Як слідувати своєму серцю

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Следуя за сердцем (Все серии)
Відеоролик: Следуя за сердцем (Все серии)

Зміст

Прислухатися до свого серця іноді нелегко, особливо якщо живеш в культурі, де всі зайняті і доводиться багато працювати. Але незважаючи на те, що життя намагається тягнути вас в тисячі різних напрямків, існують способи викроїти для себе затишне містечко. Можна докладати зусиль до того, щоб жити за бажанням свого серця. А це в свою чергу допоможе вам отримувати задоволення від життя і бути більш відкритими для оточуючих людей.

кроки

Частина 1 з 3: Визначте бажання свого серця

  1. 1 Складіть список того, чого вам хотілося б досягти. Список заповітних бажань допоможе вашому серцю вибрати напрямок руху. Ставте досяжні цілі (не в стилі «стати першою людиною на Марсі»). Цей список може послужити відмінним джерелом натхнення в процесі пошуку тих значимих подій, до яких ви будете прагнути. Якщо список дійсно складено від серця, в ньому позначаться деякі з ваших глибинних бажань та інтересів.
  2. 2 Виділіть час і місце. Щоб зануритися в себе і почути голос свого серця, для початку потрібно знайти для цього час і місце. Важливо посидіти спокійно, ні на що не відволікаючись, щоб стало чутно голос вашого серця. Можна красиво оформити спеціальне місце, куди ви будете приходити, щоб побути в тиші. Якщо у вас в будинку є вільна кімната, запаліть в ній свічки і створіть затишну обстановку.
  3. 3 Прислухайтеся до свого серця. Створивши сприятливі умови, можна починати поступово відкриватися для свого серця. Можна задати собі питання: «Що я зараз відчуваю в глибині душі?» Трохи почекайте: можливо, у вашому серці замерехтить відповідь. Така практика допоможе проявитися вашому серцю і вашим внутрішнім бажанням.
    • Можна скористатися технікою концентрації, яка дає відмінну можливість стикнутися зі своїм тілом. Ось як можна займатися концентрацією:
    • Очистивши внутрішній простір і заглянувши в себе, зверніть увагу на відповіді свого тіла. Не намагайтеся їх аналізувати, просто спостерігайте як би з боку. Наприклад, у відповідь на питання, що відбувається всередині вас, ви можете відчути тяжкість у грудях. Відзначайте це з боку.
    • Чітко фіксуйте свої відчуття. Це може бути одне слово або коротка фраза. Наприклад, ви можете сказати «тяжкість», або «тисне груди», або «напруга». Вимовляєте різні слова, поки не помітите, що слово підходить до вашого відчуття.
    • Переходьте від слова до відчуття і назад. Перевірте і подивіться, як вони взаємодіють. Зверніть увагу, не змінюються чи відчуття в вашому тілі, коли ви знаходите для них відповідну назву.
    • Запитайте себе, звідки це відчуття. Що у вашому житті зараз може викликати цю тяжкість у грудях? Не потрібно судорожно шукати відповіді, нехай вони самі як би спливають на поверхню. Це може не вийти з першого разу. Можливо, вам буде потрібно деяка тренування, але ця чудова практика допоможе вам відкритися для вашого ж серця і для всього, що відбувається всередині вас.
  4. 4 Приділяйте цьому час кожен день. Поспіх і суєта можуть серйозно знизити здатність слухати своє серце. Кожен день приділяйте деякий час собі. В цей час не дозволяйте нічому відволікати вас. Це ваш час і тільки від вас залежить, що ви будете робити. При цьому існує кілька рекомендацій:
    • Медитуйте. Медитація приносить велику користь як психічному, так і фізичному здоров'ю, наприклад знижує тиск і рівень стресу. Спробуйте просто посидіти хвилин 10 в тихому місці.Сконцентруйтеся на чомусь одному, наприклад на коливаннях повітря, який входить і виходить з ваших ніздрів, або на якомусь предметі, наприклад на олівці. Якщо вашу увагу буде відходити від предмета, м'яко зосереджуйтесь на ньому знову.
    • Полежте в теплій ванні. Релаксація в воді має майже такий же ефект, що і релаксаційні техніки. Це відмінна можливість розслабитися. В цей час ви можете міркувати про своє життя, або просто насолоджуватися тишею і відчуттям теплої води.
    • Випийте з подругою чашечку кави. Можливо, ви не можете проводити з друзями стільки часу, скільки вам би хотілося. Скористайтеся цим часом «для себе», щоб запросити близьку подругу пообідати з вами або випити чашечку кави.
  5. 5 Знайдіть захоплення, які втягують у діяльність ваше серце. Наше суспільство робить великий акцент на розум. Нам кажуть, що потрібно думати, а потім діяти, і приймати розумні, раціональні рішення. Такий підхід не залишає місця для інтуїції, або серця. Але ж так ми можемо зробити життя більш радісним, піти від рутини і тяжкої праці. Якщо ви знайдете діяльність, яка зачіпає ваше серце, це допоможе вам відкрити для себе нові шляхи, а не просто робити щось, керуючись своїм розумом.
    • Наприклад, якщо ви любите читати, заплануйте в своєму щоденнику час для читання. Попросіть друзів порекомендувати вам хороші книги. Особливо добре підійде збірку віршів.
    • Якщо ви вважаєте за краще дивитися фільми, подивіться який-небудь фільм з високими рейтингами, який торкнеться струни вашого серця.
    • Ще одна хороша можливість - провести час на природі. Це допоможе вам глибше відчути смак життя і стикнутися з звий істинної сутністю.

