Як доглядати за недавно зробленим пірсингом вух

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 18 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Чем обрабатывать уши после прокола? Алгоритм обработки ушей,воспаление.
Відеоролик: Чем обрабатывать уши после прокола? Алгоритм обработки ушей,воспаление.

Зміст

Зовсім недавно ви зробили собі пірсинг вуха і вставили сережку, однак, швидше за все, з часом вам захочеться поміняти її на іншу. Перед тим як це робити необхідно навчитися правильно доглядати за проколом в вусі і очищати його, щоб уникнути виникнення інфекцій. Незважаючи на те, що цей процес досить простий, однак ви повинні проявити терпіння і наполегливість.

кроки

Частина 1 з 3: Захист ваших вух під час проведення процедури пірсингу

  1. 1 Виберіть надійне спеціалізований заклад, в якому ви можете зробити пірсинг. Медики настійно не рекомендують самостійно проколювати вуха в домашніх условіях.Вместо цього необхідно знайти місце, в якому навчені фахівці зроблять це для вас. Хоча немає ніякої гарантії того, що пізніше у вас не виникне інфекція, однак робота з професіоналами гарантує, що ваші вуха будуть гоїтися належним чином.
    • Немає ніякого державного регулювання цієї індустрії і законодавства щодо пірсингу, так що краще відвідати різні магазини та салони, що допоможе вам особисто переконається в кваліфікації працюючого там персоналу.
  2. 2 Вивчіть відгуки про тих салонах, які ви взяли на замітку. Якщо ви раніше ніколи не робили пірсинг, то в такому випадку найбільш правильним рішенням буде знайти найбільш безпечне для цієї процедури місце, дізнатися інформацію у ваших друзів і знайомих і отримати рекомендації. Дізнайтеся у них, яку саме процедуру вони проводили, чи були у них якісь труднощі з подальшою чищенням, і чи не виникла пізніше інфекція.
    • Ви також повинні уважно розглянути пірсинг ваших знайомих. Чи подобається вам те, як він розташований?
    • Крім ради друзів ви також можете пошукати в Інтернеті відгуки про салони, в які ви плануєте звернутися.
  3. 3 Переконайтеся, що все обладнання і сережки стерильні. Під час пошуку найбільш перевірених салонів варто звернути увагу на інших клієнтів, а також поспілкуватися з персоналом. Переконайтеся, що все використовуване для процедури устаткування, а також ювелірні вироби піддаються попередньої стерилізації.
    • Фахівці рекомендують шукати в салоні автоклав, в якому стерилізують все необхідне для безпечного пірсингу.
  4. 4 Переконайтеся в тому, що використовуються тільки нові і одноразові голки. Медики рекомендують уникати салонів пірсингу, в яких голки для проколювання використовуються багаторазово, навіть якщо їх стерилізують між застосуваннями.
    • Якщо в посещенном вами салоні використовується пістолет для пірсингу, то в такому випадку він повинен бути призначений тільки для одноразового використання або мати касету зі стерильними голками.
    • Такі прилади іноді називають "інкапсульований пістолет". Стерильна голка знаходиться всередині, що знижує шанси потрапляння бактерій в те місце, яке ви збираєтеся проколювати.
  5. 5 Прийміть додаткові заходи, якщо ви хочете зробити пірсинг вушного хряща. Незважаючи на вибір самого безпечного і стерильного місця для проведення процедури пірсингу, ви все одно повинні бути вкрай обережні, якщо плануєте зробити подібну модифікацію тіла. Може знадобитися більше часу для загоєння, оскільки в хрящі відсутня циркуляція крові. Також набагато складніше буде вилікувати інфекцію в разі її виникнення.
    • Медики рекомендують використовувати тільки нові голки або інкапсульовані пістолети для пірсингу вушного хряща.
  6. 6 Переконайтеся, що виробляє пірсинг майстер вживає необхідних заходів обережності. Дозволяйте майстру приступати до роботи тільки в тому випадку, якщо він ретельно вимив руки або використовував дезінфікуючий засіб. Він також повинен надіти рукавички і правильно очистити і стерилізувати ваше вухо перед проколом.
    • Без коливань вставайте з крісла, якщо будь-які з цих умов не було дотримано.

