На одному аркуші ви обведе чорним маркером контур дерева і при необхідності позначили містки, на другому закрасите червоним ягоди, і на третьому закрасите зеленим кольором стовбур, гілки і листя.

Метод 2 з 3: Як створити трафарет по готовому зображенню

  1. 1 Виберіть контрастну картинку з високим дозволом. Ще один спосіб зробити трафарет полягає в тому, щоб використовувати наявне зображення: його слід відредагувати у відповідній програмі, наприклад в Adobe Photoshop, роздрукувати і вирізати трафарет. Виберіть зображення з високим контрастом між світлими і темними ділянками і з достатнім дозволом, щоб зберегти якість при збільшенні картинки.
    • Спробуйте знайти досить просте зображення, наприклад контрастний портрет або малюнок фрукта. Якщо у вас немає досвіду у виготовленні трафаретів, не використовуйте зображення з великою кількістю деталей (наприклад, фотографію гепарда з плямами на шкірі).
    • Не використовуйте зображення, захищені авторськими правами. Знайдіть відповідне стічне зображення або виберіть фотографію, яку ви зробили самі.
    • Постарайтеся також, щоб вибране зображення мало самодостатній і завершений вигляд. Наприклад, замість зображення широко розкинувся ландшафту виберіть окреме дерево або квітку.
  2. 2 Завантажте обрану картинку в програму для редагування зображень. Після того як ви виберете зображення, імпортуйте його в Photoshop, Gimp або іншу подібну програму, за допомогою якої ви зможете налаштувати яскравість і контраст. Є також безліч веб-сайтів, призначених для перетворення зображень в трафарети для графіті.
    • Хоча для роботи з програмами Photoshop і Gimp потрібно певний досвід, з їх допомогою ви зможете краще контролювати процес перетворення зображення.
    • Веб-сайти, призначені для перетворення зображень в шаблони для трафаретів, дозволяють відразу ж перевести зображення в шаблон з поділом кольорів. Однак у порівнянні з програмами для редагування зображень, такими як Photoshop, де ви самі задаєте послідовність дій, подібні веб-сайти надають менше можливостей для контролю кінцевого виду зображень.
  3. 3 Видаліть фон. Якщо ви використовуєте картинку з фоном, який не потрібен вам на трафареті, його слід видалити перед тим, як приступати до редагування зображення.
    • Якщо ви користуєтеся програмою Photoshop, зробіть з вихідного зображення перший шар, а потім створіть його копію в другому шарі, для чого перетягніть панель першого шару в значок "Створити новий шар", який має форму сторінки і розташований в нижній частині панелі "Шари". Потім заблокуйте перший шар і відключіть його видимість.
    • Після цього обведіть зображення в другому шарі за допомогою інструментів "Чарівна паличка" або "Перо". Натисніть Вибрати> Інверсія, а потім Видалити, щоб прибрати фон.
  4. 4 Налаштуйте контраст зображення. На тому ж другому шарі переведіть зображення в шкалу відтінків сірого: для цього натисніть Зображення> Режим> Градації сірого. Після цього встановіть контрастність 100%.
    • Щоб виставити контраст в Photoshop, натисніть Зображення> Налаштування> Яскравість / Контрастність і виставте в вікні контрастності 100%.
    • Якщо ви хочете зробити різнокольоровий шаблон, пропустіть крок перетворення кольорів зображення в шкалу відтінків сірого.
  5. 5 Збільште яскравість зображення. Підвищіть яскравість зображення до відповідного рівня. Завдяки високій контрастності у вас повинно вийти двокольорове чорно-біле зображення, яке виглядає як трафарет для графіті.
    • Якщо ви використовуєте Photoshop, натисніть Зображення> Налаштування> Яскравість / Контрастність і збільшіть яскравість.
  6. 6 Якщо ви робите різнокольоровий ескіз, створіть кілька шарів. Зробіть по одному окремого шару для кожного кольору.
    • Після того як ви надрукуєте зображення, зафарбуйте його різнокольоровими маркерами у відповідних місцях. Використовуйте по одному кольору для кожного листа, так щоб при суміщенні листів у вас вийшло повне зображення.
  7. 7 Роздрукуйте зображення. Після того як ви обробите зображення, роздрукуйте його і наклейте за допомогою аерозольного клею на картон, афішну папір або ацетатну тканину. Тепер можна вирізати трафарет!
    • Роздруковуйте зображення таким чином, щоб по краях залишилося не менше п'яти сантиметрів вільного місця. В цьому випадку трафарет буде досить міцним після того, як ви виріжете його.
    • При розпилюванні аерозольного клею тримайте балончик з клеєм приблизно в 30 сантиметрах від паперу і переміщайте його, поки не покриєте клеєм всю зворотну поверхню аркуша. Потім підніміть аркуш паперу, переверніть його, покладіть липкою поверхнею на картон або афішну папір і пригладьте рукою, щоб не залишилося складок.