Частина 2 з 3: Як організувати своє життя

  1. 1 Якщо вам здасться, що вам потрібна допомога психотерапевта, зверніться за нею. Якщо у вас є проблеми, які заважають вам слідувати своєму серцю, і ви не можете з ними впоратися самостійно або за допомогою одного, вам варто звернутися до лікаря. Багато психотерапевти постійно стикаються з такими проблемами у людей. Якщо у вас було важке дитинство, є проблеми в шлюбі або ви відчуваєте сильний стрес - звернення до психотерапевта допоможе вам заново відкрити для себе голос свого серця і знову відчути себе живим.
    • Соматична досвідчена терапія чимось схожа на концентрацію, так як ви концентруєте увагу на своєму тілі, а не на думках і спогадах.
    • Когнітивно-поведінкова терапія може допомогти вам виявити свої нав'язливі думки і переконання, які заважають вам жити в гармонії зі своїм серцем.
  2. 2 Зверніться по допомогу до друзів. Часом дістатися туди, де можна почути голос свого серця, буває важко. Зверніться по допомогу до подруги. Ви можете робити вправу на концентрацію разом з нею. Ви разом будете покроково проходити вправи і відзначати, що відбувається. А можна просто поговорити про те, що відбувається зараз у вашому житті і висловити своє бажання жити у відповідності з потягом свого серця. Попросіть одного дати вам пораду. Якщо ви просто висловитеся, це вже саме по собі може вам допомогти, так як словесне вираження емоцій має дуже сильну дію.
    • Наприклад, ви можете сказати: «Знаєш, я відчуваю, що зараз живу не так, як того хоче моє серце. Мені потрібно з кимось поговорити про це. Ти можеш мені допомогти?"
  3. 3 Живіть своїм життям. Ми легко піддаємося тиску з боку інших людей: батьків, друзів, дружина і навіть дітей, - і починаємо жити так, як вони хочуть. Якщо ви хочете жити у злагоді з власним серцем, переконайтеся, що живете так, як ви бажаєте, а не так, як того хочуть від вас інші люди. Саме про це найчастіше шкодують люди на смертному одрі.
    • Запитуйте себе: «Чи дійсно я цього хочу, або я це роблю заради кого-то другого, а не заради себе?»
    • Зрозуміло, немає нічого поганого в тому, щоб бути щедрим і добрим і щось робити для інших людей.Але потрібно знайти правильний баланс, щоб, допомагаючи іншим, залишатися вірним самому собі. В іншому випадку, якими б добрими не були ваші наміри, ви легко можете «перегоріти» і втратити зв'язок з власним серцем.
  4. 4 Вірно дотримуйтеся обраного шляху. Передумати і повернутися до колишнього життя - найлегший вихід зі складної ситуації, але якщо ви знову і знову повертаєтеся назад, то ніколи нічому не навчитеся на власних помилках і не досягнете прогресу. Потрібно бути вірним обраному життєвому шляху. Цілеспрямованість додасть вам сил, щоб витримати труднощі, які можуть вам зустрітися. Слідувати за своїм серцем не завжди буває просто. Якщо ви відчуваєте внутрішній опір по відношенню до якогось шляху, будь то навчання або якась конкретна робота, то було б добре поміркувати, чи дійсно це рішення відповідає потягу вашого серця.
    • Не плутайте природний опір і труднощі з цим сильним протистоянням. Іноді ми відчуваємо почуття незадоволення, і це нормально, навіть якщо ви на правильному шляху. Якщо ви не впевнені, то ви робите, спробуйте поговорити з кимось, кому ви довіряєте, наприклад, з близькою подругою або з родичем.
  5. 5 Очистіть і організуйте свій особистий простір. Ви просто здивуєтеся, коли помітите, як сильно ваша навколишнє середовище впливає на ваш настрій. Наприклад, чинити сильний вплив на почуття людей можуть кольору. Слідкуйте за тим, щоб у вас вдома були чистота і порядок. Якщо вам не подобається колір стін, перефарбуйте їх. Прикрасьте свою кімнату якимось твором мистецтва, яке вас надихає і приносить естетичне задоволення. Помістіть поруч з собою фотографії тих, хто вам доріг. Такі прості зміни в будинку можуть змінити і ваші почуття, і вам буде легше усвідомити свої справжні бажання. Безлад і убогість в просторі може викликати безлад у вашому розумі, а це обмежить вашу здатність чути голос свого серця.