Частина 2 з 3: Очищення вашого нового пірсингу

  1. 1 Вимийте шкіру навколо пірсингу і руки делікатним антибактеріальним милом. Перед процедурою очищення пірсингу дуже важливо переконатися в тому, що ваші руки і вухо чисті, щоб уникнути попадання бруду або бактерій в ранку.
    • Вибирайте м'яке мило, яке не містить ароматизаторів, щоб не спровокувати роздратування чутливої ​​шкіри.
  2. 2 Використовуйте простий сольовий розчин для очищення пірсингу. Медики рекомендують використовувати для цього сольовий розчин. Його досить просто приготувати самостійно:
    • Розчиніть 1/4 чайної ложки морської солі або 1 чайну ложку звичайної солі в 250 мл теплої води
  3. 3 Протирайте місце пірсингу двічі в день чистої бавовняної одноразовою серветкою, змоченою в сольовому розчині. Замість повторного використання однієї і тієї ж тканини візьміть марлю, ватяний спонж або вушну паличку.
    • Потім обережно нанесіть сольовий розчин на зону навколо пірсингу.
  4. 4 Акуратно проверніть сережку. Щоб сольовий розчин мав можливість потрапити на всю поверхню пірсингу, багато експертів рекомендують обережно провертати сережку під час очищення ранки.
  5. 5 Будьте обережні і не перестарайтеся з очищенням. Промивання місця проколу більше двох разів в день може привести до виникнення роздратування, яке сповільнить процес загоєння.
  6. 6 Намагайтеся не використовувати медичний спирт або перекис водню для очищення пірсингу. Ви може здатися, що спирт або перекис будуть дезінфікувати вашу ранку, але обидва ці препарату можуть уповільнити процес загоєння, пересушує її і вбиваючи здорові клітини шкіри.
  7. 7 Утримайтеся від застосування додаткових медичних препаратів для загоєння. Експерти не радять використовувати мазі, креми або антибіотики, якщо тільки вам їх не виписав лікар для боротьби з інфекціями. Це може навпаки уповільнити процес загоєння рани, оскільки в цьому випадку погіршується доступ кисню до неї.
    • Через свою "липкою" структури крем або мазь може притягувати до рани бруд і бактерії, провокуючи подальші неприємності.