Метод 3 з 3: Як вирізати і використовувати трафарет

  1. 1 Виріжте дрібні деталі трафарету за допомогою ножа для дрібних робіт. Після того як ви намалюєте і розфарбувати трафарет, можна приступити до його вирізання. Акуратно виріжте гострим ножем для дрібних робіт дрібні ділянки картону в тих місцях, де ви хочете нанести фарбу.
    • Якщо ви використовуєте роздруковане зображення, виріжте чорні або, в разі кольорового трафарету, зафарбовані кольоровими маркерами місця.
    • Якщо ви використовуєте для трафарету свій ескіз, виріжте заштриховані ділянки. Саме в цих місцях ви завдасте фарбу.
    • Завжди зручніше вирізати спочатку невеликі, а потім більші фрагменти, тому що чим більше матеріалу ви видаляєте, тим менш жорстким і більш крихким стає трафарет, що ускладнює роботу з ним.
    • Притримуйте трафарет і вирізуйте його повільно і акуратно. Будьте обережні і тримайте пальці подалі від леза ножа.
  2. 2 Виріжте більші ділянки. Після того як ви виріжете ножем для дрібних робіт дрібні деталі, перейдіть до видалення більших фрагментів. Не забувайте, що краще вирізати зайве по частинах, а не намагатися видалити всі відразу з ризиком зіпсувати трафарет.
  3. 3 Доопрацювати трафарет. Отже, ви майже вирізали свій трафарет. Покладіть його на чорний папір і відступите трохи назад. Чорна папір проступить крізь зроблені вирізи, і ви побачите, як буде виглядати ваш малюнок.
    • Якщо ви помітите, що трафарет необхідно виправити, доопрацювати його, доки знімок не буде виглядати так, як вам потрібно.
  4. 4 Закріпіть трафарет за допомогою скотча або аерозольного клею. Отже, трафарет готовий, і можна приступити до створення графіті! Приклейте трафарет до стіни в графіті-парку, на превеликий полотну або іншій поверхні, на яку ви хочете нанести малюнок.
    • У разі досить грубого трафарету без дрібних деталей його можна просто прикласти до поверхні і обклеїти по периметру скотчем.
    • Якщо трафарет містить велику кількість дрібних деталей, краще використовувати аерозольний клей, щоб до поверхні пристали всі частини трафарету.
    • Щоб використовувати аерозольний клей, покладіть трафарет на землю тильною стороною вгору і рівномірно обприскати цю сторону клеєм.При цьому тримайте балончик з клеєм приблизно в 30 сантиметрах від поверхні трафарету. Потім підніміть трафарет за кути, прикладіть його до стіни і розгладьте рукою, так щоб на ньому не залишилося складок.
    • Переконайтеся в тому, що трафарет як слід пристав до стіни. У порожнечі між трафаретом і стіною може потрапити фарба, що спотворить зображення.
    • Пам'ятайте, що фарбу слід використовувати в добре провітрюваних місцях.
  5. 5 Одягніть рукавички і лицьову пов'язку або маску. Аерозольні фарби токсичні і при надмірному вдиханні можуть викликати пошкодження мозку. Щоб захистити своє здоров'я і не забруднити руки, надіньте одноразові рукавички і марлеву пов'язку, а краще респіратор.
    • Можна також прикрити обличчя банданою, хоча краще використовувати пов'язку або респіратор.
  6. 6 Струсіть балончик і розпорошите фарбу. Як випливає струсіть балончик з фарбою, щоб почувся шум. Після цього піднесіть балончик на 20-25 сантиметрів до стіни і направте струмінь під прямим кутом до її поверхні. Плавно водите рукою з боку в бік, щоб рівномірно нанести фарбу.
    • Краще наносити фарбу тонкими послідовними шарами, а не повністю зафарбовувати окремі фрагменти. Постійно рухайте рукою зліва направо і назад. Не хвилюйтеся, якщо якийсь ділянка не пофарбувався - ви закрасите його трохи пізніше.
    • Намагайтеся використовувати фарби для графіті, які можна придбати в спеціалізованих магазинах. Аерозольні фарби для меблів мають більш низьку якість, вони наносяться менш однорідними шарами.
    • Постарайтеся не розпорошувати фарбу за межі трафарету, інакше навколо зображення утворюються розмиті межі, які можуть зіпсувати враження від графіті.
  7. 7 Завершіть графіті. Після того як ви розпорошите фарбу по всьому трафаретом, уважно огляньте забарвлені ділянки. Нанесіть додаткові шари фарби на недостатньо зафарбовані (напівпрозорі) ділянки. Зверніть також увагу на краю трафарету і розпорошите фарбу в розмитих місцях, щоб вони набули чітких обрисів.
  8. 8 Розпилюйте по одній фарбі за раз. Якщо у вас кілька трафаретів, розпилюйте фарби послідовно. Почніть з основного кольору, зазвичай чорного, який часто використовується для нанесення контурів малюнка. Позначте на стіні розташування кутів трафарету, щоб знати, куди прикладати наступні листи.
    • Після того як ви закінчите наносити один колір, прикладіть до нанесеним раніше мітках на стіні наступний трафарет. Розпорошите другу фарбу. Продовжуйте до тих пір, поки не завдасте всі кольори.
  9. 9 Зніміть трафарет. Зачекайте близько тридцяти секунд, потім акуратно зніміть зі стіни трафарет: для цього зніміть скотч або акуратно відклейте трафарет від стіни, якщо ви використовували аерозольний клей. Тепер ви можете насолодитися своїм шедевром!