Частина 3 з 3: Дійте відповідно до своїх бажань

  1. 1 Знайдіть діяльність, в якій ви зможете висловити себе. Існує безліч творчих занять, за допомогою яких можна знайти зв'язок зі своєю душею. Тут важливо відкритися своєму серцю, своїм найпотаємнішим бажанням. В арт-терапії є різні способи самовираження, які допоможуть вам відкритися своїй суті і своєму серцю. Ось деякі з них:
    • Музика. Запишіться в хор або почніть брати уроки гри на гітарі.
    • Образотворче мистецтво. Запишіться в групу живопису або скульптури.
    • Танці. Запишіться в групу сальси або просто ходите на танцювальні заняття в спортзалі.
    • Театр. Озирніться, може бути, десь неподалік займається драматичний гурток, до якого можна приєднатися. Гра в театрі - відмінний спосіб самовираження.
  2. 2 Спробуйте вільне лист (Фрірайтинг). Ваші справжні бажання і повсякденні справи в житті часто ховаються за зобов'язаннями і чиїмись очікуваннями. Практика вільного письма може допомогти вам почути своє серце і поглибити відносини з цією істотною частиною вашої особистості.
    • Виберіть тему і просто пишіть на аркуші паперу. Темою може бути одне слово або коротке вираження, наприклад, «подорож» або «що я думаю про подорожі». Поставте таймер на 5 або 10 хвилин і просто пишіть на цю тему, не сильно замислюючись про те, що ви робите. Не плануйте нічого заздалегідь. Мета такого вправи - дозволити вашій підсвідомості узяти гору над вами, щоб воно, а не ваш розум, контролювало ваш лист.
  3. 3 Практикуйте усвідомленість. Існує два підходи до життя: бути і діяти. Режим «дії» - це режим, в якому більшість людей функціонує майже постійно. Цей режим необхідний нам в нашому суспільстві, якому властиві швидкий темп життя і високий рівень стресу, нам дуже важливо триматися на плаву.Проте, режим «дії» може перешкодити нам помітити свої потреби і уповільнити біг, щоб насолоджуватися життям. Медитація усвідомленості може допомогти вам посилити в своєму житті режим «буття», який сприяє тому, щоб почати жити, прислухаючись до серця.
    • Сядьте прямо в зручній позі. Протягом декількох хвилин освойте в цій позі. Почніть звертати увагу на те, що відбувається, що ви сприймаєте. У вас буде чимало нескладних думок, фізичних відчуттів і, здавалося б, випадкових емоційних сплесків. Звертайте увагу на все це і на те, що відбувається, постарайтеся проявити до них цікавість, хоча реагувати на них не варто. Уявіть собі, що ви - вчений, і просто спостерігаєте за процесом, не втручаючись в нього. Після того як ви звикнете робити це в спокійному, підготовленому і безпечному місці, можна спробувати робити це в своєму повсякденному житті, навіть коли займаєтеся іншими справами.
  4. 4 Зробіть важливий крок. Грунтуючись на своєму списку бажань і на загальних життєвих цілях, вирішите зробити важливий крок, якщо це необхідно. Може бути, вам варто знову піти до навчального закладу, щоб ще чогось навчитися; переїхати в інше місто, де у вас буде більше можливостей або ви будете ближче до своєї сім'ї; звільнитися з роботи, щоб зайнятися чимось, що відповідає бажанням вашого серця. Перед тим як зробити це крок, дуже бажано поговорити зі своєю сім'єю або з друзями, щоб дізнатися, як вони до цього ставляться, і заручитися їхньою підтримкою.
  5. 5 Почніть з малого.Не обов'язково здійснювати повний переворот у своєму житті, щоб почати жити відповідно до бажань свого серця. Подивіться, які дрібниці є у вашому повсякденному житті, які допоможуть вам відчути більшу гармонію з самим собою і своїм бажаннями. Наприклад, ви хочете проводити більше часу з друзями або менше часу перед телевізором. Загляньте в свій список бажань, щоб з'ясувати, що можна змінити в своїх щоденних справах, щоб домогтися того, чого ви дійсно хочете.

Поради

  • Будьте впевнені в собі, але не самовпевнені.

попередження

  • Якщо ви думаєте, що ваше серце говорить вам одне, а розум - інше, гарненько обміркуйте, що відбувається. Бути імпульсивним не завжди добре.