Частина 3 з 3: Подальша турбота про вашому пірсингу

  1. 1 Намагайтеся виключити контакт пірсингу з водою. Вам потрібно утриматися від прийому водних процедур (по крайней мере, протягом перших трьох днів після проколу). Хоча цього і не можна буде уникнути зовсім, але коли ви промиваєте ранку сольовим розчином, вам надалі краще просушувати місце пірсингу якомога швидше і ретельніше.
  2. 2 Приймайте душ акуратно. Якщо вам не потрібно мити голову, спробуйте надягати гумову шапочку під час прийняття водних процедур. В процесі миття голови постарайтеся тримати шампунь і воду якнайдалі від пірсингу.
    • Не думайте, що за допомогою шампуню ви легко вимиєте ваш пірсинг. Навпаки, його компоненти можуть викликати ще більше роздратування в місці проколу.
  3. 3 Відмовтеся від відвідування басейну. Поки ваш новий пірсинг заживає, слід пошукати інші форми фізичної активності. Тримайтеся подалі від громадських басейнів і саун, але якщо все ж доведеться їх відвідувати, ви ні в якому разі не повинні мочити голову!
  4. 4 Торкайтеся до пірсингу тільки чистими предметами. Переконайтеся, що ваші руки і очищають інструменти вимиті і продезінфіковані, а також ретельно стирайте всі свої постільні приналежності, капелюхи і шарфи - все, що може стикатися з місцем проколу.
    • Також слід тримати ваші волосся подалі від місця пірсингу.
  5. 5 Звертайтеся з пірсингом акуратно. Якщо у вас проколоте тільки одне вухо, то для якнайшвидшого загоєння рани вам необхідно буде спати на іншому боці.
    • Якщо обидва вуха проколоті, намагайтеся спати на спині і не робити нічого такого, що може зачепити місця проколів.
  6. 6 Акуратно використовуйте свій мобільний телефон. Вам необхідно бути обережними при розмові по телефону (на якому може бути багато бруду і бактерій), не тиснути їм на вухо і не прикладати безпосередньо до пірсингу.
    • Деякий час використовуйте по можливості гучний зв'язок!
  7. 7 Слідкуйте за появою ознак інфекції. Навіть якщо ви неухильно дотримуєтесь всіх перерахованих вище радам, у вас може з'явитися інфекція. Будьте уважні, щоб мати можливість помітити її на ранній стадії і звернутися до лікаря.
    • Якщо ваше вухо або шкіра навколо місця пірсингу почервоніли або опухли, можливо, це свідчить про розвиток інфекції.
    • Інфіковане місце може стати дуже м'яким на дотик і з ранки буде виділятися зелена або жовтувата рідина.
    • Тепле на дотик вухо або підвищена температура можуть свідчити про наявність інфекції, і в такому випадку потрібно терміново звернутися до лікаря.
  8. 8 Не витягуйте сережки, якщо підозрюєте інфекцію. У вас може виникнути спокуса негайно вийняти сережки при підозрі інфекції, але все-таки краще звернутися до лікаря.
    • Якщо ви виймете сережку занадто рано, то ранка почне гоїтися і інфекція виявиться всередині неї.
    • Це може привести до утворення абсцесу, який вимагає довгого і болючого лікування.
  9. 9 Порадьтеся з лікарем з приводу прийому сильних антибіотиків в разі хрящової інфекції. При пірсингу хряща існує більш високий шанс виникнення зараження. Якщо подібне трапиться, то вам буде набагато складніше його лікувати, адже в хрящі немає власного припливу крові, по якій організм зможе доставити антибіотики до вогнища інфекції.
    • Обговоріть з лікарем можливі методи лікування; часто існує необхідність прийому сильніших препаратів.
  10. 10 Не забувайте про алергію на метал. Якщо ваше вухо не запалене, але ви відчуваєте свербіння або невеликий набряк, то це може свідчити про те, що у вас або підвищена чутливість, або алергія на метал, з якого виготовлена ​​ваша сережка. У багатьох людей буває алергія на нікель, кобальт і / або біле золото.
    • Кращий метал для виготовлення пірсингу - це нержавіюча або медична сталь, титан, а також 14- і 18-каратне золото.
    • Ніобій також може бути хорошим варіантом для пірсингу.
  11. 11 Будьте терплячі. Навіть при ретельному очищенню і без виникнення інфекції пірсинг може гоїтися тривалий час. Якщо ви прокололи тільки мочку вуха, то період загоєння буде тривати від 4 до 6 тижнів, поки не заживе повністю.
    • Якщо ви прокололи іншу область вуха (над мочкою), тоді для повного загоєння може знадобитися від 12 до 16 тижнів.
  12. 12 Не витягуйте сережку з вуха до повного його загоєння. Якщо ви приберете сережку занадто рано, в такому випадку проколи можуть почати затягуватися. Тому потрібно носити сережку постійно, до повного загоєння.
  13. 13 Дайте вухам відпочити після того, як вони заживуть. Після повного загоєння найкраще знімати сережки на деякий час, особливо перед сном.
  14. 14 Продовжуйте чистити місце пірсингу. Зробіть цю процедуру частиною свого життя і не забувайте протирати сережки спиртом перед заведення, а так само після того, як ви їх знімаєте.
    • Ця проста процедура допоможе гарантувати здоров'я ваших вух; ви зможете експериментувати з різними аксесуарами і отримувати від цього задоволення.