Поради

  • Перш ніж користуватися будь-якої аерозольною фарбою, бажано випробувати її. Розпорошите фарбу на пару пробних трафаретів, і лише потім використовуйте її для більш складного трафарету.
  • Трафарети з картону, афішної паперу або ацетатної тканини можна використовувати кілька разів, поки вони не зімнуть або НЕ порвуться при знятті з стіни.

попередження

  • Розпилюйте фарбу в добре провітрюваному місці, бажано на свіжому повітрі.
  • Аерозольні фарби виділяють шкідливі випаровування, тому при їх використанні необхідно надягати рукавички і лицьову пов'язку або респіратор.
  • Не наносіть графіті на приватну власність.
  • Будьте дуже обережні під час вирізання трафарету ножем. Не тримайте ніж близько до рук і інших частин тіла.

додаткові статті

Каксделать графіті з моху Какрісовать графіті Какстать художником графіті Какполучіть реалістичний тілесний відтінок Каксмешать кольору, щоб отримати бірюзовий Какрісовать тіні Какрісовать особи в стилі аніме і манга Яксамостійної навчитися малювати Какрісовать волосся в стилі аніме Какнарісовать і опублікувати мангу Какнарісовать Шаринган Какочістіть кисті від масляної фарби Какрісовать олійними фарбами Какразвесті латексну фарбу